Religia islamica este inca din vremea lui Adam - Pace asupra lui!- si a urmasilor care s-au succedat dupa el in decursul generatiilo. Atunci exista o singura comunitate. In momentul in care a aparut politeismul si devierile de la dogma, prima data in timpul lui Noe- Pace asupra lui!- Allah l-a trimis pe Noe si apoi pe ceilalti cu invataturi pentru oameni, pentru ca acestia sa-si indrepte comportamentul.
Dupa parerea mea, acea nota fie se refera la modificarile intervenite in cartile pe care Allah ni le-a trimis, fie este o forma cam nepotrivita pentru a spune ca Allah a trimis Quranul sa indrepte tot ceea ce a fost gresit in cartile anterioare...acum Allah stie mai bine...
Thread: Originile Islamului
Results 11 to 20 of 26
|
|
-
11-20-2006, 07:31 PM
-
Member

11-27-2006, 07:38 PM
Multumesc,astept sa imi raspunzi,cand poti
''Ma indoiesc, deci cuget,cuget,deci exist !( R.Descartes )Omul este liber, pe durata scurtei sale vieti,sa examineze, sa critice, sa cunoasca si sa creeze imaginativ... (Bertrand Russell)''
-
-
-
11-28-2006, 04:22 AM
Imi poti spune si mie ce cronologie folosesti? adica...pt tine Adam avea una din religiile abrahamice? Cei care l-au urmat apartineau unei religii? In ce moment se poate vorbi de religia iudaica... Faraonii sunt contemporani cu profetii...in timpul asta ceilalti ce faceau....
Poate asa lamurim impreuna acest subiect...
Si nu am putut gasi nimic pe site-ul pe care mi l-ai dat
la cuv cheie nu apare nici un rezultat daca scriu alti Dumnezei
-
11-28-2006, 04:27 AM
-
11-28-2006, 04:29 AM
Multumesc ca ati transferat aceasta parte de thread spre un thread separat, din momentul in care s-a schimbat subiectul, si el nu a fost inchis...dar nu i-ar sade lui mai bine la sectiunea Islam...si nu la Crestinism???
-
-
-
11-28-2006, 08:33 AMIn numele lui Allah cel Milostiv, Indurator !
In sha Allah, Huda. Inainte trebuie sa discut si cu domnul Munir, dar si cu Imanikka. Daca domniile lor sunt de acord cu mutarea topicului, o sa-l mutam la sectiunea 'Islam' in sha Allah.Multumesc ca ati transferat aceasta parte de thread spre un thread separat, din momentul in care s-a schimbat subiectul, si el nu a fost inchis...dar nu i-ar sade lui mai bine la sectiunea Islam...si nu la Crestinism???
Multumim pentru sugestie
"In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

