Notices

Thread: moschee

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 27
  1. moschee 
    Member alexa's Avatar
    salam alakom! intrebarea mea e cum ar trebui sa ma comport,imbrac pt o vizita,ca sa zic asa,la moschee avand in vedere ca nu sunt musulmanca dar as dori sa vad,sa iau parte la un moment de rugaciune acolo.
    shukran

2. Re: moschee 
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Quote Originally Posted by Noor_of_Islam View Post
    Salam aleikum surioare.
    Eu am spus shahada cu putin timp in urma si cautand pe google magazine halal am dat de acest forum.
    In legatura cu moscheea....nu am curaj sa intru singura. Nu cunosc nici un musulman din romania . Ma puteti ajuta in legatura cu asta? si unde as putea gasi o comunitate musulmana?
    Multumesc

vrei sa te acompaniez?

3. Re: moschee 
    Harnic Latifah's Avatar
    Va multumesc pentru primirea calda.
    Sunt din Bucuresti, sector1.

4. Re: moschee 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    SURIOARA

Bine ai venit in casa Rasaritului. Orice poti sa intrebi pe surorile si fratii tai si cu dragoste iti vor raspunde.

Fie ca sa te aiba in paza lui.

5. Re: moschee 
    Deosebit shama's Avatar
    Apropo de moschee, intervin cu o intrebare: cand sunt sanse mai mari sa mergi acolo si sa gasesti pe cineva disponibil sa-ti explice, de exemplu, cum sa te rogi in mod corect?

6. Re: moschee 
    membru de onoare genan's Avatar
    Va multumesc pentru primirea calda.
    Sunt din Bucuresti, sector1.
    aslam 3laykom wr7mto allah

in secteroul 1 nu stiu sa fie vreo moschee, dar ti le voi spune pe cele din bucuresti:
    1.este moscheea AYASH f aproape de carrfoure grozavesti. o sa vezi o cladire mare, rosie, este la parterul ei.
    2.moscheea din crangasi, se ajunge cu autobuzul 601, pana s etrece de ultimele blocuri din regie, cand nu mai vezi blocuri, nu cobori la prima statie, ci la a2a, si apoi te intorci 50 m pe jos, o sa vezi moscheea mare, pe o straduta.
    3. mai sunt 2 in colentine, una langa mcdonald;s-ul de acolo si una vizavia de depoul de tramvai... sunt locatiile de la liga islamica din ro, respectiv de la fundatia taiba.
    banuiesc ca mai sunt si moschei turce, insa eu nu stiu unde sunt.

7. Re: moschee 
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by shama View Post
    Apropo de moschee, intervin cu o intrebare: cand sunt sanse mai mari sa mergi acolo si sa gasesti pe cineva disponibil sa-ti explice, de exemplu, cum sa te rogi in mod corect?

Pai...in general oameni multi la moschee sunt vinerea la pranz,la jumu'ah,dar cu precadere barbati fiindca rugaciunea de vineri este obligatorie la masjid pentru barbati,nu si pentru femei...deci si la sarbatorile mari,Aid al Fitr si Aid al Adha...care au trecut si mai avem ceva de asteptat pana dupa luna Ramadan urmatoare.

dar eu zic sa mergi,daca esti din Bucuresti,ori la Liga islamica,ori la Fundatia Taiba...sau la vreo filiara (daca exista) in orasul in care locuiesti tu si insha'Allah vei gasi pe cineva dormic sa te ajute

8. Re: moschee 
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Quote Originally Posted by shama View Post

teoretic exista o femeie care conduce rugaciunea la femei insa nu stiu daca practic o gasesti frecvent la orice moschee

dar daca te duci la moschea taiba din colentina vinerea sigur ai sanse sa gasesti vreo doamna dispusa sa te ajute. GARANTAT 100%

9. Re: moschee 
    Deosebit shama's Avatar
    Multumesc pentru raspunsuri, Saira si Villhelmiina .
    Citindu-le, mi-a venit o idee, si anume infiintarea unor cercuri (cerculetze) de rugaciune pentru doamne si domnisoare.
    Din cate am constatat, pentru barbatii musulmani nou convertiti pare mai simplu sa invete sa se roage, din moment ce le revine datoria sa se duca vinerea la moschee. Pentru femei, lucrurile stau putin altfel...
    Ca o varianta suplimentara fata de Liga sau Fundatie, ma gandeam ca, poate, vreo sora - sau mai multe - care stiu sa se roage, ar fi dispuse sa-si dedice, sa spunem, vreo ora pe saptamana, ca sa le invete si pe cele nou-sosite in Islam.
    Este o idee, as vrea sa aud si parerile voastre...

10. Re: moschee 
    Harnic Latifah's Avatar
    Eu stau pe Turda aproape de Crangasi. Da o stiu pe aceea de langa 601 si am mai aflat de una spre Giulesti pe 9Mai parca. Am vazut pe harta unde este strada Fabrica de Gheata dar stiu ca e mai ciudetel cartierul si nu imi vine sa ma duc singura.

Mi-ar placea sa particip la intruniri (mai ales ca sigur nu fac rugaciunea cum trebuie ). Nu stiu daca pot sa va intreb asta...dar as putea vorbi cu voi pe messenger? E f greu sa nu ai cu cine impartasi lucrurile astea si ar fi singurul mod in care pot cunoaste musulmance. Daca deranjeaza intrebarea mea atunci e de ajuns sa imi spuneti. O sa imi fac curaj sa ma duc la fundatie intr-o zi.

Wa salam

11. Re: moschee 
    moderator Saira's Avatar
    Eu stau pe Turda aproape de Crangasi. Da o stiu pe aceea de langa 601 si am mai aflat de una spre Giulesti pe 9Mai parca. Am vazut pe harta unde este strada Fabrica de Gheata dar stiu ca e mai ciudetel cartierul si nu imi vine sa ma duc singura.

Mi-ar placea sa particip la intruniri (mai ales ca sigur nu fac rugaciunea cum trebuie ). Nu stiu daca pot sa va intreb asta...dar as putea vorbi cu voi pe messenger? E f greu sa nu ai cu cine impartasi lucrurile astea si ar fi singurul mod in care pot cunoaste musulmance. Daca deranjeaza intrebarea mea atunci e de ajuns sa imi spuneti. O sa imi fac curaj sa ma duc la fundatie intr-o zi.

Wa salam

al salamou alaykoum

draga de tine ce simpatica esti

vezi ca ai pm

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)