Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. Hisnul-Muslim -Rugile si pomenirile Musulmanului 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Slava Lui Allah , Cel care a creat totul , Slava lui Allah , Cel daca vreai iarta totul. Toata slava este a lui si numai El o merita.
    O, Doamne daruieste-ne Raiul din marinimia si bunatatea Ta si nu dupa meritele noastre , caci noi suntem oameni pacatosi , iar tu esti Cel Absolut ,Atoatertator, Cel mai Mare

Pomeniri si rugi din Coran si Sunna pentru credinciosii musulmani

1.Ruga la trezire

الحمد لله الذي أحيانا بعد ما أماتنا واليه النشور

Alhamdulilahil-lezii ahiana ba'ade ma amatena w ileihin-nushur.
    ,, Toata Slava se cuvine lui Allah , care ne-a daruit viata dupa ce ne-a luat-o si la El este Invierea! "

Profetul a zis : ,, Oricine se trezeste noaptea si spune:

لا اله الا الله وحده لا شريك له لهُ الملك وله ُالحمد وهو على كل شئٍ قدير سبحان الله والحمد لله ولا اله الا الله والله اكبر ولا حول ولاقوة الا بالله العلي العظيم

Laa ilahe illa Allah , wahdehu , la sheriike leh , lehul-mulku w lehul-hamd , w hwa 'ala kulli shai-in qadir. Subhanallahi w alhamdulilahi w laa illahe illalahu , w Allahu Akbar , w laa haula w la quuata illa billahil-'aliil-'aziim.

,, Nu exista alta divinitate in afara de Allah , Unicul care nu are pe nimeni egal ! A LUi este Imparatia si Slava si El este mai presus de toate Atotputernic. Cat de maret este Allah si toata Slava se cuvine lui Allah , si nu exista alta divinitate in afara de Allah, si Allah este Cel mai Mare si nu exista forta sau putere decat cu Allah Preainaltul , Cel mai Mare,,

Si apoi se roaga...
    ربي اغفر لي (o Doamne iarta-ma)

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui imanikka pentru acest subiect

daniela_muslimah (12-11-2006), gabriela guettat (12-20-2006)

3.  
    2. Ruga la imbracarea unui vesmant

الحمد لله الذي كساني هذا الثوب ورَزَقَـنـِيـه من غير حولٍ مني ولاقوة

Alhamdulilahil-lezii kassanii haza ath-thauba w razaqaniihimin ghairi haulim-minii w laa quuah.

,, Toata Slava se cuvine lui Allah care m-a imbracat cu acest vesmant si mi l-a daruit fara ca eu sa am vreo putere sau forta pentru mine insumi,,

3. Inainte de dezbracare

بسم الله
    Bismillah ( In numele lui Allah)

4.  
    4. Inainte de a intra la toaleta

بسم الله اللهم اني اعوذ بك من الخبث والخبائث

Bismillah Allahuma innii ;auuzu bika minel-khubthi w khabaithi

In numele lui Allah! O, Allah caut adapost la Tine de necurat si necurate.

5. Dupa iesirea de la toaleta

غفرانك

Ghufraanek

Iertare tie

5.  
    6. La inceperea ablutiunii

بسم الله

Bismillah

In numele lui Allah

7. La sfarsitul ablutiunii
    أشهد ان لا اله الا الله وحده لاشريك له وأشهد ان محمداً عبده ورسوله اللهم اجعلني من التوابين واجلعني من المتطهرين

"AshHadu an laa ilahe 'illa Allah wahdedu laa sharika leh w ashHadu an Mohamed 'abdahu w rassuluh; Allahummagi'alnii min tawabiina wagi 'alnii minal-mutetahhiriin"

,, Marturisesc ca nu exista alta divinitate afara de Allah , Unicul care nu are pe nimeni egal , si Mohamed este robul si trimisul Lui. O, Allah , lasa-ma sa fiu printre cei care se intorc adesea la Tine cu cainta si lasa-ma sa fiu printre cei care raman curati si neintinati."

6.  
    8. La iesirea din casa

بِسْمِاللهِ ، تَوَكَّلْـتُ عَلى اللهِ وَلا حَوْلَ وَلا قُـوَّةَ إِلاّ بِالله

Bismi l-lahi, tawakkaltu ala l-lahi, wa lâahawla wa la quwwata illa bi-l-lahi.

,,In numele lui Allah! Ma incred in Allah si marturisesc ca nu exista forta sau putere decat cu Allah! "

اللّهُـمَّ إِنِّـي أَعـوذُ بِكَ أَنْ أَضِـلَّ أَوْ أُضَـل ، أَوْ أَزِلَّ أَوْ أُزَل ، أَوْ أَظْلِـمَ أَوْ أَُظْلَـم ، أَوْ أَجْهَلَ أَوْ يُـجْهَلَ عَلَـيّ

Allahumma inni a'udhu bika an adilla aw udalla, aw azilla aw uzalla, aw azlima, aw uzlama, aw ajhala, aw yujhala 'alayya.

,, O allah caut adapost la Tine de a rataci sau de a fi ratacit , de a gresi sau de a fi atras de greseala, de a asupri sau de a fi asuprit, de a ma purta nesabuit sau de a fi tratat cu nesabuinta."

9. La iesirea din casa
    ِسْـمِ اللهِ وَلَجْنـا، وَبِسْـمِ اللهِ خَـرَجْنـا، وَعَلـى رَبِّنـا تَوَكّلْـنا

Bismi l-lahi walajna, wa bismi l-lahi kharajna, wa 'ala l-lâhi tawakkalna.

,, In numele lui Allah am intrat si in numele lui Allah am iesit si in Domnul nostru ne incredem".

7.  
    10. Ruga in drum spre moschee

اللّهُـمَّ اجْعَـلْ فِي قَلْبـي نُوراً ، وَفي لِسَـانِي نُوراً، وَفِي سَمْعِي نُوراً, وَفِي بَصَرِيِ نُوراً, وَمِنْ فََوْقِي نُوراً , وَ مِنْ تَحْتِي نُوراً, وَ عَنْ يَمِينيِ نُوراَ, وعَنْ شِمَالِي نُوراً, وَمْن أَماَمِي نُوراً, وَمِنْ خَلْفيِ نُوراَ, واجْعَلْ فِي نَفْسِي نُوراً, وأَعْظِمْ لِي نُوراً, وَعظِّمْ لِي نُوراً, وَاجْعَلْ لِي نُوراً, واجْعَلنِي نُوراً, أللَّهُمَّ أَعْطِنِي نُوراً, واجْعَلْ فِي عَصَبِي نُوراً, وَفِي لَحْمِي نُوراً, وَفِي دَمِي نُوراً وَفِي شَعْرِي نُوراً, وفِي بَشَرِي نُوراً (أَللَّهُمَّ اجِعَلْ لِي نُوراً فِي قّبْرِي وَ نُوراَ فِي عِظاَمِي) (وَزِدْنِي نُوراً, وَزِدْنِي نُوراَ , وَزِدْنِي نُوراً) (وَهَبْ لِي نُوراً عَلَى نُوراً )

Allahumma ji'al fî qalbii nuuran, wa fa lisanii nuuran, wa fa sam'ii nuuran, wa fi basarii nuuran, wa min fawqii nuuran, wa min tahtii nuuran, wa can yamiinii nuuran, wa 'an shimâlii nuuran, wa min amaamii nuuran, wa min khalfii nuuran. Wa ji'al fii nafsii nuuran, wa a'zim lii nuuran, wa 'azzim lii nuuran. Wa ji'al lii nuuran, wa ji'alnii nuuran. Allahumma a'tinii nuuran, wa ji'al fî 'asabii nuuran, wa fii lahmii nuuran, wa fî damii nuuran, wa fî sha'rii nuuran, wa fii basharii nuuran.

[Allahumma ji'al lii nuuran fii qabrii, wa nuuran fii cizamii.]

[Wa zidnii nuuran, wa zidnii nuuran, wa zidnii nuuran.]

[Wa hab lii nuuran 'ala nuur.]

,, O allah pune in inima mea lumina si in graiul meu lumina, si in vazul meu lumina, si sub mine lumina, si la dreapta mea lumina si la stanga mea lumina, si in fata mea lumina , si in apatele meu lumina si pune in sufletul meu lumina si mareste-ne aceasta lumina si daruieste-ne lumina , fa-ma o lumina,O , Allah daruieste-mi aceasta lumina si pune in nervii mei lumina , si in carnea mea lumina si in sangele meu lumina si in parul meu lumina si in pielea mea lumina [ O, Allah lumineaza mormantul si lumineaza oasele mele] . [ Si sporeste aceasta lumina si sporeste aceasta lumina si sporeste aceasta lumina]. [ Si daruieste-mi lumina dupa lumina!] .

11. Ruga la intrarea in moschee

أَعوذُ باللهِ العَظيـم وَبِوَجْهِـهِ الكَرِيـم وَسُلْطـانِه القَديـم مِنَ الشّيْـطانِ الرَّجـيم،[ بِسْـمِ الله، وَالصَّلاةُ وَالسَّلامُ عَلى رَسولِ الله]، اللّهُـمَّ افْتَـحْ لي أَبْوابَ رَحْمَتـِك

A'udhu bi-l-lahi-l-'aziimi, wa bi-wajhihi-l-kariimi, wa sultinihi-l-qadiimi, mina sh-shaytani r-rajim.
    [Bismi l-lahi, wa s-salatu wa s-salamu 'alaa rasuuli l-lahi]. Allahumma ftah lii abwaba rahmatik.

,, Caut adapost la Allah PreaMaritul , de satana cel alungat! In numele lui Allah binecuvantarea si pacea sa fie asupra mesagerului lui Allah ! O, Allah deschide-mi usile iertarii Tale!"

12. Ruga la iesirea din moschee

ِسمِ الله وَالصّلاةُ وَالسّلامُ عَلى رَسولِ الله، اللّهُـمَّ إِنّـي أَسْأَلُكَ مِـنْ فَضْـلِك، اللّهُـمَّ اعصِمْنـي مِنَ الشَّيْـطانِ الرَّجـيم

Bismi l-lahi, wa s-salaatu wa s-salaamu 'alaa rasuu li l-lahi. Allahumma innii as'aluka min fadlika. Allahumma 'asimnii mina sh-shaytani r-rajiim.

"In numele lui Allah pacea si binecuvatarea sa fie asupra Mesagerului lui Allah! O, Allah iti cer din virtutile Tale . O ,Allah ocroteste-ma de satana cel alungat ".

8. Pomeniri şi rugi din Coran şi Sunna pentru credincioşii musulmani 
    Banned huda_alrahim's Avatar
    1. Rugă la trezire
    1) الحَمْدُ لِلّهِ الّذي أَحْيانا بَعْدَ ما أَماتَنا وَإليه النُّشور. )
    Elhamdulillahil-ledzii ahiana, ba’de ma amatena ue ileihin-nuşur. „Toată Slava se cuvine lui Allah, care ne-a dăruit viaţa după ce ne-a luat-o şi la El este învierea!
    „Profetul a zis: „Oricine se trezeşte noaptea şi spune:
    Laa ilahe illa Allah, uahdehu la şeriike leh, lehul-mulku ue lehul-hamd, ue huua ’ala kulli şei-in qadiir. Subhaanallahi, uelhamdulillahi,
    ue laa ilahe illallahu uallahu akbar, ue laa haule ue laa quuata illaa billahil-’ aliil-’aziim

„Nu există altă divinitate în afară de Allah, Unicul, care nu are pe nimeni egal! A Lui este Împărăţia şi Slava şi El este mai presus de toate Atotputernic. Cât de măreţ este Allah, şi toată slava se cuvine lui Allah, şi nu există altă divinitate în afară de Allah, şi Allah este Cel mai Mare şi nu există forţă sau putere decât cu Allah, Preaînaltul, Cel mai Mare.”
    … şi apoi se roagă:

Rabbi igfir li!
    „O, Doamne, iartă-mă!” … va fi iertat.”
    Al-Ualid a zis: „sau el [Muhammed] a spus: „celui ce întreabă i se va răspunde. Dacă va face apoi abluţiunea şi se va ruga, ruga lui va fi primită.”
    Elhamdulillahil-ledzii ’afaanii fii gesedii ue redda ’aleiie ruuhi ue edzine lii bi dzikrihi.
    „Toată Slava se cuvine lui Allah, care a redat trupului meu sănătatea, mi-a înapoiat sufletul şi mi-a permis să-L pomenesc.”

În crearea cerurilor şi a pământului şi în schimbarea nopţii şi a zilei sunt semne pentru cei dăruiţi cu minte, ~ Care îl pomenesc pe Allah, stând [în picioare], şezând [jos] sau pe o parte şi cugetă la facerea cerurilor şi a pământului [zicând]: «Doamne, n-ai făcut acestea în deşert! Slavă
    Ţie! Apăre-ne pe noi de pedeapsa Focului!” ~ „Doamne! Pe acela pe care îl faci să intre în Foc, Tu îl acoperi de ruşine, iar pentru cei nelegiuiţi nu este cine să-i ajute! ~ Doamne! Noi am auzit un vestitor chemând la credinţă: „Credeţi în Domnul vostru!” Şi am crezut. Doamne, iartă-ne nouă păcatele noastre, şterge faptele noastre rele şi
    aşează-ne pe noi, după moartea noastră, alături de oamenii evlavioşi! ~ Doamne! Dă-ne nouă ceea ce ne-ai făgăduit prin trimişii
    Tăi şi nu ne acoperi pe noi de ruşine în Ziua Învierii, căci Tu nu-Ţi calci făgăduinţa!» ~ Domnul lor le-a răspuns: „Eu nu las să se piardă nici o faptă plinită de vreunul dintre voi, bărbat sau muiere, deopotrivă unul cu altul! Iar pe cei care au pribegit, care au fost alungaţi din căminele lor, care au fost prigoniţi pe calea Mea, care au luptat şi au fost omorâţi voi să-i ispăşesc de faptele lor rele şi să-i fac să intre în Grădini pe sub
    care curg pâraie, drept răsplată din partea lui Allah”. La Allah se află buna răsplată! ~ Să nu te înşele peregrinatul prin ţări al celor care nu sunt credincioşi! ~ Plăcere puţină [în lumea aceasta] şi apoi refugiul lor este în Gheena! Şi ce pat rău este acesta! ~ Cât despre aceia care au frică de Domnul lor, ei vor avea Grădini pe sub care curg pâraie, în care vor sălăşlui veşnic: loc de primire de la Allah. Şi, ceea ce este la Allah, este mai bun pentru cei pioşi! ~ Printre oamenii Cărţii sunt unii care cred în Allah, în ceea ce vi s-a trimis vouă şi ceea ce li s-a trimis lor, smeriţi înaintea lui Allah, care nu vând versetele lui Allah pe un preţ de nimic. Aceia vor avea răsplată de la Domnul lor, căci Allah este grabnic la socoteală! ~ O, voi cei care credeţi! Fiţi răbdători şi îndemnaţi la răbdare, luptaţi statornic şi fiţi cu frică de Allah, pentru ca să aveţi parte de izbândă!
    [3:190-200]

9. Re: Pomeniri şi rugi din Coran şi Sunna pentru credincioşii musulmani 
    2. Înainte de dezbrăcare
    Bismillah.
    „În numele lui Allah!”
    3. Înainte de a intra la toaletă
    [Bismillah] Allahumme innii ’auudzu bike
    minel-khubthi uel-khaba-ithi.

„În numele lui Allah! O, Allah, caut
    adăpost la Tine de necurat şi necurate!”
    4. După ieşirea de la toaletă
    Ghufraanek.
    „Iertare Ţie!”

10. Re: Pomeniri şi rugi din Coran şi Sunna pentru credincioşii musulmani 
    La sfârşitul abluţiunii
    أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاّ اللهُ وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمّداً )
    عَبْدُهُ وَرَسولُه.
    Eşhedu en laa ilahe ’illa Allah uahdehu laa şeriike leh, ue aşhadu enne
    Muhammeden ’abduhu ue resuuluh. „Mărturisesc că nu există altă divinitate în afară de Allah, Unicul, care nu are pe nimeni egal, şi Muhammed este robul şi Trimisul Lui.”

Muslim, Ahmad si altii au relatat ca Ameer al-Mumineen `Umar ibn al-Khatab a spus: Trimisul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus:
    „Cel care face ablutiunea corect si apoi isi ridica privirea la cer si spune: „Ashhadu an laa ilaaha ilaallah whadahu laa shareeka lah, wa ashhadu anna Muhammadan `abduhu wa rasooluhu”, cele opt porti ale Raiului se vor deschide pentru el si va intra pe ce poarta doreste.

11. Re: Pomeniri şi rugi din Coran şi Sunna pentru credincioşii musulmani 
    La ieşirea din casă
    بِسْمِ اللهِ ، تَوَآَّلْتُ عَلى اللهِ وَلا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ إِلاّ بِالله .
    Bismillah, teuekkeltu ’ala-llah, ue laa haule ue laa quuuate illaa billah.
    „În numele lui Allah! Mă încred în Allah şi mărturisesc că nu există forţă sau putere decât cu Allah!”

اللّهُمَّ إِنِّي أَعوذُ بِكَ أَنْ أَضِلَّ أَوْ أُضَل ، أَوْ أَزِلَّ أَوْ أُزَل ،
    أَوْ أَظْلِمَ أَوْ أَُظْلَم ، أَوْ أَجْهَلَ أَوْ يُجْهَلَ عَلَيّ .
    Allahumme innii e’uudzu bike en edille, eu udall, eu ezille eu uzall, eu ezlima eu uzlam, eu egihala eu iugihala alaiie.
    „O Allah, caut adăpost la Tine de a rătăci sau de a fi rătăcit, de a greşi sau de a fi atras în greşeală (adică a comite un păcat fără voie), de a asupri sau de a fi asuprit, de a mă purta nesăbuit sau a fi tratat cu nesăbuinţă.”

La intrarea în casă
    بِسْمِ اللهِ وَلَجْنا، وَبِسْمِ اللهِ خَرَجْنا، وَعَلى رَبِّنا تَوَآّلْنا.
    Bismillahi ueleginaa, ue bismillahi kharaginaa, ue ’alaa rabbinaa euekkelnaa.
    „În numele lui Allah am intrat şi în numele lui Allah am ieşit şi în Domnul
    nostru ne încredem!”

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks