Buna tuturor.
Intrebarea mea,este probabil ptr unii una foarte simpla,insa ma intereseaza sa stiu ce inseamna 'naskh' si cata importanta are in cadrul islamismului.
Ce anume poate fi anulat prin naskh si ce nu poate fi anulat ?
Multam'![]()
Thread: Intrebari legate despre Islam
Results 11 to 12 of 12
|
|
-
Member

11-20-2006, 06:26 PM
''Ma indoiesc, deci cuget,cuget,deci exist !( R.Descartes )Omul este liber, pe durata scurtei sale vieti,sa examineze, sa critice, sa cunoasca si sa creeze imaginativ... (Bertrand Russell)''
-
11-28-2006, 02:57 PM
Naskh in Quran indica versetele care sunt vazute dar nu mai sunt aplicate direct .
Exemplu :
ALLAH a interzis vinul si bautura pe mai multe etape ca sa nu fie greu pentru primii musulmani care erau consumatori de bautura .
Asta e religia milei .
ALLAH a interzis musulmanilor sa se roage daca sunt beti , acel verset a fost inainte ca bautura sa fie interzisa definitiv .
Dar cand s-a interzis bautura definitiv , acest verset a ramas ca sa-l citim si dovada asupra milei lui ALLAH . Dar nu se mai aplica .
Adica , nu mai spune nimeni ca eu beau dar nu ma rog decat dupa ce imi trece mahmureala , pentru ca ulterior bautua a fost interzisa , si baza de plecare este interzicerea finala .
In acelas timp , versetul are importanta pentru ca cazul se poate intalni la noi convertiti care inca nu au stiut tot islamul .
Asta e un simplu exemplu . Insa Al-Nasekh si Al-Mansukh e o stiinta foarte mare si complexa , si care necesita o vasta stiinta a limbii arabe .
............................
Cat despre versetul respectiv , nu este cum ai zis anna-maria . Din contra este ---------------strat stiintific si e mult de zis , dar subliniez ca limba araba e limba scurta si la subiect , iar Quranul este cuvantul lui Dumnezeu trimis in Limba araba si mai deosebit decat aceasta limba .
Explicatia stiintifica exista , te las pe tine sa o cauti , dar vreau sa zic ca cei care au tradus Cuvintele Quranului le-au tradus mot-a-mot fara sa caute in dictionarul vechi al limbii arabe .
Ce iese dintre coaste si piept , e tradus mot-a-mot , dar nu asta este sensul .
Ci iese dintre (adica dintre doua locuri) :
1- Al-solb = Spatele (Hormonii) .
2- Al-tara'ib = cele 8 coaste care inconjoara inima , 4 in dreapta si 4 in stanga (primul sens) / secretiile interne (al-2-lea sens) .
Dupa religia islamica , se trebuie sa se spele tot corpul , si nu numai o parte din corp . Pentru ca apa respectiva este formata din tot corpul si nu numai dintr-o parte . Iar tot corpul include toate sensurile . (a-3-a explicatie din dictionarul limbii arabe) .
-
12-08-2006, 07:38 PM
Un tanar musulman (nascut sau convertit) roman in caz de nevoie (fereasca Allah) este chemat la oaste. Supun analizei voastre un caz ipotetic inshaAllah.
Daca Romania este atacata de o tara araba ? Un musulman nu are voie sa lupte impotriva altui musulman nu? Si atunci cum ramne cu obligativitatea de a-ti apara tara? Stiu ca exista un articol nu stiu daca in legislatia internationala in domeniu dar am auzit ca in armata america cu siguranta musulmanii nu sunt combatanti in luptele prin tarile arabe... dar intreb din punct de vedere religios cum e corect?
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |