In numele lui Allah cel Milostiv, Indurator !
Una dintre cele mai dureroase povestiri din Biblie este cea legata de uciderea pruncilor in Betleem.
Ce ne puteti spune despre acest episod ?
Thread: Uciderea pruncilor din Betleem
Results 11 to 14 of 14
|
|
-
11-24-2006, 04:21 PM
"In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

-
01-27-2007, 09:45 PM
Dar draga Genan in asteptarea si a altor reactii si intrebari ale unor frati si surori de pe forum, sa tragem citeva concluzii
1- De ce este mentionat Bethleemul ca loc al nasterii lui Isus?
- Pentru ca acolo se nascuse David
2- De ce este mentionat Nazaretul?
- Pentru ca dintr-o eroare evanghelistii au confundat orasul cu secta Nazarinenilor din care facea parte si Iosif.
3 -Despre care prunci ucisi este vorba de fapt?
- Despre copiii lui Irod cel Mare
4 -Dar de ce se consemneaza in acesta a avut loc in orasul (satul) Bethleem?
- Pentru ca prin distrugerea documentelor referitoare la arborele genealogic a lui David (in anii 37-35 A.D.) Irod a eliminat orice pretentie la tron a vreunui posibil urmas al acestuia.
5- Si atunci unde s-a nascut Isus?
-In Ierusalim - deoarece parinti Mariei locuiau acolo,casatoria dintre ea si Iosif s-a facut la cererea si cu acordul sinedrului (data fiind diferenta mare de virsta)Tatal Mariei slujea la templu iar Iosif era lucrator acolo(conf. scrierilor apocrife).
Eu iti multumesc din inima pentru intrebari si sper ca raspunsurile mele sa te ajute intrucitva.,Daca mai ai nelamuriri cu privire la acest subiect astept cu bucurie intrebarile tale
-
01-28-2007, 12:39 AM
eu va multumesc pt timpul acordat pt scrierea acestor raspunsuri......
inca ceva: ce este scris in biblie referitor la orasul in care maria si iosif traiau inainte de a se naste isus? si unde, in ce oras, era casa in care maria dormea in noaptea cand ingerul gibril i-a spus ca o sa aiba un copil? (conform bibliei, caci in quran stiu ce scrie)......
pt ca nu inteleg de ce ar fi mers maria dintr-un alt oras in ierusalim sa nasca (asta incazul in care nu ar primit pe ingerul gibril tot in ierusalim)
-
01-28-2007, 01:11 PM
Draga Genan iata ce spune Biblia
Matei cap.2 vs 1 ,, Dupa ce s-a nascut Isus in Betleemul din Iudea,in zilele imparatului Irod ...."
-Acasta este singura referire din ev.Matei in care se arata locul nasterii lui Isus.
Evangheliile Marcu si Ioan nu fac nici -o singura referire cu privire la locul nasterii.
Evanghelia dupa Luca este singura care face aceste referiri cu privire la locul nasterii .
Sa vedem cum: Dupa ce in deschidere Luca recunoaste ca celelalte evanghelii erau deja scrise in momentul cind el s-a decis sa scrie versiunea sa si zice el,,.. dupa ce am facut cercetari cu deamanuntul asupra tuturor acestor lucruri de la obirsia lor..." incepe sa dea citeva date despre unul dintre unchii Mariei .Deci ce rezulta de aici
1- Ca, Luca a inceput sa stringa date dupa anul 60-70 B.C
2- El nu luase contact in mod direct cu Isus si nici nu a participat vreodata la vre-o adunare unde acesta a vorbit .
Cercetarea lui s-a facut doar prin chestionarea altor oameni care bineinteles ca si-a spus fiecare versiunea lui iar el (Luca) a filtrat toate datele in functie de ceea ce credea sau i s-a parut plauzibil, dar fara sa cunoasca terenul si din punct de vedere geografic.
Iata ce spune el cap.1 vs5 ,,In zilele lui Irod ,imparatul Iudeii era un preot ,numit Zaharia,din ceata lui Abia.Nevasta lui era din fetele lui Aaron si se chema Elisaveta" vs.9 ..,,Dupa obiceiul preotiei a iesit la sorti sa intre sa tamiieze la Templul Domnului"
Ce rezulta de aici? Ca Zaharia era preot la Templul din Ierusalim. Din scrieri apocrife dar si din cele scrise in biblie va rezulta ca si parintii Mariei se gaseau tot in Ierusalim,si Maria era o fata evlavioasa care facea oarece servicii pe la templu?!? Ni se mai spune ca Iosif ,,era un om neprihanit" ori acesta titulatura lise dadea in special profetilor ,rabinilor ,invatatorilor .Ar rezulta ca si Iosif, in afara meseriei de timplar ,avea o functie in cadrul comunitatii sale
In vs. 26- 27 ,Luca ne spune ca :,, in luna a şasea, îngerul Gavril a fost trimis de Dumnezeu într-o cetate din Galilea, numită Nazaret,
27- la o fecioară logodită cu un bărbat, numit Iosif, din casa lui David. Numele fecioarei era Maria.". dar ne mai spune evanghelistul in vs.39:,,... Maria s-a sculat chiar în zilele acelea, şi a plecat în grabă spre munţi, într-o cetate a lui Iuda." Care este aceasta cetate? Ne spune cartea lui Iosua cap.21 va 9,10,11.,,...Au dat din seminţia fiilor lui Iuda şi din seminţia fiilor lui Simeon următoarele cetăţi numite pe nume,
10 şi care au fost ale fiilor lui Aaron dintre familiile Chehatiţilor şi ale fiilor lui Levi, căci ei au ieşit cei dintâi la sorţi.
11 Le-au dat Chiriat-Arba sau Hebronul, în muntele lui Iuda, şi locul dimprejur: Arba era tatăl lui Anac.
Deci Elisaveta (sotia lui Zaharia)se gasea in acel moment la Hebronul din Iuda. Daca ar fi sa ne luam dupa spusele lui Luca inseamna ca Maria ar fi strabatut tot Israelul de-a lungul ca sa ajunga pina la Hebron, de la Nazaretul din Galilea. (aprox.200km) singura si avind cam 12-14 ani .Este foarte putin plauzibila acesta teza. Chiar Luca spune ca :,,Maria s-a sculat chiar în zilele acelea, şi a plecat în grabă spre munţi, într-o cetate a lui Iuda." Deci ,daca plecarea s-a facut in graba, atunci distanta era relativ redusa intre locul in care se afla Maria, si locul unde se gasea Elisaveta .Daca Maria s-ar fi aflat intradevar in Nazaretul Galileii, acesta calatorie (asa cum a fost prezentata de Luca) ar fi insemnat Mti.Tabor.Ori acestia nu erau in Iuda ci in Israel.
Ar mai fi cite ceva de adaugat dar iti las si tie placerea de a face aceste descoperiri interesante .Daca nu te descurci indeajuns de bine sunt gata sa te ajut .
Acum ,referitor la faptul ca Maria ar fi mers sa nasca in alt oras ,cred ca am raspuns anterior dar mai revin .
Luca afirma ca acesta deplasare s-ar fi datorat recensamintului .Dar asa cum am aratat in alta postare anterioara femeile nu erau recenzate .Asta era legea atit la romani dar si la evrei. Deci deplasarea nu era justificata in nici un fel .Nasterea a avut loc fie in Ierusalim ,fie in preajma acestuia in afara cetatii, intre Ierusalim si Betleem.
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |