Notices

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 26
  1.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by anna_mrb View Post
    ...Dzeu cel Neschimbator devine deodata ptr mine un Dzeu nehotarat,care nu prea stie ce face.
    Care este parerea voastra despre asta?
    Religia islamica este inca din vremea lui Adam - Pace asupra lui!- si a urmasilor care s-au succedat dupa el in decursul generatiilo. Atunci exista o singura comunitate. In momentul in care a aparut politeismul si devierile de la dogma, prima data in timpul lui Noe- Pace asupra lui!- Allah l-a trimis pe Noe si apoi pe ceilalti cu invataturi pentru oameni, pentru ca acestia sa-si indrepte comportamentul.
    Dupa parerea mea, acea nota fie se refera la modificarile intervenite in cartile pe care Allah ni le-a trimis, fie este o forma cam nepotrivita pentru a spune ca Allah a trimis Quranul sa indrepte tot ceea ce a fost gresit in cartile anterioare...acum Allah stie mai bine...

2.  
    Member anna_mrb's Avatar
    Multumesc,astept sa imi raspunzi,cand poti

''Ma indoiesc, deci cuget,cuget,deci exist !( R.Descartes )Omul este liber, pe durata scurtei sale vieti,sa examineze, sa critice, sa cunoasca si sa creeze imaginativ... (Bertrand Russell)''

3.  
    membru de onoare genan's Avatar

Din cate imi amintesc eu,Mohamed provenea din Siria.Nu afirm ca el se inchina altor dzei,ci ca siria avea alti Dzei,atat politesm,cat si paganism(sunt sigura ca in multe contex'te quranice vei gasi cuvantul 'paganism'). PAgansim nu inseamna neaparat budism sau confucionism

asslam 3laeokom!!!!

profetul mohammad nu a fost nici decum din siria.... cum poti afirma asa ceva? el s-a nascut in anul 570 in MECCA.... imi cer scuze, dar faci niste confuzii f grave....

4.  
    membru de onoare genan's Avatar
    Tocmai,aici cred ca este greseala,Nu a existat niciodata o singura religie,si nici nu va exista. Este UN singur Dzeu,dar stim ca inca de pe vremea lui Noe,oamenii se inchinau la alti dzei. Mohamed il proclama pe Dzeu intre paganii din Arabia,dar Dzeu adevarat nu avea adepti dupa nume,inafara de poprul Israel,pe care l'a ales initial sa duca mesajul mai departe

nu inteleg..... cum adika poporul evreu facea parte din categoria "adepti dupa nume" daca zici ca dumnezeu nu avea depti dupa nume inafara de poporul evreu?

Insa Religia Musulmana a aparut de drept in a ul 610,cand Mohamed a inceput scrierea Coranului,

profetul mohammad nu a scris nici un rand din sfantul qoran....

iar Crestinismul a inceput imediat dupa moartea si invierea lui Cristos.Iar credinta in Alah,despre care vb tu,este initiala desprinsa din evreism.

asta este o alta greseala! islamul nu s-a desprins din nimik./. el a existat ca religie si atata... faptul ca are elemente comune cu iudaismul respctiv crestinismul, si ca recunoastea vechiul testament, deci o parte din cartea evreilor, asta e altceva.. dar islamul ca religie nu e desprins din nimik...

Toate celelalte popoare sunt pagane...aaaa,eu sper ca nu incerci sa afirmi ca bidistii,chinezii si indienii (etc...)se inchinau aceluias Dzeu ???

5.  

Nu draguta,ei nu au fost budisti sau confucianisti,stai linistita !
    Dar uite(ptr ca am acces mai usor la bibliile online) gasim asta in vechiul testament despre paganism(adica alti dumnezei,da?)
    aici gasesti trimiterile mele(cuvant cheie: 'alţi Dumnezei') .
    Inca din a doua carte a vechiului testament,Dzeu da cele 10 porunci,prin'tre care: 'sa nu ai alti dzei,inafara de mine'.Asta este inainte de aparitia islamului.
    Si spune-mi cui i se inchina Faraonul ,lui Dzeu adevarat?Lui Allah?
    De ce de nenumarate ori apare in vechiul testament cuvantul Baal siAstartee?? (pe situl de mai sus , cuvintele cheie: 'Astartee' si ' altarul lui Baal ')
    Si uite inca o trimitere clara:Judecatorii 10.6 Copiii lui Israel au făcut iarăşi ce nu plăcea Domnului; au slujit Baalilor şi Astarteelor, dumnezeilor Siriei, dumnezeilor Sidonului, dumnezeilor Moabului, dumnezeilor fiilor lui Amon, şi dumnezeilor Filistenilor, şi au părăsit pe Domnul, şi nu I-au mai slujit.
    Din cate imi amintesc eu,Mohamed provenea din Siria.Nu afirm ca el se inchina altor dzei,ci ca siria avea alti Dzei,atat politesm,cat si paganism(sunt sigura ca in multe contex'te quranice vei gasi cuvantul 'paganism'). PAgansim nu inseamna neaparat budism sau confucionism

Sper ca nici tu nu interpretezi gresit.Si eu am citit multe,si in asta nu sunt de acord cu tine.Si daca eu stiu ceva,nu ma las cu una cu doua,mai ales cand stiu ca nu este adevarat.Imi pare rau,daca ai crezut ca am sarit la tine,draguta.
    Imi poti spune si mie ce cronologie folosesti? adica...pt tine Adam avea una din religiile abrahamice? Cei care l-au urmat apartineau unei religii? In ce moment se poate vorbi de religia iudaica... Faraonii sunt contemporani cu profetii...in timpul asta ceilalti ce faceau....
    Poate asa lamurim impreuna acest subiect...
    Si nu am putut gasi nimic pe site-ul pe care mi l-ai dat la cuv cheie nu apare nici un rezultat daca scriu alti Dumnezei

6.  
    Quote Originally Posted by AishaA View Post
    Legat de religia altor popoare, anterioare islamului, cum ar fi buddhismul, religiile hinduse, taoismul... nu m-as grabi foarte mult sa exclud faptul ca s-ar putea sa aiba la baza, unele dintre ele, Dumnenezeu stie mai bine care, o revelatie divina. Nu trebuie uitat ca in Coran se spune ca au fost trimisi profeti si altor popoare in afara celor nominalizati in Coran si ca orice popor va fi judecat intrucit oricarui popor i-a fost trimis un prevenitor...Exista un hadis in Bukhari in care Profetul Muhammad (a.a.s) spunea ca se bucura de briza care adie din India intrucit e incarcata de aroma Tawhid-ului (unitatii divine). Plus multe alte anticipari ale venirii ultimului profet/Mohamad a.a.s mentionate in scrierile sacre hinduse/Vede sau in Sutrele buddhiste.
    Sper ca nu se considera iar off topic...

Si acum am eu o intrebare: eu am inteles ca islamul este religia tuturor profetilor - si luam aici in considerare continutul doctrinar, adica monoteismul si obedienta in fata vointei divine - adica a lui Adam, Abraham, Moise, Isus, Mohamad - pacea fie asupra lor...Din perspectiva asta eu inteleg ca islamul A existat inainte de toate religiile, a fost religia originara intarita si completata legislativ de fiecare profet care s-a succedat de-a lungul timpului... Credinta e aceeasi, normele practice au fost adaugate in timp conform capacitatii oamenilor de a le asimila si respecta...Atunci de unde teama asta de a numi islamul ca preexistind crestinismului asa cum e el constituit in forma actuala? Ca mesajul lui Isus a.a.s e unul si acelasi cu mesajele tuturor profetilor, inclusiv cel al lui Mohamad a.a.s...nu inseamna asta ca toti au propovaduit islamul (pacea, supunerea fata de Alah, purificarea pt Alah)? Cu mentiunea ca islamul e numele dat in Coran - dupa intelegerea mea - acelei religii originare iar forma finala a islamului o avem astazi prin invataturile lui Mohamad a.a.s.
    AishaA asta am incercat eu sa explic, dar se pare ca nu am fost destul de clara ca doar numele de Islam a aparut in timpul Profetului (salle Allahu aleihi we sellem), dar ca ceea ce el ne invata, a fost trimis si prin alti profeti....el doar a finalizat.

7.  
    Multumesc ca ati transferat aceasta parte de thread spre un thread separat, din momentul in care s-a schimbat subiectul, si el nu a fost inchis...dar nu i-ar sade lui mai bine la sectiunea Islam...si nu la Crestinism???

8.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by AishaA View Post

Si acum am eu o intrebare: eu am inteles ca islamul este religia tuturor profetilor - si luam aici in considerare continutul doctrinar, adica monoteismul si obedienta in fata vointei divine - adica a lui Adam, Abraham, Moise, Isus, Mohamad - pacea fie asupra lor...Din perspectiva asta eu inteleg ca islamul A existat inainte de toate religiile, a fost religia originara intarita si completata legislativ de fiecare profet care s-a succedat de-a lungul timpului... Credinta e aceeasi, normele practice au fost adaugate in timp conform capacitatii oamenilor de a le asimila si respecta...Atunci de unde teama asta de a numi islamul ca preexistind crestinismului asa cum e el constituit in forma actuala? Ca mesajul lui Isus a.a.s e unul si acelasi cu mesajele tuturor profetilor, inclusiv cel al lui Mohamad a.a.s...nu inseamna asta ca toti au propovaduit islamul (pacea, supunerea fata de Alah, purificarea pt Alah)? Cu mentiunea ca islamul e numele dat in Coran - dupa intelegerea mea - acelei religii originare iar forma finala a islamului o avem astazi prin invataturile lui Mohamad a.a.s.
    Ai dreptate .Cu o exceptie, obedienta este in fata vointei divine ,dar nu a lui Avraam,Moise,Isus ,Mohammad-pacea asupra lor.
    Sau poate nu am inteles eu ideea .Daca da,scuze.

9.  
    Deosebit hannen's Avatar

Inca din a doua carte a vechiului testament,Dzeu da cele 10 porunci,prin'tre care: 'sa nu ai alti dzei,inafara de mine'.Asta este inainte de aparitia islamului.

Si ce reiese de aici?cumva ca islamul se desprinde din iudaism asa cum ai zis in alt mesaj?
    Dupa parerea mea umila asta arata "instabilitatea" evreilor in crezul intr-un singur dumnzeu.Era nevoie constanta sa li se reaminteasca

Si spune-mi cui i se inchina Faraonul ,lui Dzeu adevarat?Lui Allah?

Inca nu reusesc sa inteleg dar dupa cum pui problema,pt. tine Dzeu adevarat e unul,Allah e altul,adica un dumnezeu fals,istaghfirullah!Nu-i asa?
    Faraonul nu se inchina nici cui,Faraonul se credea el insusi dumnezeu.Sau despre ce faraon vorbesti,asa in general?

Si uite inca o trimitere clara:Judecatorii 10.6 Copiii lui Israel au făcut iarăşi ce nu plăcea Domnului; au slujit Baalilor şi Astarteelor, dumnezeilor Siriei, dumnezeilor Sidonului, dumnezeilor Moabului, dumnezeilor fiilor lui Amon, şi dumnezeilor Filistenilor, şi au părăsit pe Domnul, şi nu I-au mai slujit.

Acum incep sa inteleg de unde ideea de Dumnezeul crestin/crestinilor.Pt. ca in Biblie se vorbeste de dumnezeii altor popoare.Si cum se impaca asta cu dogma ca ,Dumnezeu/Creatorul este doar unul?
    Cred ca este o traducere gresita pe care din pacate multi o ia de "buna" fara sa gindeasca ce inseamna de fapt cuvintul dumnezeu.Uite de aia inca o data zic SUBHANA ALLAH!Pt. ca in limba araba,cuvintul dumnezeu,tradus Allah,nu are plural!!!

Iti amintesti gresit.Profetul Mohammad salla Allahu aleihi wa salam,nu "provine" din Syria.
    Ce te face sa fii asa sigura in ceea ce priveste te`x `tul Qur`anului ?
    Sensurile Qur`anului (traducerea in lb. romana) face referire la idolatrie/idolatri/politeism,dar nu la paganism.
    PAGANISM s.n. 1. Credinta religioasa a paganilor; p. ext. credinta religioasa a antichitatiii greco-romane; epoca anterioara aparitiei crestinismului; paganatate, paganie. 2. P. anal. Atitudine filozofica, religioasa, artistica asemănătoare cu cea care se atribuie antichitatii greco-romane.
    Ai gasit in vreun loc din Qur`an cuvintul pagan/paganism?

