As - Salam Aleikum Wa Rahmatulah Wa Barakatu,
Al - Hamdulillah, sunt multe persoane care abia au convertit, masha allah, si care au de-aface cu membri din familiile lor, care sunt crestini si sarbatoresc Craciunul.
Ce-ar fii sa le dam cateva sfaturi, cum sa infrunte aceasta situatie, si in acelasi timp sa nu scada in ochii familiilor, mai ales in ochi parintilor. Sa le explice, noua lor credinta si noul fel de viata pe care l-au ales, al-hamdulillah.
Eu, cand am convertit, i-am spus clar si fara nici o omitere mamei si familiei in general ca nu mai sarbatoresc craciunul si ca nu voi accepta nici un cadou de la ei, daca voi primi le voi trimite inapoi. Cat despre urari, e cam complicat, unde ma duc la orice magazin, Merry Chrismas, in sus si in jos, la servici la fel, e cam greu, dar ma tin tare sa nu cad in ispita lui Shayatin.
La servici de ex., cineva m-a intrebat de ce nu raspund la urari, si i-am spus, "nu vreau sa par needucata dar efectiv eu nu tin aceste sarbatori, si mii se pare inutil sa urez cuiva urarile cuvenite. Si in al doilea rand, cand am avut eu sarbatorile mele , nimeni si absolut nimeni nu mi-a facut nici un fel de urare." La care persoana respectiva, mi-a spus, "si eu as fii procedat la fel".
deci ...cu asta fiind spuse astept sfaturile voastre si comentariile inevitabile.
O zii buna tuturor.![]()
Thread: Timpul Craciunului!
Results 11 to 20 of 22
|
|
-
12-12-2006, 05:44 PM
من قبله من يحمل حياتي في يديه
-
12-16-2006, 02:17 PM
salam aleikum,eu ma lovesc acum in aceste zile de o grea incercare....Amin urla cat il tin plamanii ca el vrea brad si cadouri ca toti copii si prietenii lui...ce sa fac? sa nu il mai las afara? sa-l izolez in casa sau sa aplic pedepse nu POT!! atunci am ajuns la un compromis :i-am explicat de ce nu poate avea toate acestea si mi-a raspuns :Oumi dar este sunna ,si eu pot sa am !!" atunci i-am spus ok ,in cazul asta am sa dau hijabul jos ! a inceput sa urle sa tipe ca mama lui nu are voie sa dea hijabul jos .si l-am intrebat ;de ce?" raspunsul a fost
t ca esti musulmana alhamdulillah !" ok in cazul asta nici tu nu ai voie sa ai asa ceva pt ca si tru esti musulman alhamduilillah,
compromisul de care va spuneam a fost sa mergem si sa cumparam un robot mult dorit si sa ne plimbam in oras:"doar sa vedem si noi ce fac crestini nu sa facem la fel ca ei "ca doar suntem musulmani alhamdulillah """ in felul asta am rezolvat eu problema craciunului cu Amin ,inshAllah sper sa fie la fel de usor cu toate cele care vor venii
-
12-16-2006, 09:34 PM
Mashallah...Gabita, ca de obicei m-a impresionat prin simplitatea raspunsurilor si eleganta modului de a trata aceasta problema....asa este sunt intr-u totul de acord ...nu putem sarbatori Craciunul si sa fim si musulmani.....
Allah swt , ne-a lasat 2 sarbatori, atat de frumoase si cu o adanca semnificatie.....de exemplu vine acum Aid......ganditi-va numai putin la aceasta Sarbatoare A Sacrificiului.,la istoria ei.....mashallah.....
Allah swt...sa va dea intelepciune si putere.....inshallah!
FARA NICI-O INDOIALA,RELIGIA LUI ALLAH ESTE CEA MAI BUNA SI DREAPTA"
-
12-17-2006, 11:06 AM
assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu,
draga surioara Nur,
ma gandesc mereu la tine , la baietelul tau si la sentimentele contradictorii care iau in aceste zile nastere in inimioara lui... este de inteles, nu este vina lui, din pacate, asta este situatia noastra a celor care traim in tari nemusulmane...
Insa...subhaaana-llah, iata ca se apropie Eid-al Adha!...incearca sa-i explici ca , daca isi doreste acel cadou, il va primi, insa, cu ocazia sarbatorii noastre, musulmane, si NU pentru ca este craciun si NICI pentru ca prietenii lui primesc si ei cadouri!...Si, insha-llah, la anul, va fi mai mare, va privi, insha-llah, altfel lucrurile, si va intelege!...
Cat priveste bradul... eu pe ai mei i-am pus sa se gandeasca daca este bine sau nu, sa tai un pom , care are nevoie de 10-11 ani, ca sa creasca , (subhana-llah, ca un copil! ) , pentru ca sa fie dupa cateva zile aruncat la gunoi... fetita mea cea mare tocmai a invatat la scoala ca padurile ne daruiesc, subhana-llah, aerul proaspat pe care il respiram...iar cea mica, de cate ori vede un pom impodobit, ( si nu sant putini), imi sopteste: mama, inca un "haram"!...
Cand era mic, ii citeam baiatului meu, povestea pinului si a bradutului, insha-llah, spune-o baiatelului tau: Era odata un pin, crescut cam stramb si cam golas, gelos tare pe vecinul lui, un bradut falnic si stufos...Ce frumos era bradutul , si cat de invidios a fost pinul cand acesta a fost taiat , purtat in sanie si asezat in mijlocul orasului, impodobit si admirat de toata lumea, in timp ce el, ramasese in padure, in frig si in intuneric!...Insa, cand dupa un timp, in uscatura de pom, aruncata nu departe de el , il recunoscu pe vecinul lui, bradutul, pinul, fu multumit ca nu era nici drept ,nici frumos...si fu recunoscator ca ...traia!...Insha-llah, baietelul tau sa nu mai fie trist ca nu faceti brad, si sa se bucure de tot ceea ce Allah subhanahu wa ta'ala a creat pentru noi!...
Subhana-llah!

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
12-17-2006, 10:08 PM
pey cand e Aidul?
si tatzii fac cadouri copiilor cumva?
ca am de trei zile pe cap numai arabi care cumpara jucarii in cantitati mari si ma gandeam ca au multi copiii si ca le cumpara pt craciun
insa daca e aidul.....teoria mea cade.
cum pot afla data exacta?
-
-
12-18-2006, 12:21 AMda...
se dau cadouri..
_

simplu _ te uiti intr-un calendar.. si vezi cand e 10 Dhu-l-Hijjah (Eid-ul-Adha e chiar acum, dupa Hajj)
poti sa cauti pe
http://www.islamicity.com/PrayerTimes/defaultHijriConv.asp
sau pe..
Monthly _ Schedule
Poate mai ai nevoie vreodata sa stii data...
~~~
P.S.: azi e 26 Dhu-l-Qidah 1427
~~

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
-
12-18-2006, 10:02 AM"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
12-18-2006, 12:14 PM
"31 mai Anamaria" ... a nu se intelege 31 luna a 5-a ci 31 ... adica luna asta.
"mai Anamaria" era ceva de genul... "mai draga"..
Cadourile daca se fac pe 31 sau 1 ca dispare sau nu luna... Allah stie ... cand exact, ideea ca taticii musulmani au cadourile pregatite.
AnaMaria nu ai mai oservat in nici o perioada a anului"arabi' cumparand cadouri in numar mare?
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |