Notices

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13
  1.  
    Member
    Crestinii pot spune musulmanilor ca Dumnezeul crestin intrece si depaseste marginirea si pacatosenia omului fiindca Acestuia ii pasa de oameni si ii iubeste in mod individual. Dragostea divina, concept care lipseste din structura religioasa a Islamului este totusi esentiala impacarii oamenilor cu Dumnezeu si acceptarii lor de catre El. O puternica marturie a Scripturii in favoarea iubirii lui Dumnezeu este Ioan 3:16, "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica".

In acest verset se gasesc cele mai multe superlative continute intr-o singura fraza a Scripturii.

Cel mai mare motiv: "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea"

Cel mai mare iubitor: "Dumnezeu"

Cel mai mare gest: "a dat"

Cel mai mare sacrificiu: "pe Fiul Sau"

Cel mai mare privilegiu: "oricine crede in El"

Cea mai mare salvare: "sa nu piara"

Cea mai simpla conditie: "a crede"

Cel mai mare dar: "viata vesnica"

Cel mai scump cadou: "Isus"

Cel mai nevrednic primitor: "lumea"

Fara aceasta -----stratie de dragoste, in trimiterea Fiului lui Dumnezeu, impacarea cu Dumnezeu ar fi fost irealizabila din cauza pacatelor oamenilor. Dar, dragostea lui Dumnezeu s-a aratat in faptul ca in loc de a trimite intai judecata, El l-a trimis intai pe Fiul Sau pentru a oferi o sansa acelora care vor crede in El. Dar aceasta nu inseamna ca El nu va mai judeca pacatele, ci numai ca cei ce au pacatuit, dar l-au primit pe Isus, vor avea parte de dragostea lui Dumnezeu si nu de mania Lui!

Cand li se vorbeste despre Isus Hristos multi musulmani refuza sa asculte, afirmand ca Scripturile noastre sunt deformate si ca nu merita incredere. Aceasta afirmatie este nefondata fiindca in zilele noastre exista peste 24.000 de manuscrise numai ale Noului Testament dintre care 5.300 sunt manuscrise grecesti scrise de mana. Conform stiintei criticismului textual, comparatiile facute intre aceste manuscrise au stabilit o acuratete/precizie a textului de 99,5%. Integritatea textului Vechiului Testament este de asemenea atestata de fidelitatea procesului de transcriere, in urma compararii lui cu Sulurile de la Marea Moarta si prin compararea cu Septuagintul (traducerea in greaca a Vechiului Testament efectuata intre anii 280, inainte de Hristos, si 250 inainte de Hristos, de catre 70 de carturari - de aici, denumirea).

2.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by anna_mrb View Post
    Sincer,apreciez faptul ca sunteti dornici sa raspundeti la intrebari , am inteles la ce te-ai referit (desi as putea sa spun ca poate ca acelasi lucru sa fie valabil si cu biblia,care a fost scrisa in aramaica(cred,s-ar putea sa ma insel) iar 'traducerile' au aparut curand in toate limbile.
    In ce priveste contradictiile inexistente din coran,da-mi voie sa ma docu'mentez si voi reveni cu intrebari.Sunt sigura ca zilele trecute am gasit cateva versete quranice,care mi se pareau contradictorii ! De aceea vorbeam pe un alt topic(pe islamism,paremi-se) despre naskh ,insa nu mi s-a raspuns inca la nelamurire.

Multumesc inca odata ptr bunavointa
    Am intrebat la Bucuresti despre acel verset din sura Al Baqara in care se spune ca unele versete au fost modificate si aduse altele mai bune si ni s-a raspuns ca unele lucruri au fost revelate in etape. Ni s-a dat ca exemplu interdictia de a bea alcool, care a venit treptat, interdicita de a face camata si asa mai departe. Oamenii nu puteau sa se desprinda total de ceea ce le facea rau si le era interzis, dar asta nu inseamna ca Allah s-a razgandit sau ca a gresit anterior...

3.  
    membru de onoare genan's Avatar
    Quote Originally Posted by anna_mrb View Post

sunt sigura ca in multe contex'te quranice vei gasi cuvantul 'paganism'). PAgansim nu inseamna neaparat budism sau confucionism
    in cont extele coranice apare cuvantul "necredincios", cu referire la cei care asociaza lui dumnezeu unicul, un altul!

4.  
    Member anna_mrb's Avatar
    Quote Originally Posted by huda_alrahim View Post
    Am intrebat la Bucuresti despre acel verset din sura Al Baqara in care se spune ca unele versete au fost modificate si aduse altele mai bune si ni s-a raspuns ca unele lucruri au fost revelate in etape. Ni s-a dat ca exemplu interdictia de a bea alcool, care a venit treptat, interdicita de a face camata si asa mai departe. Oamenii nu puteau sa se desprinda total de ceea ce le facea rau si le era interzis, dar asta nu inseamna ca Allah s-a razgandit sau ca a gresit anterior...
    ok,am sa incerc sa caut versetele quranice care ma intereseaza si voi vedea mai incolo,sper ca acolo nu este vorba de naskh.
    voi reveni,multumesc

Quote Originally Posted by genan View Post
    in cont extele coranice apare cuvantul "necredincios", cu referire la cei care asociaza lui dumnezeu unicul, un altul!
    nu conteaza genan.
    cand cineva nu se inchina cui trebuie,sau se inchina lui Dzeu si altor Dzeu,dupa cat ma duce pe mine capul,este vorba despre paganism !!! scuze...asta cred eu!

''Ma indoiesc, deci cuget,cuget,deci exist !( R.Descartes )Omul este liber, pe durata scurtei sale vieti,sa examineze, sa critice, sa cunoasca si sa creeze imaginativ... (Bertrand Russell)''

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)