Sper ca nici tu nu interpretezi gresit.Si eu am citit multe,si in asta nu sunt de acord cu tine.Si daca eu stiu ceva,nu ma las cu una cu doua,mai ales cand stiu ca nu este adevarat.Imi pare rau,daca ai crezut ca am sarit la tine,draguta.
    De ex,ce nu este adevarat?Adica ce consideri tu ca nu este edevarat?
    P.S. am o rugaminte,nu mi te adresa cu sarcasticul draguta.

10.  
    Membru Special Abdul Rahman's Avatar
    In numele lui Allah cel Milostiv, Indurator !

Multumesc ca ati transferat aceasta parte de thread spre un thread separat, din momentul in care s-a schimbat subiectul, si el nu a fost inchis...dar nu i-ar sade lui mai bine la sectiunea Islam...si nu la Crestinism???
    In sha Allah, Huda. Inainte trebuie sa discut si cu domnul Munir, dar si cu Imanikka. Daca domniile lor sunt de acord cu mutarea topicului, o sa-l mutam la sectiunea 'Islam' in sha Allah.

Multumim pentru sugestie
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

11.  
    Member anna_mrb's Avatar
    Si ce reiese de aici?cumva ca islamul se desprinde din iudaism asa cum ai zis in alt mesaj?
    Dupa parerea mea umila asta arata "instabilitatea" evreilor in crezul intr-un singur dumnzeu.Era nevoie constanta sa li se reaminteasca
    In primul rand ai intrat in discutie,fara sa citesti cu atentie discutia dinainte . Vorbeam cu Huda ,si incercam sa ii explic ca la inceputuri erau pagani si politeisti,nu ca toata lumea se inchina lui Allah.te'xtulul era intaritor,ptr ca inainte ca Mohamed sa primeasca revelatiile de la ingerul Gabriel,legea a fost data lui Moise,si Dzeu/Allah poruncea clar oamenilor,sa nu aiba alti Dzei! ALTI! Este clar ptr mine!
    Definitia DEXului despre paganism este totusi oarecum diferita :
    1. S.m. şi f. Persoană care se închină zeilor sau idolilor; idolatru
    2. Adj. Care aparţine unei religii politeiste sau cultului civilizaţiei antice greco-romane sau care se referă la antichitatea greco-romană;
    POLITEIST adj.= s. v. păgân
    Explica-mi si mie ce inseamna cand cineva se inchina,sa spunem,lui Dzeu(Allah) si altor zei,cum ar fi lui Vishnu ? E ok daca il include si pe Allah in inchinarea lui?Este o diferenta atat de mare,crezi tu,intre politeist si pagan,ptr ca eu nu vad diferenta.De vreme ce inchinarea nu este DOAR a lui Dzeu,un om poate fi numit pagan.

Inca nu reusesc sa inteleg dar dupa cum pui problema,pt. tine Dzeu adevarat e unul,Allah e altul,adica un dumnezeu fals,istaghfirullah!Nu-i asa?
    Faraonul nu se inchina nici cui,Faraonul se credea el insusi dumnezeu.Sau despre ce faraon vorbesti,asa in general?
    Nu,ai inteles gresit.Nu am spus ca Allah e un dumnezeu iar Dumnezeu e altul. Dar modul cum ma raportez eu la Dzeu este diferit.Si daca eu ma inchin lui Dzeu ,inseamna ca un budist nu i se va inchina adevaratului Dzeu,corect?
    Iar Faraon era probabil Dzeu,dar ma indoiesc ca el nu se inchina nimanui.Nu uita ca era regele Egiptului,nimic mai mult.putea sa se inchine cel putin stramosilor lui,dar asta nu putem sti cu certitudine.

Acum incep sa inteleg de unde ideea de Dumnezeul crestin/crestinilor.Pt. ca in Biblie se vorbeste de dumnezeii altor popoare.Si cum se impaca asta cu dogma ca ,Dumnezeu/Creatorul este doar unul?
    Cred ca este o traducere gresita pe care din pacate multi o ia de "buna" fara sa gindeasca ce inseamna de fapt cuvintul dumnezeu.Uite de aia inca o data zic SUBHANA ALLAH!Pt. ca in limba araba,cuvintul dumnezeu,tradus Allah,nu are plural!!!
    Corect,Dumnezeu nu are plural,insa tu stii sa faci diferenta intre Dumnezeu si dumnezei?
    Ideea de Dumnezeu este de la inceputuri,cum se stie,primii oameni se inchinau soarelui si vantului(vezi mitologia si inchinarea indiana).Asta nu inseamna ca se inchinau LUI DUMNEZEU !!!
    Iti amintesti gresit.Profetul Mohammad salla Allahu aleihi wa salam,nu "provine" din Syria.
    Imi cer scuze,am incurcat oalele,doar stiam ca este din Mecca,dar vroiam probabil sa afirm altceva,mi-am pierdut ideea si...scuze,din nou.
    Am gasit totusi un te'xt ,de pe acest site .Citez:
    " In ansamblu,societatea araba preislamica se gasea in primele secole ale erei crestine,in stadiul destramarii relatiilor gentilice si al aparitiei categoriilor sociale.in aceste conditii,fiecare trib arab avea zeitati proprii,dar in ajunul aparitiei islamului,devenise tot mai puternica tendinta unificarii politice si religioase ale arabilor.Religia Arabiei vechi este la fel de risipita ca si poporul sau.Pe baza de animism ,ea supunea viata oamenilor unui numar mare de puteri,djinn-ii,care-i insotesc ,ii ispitesc,le inspira gandirea si faptele.
    Centru religios al triburiloe arabe a ajuns la Mecca ,care,datorita asezarii prielnice,devenise asezarea cea mai frecventa si locul traditional de contact al lumii arabe preislamice.Oglindind tendintele de unificare politice si religioase a triburilor arabe phanteonul arab de la Mecca,templul Caaba,ridicat in cinstea celui mai de seama dintre zeii arabi,Alah,cuprindea ca principal obiect de cult o mare piatra cubica,probabil un meteorit,iar in nise sapate in peretele templului circa 360 de zeitati reprezentand zeitatea sau zeitatile fiecarui trib.In acelasi timp,sub influenta conceptiilor religioase ale comunitatilor crestine si evreiesti ,stabilite la Mecca,Yahtreb sau in Yemen,incepuse sa se raspnadeasca si in lumea araba idea existentei unei divinitati nice.In aceste conditii,in sec al VI-lea a luat nastere doctrina hanifilor,care propovaduiau renuntarea la cultul zeilor si recunoasterea existentei unei divinitati unice!"

Poftim, Q.E.D.

De ex,ce nu este adevarat?Adica ce consideri tu ca nu este edevarat?
    De exemplu,faptul ca lumea este islamica inca de la Adam.Nu trebuie sa fii de nici o culoare sau religie ca sa intelegi ca asta nu este adevarat!
    P.S. am o rugaminte,nu mi te adresa cu sarcasticul draguta.
    N-am fost destul de clara,stiu ca in mesajul anterior nu mi te adresai mie,insa tonul pe care mi s-a parut ca i-ai zis Hudei draguta ,mi s-a parut sarcastic .Am vrut sa-ti zic ca nu mi-ar placea sa mi te adresezi sarcastic.
    Daca zici draga cu toata inima,e ok.Daca nu ...mmmm
    Ti s-a parut? ! Avand in vedere ca nu cunosti nimic despre mine...nu ai de unde stii cat de sarcastica sau nu am fost,asa ca as prefera sa nu ma numesti sarcastica,ptr ca nu sunt.

Quote Originally Posted by huda_alrahim View Post
    Imi poti spune si mie ce cronologie folosesti? adica...pt tine Adam avea una din religiile abrahamice? Cei care l-au urmat apartineau unei religii? In ce moment se poate vorbi de religia iudaica... Faraonii sunt contemporani cu profetii...in timpul asta ceilalti ce faceau....
    Poate asa lamurim impreuna acest subiect...
    Si nu am putut gasi nimic pe site-ul pe care mi l-ai dat la cuv cheie nu apare nici un rezultat daca scriu alti Dumnezei
    Huda,am postat mai sus despre religia araba in perioada preislamica,nu vreau sa ma repet,daca crezi ca am gresit cu ceva,da-mi niste surse sa ma pot doc'umneta.Poate ca da,vom lamuri subiectul impreuna.
    Situl dat de mine,mai sus era unul cu o biblie online,unde puteai da sear'ch... www.intercer.com dar nu mai conteaza

''Ma indoiesc, deci cuget,cuget,deci exist !( R.Descartes )Omul este liber, pe durata scurtei sale vieti,sa examineze, sa critice, sa cunoasca si sa creeze imaginativ... (Bertrand Russell)''

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)