Slava Lui Allah , Cel care a creat totul , Slava lui Allah , Cel daca vreai iarta totul. Toata slava este a lui si numai El o merita.
O, Doamne daruieste-ne Raiul din marinimia si bunatatea Ta si nu dupa meritele noastre , caci noi suntem oameni pacatosi , iar tu esti Cel Absolut ,Atoatertator, Cel mai Mare
Pomeniri si rugi din Coran si Sunna pentru credinciosii musulmani
1.Ruga la trezire
ÇáÍãÏ ááå ÇáÐí ÃÍíÇäÇ ÈÚÏ ãÇ ÃãÇÊäÇ æÇáíå ÇáäÔæÑ
Alhamdulilahil-lezii ahiana ba'ade ma amatena w ileihin-nushur.,, Toata Slava se cuvine lui Allah , care ne-a daruit viata dupa ce ne-a luat-o si la El este Invierea! "
Profetul a zis : ,, Oricine se trezeste noaptea si spune:
áÇ Çáå ÇáÇ Çááå æÍÏå áÇ ÔÑíß áå áåõ Çáãáß æáå õÇáÍãÏ æåæ Úáì ßá ÔÆò ÞÏíÑ ÓÈÍÇä Çááå æÇáÍãÏ ááå æáÇ Çáå ÇáÇ Çááå æÇááå ÇßÈÑ æáÇ Íæá æáÇÞæÉ ÇáÇ ÈÇááå ÇáÚáí ÇáÚÙíã
Laa ilahe illa Allah , wahdehu , la sheriike leh , lehul-mulku w lehul-hamd , w hwa 'ala kulli shai-in qadir. Subhanallahi w alhamdulilahi w laa illahe illalahu , w Allahu Akbar , w laa haula w la quuata illa billahil-'aliil-'aziim.
,, Nu exista alta divinitate in afara de Allah , Unicul care nu are pe nimeni egal ! A LUi este Imparatia si Slava si El este mai presus de toate Atotputernic. Cat de maret este Allah si toata Slava se cuvine lui Allah , si nu exista alta divinitate in afara de Allah, si Allah este Cel mai Mare si nu exista forta sau putere decat cu Allah Preainaltul , Cel mai Mare,,
Si apoi se roaga...
ÑÈí ÇÛÝÑ áí (o Doamne iarta-ma)
Results 11 to 18 of 18
|
|
-
12-11-2006, 02:12 PM

-
Urmatorii 2 au spus mersi lui imanikka pentru acest subiect
daniela_muslimah (12-11-2006), gabriela guettat (12-20-2006)
-
03-19-2007, 04:27 AM
Rugă pentru călăuzire în luarea unei decizii sau în alegerea căii cele drepte. [Al-Istikhaara]
Allahumme innii estekhiruke bi’ilmike, ue-esteqdiruke bi-qudretike, ue es-eluke min fadlikel-’aziim fe-inneke teqdiru ue la eqdir, ue te’alemu ue laa e’alemu, ue ente ’allamul-ghuiub. Allahumme in kunte te’alemu enne hadzal-emre ...(şi se spune respectivul lucru)... khairun lii fii diini ue ma’aaşii ue ’aqibeti emrii feqdirhu-lii ue iessirhu lii thumme barik lii fihi, ue in kunta te’alemu enne hadzaal-emre şerrun-lii fii diinii ue ma’aaşii ue ’aqibeti emrii fesrifhu annii ue-srifnii ’anhu ue-qdir lii el-khaira haithu keane thumme-rdinii bihi.
Citându-l pe Jabir Ibn ’Abdullah, el a spus: „Profetul ne-a învăţat să ne rugăm întotdeauna pentru călăuzire, aşa cum ne-ar fi învăţat un capitol din Coran. El spunea: „Dacă vreunul dintre voi intenţionează să - şi asume o responsabilitate, să se roage două Rak’a (unitate de rugăciune) şi după aceea să spună ruga:
„O, Allah, caut îndrumare Ta în Ştiinţa Ta, şi caut forţă în Puterea Ta şi îţi cer din favorurile Tale nepieritoare, căci cu adevărat Tu Poţi, în timp ce eu nu pot, şi cu adevărat Tu Ştii, în timp ce eu nu ştiu, şi Tu eşti Cunoscătorul celor nevăzute. O, Allah, dacă ştii că acest lucru (şi menţionezi lucrul care te apasă) este bun pentru mine în religia mea, în viaţa mea şi în sfârşitul ei, atunci porunceşte-l şi uşurează-l pentru
mine şi binecuvântează-mă cu el; şi dacă ştii că acest lucru este rău pentru mine, în religia mea, în viaţa mea şi în sfârşitul ei atunci îndepărtează-l de mine, şi îndepărtează-mă de el, şi hotărăşte pentru
mine ceea ce e bine, oricare ar fi acesta, şi fă-mă mulţumit cu acesta.”
Cine caută călăuzire la Creatorul său şi se consultă cu tovarăşii lui dreptcredincioşi şi apoi rămâne ferm în hotărârea lui, nu regretă, căci Allah a zis:
﴾Ue şauirhum fil-emri feidza azemte feteuekkel-’alallah ﴿
„…şi sfătuieşte-te cu ei asupra treburilor, dar, odată ce ai luat hotărârea, încrede-te în Allah. Şi datorită îndurării lui Allah, tu, [Muhammed], ai fost aşa de blând cu ei! Iar de ai fi fost fără blândeţe şi
aspru la inimă, ar fi fugit din preajma ta. Deci iartă-le lor şi roagă-te [lui Allah] pentru iertarea lor! Sfătuieşte-te cu ei asupra treburilor, dar o dată ce ai luat o hotărâre, încrede-te în Allah! Allah îi iubeşte cu adevărat pe cei care se încred [în El].”[3:159]
-
03-19-2007, 02:21 PM
Rugă de iertare şi de căinţă
- Mesagerul lui Allah a zis: „Pe Allah! Caut iertare şi mă căiesc la Allah de mai mult de 70 de ori pe zi.”
- De asemenea, el a zis: „O, oameni! Căiţi-vă! Cu adevărat, mă căiesc la Allah de o sută de ori pe zi.”
- El a mai zis: „Cine spune:
ÃÓúÊóÛúÝöÑõ Çááåó ÇáøóÐöí áóÇ Åöáóåó ÅáøóÇ åõæó ÇáÍóíøõ ÇáÞóíøæõãõ æÃóÊõæÈõ Åöáóíåö.
Estaghfirullah elledzii la ilahe illa huelhai- iul-qai-ium ue etubu ileihi.
Cer iertarea lui Allah, în afară de care nu există altă divinitate, Cel Viu, Veşnicul, şi la El mă întorc cu căinţă.
… va fi iertat chiar dacă se afla printre cei care au fugit din faţa duşmanului.”
- A zis: „În miezul nopţii, Allah se aproprie cel mai mult de robul Său, deci dacă te afli printre cei care-l pomenesc pe Allah în acel moment, atunci aşa să fii!”
- De asemenea, a zis: „Un supus se află cel mai aproape de Domnul său în timpul prosternării, deci roagă-te mult în acel moment!”
- El a mai spus: „Cu adevărat, inima mea uită (Profetul obişnuia să-L preaslăvească întotdeauna în pomenirile sale pe Domnul Său cu atâta intensitate şi credinţă, încât dacă uita acest lucru îl considera un păcat) şi cerea iertarea lui Allah. şi cu adevărat cer iertarea lui Allah de o sută de ori pe zi.”
-
03-19-2007, 02:33 PM
Punerea copiilor sub protecţia lui Allah
Ibn ’Abas a relatat că Mesagerul lui Allah obişnuia să-i încredinţeze pe Al- Hasan şi pe Al-Husain lui Allah, spunând:
U’idukuma bikelimatillahit-tammeti min kulli şeitanin ue hamme, ue min kulli ‘ainin lammeh.
„Vă încredinţez pe amândoi cuvintelor lui Allah pentru a vă proteja de orice diavol, răutate şi de ochii care deoache.”
Rugă pentru cel care întâmpină greutăţi în treburile sale
Allahumme la sehle illa ma ge’altehu sehlen ue ente tegi’alul-hazne idza şi-ta sehlen.
„O, Allah, nu există ceva uşor decât
ceea ce Tu ai făcut să fie uşor şi dacă vrei, Tu faci orice greutate să fie uşoară.”
Rugã pentru cel care se îndoieste în credintã
- El trebuie sã caute adãpost la Allah.
- El trebuie sã se lepede de motivele care cauzeazã acea îndoialã.
- El trebuie sã spunã:
Amentu billahi ue resulihi.
„Am crezut în Allah si în Mesagerul Sãu!”
- De asemenea, el trebuie sã recite urmãtorul verset:
( e’udzu billahi mines-sheitanir-ragim). Huel-euuelu uel-akhiru, uez-zahiru uelbatinu ue hua bi kulli shei-in ’alim.
„El este Cel Dintâi si Cel de pe Urmã, Cel Neascuns si Cel Ascuns si El este Atoatestiutor.
-
03-19-2007, 02:36 PM
Rugă pentru nelinişte şi întristare
Allahumme innii ’abduke, ibnu ’abdike, ibnu ’ematike nasietii bi-iedike madin fi hukmuke, ’adlun fi qada’uke es-eluke bikullismin hua leke, semmeite bihi nefseke eu enzeltehu fi kitabike, eu ’allemtehu ’ahaden min khalqike euista-tharte bihi fi ’ilmil-ghaibi ’indeke en tegi’alel-qur-ane rabi’a qalbi, ue nura sadri ue gela-a huzni ue dzehabe hemmi.
„O Allah, eu sunt robul Tău, fiul robului Tău, fiul roabei Tale, fruntea mea este în mâinile Tale, urmez Hotărârea Ta şi porunca Ta este intotdeauna dreaptă. Te rog cu fiecare dintre numele Tale cu care
Singur te-ai numit, sau le-ai revelat în Cartea Ta, sau le-ai dezvăluit creaţiei Tale, sau le-ai păstrat cu Tine în ştiinţa celor nevăzute te rog să faci Coranul viaţa inimii mele şi lumina pieptului meu, îndepărtarea
durerilor mele şi uşurarea suferinţelor mele.”
Allahumme innii e’udzu bike minelhemmi uel-huzni, uel-’agizi uel-keseli uelbukhli uel-giubni, ue dal’id-deini ue ghalebetir-rigeal.
„O Allah, la Tine caut adăpost la Tine de nelinişte şi întristare, de slăbiciune şi lenevie, de avariţie şi laşitate, de povara datoriei şi de a nu fi înfrânt de alţii.”
-
03-19-2007, 07:08 PM
Huda cu tot respectul pentru tine dar a trebuit sa mut postarile ,fiindca deja era creat subiectul. Desi rugile se repet nu am putut sa le sterg , oricum cand o sa terminam de postat toate rugile vom face o arhiva.
Multumesc ptr intelegere

-
03-20-2007, 12:23 AM
Assalamu aleykum! Wallahi nu am stiut ca mai exista threadul. Saaliha de mult timp deja a intrebat de du'a in limba romana si nimeni nu i-a zis ca sunt pe site si de aceea le-am scris eu...imi cer scuze si multumesc de reparatii

Alhamdulillah nu se repeta chiar toate...
-
03-20-2007, 12:34 AM

-
08-04-2007, 10:58 AM
Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu
Cum sa facem rugaciunea (dua) recomandari:
1.Sa stam cu fata spre Kabaa
2.Sa ne rugam lui Allah
3.sa ne rugam pentru profet
.
....apoi sa ne rugam pentru noi si ceilaltiCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

, doar ca ptr noi veniti am sris ca este mai usor sa faca un search , fiindca este informatie multa si nu ne aducem nici noi aminte chiar totul