Notices

Results 1 to 3 of 3
  1. Venerarea mortilor 
    Deosebit ibadat's Avatar
    Bismila-ar-rahman-ar-rahim .cand unii dintre noi descopera ca fiecare aspect al vietii lor a mers prost, si ca au fost umiliti, se indreapta cu gandul la gloria stramosilor nostri. Gandul la aceasta glorie a transformat prezenta noastra disperare in sperante stralucitoare, cu care am construit poduri intre trecut si prezent. Aceasta rasucire a mintii ne face sa ne dispretuim contemporanii, si sa-i glorificam pe morti. Asteptam ajutor si sustinere de la ei si incepem sa le construim mausolee si portrete. Venerarea mortilor a devenit similara cu credintele si practicile paganilor. Si am inceput sa le aducem ofrande si sa facem legaminte la acele morminte, urmarind interventia acestora, care este interzisa in islam. Ne rugam de ei sa intervina in numele binelui cu toate ca suntem complet constienti ca aceia care sunt ingropati nu au cum sa ne ajute.Continuam sa avem astfel de credinte gresite, din cauza decadentei prezentului nostru si gloriei trecutului. Allahu Akbar!

2.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Ibadat ai dreptate de venerat nu trebuie ...

Allah Preainaltul spune:
    Fiecare suflet va gusta moartea, dar voi veti primi intreaga voastra
    rasplata in Ziua Invierii! Cel care va fi indepartat de Foc si adus in Rai va
    fi izbanditor. Viata aceasta nu este decat placere amagitoare. (3 : 185)
    Nici un suflet nu stie ce va dobandi maine si nici un suflet nu stie in care [loc de pe] pamant va muri. (31 : 34)

Iar daca sorocul lor soseste, atunci El nu-i mai intarzie nici macar
    cu un ceas si nici nu-i grabeste. (16 : 61)

...Allah nu va da ragaz nici unui suflet, daca a venit termenul sau si Allah este Binestiutor a ceea ce faceti.

...Abia cand vine moartea la unul din ei, zice el: “Doamne, adu-ma pe mine inapoi, pentru ca eu sa fac bine, in cele pe care le-am lasat!”
    “Nicidecum!” Acesta este un cuvant pe care El il va rosti. Iar in urma
    lor este o despartire, pana in Ziua cand vor fi sculati (din morti). Iar
    cand se va sufla din trambita, nu vor mai fi inrudiri intre ei in Ziua aceea, nici nu se vor intreba intreolalta. Aceia ale caror balante vor
    atarna mai usor, aceia sunt cei care si-au pierdut sufletele lor si ei in
    Gheena vor avea salas vesnic. Focul le va arde fetele lor si buzele lor
    vor fi schimonosite. “Oare nu vi s-au recitat voua versetele Mele, iar voi
    le-ati luat drept minciuna?” Ei vor zice: “Doamne, ratacirea noastra ne-a invins si noi am fost un neam de oameni rataciti! Doamne, scoate-ne pe noi din el! Si daca iarasi ne vom intoarce, suntem noi nelegiuiti!” El
    zice: “Ramaneti in el umiliti si nu mai vorbiti cu Mine!” (Pentru ca au
    fost) o parte dintre robii Mei care au zis: “Doamne, noi am crezut! Deci
    iarta-ne si indura-Te de noi, caci Tu esti cel mai bun dintre cei induratori!” Insa voi i-ati batjocorit, incat v-au facut pe voi sa uitati de
    pomenirea Mea, iar voi ati ras de ei. Eu astazi ii rasplatesc pentru ca
    ei au fost statornici, astfel incat ei sa fie cei care izbandesc. El va zice:
    “Cati ani ati ramas voi pe pamant?” Vor raspunde ei: “Am ramas o zi
    sau doar o parte dintr-o zi. Intreaba-i pe cei care tin numarul!” El va
    zice: “Nu ati ramas voi decat putin (timp)! Macar daca ati sti voi! Oare
    credeti ca v-am creat pe voi fara rost si ca nu va veti intoarce la Noi?”
    Oare nu a sosit vremea pentru aceia care cred, ca inimile lor sa fie
    smerite la pomenirea lui Allah si inaintea Adevarului care a fost trimis si
    ca ei sa nu fie ca aceia carora li s-a daruit Cartea mai inainte si li s-a lasat lor timp indelung, insa inimile lor au ramas impietrite si multi dintre ei sunt nelegiuiti? (57 : 16)

‘Abdullah ibn ‘Umar (Allah sa-l aiba in mila Sa!) a relatat ca Trimisul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) a zis:
    Este de datoria unui musulman care are ceva de dat mostenire, sa nu tina acel lucru mai mult de doua nopti fara sa faca testament.
    (Convenit)

Anas (Allah sa-l aiba in mila Sa!) a relatat ca Trimisul lui Allah a schitat cateva linii si a zis: Una dintre ele reprezinta omul si cealalta indica moartea, iar omul merge tot inainte pana cand intalneste cea mai apropiata linie (moartea).
    (Bukhari)

Ibn Mas’ud (Allah sa-l aiba in mila Sa!) a relatat ca Trimisul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) a desenat un patrat
    si in mijlocul lui a desenat o linie de lungimea capatului de sus, dupa care a iesit afara si a tras cateva liniute catre cea care se afla in mijloc; aceasta este moartea lui ce-l inconjoara din toate partile. El a aratat ca silueta (linia de mijloc) reprezinta omul si dorintele lui, iar liniile ce o intersecteaza sunt incercarile si piedicile vietii. El a zis: Daca nu-l atinge o nenorocire, atunci il loveste alta, si daca si aceasta il ocoleste, el cade negresit victima alteia.
    (Bukhari)

3.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu

In perioada preislamica erau astfel de obiceiuri si chiar foarte des intalnite.Oameni megeau la morminte si cereau sfaturi,isi povesteau intamplarile etc...de fapt cum se vede si in ziua de azi la crestini din pacate.Cand a venit islamul Allah subhana W Taala A INTEZIS O VREME vizitarea mormintelor tocmai pentru a se renunta la aceasta practica.Oameni nu mai puteau sa viizteze mormintele rudelor lor,cu exceptia ingroparii lor.

Apoi dupa un timp a permis vizitarea mormintelor.
    (sheik assim alhakem)
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks