Saira (05-01-2007)
Thread: Chemarile din Coran
Results 1 to 1 of 1
|
|
-
membru de onoare

05-01-2007, 03:48 AM
CHEMARILE DIN CORAN
In Quran exista foarte multe tipuri de chemari (n.p.moduri in care ALLAH se adreseaza oamenilor).
~ „O,voi oameni!”; prin aceasta chemare ALLAH se adreseaza tuturor, atat celui care crede si se supune cat si celui care nu crede.
~ „O, voi necredinciosilor!”; adresata necredinciosilor.
~ „O, voi cei care credeti!”; adresata drept-credinciosilor (mu`minun).
~ „O, voi fii ai lui Ysrael!”; adresata neamului lui Ysrael.
~ „O, voi oameni ai cartii! ”; adresata crestinilor si evreilor.
~”O, voi supusii Mei”, aceasta chemare difera de celelalte prin aceea ca termenul „AIBAD (rob al lui ALLAH)” a venit ca o indurare, pentru a-i linistii pe supusii lui ALLAH, din mila si ca o iertare.
„Spune: „O, voi robii Mei, care ati intrecut masura in defavoarea voastra, nu deznadajduiti in privinta indurarii lui ALLAH!” ALLAH iarta toate pacatele.
El este Iertator si Indurator [Al-Ghafur Ar-Rahiim]”
(Surat Az-Zumar: 53)
Acest verset se adreseaza celor care au pacatuit dar ALLAH le-a deschis o usa a iertarii; multi dintre companioni au spus ca acest verset este versetul sperantei.
A spus ALLAH:
„Vesteste, [o, Muhammad], robilor Mei ca Eu sunt Iertatorul si Induratorul.[Al-Ghafur Ar-Rahiim]
(Surat Al-Hijr: 49)
„Tu nu vei putea avea putere asupra robilor Mei ,
afara numai de cei care te-au urmat dintre cei amagiti”
(Surat Al-Hijr: 42)
In fiecare verset in care apare acest cuvant „abd”- rob, acest verset este o indurare pentru oameni.(Subhanna ALLAH!).
-
Mersi maryam de la :
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |