Notices

Thread: Intrebare

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 51 to 60 of 75
  1. Intrebare 
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Am 2 curiozitati .
    1. Poate un musulman sa manance mezeluri din carne de pui? Am auzit de curand , ca nici carnea de pui nu e chiar permisa in Islam , ar fi necesara o "taiere "speciala a puiului

2.nu e o problema culinara ci.......
    Recent am aflat ca majoritatea sapunurilor dar si alte produse cosmetice(rujuri) au in componenta grasimi de porc, in proportie mica e drept, in acest caz musulmanii le pot folosi?

2.  
    Deosebit
    eu am intrebat imam-ul la lectie mai de mult daca putem manca carne din super market, noi locuind in Norvegia.de multe ori am luat carne care chipurile e Halal (Allahu alim) pe care am aruncat-o.era rosie si frumoasa pe deasupra, iar interiorul era maroniu si un miros insuportabil.majoritatea aici care au macelarii sunt kurzi si pakistanezi, care sincer de multe ori i-am vazut mancand hamburger de la mcdonalds.asa ca mie Imam-ul mi-a spus ca atat timp cat nu pot gasi carne buna halal, sa cumpar de la magazinele norvegiene, si sa zic bismilillah. noi de obicei aducem carne din suedia, ne facem plinul cam pentru o luna cu parizezer, pui, carne. ca sa nu mai zic ca toata carnea care eu o cumpar chipurile proaspata e adusa tot din suedia si dezghetata.
    asa ca eu atunci cand raman in pana de carne, cumpar de la magazinele norvegiene si Allah stie mai bine, am 2 copii mici pe care nu vreau sa-i intoxic cu carnea lor infecta, de care sunt sigura ca nu e halal, pentru ca familiile respective nu prea au nici o legatura cu islamul.

si acum ca o gluma, o chestie care am vazut-o cand am venit aici. unul deschisese o macelarie si nestiind de fapt ce inseamna Halal, dar a vazut ca poate face bani multi, ca, carnea Halal e dublu la pret fata de carnea normala, atunci a scris si el pe geam la macelaria lui CARNE FOARTE HALAL.o fi crezut ca Halal inseamna bun sau cine stie ce o fi fost in mintea lui...

3.  
    Nu imi amintesc exact, produsele cosmetice care contin grasime de porc se pot folosi?

4.  
    fondator suleiman's Avatar
    Quote Originally Posted by Mariyah View Post
    Nu imi amintesc exact, produsele cosmetice care contin grasime de porc se pot folosi?
    Nu e voie .

Tot ce tine de carne de porc , de grasime de porc , tot ce intra in gura omului facut din porc ... Toate sunt interzise .

Saliva de porc e mizerie , trebuie sa se spele omul daca o atinge .

Parul de porc este un subiect discutabil . Unii savanti il considera murdar altii nu .

Cat despre a cumpara carne de la magazin :

- Daca nu stii cum a fost taiata , si stii ca nu e de porc ai voie sa mananci si pomenesti numele lui ALLAH cand mananci .
    - Daca stii ca animalul a fost batut inainte sa fie taiat : Nu ai voie sa mananci.
    - Daca stii ca aceasta carne a fost tocata in acelasi aparat cu carne de porc : Nu ai voie sa mananci .

E simplu : Intri la magazin , vezi o cutie de carne macinata , nu stii cum a fost taiata sau tocata , nu ai alta sursa de unde sa faci rost de carne , ai nevoie de carne , scrie pe cutie ca e de miel / vita . O iei , o gatesti , si spui cand mananci : Bismillahi-rrahmani-rrahim .

Acest lucru nu e valabil , daca este o sursa de carne taiata conform islamului .

De exemplu : Esti intr-o tara cu amestec de religii , te duci sa cumperi de la un nemusulman in prezenta unui magazin islamic ...

5.  
    Saliva de porc e mizerie , trebuie sa se spele omul daca o atinge .
    hai k ai spus-o
    de unde sa atingem saliva de porc ca doar nu ne jucam cu porcul precum cu pisica sau cainele

6.  
    moderator ummraschid's Avatar
    Quote Originally Posted by suleiman View Post

Parul de porc este un subiect discutabil . Unii savanti il considera murdar altii nu .
    assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

...la fel de discutabil este si daca pielea de porc devine sau nu curata, prin tabacire?!...eu am citit ca majoritatea invatatilor musulmani, considera ca pielea de porc, si cea de caine, NU devin pure nici macar prin tabacire, deci nu este permis sa purtam obiecte de imbracaminte, incaltaminte, accesorii, etc...din piele de porc?!...

... cred ca doar putine dintre aceste produse sant din altceva decat piele de porc...

...wa Allahu alim...

assalamu alaikum

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

7.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Nu vreau sa fiu iar gica contra,dar parca exageram...

Nu avem voie sa mincam!De restul nu ni s-a poruncit exact .
    Nu inteleg de ce nu se cade la un comun acord asupra acestor chestiuni interpretabile.Sincer,e deja obositor.
    Baticul ba-i cu fatza(niqab),ba fara,ba cu culori,ba fara,carnea ba halal ,ba nu halal,ya rabb!!

