![]()
assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,
dragi frati si surori fillah,
...m-am gandit sa deschid acest thread, unde sa denuntam, inshaallah, inovatiile ( bid'ah), care ne pot indeparta de poruncile lui Allah subhanahu wa ta'ala, de Sunna Profetului, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, de succesul in aceasta viata si in cea vesnica...
...voi incepe prin a denunta o inovatie pe care cei mai multi dintre noi o ignora...
A spune "Sadaqallahul-'Adhim" dupa citirea din Qur'an
Comitetul permanent pentru cercetare islamica
Intrebare:
Care este verdictul cu privire la cuvintele "Sadaq Allahul-'Adhim" dupa citirea din Qur'an?
Raspuns:
Lauda lui Allah !
Cuvintele " Sadaq Allahul-'Adhim" dupa citirea din Qur'an sant o inovatie. Profetul ,salallahu `alayhi wa sallam, nu le-a rostit, nici companionii sai, radhi-allahu 'anhum, nici califii cei bine calauziti si nici imamii binecredinciosilor, rahima-humullah. Si asta in ciuda numeroaselor lor lecturi si insistentei lor de a raspandi mesajul Qur'anului si cunoasterea legilor sale. Deci a spune aceste cuvinte la sfarsitul lecturii din Qur'an, reprezinta o inovatie. A fost confirmat sub autoritatea Profetului , salallahu `alayhi wa sallam, ca acesta a spus:
" Daca cineva aduce in credinta sa ceva care nu apartine de ea, el este condamnat." relatat la Al-Bukhari si Muslim.
Si la Allah se afla tot succesul .
( membrii Comitetului permanent pentru cercetare islamica: Shaykh 'Abdul-'Aziz Al-Shaykh; Shaykh 'Abdullah Ibn Ghudayan;Shaykh 'Abdullaah Ibn Qu'ud; Shaykh 'Abdullah Ibn Munay; Shaykh Salih Ibn Fawzan; Shaykh Bakar 'Abdullah Abu Zayd.
dintre membrii decedati: Shaykh Ibrahim Ibn Muhammad Al-Shaykh;Shaykh 'Abdul-'Aziz Ibn Baz; Shaykh ' Abdur-Razzaq Ibn 'Afifi. )
din Al-Bid'u Wal-Muhdataat wa ma la Asla lahu - Page 571;Fatawa Al-Lajnah Ad-Daima lil-Buhuth wal-Ifta Al-'Ilmiya. - Fatwa n°3303
sursa: allaahuakbar.net
...pentru mai multe detalii, cititi si acest link, inshaallah...
http://islamqa.com/index.php?ref=220...txt=innovation
Results 21 to 30 of 41
|
|
-
01-22-2007, 09:45 PM
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
Mersi ummraschid de la :
daniela_muslimah (01-24-2007)
-
Membru Special

01-25-2007, 05:55 PMc - Fanatismul faţa de anumite opinii si de
anumiţi oameni:
Fanatismul îi împiedica pe oameni de la urmarea calauzei si de la cunoasterea adevarului.
Allah Preaînaltul a grait: «Daca li se spune: ”Urmaţi ceea ce a trimis Allah!”, ei zic:”Ba noi urmam cele
cu care i-am gasit pe parinţii nostri”»(Al-Baqara:170). Acesta este cazul fanaticilor din zilele noastre
care urmeaza anumite curente mistice (sufite) si al adepţilor venerarii mormintelor; atunci cand sunt
chemaţi sa urmeze Coranul si Sunna si sa abandoneze situaţia în care se afla, care contravine
acestora. Ba mai mult ei aduc argumente curentele lor, pe seicii lor, pe parinţii si stramosilor lor.
d – Asemanarea cu paganii
Asemanarea cu paganii împinge cel mai puternic la erezii, asa cum se observa dintr-un Hadis
transmis de Abu Waqid al- Laysi134, care a spus: Am iesit împreuna cu Trimisul lui Allah - Allah sa-l
binecuvanteze si sa-l miluiasca!- spre Hunayn135. Trecusem de curand de la paganism la Islam.
Politeistii aveau un arbore de lotus la care se retrageau si îsi atarnau armele în el, caruia i se zicea,
pomul cu arme atarnate. Cand am trecut pe langa lotus, am zis:”O, Trimis al lui Allah, fa-ne si noua
un lotus pentru agaţat armele, asa cum au ei. Atunci Trimisul lui Allah - Allah sa-l binecuvanteze si
sa-l miluiasca! - ne-a raspuns: «Allah este cel mare! Acestea sunt obiceiuri. Aţi zis - jur pe Acela în
mainile caruia se afla sufletul meu! - întocmai asa cum i-au zis fiii lui Israel lui Moise: „O, Moise! Fane
noua un zeu, asa cum au si ei zei!” dar el le-a raspuns:” Voi sunteţi un neam care nu pricepeţi!”
(Al-A’raf:138), si aceasta ca sa urmaţi obiceiurile acelora de dinaintea voastra!». *
"O sa urmati obiceiurile celor de dinaintea voastra"
Din acest Hadis se înţelege ca asemanarea cu paganii i-a împins pe fiii lui Israel sa-i adreseze
lui Moise acea urata cerere de a le face lor zei pe care sa-i adore si tot ea i-a determinat si pe unii
dintre companionii lui Muhammad sa-i ceara sa le faca lor un lotus la care sa caute binecuvantarea în
loc de Allah. Aceeasi situaţie se întalneste si astazi cand constatam ca majoritatea musulmanilor îi
imita pe pagani în nascocirea de erezii si manifestari de politeism, asa cum sunt sarbatorirea zilelor
de nastere, stabilirea de zile sau saptamani pentru sarbatorirea si comemorarea anumitor ocazii
religioase, înalţarea de statui si monumente, organizarea de funeralii si ceremonii funebre, înalţarea
de cavouri deasupra mormintelor, etc
-
Membru Special

01-25-2007, 05:57 PMAtitudinea comunitaţii islamice faţa de eretici si modul în care le-au raspuns tradiţ
Tradiţionalistii si autorii de culegeri de Hadise le-au raspuns ereticilor, le-au contestat ereziile
lor si i-au oprit de la practicarea lor. Iata cateva exemple de acest fel:
a - Umm aD-Darda’ a transmis: Abu aD-Darda136, a intrat la mine înfuriat si l-am întrebat: Ce-i
cu tine? Atunci el mi-a raspuns: Jur pe Allah ca nu mai vad la ei nimic din ceea ce facea Muhammad,
în afara de faptul ca împlinesc Rugaciunea împreuna!*
b - Omar ben Yahya a transmis: l-am auzit pe tatal meu protestand ca tatal lui a zis: Stateam
jos, langa usa lui Abd Allah ben Mas’ud înainte de rugaciunea din zori. Cand a iesit Ne-am dus cu el
la moschee si a venit la noi Abu Musa al-As’ari, care ne-a întrebat: A iesit cu voi si Abu Abd ar-
Rahman?140 I-am raspuns: Nu! Si a stat împreuna cu noi pana cand a iesit. Cand a iesit, ne-am
apropiat cu toţii de el si l-am auzit zicandu-i: Abu Abd ar-Rahman, am observat mai înainte în
moschee un lucru care nu mi-a placut si în rest slava lui Allah nu am vazut decat lucruri bune. A
întrebat: Si care a fost acesta? I-a raspuns: Daca o sa traiesti, o sa-l vezi... Am vazut în moschee
lumea stand în cercuri si asteptand Rugaciunea. În fiecare cerc se afla un barbat, iar ei aveau în
maini niste pietricele. El le zicea: Rostiţi de o suta de ori formula ”Allahu akbar” (Allah este cel mai
mare!). Si ei o rosteau de o suta de ori. Apoi le ziceau: Rostiţi de o suta de ori formula „La ilaha ’illa
Allah” (nu exista alta divinitate în afara de Allah!). Si ei o rosteau de o suta de ori. Apoi le zicea:
Rostiţi de o suta de ori formula „Subhan Allah” (Lauda lui Allah!). Si ei o rosteau de o suta de ori. A
întrebat: Si ce le-a zis lor? I-a raspuns: Nu le-am zis nimic, fiindca asteptam sa aflu si parerea ta. A
întrebat: Nu le-ai poruncit sa-si numere faptele rele si nu le-ai garantat ca nu se va pierde nici una din
faptele lor bune? Apoi ne-am dus împreuna cu el la unul din cercurile acelea si s-a oprit langa el,
întreband: Ce este lucrul acesta pe care vad ca-l faceţi? Numarati-va pacatele voastre, iar eu va
garantez ca nu se pierde nici una din faptele voastre bune. Vai ţie, comunitate a lui Muhammad! Cat
de repede aţi pierit! Companionii lui mai exista înca si vesmintele lui nu s-au uzat înca, vasele lui nu
s-au spart înca. Jur pe Acela în mainile caruia se afla sufletul meu, ca voi ori va aflaţi într-o religie
care este mai bine calauzita decat religia lui Muhammad ori deschideţi poarta ratacirii. Au raspuns:
Juram pe Allah o Abdurrahman ca nu am voit decat binele! El a raspuns: Dar caţi dintre cei care
voiesc doar binele nu reusesc sa-l faca! Trimisul lui Allah - Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca!
- ne-a spus noua ca neamul care recita Coranul nu vor contrazice cele facute de Profet si
companionii sai. Jur pe Allah ca nu stiu! Poate ca cei mai mulţi dintre ei sunt printre voi...Apoi s-a
întors de la ei si Amr ben Salama a zis: În ziua bataliei de la A-Nahrawan142 i-am vazut pe cei mai
mulţi dintre acestia luptand împotriva noastra alaturi de Khajariţi.*
d- Un barbat a venit la imamul Malik ben Anas144
Allah fie milostiv cu el!-si l-a întrebat: De unde incep pelerinajul? I-a raspuns: Din locul pe care l-a
stabilit Trimisul lui Allah - Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca! Omul a insistat: Dar daca incep
pelerinajul dintr-un loc mai indepartat? Malik i-a raspuns: Nu cred ca este bine!... L-a întrebat: Dar ce
gasesti ca nu este bun în asta? I-a raspuns: Cred ca nu este bine sa fi lovit de nenorocire! L-a
întrebat din nou: Dar ce nenorocire este, daca eu fac mai mult bine? I-a raspuns: Allah Preaînaltul a
grait:«Aceia care fug de porunca Sa, sa se fereasca sa nu-i loveasca pe ei nici o nenorocire sau sa
nu-i loveasca pe ei o pedeapsa dureroasa.»(An-Nur:63). Si ce nenorocire poate fi mai mare decat
aceea ca tu vrei sa-ţi arogi un merit pe care nu l-a avut Trimisul lui Allah - Allah sa-l binecuvanteze si
sa-l miluiasca!-*
Acestea sunt doar cateva exemple, iar învaţaţii i-au
dezaprobat pe eretici în toate epocile, slava lui Allah!
2- Modul în care le-au raspuns ereticilor tradiţionalistii si autorii culegerilor de Hadise:
Modul în care tradiţionalistii si autorii culegerilor de Hadise le-au raspuns ereticilor s-a bazat
pe Coran si pe Sunna. Aceasta metoda este una convingatoare pentru ca este prezentata mai intai
indoiala lor si-apoi este respinsa prin Coran si Sunnah faptul ca trebuie sa urmam traditia si nu
trebuie sa urmam nascocirile si inventiile in religie. Ei au scris numeroase lucrari în acest domeniu,
respingand în ele tezele eretice ale Siiţilor, Kharijiţilor, jahimiţilor, mu’taziliţilor, as’ariţilor147 în privinţa
normelor credinţei si dogmei. Imamul Ahmad a scris o carte în care a respins jahmiyya. Si alţi imami
au scris carţi în acest domeniu, ca Osman ben Sa’id ad-Darami148. Sau cartile scrise de seihul
Islamului Ibn Taimiyah si elevul lui Ibn Kaiym si seihul Muhammed Ibn Abdulwehhab si altii care au
raspuns adeptilor ereziilor.
-
Membru Special

01-25-2007, 05:58 PM
1-Kitab al-i’tisam „Cartea desprea aparare” de imamul As-Satibi
2-Kitab iqtida’ as-sirat al- mustaqim „Cartea despre necesitatea (urmarii) caii celei drepte de
seicul Islamului Ibn Taymiyya, în care ocupa o mare parte raspunsul dat ereticilor.
3- Kitab inkar al-hawadis wa-l-bida’ „Cartea despre negarea întamplarilor si ereziilor” de Ibn
Waddah149
4-Kitab al-hawadis wa-l-bida’ „Cartea despre întamplari si erezii” de At- Tartusi150
5- Kitab al-ba’ith’ala inkar al-hawadis , ”Cartea
despre motivul repingerii ereziilor si întamplarilor de Abu Sama
Iar dintre lucrarile moderne, menţionam:
1- Kitab al-ibda’ fi madarr al-ibtida’, „Cartea
crearii despre daunele ereziei” de seicul Ali Mahfuz151
2 – Kitab as-sunan wa-l-mubtada’at al-muta’alliqa bi-l-azkar wa-s-salawat „Cartea despre
tradiţii si ereziile referitoare la versetele coranice si la rugaciuni” a seicului Muhammad ben Ahamad
as-Suqeyri al-Hawamidi152
3 – Risalat at-tahzir min al-bida „Epistola despre prevenirea ereziilor” a seicului Abd al-Aziz
ben Baz153Savanţii musulmani continua sa respinga ereziile si sa raspunda ereticilor prin intermediul
ziarelor, revistelor, posturilor de radio si televiziune, predicilor rostite în ziua de vineri, colocviilor si
conferinţelor care au un mare rol în constientizarea musulmanilor, în combaterea ereziilor si în
reprimarea ereticilor.
-
Membru Special

01-25-2007, 06:00 PM
Menţionam printre exemplele de erezii contemporane:
1 – Sarbatorirea zilei de nastere a Profetului Muhammad
2 – Cautarea binecuvantarii la diverse locuri, vestigii, la morţi etc.
3 – Ereziile din domeniile ritualurilor de adorare si cautarii apropierii de Allah
Exista numeroase erezii contemporane care se datoreaza îndepartarii în timp, lipsei de stiinţa,
numarului mare de propovaduitori al ereziilor, încalcarilor (in privinta religiei), asemanarii cu paganii în
privinţa obiceiurilor si ritualurilor, conform afirmaţiei Profetului Muhammad - Allah sa-l binecuvanteze
si sa-l miluiasca!- «Veti urma obiceiurile acelora de dinaintea voastra»*.
1 – Sarbatorirea zilei de nastere a Profetului Muhammad
Asa cum crestinii sarbatoresc nasterea lui Isus Cristos, musulmanii ignoranţi sau învaţaţii care
împing la ratacire comemoreaza în luna Rabi’al-wwal154 din fiecare an nasterea Trimisului
Muhammad - Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca!- De cele mai multe ori aceasta sarbatoare
este o erezie si este generata de imitarea crestinilor, fiind un prilej de manifestari politeiste si alte
lucruri reprobabile, asa cum ar fi declamarea de poeme în care se exagereaza în privinţa drepturilor
Trimisului - Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca!- ajungandu-se pana la invocarea lui în locul lui
Allah si cererea de ajutor din partea lui , cu toate ca Profetul - Allah sa-l binecuvanteze si sa-l
miluiasca!- a interzis sa se exagereze în a i se aduce laude: «Nu ma laudaţi pe mine asa cum
crestinii l-au ladat pe fiul Mariei, caci eu sunt doar un rob. Spuneţi-mi mie: Robul lui Allah si Trimisul
Sau!»**. Participanţii la aceste ceremonii exagereaza în aducerea de laude închipuindu-si probabil ca
el participa la ceremoniile lor.
Din lucrurirle nedorite care au loc in aceste ceremonii mai sunt si cantecele spuse in grup,
pomenirile de gen sufit, adunarii intr-un singur loc a barbatilor cu femeile care reprezinta o calea spre
ispita avand posibilitatea sa se ajunga si la lucruri rusinoase. Si chiar daca n-ar avea loc aceste
lucruri in timpul ceremoniilor si ar consta doar in intrunirea oamenilor, servirea unei mese si
exprimarea sentimentului de bucurie -asa cum zic ei- tot este considerata o erezie (orice inovatie in
cadrul religiei este o erezie si orice erezie este ratacire) pentru ca reprezinta un mijloc de a se ajunge
la ceremoniile care contin multe rataciti.
Am afirmat ca aceasta sarbatoare reprezinta o erezie si aceasta pentru ca ea nu are nici o
radacina în Coran, în Sunna, în actele primelor generaţii de evlaviosi si nici în generaţiile alese, ci a
aparut tarziu, fiind inventata de Fatimizii155 siiţi. Imamul Abu Hafs Taj ad-Din al-Fakihani156- Allah fie
milostiv cu el! – afirma: ”O serie de oameni binecuvantaţi si-au pus în mod repetat întrebarea despre
comemorarea pe care o fac unii în luna lui Rabi’al-Awwal si careia îi spun Mawlid157; s-au întrebat
daca ea îsi are radacinile în religie voind sa primeasca un raspuns si sa gaseasca o explicaţie care
sa-i ajute sa o înţeleaga. Eu am spus – si sansele de reusita se afla numai la Allah – ca nu stiu ca
acest mawlid sa aiba originea în Coran si în Sunna si nici unul dintre învaţaţii comunitaţii care sunt
modele în privinţa religiei, nu a transmis ca el ar trebui sa fie sarbatorit, ci este o erezie nascocita de
masluitori si pofta unor suflete lacome”*.
Iar seicul Islamului Ibn Taymiyya – Allah fie milostiv cu el - afirma: „Si tot astfel si în legatura cu
ceea ce inventeza unii oameni fie pentru a-i imita pe crestini în privinţa nasterii lui Isus – Pacea
asupra lui! – fie din iubire pentru Profet - Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca!- o sarbatoare, cu
toate ca exista opinii diferite în privinţa nasterii lui. Primii musulmani nu au facut acest lucru, iar
dragostea pentru el si preamarirea lui s-au manifestat prin urmarea lui, prin supunerea faţa de el, prin
împlinirea poruncilor lui, prin propagarea mesajului cu care a fost trimis, prin lupta pentru aceasta cu
inima, cu fapta si cu vorba. Aceasta a fost calea pe care au urmat-o primii musulmani dintre muhajiriţi
si ansari si dintre cei care i-au urmat pe ei în împlinirea de fapte bune...”*. S-au scris numeroase
lucrari in dezaprobarea acestor erezii si pe langa faptul ca reprezinta o erezie si asemanarea cu alte
neamurida prilejul aparitiei altor sarbatori cum ar fi sarbatorirea seihilor, deschizand astfel multe usi
ale raului.
-
Membru Special

01-25-2007, 06:01 PM2 – Cautarea binecuvantarii la anumite locuri, vestigii si persoane în viaţa sau decedate
Una dintre ereziile nascocite este cautarea binecuvantarii la anumite fapturi ceea ce
echivaleaza cu una din manifestarile idolatriei fiind ca o plasa cu care brocanteurii fura banii
oamenilor naivi. Cererea binecuvantarii echivaleaza cu constatarea binelui dintr-un lucru si cu
sporirea lui, iar cererea binelui si sporirii lui trebuie sa se faca de la cineva care poseda acest lucru si
poate sa-l faca, iar acesta nu este decat Allah Preaslavitul, caci El este Cel care pogoara
binecuvantarea si o stabilizeaza, în vreme ce o faptura nu poate sa ofere sau sa creeze
binecuvantarea si cu atat mai mult sa o stabilizeze. Asadar, cautarea binecuvantarii la anumite locuri,
vestigii sau persoane aflate în viaţa nu este permisa deoarece ea este fie politeism, fie un mijloc prin
care se ajunge la politeism – daca se crede ca vizitarea lui, atingerea sau frecarea cu el ar
reprezenta un mijloc pentru a o dobandi de la Allah. Cat despre binecuvantarea pe care companionii
o cautau la parul Profetului - Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca!- în stropii lui de saliva sau în
ceea ce se desprinde de pe trupul lui- Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca!- , asa dupa cum s-a
menţionat mai sus, acestea erau lucruri proprii numai lui în timpul vieţii, si al prezenţei sale printre ei,
dovada în acest sens fiind faptul ca acesti companioni n-au mai cautat binecuvantare în încaperea lui
dupa ce a murit, nici nu au mai mers la locurile în care împlinise el Rugaciunea sau în care statuse, si
nici n-au cautat binecuvantarea la dreptcredinciosi – asa cum au fost Abu Bakr, Omar si alţi
companioni distinsi, nici în timpul vieţii lor si nici dupa moartea lor. Su deasemenea nu se duceau la
pestera Hira159 pentru a împlini Rugaciunea sau pentru a adresa invocari, nu se duceau nici la Tor160
unde Allah I-a vorbit lui Moise, nu se duceau nici în alte locuri din munţi, despre care se afirma ca în
ele s-ar afla mormintele profeţilor si ale altora, nici la vestigiile vreunuia din locurile în care traisera
vechii profeţi. Tot astfel nici unul dintre credinciosii musulmani din perioada de început nu mergea la
locul din Medina în care împlinea Profetul - Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca!- Rugaciunea
dupa cum nu faceau aceste lucruri nici în legatura cu locul din Mekka în care împlinea Rugaciunea
sau în legatura cu un alt loc. Daca nu s-a permis comunitaţii sale sa atinga sau sa sarute locul pe
care paseau picioarele sale, atunci cum ar putea sa se puna chestiunea în legatura cu locul în care
se spunea ca s-ar fi rugat sau ar fi dormit altcineva decat el?! Erudiţii în religia Islamului au conchis
ca sarutarea sau atingerea unui lucru de acest fel nu face parte din legea divina” *.
3 – Ereziile în legatura cu ritualurile de adorare si cautarea apropierii de Allah:
În epoca moderna au fost nascocite numeroase erezii în legatura cu ritualurile de adorare.
Caci nu este socotit legitim nimic în acest domeniu daca nu exista o dovada. Ceea ce poate fi
-----strat printr-o dovada este o erezie, caci Profetul - Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca!- a
spus: «Acela care face un lucru în care nu se afla porunca noastra (sa stie ca) este respins»* .
Ritualurile de adorare care se împlinesc si astazi si în legatura cu care nu exista dovada sunt
foarte numeroase. Menţionam dintre ele:
Rostirea cu glas tare a intenţiei în privinţa Rugaciunii, de exemplu prin cuvintele „intenţionez sa
împlinesc rugaciunea pentru Allah”. Aceasta este o erezie, întrucat nu face parte din tradiţia
Profetului- Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca!- si pentru ca Allah Preaînaltul a grait: «Spune:
”Oare voiţi sa-I vorbiţi lui Allah despre credinţa voastra, cand Allah stie ce este în ceruri si ce este pre
pamant si cand Allah este Atoatestiutor?”»
-
Membru Special

01-25-2007, 06:02 PMDin randul acestora mai fac parte : rostirea în cor a pomenirilor la sfarsitul Rugaciunii, întrucat
se considera legitim ca fiecare persoana sa rosteasca singura pomenirilepe care le doreste; cererea
recitarii surei Al-Fatiha în diverse ocazii si dupa invocare sau pentru morţi; organizarea de ceremonii
funerare pentru morţi; prin prepararea de mancaruri, tocmirea unor recitatori ai Coranului sub
pretextul ca aceasta ar face parte din consolare sau i-ar fi de ajutor celui mort. Toate acestea sunt
erezii care nu au nici o dovada în revelaţia lui Allah.
Dintre acestea mai fac parte celebrarile unor ocazii religioase, asa cum este Al-Isra’wa-l-
Mi’raj162 sau momentul migrarii Profetului (hijra). Celebrarea acestor ocazii nu are nici o dovada.
De asemenea, fac parte dintre ele unele practici din luna Rajab163, asa cum ar fi Pelerinajul
mic (`umra)164 sau Rugaciunile benevole si Postul benevol in luna Rajab, întrucat aceasta luna nu se
deosebeste prin nimic de celelalte luni în privinţa Pelerinajului mic, Postului, Rugaciunii, aducerii de
ofrande si altele.
Mai fac parte din categoria acestora ritualurile cercurilor sufite de diverse feluri. Toate acestea
sunt socotite erezii si nascociri, întrucat ele contravin rostirilor legale ale versetelor, prin forma lor,
prin manifestarea lor si prin timpul cand au loc.
De asemenea, fac parte dintre ele, împlinirea de Rugaciuni în noaptea de la mijlocul lunii
Sa’ban si postirea în ziua de la mijlocul lunii Sa’ban, întrucat nu s-a confirmat ca Profetul- Allah sa-l
binecuvanteze si sa-l miluiasca!-ar fi facut ceva de felul acesta.
Printre ele se numara si construirea de cavouri deasupra mormintelor, transformarea lor în
moschei si vizitarea lor pentru a cauta binecuvantarea în ele si pentru implorarea morţilor, ca si alte
astfel de manifestari de politeism si vizitarea acestor locuri de catre femei, întrucat Trimisul - Allah sal
binecuvanteze si sa-l miluiasca!- le-a blestemat pe cele care viziteaza mormintele, dupa cum i-a
blestemat si pe aceia care ridicau pe ele moschei si fixau pe ele candele.
În sfarsit, putem afirma ca ereziile conduc la necredinta; ele sunt adaugiri la religie,
neconsiderate legitime nici de catre Allah, nici de catre Trimisul sau. Erezia este mai rea decat
pacatul mare si Satana se bucura pentru ele mai mult decat se bucura pentru pacatele mari,
deoarece acela care savarseste un pacat îsi da seama de pacat si se caieste pentru el, în vreme ce
ereticul savarseste erezia socotind-o religie prin care cauta apropierea de Allah si nu se caieste
pentru ea. Ereziile anuleaza tradiţiile si îi fac pe cei care le savarsesc sa urasca tradiţiile si pe
tradiţionalisti. Erezia este îndepartare de Allah, atrage mania si pedeapsa Lui si provoaca devierea
inimilor si stricarea lor.
Cum sunt trataţi ereticii:
Este interzisa vizitarea ereticului si conversaţia cu el, cu excepţia situaţiilor în care i se dau
sfaturi sau i se aduc reprosuri, întrucat sederea împreuna cu el are o înraurire rea asupra celui care
sta de vorba cu el si transfera si la alţii adversitatea lui. Trebuie sa se atraga atenţia asupra lor si
asupra raului pe care îl propaga, daca nu pot fi împiedicaţi de la practicarea ereziilor. Altfel, trebuie ca
invatatii musulmani si cei care au autoritate asupra ereticilor sa interzica ereziile si sa-i descurajeze
pe acestia, deoarece ei reprezinta un mare pericol pentru Islam. Trebuie sa se stie de asemenea, ca
state pagane îi încurajeaza pe eretici în difuzarea ereziilor lor si îi ajuta sa faca acest lucru prin
diverse mijloace, deoarece asta înseamna deformarea Islamului si condamnarea lui la pieire.
Ne rugam lui Allah Preaînaltul sa aduca izbanda asupra religiei Sale, sa înalţe Cuvantul Sau,
sa-i înjoseasca pe adversarii Sai;binecuvantarea si pacea lui Allah asupra Profetului nostru
Muhammad si a familiei sale si a companionilor sai!
-
Membru Special

01-25-2007, 06:05 PMal salam aleykum
m-am gandit ca este bine daca tot vorbim de bid'ah sa se ofere si definiti si o descriere mai pe larg pentru a fii usor de inteles de toata lumea in ce anume consta bid'ah.
cele de mai sus sunt preluate din cartea "Monoteismul" publicat de Fundatia Taiba Romania si care este un rezumat din cartea "Unicitatea lui Allah"(At-Tawhid) scris de Dr.Salih ben Fawazan al Fawazan.
inshAllah sa fie cu folos
al salam aleykum wa rahmatuh Allah wa barakatuh
-
01-26-2007, 01:46 AM

Acum am avut timp sa citesc cate ceva de aici , si vreau ca si eu am auzit ca masbaha este considerata bi'dah . Am vazut multe persoane care privesc la telenovele si au masbaha in mana , si chiar invart bilutete , semn ca ar spune ceva . Parerea mea este ca daca vrei sa spui ceva , spui chiar daca ai masbaha sau nu , importanta este intentia ta , sa o spui din suflet , nu ca sa vada X ca eu spun tot timpul .
Masbaha te ajuta sa tii nr mai usor { cu toate ca se ami intample sa spui si sa te uiti invartind bilele } , dar se poate spune si in minte , fara sa stii nr , de ex cand speli vase , cand faci mancare , cand pui rufele la uscat , etc . Si mai bine sa spui de 10 ori , dar bine , din suflet , decat de 99 ca atatea bilute sunt , si nu stii cum sa spui mai repede ca s atermini .
Pana la urma intentia etse importanta .
Si Allah waAlamOnly ALLAH can judge me !
-
Membru Special

01-27-2007, 09:53 PMsi eu am auzit fatwa ca regii sauditi au voie sa poarte cruce.e chiar o fatwa proaspata dar asta nu inseamna ca e si islamica.Scolile islamice nu considera masbaha ca fiind bid'ah.
multe lucruri se inventeaza despre islam iar mashAllah islamul este atat de usor si frumos si chiar nu ingreuneaza pe nimeni nicicum
masbaha nu e considerat sfant ci este o modalitate de a usura pomenirile lui Allah atata tot ....pentru ca unii ajung sa fac haram cu ele sau nu le folosesc corect si cand trebuie nu este un argument ca ar fii bidah
la fel cum este sustinut in fatwa respectiva faptul ca pe vremea Profetului Muhammad nu se foloseau
dar Profetul Muhammad folosea calculatorul,folosea internetul?
Nu! Iar asta nu inseamna ca ar fii bida'h....si cu toate astea multi musulmani s-au pierdut ,s-au ratacit,au facut pacate mult mai mari si mai grave din pacate.
Dar nu inseamna ca este o inovatie o erezie....cum ar fii faptul ca noi auzim athanul pe calc si nu de la o persoana...cum era pe vremea aceea....si exemple din astea sunt multe.
al salam aleykum wa rahmatu Allah wa barakatuh
-
01-27-2007, 11:28 PM
assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu
...fara suparare...
...este pentru prima oara cand citesc ca a urma sunna profetului, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, ar ingreuna intrucatva pe cineva...
...computerul nu tine de religie, insa masbaha, da... astaghfirAllah!...
" Daca cineva aduce in credinta sa ceva care nu apartine de ea, el este condamnat."
relatat la Al-Bukhari si Muslim.
...din pacate prea multi se folosesc de aceasta " usurare" a facerii de tasbih, lasand sunna, la o parte! ...
... si Allah subhanahu wa ta'ala stie mai bine!...
assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |