Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. Este profetul Iisus (sas) - urmasul profetului David (sas) ? 
    Membru Special Abdul Rahman's Avatar
    In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !

Emanuel a scris, cu privire la subiectul 'Profetii mesianice implinite in Iisus Hristos' :

"Urmasul pe tronul lui David" Isaia 9:7 Luca 1:32, 33
    .

Surioara Amal intreaba :

Si cum este profetul Isus (pacea lui Allah fie asupra lui !) urmasul profetului David (pacea lui Allah fie asupra lui !) daca Iosif nu era tatal lui, ci Dumnezeu? Din cate inteleg eu din genealogia profetului Isus (pacea lui Allah fie asupra lui !), din prima pagina a Noului Testament, faptul ca profetul Isus (pacea lui Allah fie asupra lui !) ar fi urmasul profetului David (pacea lui Allah fie asupra lui !) e -----strat prin legatura de "sange" cu Iosif.
    Am mai pus intrebarea aceasta de n ori.
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

2.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Assalam w aleykum
    Imi place discutiile purtate la aceasta sectiune, dar de ce ati facut deodata asa de multe subiecte noi. De ce nu o luati pe rand cum a zis Suleiman. Discutam o profetie cu toate aspectele ei si apoi inchidem subiectul. Asa mi se pare ca e prea multe informatie si o sa fie o harababura

Allah ma'akum

3.  
    moderator munir's Avatar
    Assalam alaikum .
    Parerea mea este ca aceasta conexiune ,Isus ,pacea lui Allah fie asupra lui ,urmasul pe linie directa a REGELUI David (David nu a fost profet ) este o relatie de circumstanta si nu una reala.De fapt ea vine sa ---------------streze adevaratele asteptari si sperante pe care le aveau evreii cu privire la rolul pe care trebuia sa il aibe ,,Trimisul lui Dumnezeu".Aceste sperante se regasesc in scrierile ramase de la secta eseniana si gasite la Qumran(vezi ,,razboiul fiilor Luminii contra fiilor intunericului").Daca urmarim cu atentie relatarea Biblica vedem ca la inceput Isus a fost inconjurat in special de adeptii ai acestei secte si contactat de trimisi ai zelotilor(o secta militarista) in speranta relizarii acestui deziderat- lupta contra ocupatiei romane.Daca in prima jumatate a perioadei de 3 ani cit a propovaduit Isus (pacea lui Allah fie asupra lui ) , El era inconjurat de foarte multi evrei (si neevrei ) si privit ca un nou rege care ii va conduce in lupta contra asupririi romane(avind in vedere ca Irod era filoroman) ,in ultima parte a acestei perioade majoritatea celor care cu multa caldura l-au inconjurat ,L-au parasit vazindu-si sperantele naruite si i-au devenit chiar dusmani considerid ca ,aceste dovezi de loialitate le-au fost inselate( vezi primirea facuta la intrarea in Ierusalim,comparativ cu alegerea lui Barabas pentru a fi gratiat ).
    Daca ar fi sa dam crezare celor doua genealogii din evangheliile lui MAtei si Luca atunci avem doua mari probleme
    1- Isus avea aproape treizeci de ani, când a început să înveţe pe norod; şi era, cum se credea, fiul lui Iosif, fiul lui Eli,(Luca cap3 vs 23
    2 - Iacov a născut pe Iosif, bărbatul Mariei, din care S-a născut Isus, care Se cheamă Hristos(Matei cap1 vs16)

Care dintre cei doi minte?!?

Daca Luca are dreptate atunci Isus(pacea lui Allah fie asupra lui) este fiul de fapt a lui Iosif si deci urmasi pe linie paterna a lui David.

Daca are dreptate Matei atiunci El este fiul Mariei si fiu adoptat a lui Iosif deci nu este urmasi pe linie directa a lui David

Voi reveni cu alte comentarii pe acesta tema mai tirziu dupa ce vad si parerile voastre asupra acestui subiect controversat

4.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Dumnezeu ii spune lui David:
    " Eu voi zidi casa ta pe veci. Urmaşul tău îmi va fi Fiu şi eu îi voi fi Tată. Scaunul lui de domnie va dura în veci."
    chiar asa s-a intamplat: obiectiv atins

Iisus il are ca tata pamantesc pe Iosif, fiul lui David

Şi cugetând el acestea, iată îngerul Domnului i s-a arătat în vis, grăind: Iosife, fiul lui David, nu te teme s-o iei pe Maria drept femeia ta, fiindcă ceea ce s-a zămislit într-însa este de la Spiritul Sfânt" (Matei 1:20).
    Iosif tatal pruncului zamislit prin Duh Sfant trebuia sa fie tatal lui Iisus pentru ca este "fiul lui David" şi el trebuia sa asigure lui Iisus descendentza pe linie paterna din regele David. Astfel s-a implinit profetzia facuta de Dumnezeu lui David .
    QUOTE] " Eu voi zidi casa ta pe veci. Urmaşul tău îmi va fi Fiu şi eu îi voi fi Tată. Scaunul lui de domnie va dura în veci."[/QUOTE]

Indubitabil Iisus este urmasul lui David, in opinia mea

5.  
    fondator suleiman's Avatar
    Eu am o parere diferita .
    Daca aruncam o privire asupra versetului 6 din Isaia 9 :
    "
    -5-Caci orice incaltaminte purtata in invalmaseala luptei si orice haina de razboi tavalita in sange vor fi aruncate in flacari, ca sa fie arse de foc
    -6-Caci un copil ni s-a nascut , un fiu ni s-a dat si domnia va fi pe umarul Lui ; Il vor numi : "Minunat , Sfatuitor , Dumnezeu puternic , Parintele vesniciei , Prin ti al pacii .
    -7-El va face ca domnia Lui sa creasca si o pace fara sfarsit va da scaunului de domnie al lui David si imparatiei lui, o va intari si o va sprijini prin judecata si cu dreptate, de acum si-n veci de veci : iata ce va face ravna Domnului ostirilor"

Acest verset ne trimite la Judecatorii 13 , versetul 18 :
    "-17- Si Monoah a zis Ingerului Domnului : Care-ti este numele m ca sa-ti aducem cinste cand se va implini cuvantul tau ?
    -18- Si ingerul Domnului i-a spus : Pentru ce imi ceri numele ? El este minunat "

Revenim la versetul 6 Isa. si 18 Jud.:
    a- "El este minunat" , "Il vor numi minunat" ;
    Ingerul nu a zis ca il cheama minunat ci numele lui este minunat , adica sensul numelui lui este minunat , la fel si fiul , numele lui este minunat . Adica sensul acestui nume este minunat .
    Plus ca il vor numi ; cine o sa faca aceasta actiune ?
    Daca era vorba de Isus , el a avut o nastere minunata si nu un nume minunat , iar prin "ei il vor" , adica mai multe persoane , poate sa fie vorba de familia sa sau de tribul sau , dar toti stim ca Isus nu a avut pe nimeni afara de Maria , si ea l-a nascut departe de frica de poporul ei si ea nu poate sa fie "ei" .
    Deci numele este exclus .

b- Sfatuitor , asta nu indica o persoana anume , pentru ca toti profetii au fost sfatuitori , dar poate sa indice un adjectiv adaugat la "ei" , adica un sfatuitor al celor care au ales un nume pentru el , adica poporul sau . In timp ce Isus nu a fost primit de poporul sau (evreii) .

c- Dumnezeu puternic , este un adjectiv si nu inseamna ca acel fiu este Dumnezeu , ci ca Dumnezeu o sa-l intareasca cu puterea sa , adica cu forta , un lucru care se poate intelege prin "Domnului ostirilor (Isa. 7)" . Cat despre Isus , el nu a avut nici o putere si nici o intarire , el a zis "de ce m-ai parasit" .

d- Parintele vesniciei , iar vesnic este un adjectiv al Lui Dumnezeu , si al cuvantului Lui Dumnezeu . Adica acel fiu o sa aiba o intarire prin cuvintele lui Dumnezeu care o sa ramana vesnice prin vesnicia Lui Dumnezeu . Iar cuvantul dat lui Isus , (Evanghelia) , a fost modificata si scrisa si aprobata de mai multe ori in mai multe perioada de la Isus si pana in zilele noastre . Acest lucru nu da Evangheliei vesnicia , pentru ca Cel vesnic nu se modifica si nu apare sub mai multe forme si sub mai multe intelesuri .

e- Prin ti al pacii , si continuarea este in versetul 7 .
    Acel fiu o sa dea o pace scanului de domnie al lui David , adica o sa-l intareasca . Iar aceasta intarire nu poate sa fie decat cu o credinta care este exact ca si credinta Lui David .
    Si toti stim ca David nu credea decat intr-un singur Dumnezeu , si fara fiu , si fara sfanti , si treimi .
    In timp ce oamenii lui Isus nu au credinta lui David , si nici credinta urmasilor Lui Isus nu intaraste credinta Lui David .

In afara de pace , fiul , o sa intareasca cu Judecata , dar Isus a fost judecat si nu a judecat .

Cat despre "fiul" , un copil ni s-a nascut , indica un copil care o sa se nasca prin tre noi si o sa fie acceptat de noi , si o sa-l consideram ca un fiu , aici e vorba de poporul Lui David . Poporul care nu l-a primit pe Isus si nici nu l-a acceptat .

**Am scris unele cuvinte cu spatiu intre litere pentru ca intrege sunt interzise in forum (pentru siguranta forumului)

6.  
    Membru Special Abdul Rahman's Avatar
    In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !

Domnul Munir, bine ati revenit

Ca de obicei, raspunsurile dumneavoastra sunt pline de invataminte. Eu am, totusi, o nelamurire referitor la una dintre afirmatiile dumneavoastra. Si anume, ati spus mai sus ca 'David nu a fost profet'.

Noi, musulmanii, stim contrariul, si anume ca David (Dawud) a fost unul dintre profetii lui Allah Preainaltul (pacea lui Allah fie asupra lui !)
    Numele sau intreg - conform celor afirmate de genealogi - este David bin Iesei bin Auiid bin Abir Salmun bin Nahsun bin Aminadab bin Iram bin Hasrun bin bin Fars bin Iuda bin Iacob bin Isaac bin Avraam.
    [1]

Insusi Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui !) a spus, asa cum este relatat intr-un hadis, ca David este profet :

Cea mai buna hrana pe care un om o poate manca este cea muncita de el, iar profetul lui Allah, David, a mancat din ceea ce a trudit.
    Mai exista si alte hadisuri care confirma acest lucru, dar si versete din Nobilul Coran (ex : 38 - 17-20).

Cum interpretati aceste aspecte ?

Cu respect, Dan.

sursa :

[1] Istorisiri despre Profeti, Ibn Kathir, ed. I, editura Islam, 2004, pag.394
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

7.  
    moderator munir's Avatar
    Domule Dan va multumesc pentru vorbele frumoase pe care mi le-ati adresat si va doresc la rindul meu multa sanatate si numai fericire.
    Departe de mine gindul de a pune la indoiala spusele Profetului Muhammed -pacea lui Allah fie asupra lui ,dar, din punctul de vedere a celor scrise in Biblie, si al rolului si modului de actiune al unui profet ,el nu indeplineste nici unul dintre aceste deziderate .Din punct de vedere biblic ,relatia lui cu Dumnezeu a fost una conjuncturala ,dominata in special de atingerea scopurilor lui .Atita timp cit ele au coincis cu vointa lui Dumnezeu a fost o relatie perfecta ,cind nu ,a rupt aceasta legatura .Astfel ,daca la inceput el asculta de dorinta Domnului ,mai apoi (cind se vede cu sacii in caruta )incalca cel putin patru din cele 10 porunci fundamentale: (ucide,rivneste la bunul altuia,preacurveste,marturiseste strimb)
    Cu toate eforturile facute de Samuel de a cosmetiza cit mai mult viata si domnia lui David, unele fapte nu au putut fi trecute sub tacere.
    El sa vrut a fi o unealta in mina Domnului dar de facut profetii nu a facut .
    Daca Profetul Muhammad -pacea lui Allah fie asupra lui,i-a facut acesta mare cinste de al numii pe David profet ,dupa parerea mea este o onoare pe care acesta nu o merita.

8.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar

Insa nu profetul Muhammad (salla Allahu alayhi wa salam!) i-a facut aceasta cinste.. el (alayhi salam!) este unul dintre profeti _ Allah Preainaltul este Cel ce stabileste acest lucru

~~~

Biblia a mai suferit schimbari...

si Allah stie mai bine.. ca musulmani _ Qur'an-ul este "etalonul" nostru... asa ca multe din cele ce se spun despre David (alayhi salam!) in Biblie nu le luam ca atare....

~~

O zi buna..

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

9.  
    Member anna_mrb's Avatar
    Cred ca referitor la intrebarea aceasta,daca Isus a fost urmas al lui David,prin Iosif,raspunsul e cu siguranta'nu'!Asta nu inseamna ca Isus nu este urmas al luiDavid.In Ev dupa Matei gasim genealogia numelor din care se trage Isus.Avem acolo cateva nume de femei: Tamar,Rut,Rahab,si indirect,numele Mariei este acolo.Asta inseamna doua lucruri,cred eu:fie ca Dzeu a considerat pe femei 'demne' sa poarte si sa duca numele urmasilor de parte barbateasca mai departe,sau,in mod indirect,Iosif a fost cosiderat descendent al lui Isus,desi nu ii era tata. Personal,cred ca prima varianta este mai plauzibila,si mai reala

''Ma indoiesc, deci cuget,cuget,deci exist !( R.Descartes )Omul este liber, pe durata scurtei sale vieti,sa examineze, sa critice, sa cunoasca si sa creeze imaginativ... (Bertrand Russell)''

10.  
    moderator munir's Avatar
    Referitor la genealogia lui Isus(pacea lui Allah fie asupra lui) as dori sa prezint doua variante posibile .
    1- Fie Iosif era tatal natural a lui Isus(pacea lui Allah fie asupra lui) si a fost conceput inainte de casatorie iar Iosif si Maria (in complicitate cu rabinul satului )au creat o poveste pentru a o scapa pe Maria de oprobiul public si implicit de lapidare?!?
    2- Fie Isus (pacea lui Allah fie asupra lui) este copilul din ,,flori" al Mariei ,conceput de acesta cu un soldat roman supranumit ,,Pantera"iar rabinul satului Betleem din Iudea[De fapt, locul nasterii lui Isus (pacea lui Allah fie asupra lui) fiind Nazaret ], fiindu-i mila de Maria si stiindu-i evlavia si rivna de care dadea dovada la slujirea din templu ,a apelat la o statagema pentru a acoperii pacatul savirsit .
    -In unele scrieri apocrife se mentioneaza ca Isus (pacea lui Allah fie asupra lui) era supranumit in copilarie si Isus Ben Pantera(Isus fiul lui Pantera) ?!?

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)