-
Member

11-28-2006, 04:42 PMIn primul rand ai intrat in discutie,fara sa citesti cu atentie discutia dinainte .Si ce reiese de aici?cumva ca islamul se desprinde din iudaism asa cum ai zis in alt mesaj?
Dupa parerea mea umila asta arata "instabilitatea" evreilor in crezul intr-un singur dumnzeu.Era nevoie constanta sa li se reaminteasca
Vorbeam cu Huda ,si incercam sa ii explic ca la inceputuri erau pagani si politeisti,nu ca toata lumea se inchina lui Allah.te'xtulul era intaritor,ptr ca inainte ca Mohamed sa primeasca revelatiile de la ingerul Gabriel,legea a fost data lui Moise,si Dzeu/Allah poruncea clar oamenilor,sa nu aiba alti Dzei! ALTI! Este clar ptr mine!
Definitia DEXului despre paganism este totusi oarecum diferita :
1. S.m. şi f. Persoană care se închină zeilor sau idolilor; idolatru
2. Adj. Care aparţine unei religii politeiste sau cultului civilizaţiei antice greco-romane sau care se referă la antichitatea greco-romană;
POLITEIST adj.= s. v. păgân
Explica-mi si mie ce inseamna cand cineva se inchina,sa spunem,lui Dzeu(Allah) si altor zei,cum ar fi lui Vishnu ? E ok daca il include si pe Allah in inchinarea lui?Este o diferenta atat de mare,crezi tu,intre politeist si pagan,ptr ca eu nu vad diferenta.De vreme ce inchinarea nu este DOAR a lui Dzeu,un om poate fi numit pagan.
Nu,ai inteles gresit.Nu am spus ca Allah e un dumnezeu iar Dumnezeu e altul. Dar modul cum ma raportez eu la Dzeu este diferit.Si daca eu ma inchin lui Dzeu ,inseamna ca un budist nu i se va inchina adevaratului Dzeu,corect?Inca nu reusesc sa inteleg dar dupa cum pui problema,pt. tine Dzeu adevarat e unul,Allah e altul,adica un dumnezeu fals,istaghfirullah!Nu-i asa?
Faraonul nu se inchina nici cui,Faraonul se credea el insusi dumnezeu.Sau despre ce faraon vorbesti,asa in general?
Iar Faraon era probabil Dzeu,dar ma indoiesc ca el nu se inchina nimanui.Nu uita ca era regele Egiptului,nimic mai mult.putea sa se inchine cel putin stramosilor lui,dar asta nu putem sti cu certitudine.
Corect,Dumnezeu nu are plural,insa tu stii sa faci diferenta intre Dumnezeu si dumnezei?Acum incep sa inteleg de unde ideea de Dumnezeul crestin/crestinilor.Pt. ca in Biblie se vorbeste de dumnezeii altor popoare.Si cum se impaca asta cu dogma ca ,Dumnezeu/Creatorul este doar unul?
Cred ca este o traducere gresita pe care din pacate multi o ia de "buna" fara sa gindeasca ce inseamna de fapt cuvintul dumnezeu.Uite de aia inca o data zic SUBHANA ALLAH!Pt. ca in limba araba,cuvintul dumnezeu,tradus Allah,nu are plural!!!
Ideea de Dumnezeu este de la inceputuri,cum se stie,primii oameni se inchinau soarelui si vantului(vezi mitologia si inchinarea indiana).Asta nu inseamna ca se inchinau LUI DUMNEZEU !!!
Imi cer scuze,am incurcat oalele,doar stiam ca este din Mecca,dar vroiam probabil sa afirm altceva,mi-am pierdut ideea si...scuze,din nou.Iti amintesti gresit.Profetul Mohammad salla Allahu aleihi wa salam,nu "provine" din Syria.
Am gasit totusi un te'xt ,de pe acest site .Citez:
" In ansamblu,societatea araba preislamica se gasea in primele secole ale erei crestine,in stadiul destramarii relatiilor gentilice si al aparitiei categoriilor sociale.in aceste conditii,fiecare trib arab avea zeitati proprii,dar in ajunul aparitiei islamului,devenise tot mai puternica tendinta unificarii politice si religioase ale arabilor.Religia Arabiei vechi este la fel de risipita ca si poporul sau.Pe baza de animism ,ea supunea viata oamenilor unui numar mare de puteri,djinn-ii,care-i insotesc ,ii ispitesc,le inspira gandirea si faptele.
Centru religios al triburiloe arabe a ajuns la Mecca ,care,datorita asezarii prielnice,devenise asezarea cea mai frecventa si locul traditional de contact al lumii arabe preislamice.Oglindind tendintele de unificare politice si religioase a triburilor arabe phanteonul arab de la Mecca,templul Caaba,ridicat in cinstea celui mai de seama dintre zeii arabi,Alah,cuprindea ca principal obiect de cult o mare piatra cubica,probabil un meteorit,iar in nise sapate in peretele templului circa 360 de zeitati reprezentand zeitatea sau zeitatile fiecarui trib.In acelasi timp,sub influenta conceptiilor religioase ale comunitatilor crestine si evreiesti ,stabilite la Mecca,Yahtreb sau in Yemen,incepuse sa se raspnadeasca si in lumea araba idea existentei unei divinitati nice.In aceste conditii,in sec al VI-lea a luat nastere doctrina hanifilor,care propovaduiau renuntarea la cultul zeilor si recunoasterea existentei unei divinitati unice!"
Poftim, Q.E.D.
De exemplu,faptul ca lumea este islamica inca de la Adam.Nu trebuie sa fii de nici o culoare sau religie ca sa intelegi ca asta nu este adevarat!De ex,ce nu este adevarat?Adica ce consideri tu ca nu este edevarat?
Ti s-a parut? !P.S. am o rugaminte,nu mi te adresa cu sarcasticul draguta.
N-am fost destul de clara,stiu ca in mesajul anterior nu mi te adresai mie,insa tonul pe care mi s-a parut ca i-ai zis Hudei draguta ,mi s-a parut sarcastic .Am vrut sa-ti zic ca nu mi-ar placea sa mi te adresezi sarcastic.
Daca zici draga cu toata inima,e ok.Daca nu ...mmmm
Avand in vedere ca nu cunosti nimic despre mine...nu ai de unde stii cat de sarcastica sau nu am fost,asa ca as prefera sa nu ma numesti sarcastica,ptr ca nu sunt.
Huda,am postat mai sus despre religia araba in perioada preislamica,nu vreau sa ma repet,daca crezi ca am gresit cu ceva,da-mi niste surse sa ma pot doc'umneta.Poate ca da,vom lamuri subiectul impreuna.
Situl dat de mine,mai sus era unul cu o biblie online,unde puteai da sear'ch... www.intercer.com dar nu mai conteaza
''Ma indoiesc, deci cuget,cuget,deci exist !( R.Descartes )Omul este liber, pe durata scurtei sale vieti,sa examineze, sa critice, sa cunoasca si sa creeze imaginativ... (Bertrand Russell)''
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |