Notices

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 22 of 22
  1. Timpul Craciunului! 
    moderator Nadia's Avatar
    As - Salam Aleikum Wa Rahmatulah Wa Barakatu,

Al - Hamdulillah, sunt multe persoane care abia au convertit, masha allah, si care au de-aface cu membri din familiile lor, care sunt crestini si sarbatoresc Craciunul.

Ce-ar fii sa le dam cateva sfaturi, cum sa infrunte aceasta situatie, si in acelasi timp sa nu scada in ochii familiilor, mai ales in ochi parintilor. Sa le explice, noua lor credinta si noul fel de viata pe care l-au ales, al-hamdulillah.

Eu, cand am convertit, i-am spus clar si fara nici o omitere mamei si familiei in general ca nu mai sarbatoresc craciunul si ca nu voi accepta nici un cadou de la ei, daca voi primi le voi trimite inapoi. Cat despre urari, e cam complicat, unde ma duc la orice magazin, Merry Chrismas, in sus si in jos, la servici la fel, e cam greu, dar ma tin tare sa nu cad in ispita lui Shayatin.

La servici de ex., cineva m-a intrebat de ce nu raspund la urari, si i-am spus, "nu vreau sa par needucata dar efectiv eu nu tin aceste sarbatori, si mii se pare inutil sa urez cuiva urarile cuvenite. Si in al doilea rand, cand am avut eu sarbatorile mele , nimeni si absolut nimeni nu mi-a facut nici un fel de urare." La care persoana respectiva, mi-a spus, "si eu as fii procedat la fel".

deci ...cu asta fiind spuse astept sfaturile voastre si comentariile inevitabile.

O zii buna tuturor.
    من قبله من يحمل حياتي في يديه

2.  
    membru de onoare genan's Avatar
    asslam 3laykom!

eu stiu asa: cine a inceput ramadanul la fel ca romania, deci ca arabia saudita, va avea 3eed pe 30,... restul, genul egypt, tunisia, siria, turcia si care or mai fi - pe 31.... (asta daca nu vor face asttfel incat toti musulmanii sa sarbatoreasca 3eed alad7a in aceeasi zi, nu cum a fost cu ramadanul )

allah stie mai bine ce va fi!

3.  
    moderator ummraschid's Avatar

assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu,

...insha-llah, sa gasiti timpul si rabdarea sa cititi urmatorul articol,
    in limba araba il gasiti aici:

http://www.islamqa.com/index.php?pg=...&article_id=72

si in limba engleza il gasiti aici:

http://www.islamqa.com/index.php?pg=...&article_id=70

...este , masha-llah, foarte complex si ofera raspuns la multe intrebari si nelamuriri...

...fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa ne tina departe de tot ceea ce ne-ar indeparta de drumul celor bineplacuti Lui, insha-llah, amin!

assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)