Oare cind ne hotarim cum trebuie si cum e corect?Atitea interpretari ,atitea opinii ...

8.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Suleiman,uite eu sunt intr-o tara care nu are a face cu islamul.
    Din pacate in orasul nostru nu sunt prea multi musulmani iar macelarii islamice nici vorba!
    Carnea o procuram ( cind gasim ) de la magazine ici colo ,vreo doua in oras si unul in orasul vecin.Sunt magazine alimentare care aduc citeodata carne de pui,mai exact pulpe fara os,import brazilia.Atit!!!!
    Nici vorba de macelarie islamica!Nu gasim decit pui .Un frate din bangladesh are un magazinel unde are vita ,cica taiata aici.Nu prezinta nici o incredere,uneori nici marca halal nu o are,termen de garantie ioc si arata dubios .Sotul meu refuza sa cumpere asa ceva!!
    Ce sa fac in conditiile in care n-am mai vazut vita sau ficatei de pui de aproape 2 ani????Nu se gasesc,nu halal!Dar care nu sunt halal ,sunt pe toate drumurile,ieftin si proaspat!

Pot sa cumpar???Pt. ca nu am macelarii islamice peste drum si le ocolesc si cumpar de la cei care vind "haram".

9.  
    moderator ummraschid's Avatar
    Quote Originally Posted by hannen View Post
    Nu vreau sa fiu iar gica contra,dar parca exageram...

Nu avem voie sa mincam!De restul nu ni s-a poruncit exact .
    Nu inteleg de ce nu se cade la un comun acord asupra acestor chestiuni interpretabile.Sincer,e deja obositor.
    Baticul ba-i cu fatza(niqab),ba fara,ba cu culori,ba fara,carnea ba halal ,ba nu halal,ya rabb!!

Oare cind ne hotarim cum trebuie si cum e corect?Atitea interpretari ,atitea opinii ...

assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

...draga surioara, tu nu vei fi NICIODATA gica contra...si fie ca Allah ta'ala sa te rasplateasca pentru inima ta plina de credinta, inshaallah!...

...noi nu avem voie sa mancam nu numai carne de porc, ci nici de caine, sau de animale de prada, pentru ca sant considerate naajis, murdare... la porc, toate partile sant impure...oare ai atinge carnea de porc, ai praji in ulei in care s-a prajit porc sau ai gati in vase in care s-a gatit porc, fara sa le speli biiiiiine ???...
    ... pielea de porc...unii invatati sant de parere ca ea nu devine pura, nici dupa tabacire...wa Allahu alim...insa, atat timp cat nu risc sa umblu descultza, daca nu-mi cumpar pantofi de piele...(cel putin atunci cand stiu ca este de porc)...inshaallah, o sa evit acest lucru...

...nu mi-o lua in nume de rau, surioara, am considerat ca este bine de stiut!...insa fiecare face, cum crede mai bine de cuviinta...

assalamu alaikum wa rahmatu-llah

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

10.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Salam aleikum surioara!
    Total de acord in ceea ce priveste alimentatia,in afara de porc nu avem voie sa mincam caine,sobolani sau mai stiu eu ce ciudatenii,animale de prada,animale care au murit inainte de sacrificare....nu are rost sa insir pt. ca sunt 1000% convinsa ca le stiti.Uleiul in care a fost prajita carnea de porc,sau untura de porc...astea le stiu,aceastea intra in gura!

Acum ma intreb,daca unii invatati considera ca pielea de porc nu devine pura nici dupa tabacire,vom fi pedepsiti pt. ca am avut incaltari din piele de porc?????
    Eu la asta ma refeream cind am zis ca nu avem voie sa mincam,in rest...cum ar fi cu incaltarile ...cum ramane?
    Eu intreb pt. ca chiar vreau sa stiu cum este bine.Daca-mi intra o indoiala in inima apoi nu mai am liniste la gindul ca poate fac un lucru gresit.Eu vreau certitudine,siguranta!De aia zic ca am obosit sa stau tot timpul in indoiala,ba e ,ba nu e!

11.  
    moderator amal's Avatar
    eu am inteles ca este un lucru rau sa zici despre ceva din islam ca ar fi interzis, daca acest lucru nu este precizat in Quran. in Quran sunt lucruri permise oamenilor si lucruri interzise, ce este intre sau despre ce nu se stie cu precizie, ce nu este dezvaluit oamenilor am inteles ca este o mila a lui Allah pentru oameni.
    despre porc stiu ca scrie clar ca este interzis a manca din porc, deci utilizarea pieleii si parului in alte scopuri , personal nu cred ca ar fi interzisa.
    sper ca nu am zis ceva gresit.

despre batic, nu am notiuni atat de vaste. cert este ca din Quranul in limba romana eu inteleg batic si nu niqab insa mi s-a explicat ca in limba araba este precizat mai exact in sensul de "val care coboara peste piepturi", deci niqab. Fata de limba romana, araba este mai complexa si contine cuvinte precise pt a exprima ceea ce doresti. Am inteles deasemenea ca sotiile profetului , in vremea profetului au purtat niqab, deci musulmancele ar trebui sa ia ca exemplu aceasta intelegere si urmare a invataturilor islamului.

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)