salam alakom! intrebarea mea e cum ar trebui sa ma comport,imbrac pt o vizita,ca sa zic asa,la moschee avand in vedere ca nu sunt musulmanca dar as dori sa vad,sa iau parte la un moment de rugaciune acolo.
shukran![]()
Thread: moschee
Results 11 to 20 of 27
|
|
-
01-24-2007, 09:20 PM
-
-
-
-
-
02-06-2007, 10:51 PM
aslam 3laykom wr7mto allah
in secteroul 1 nu stiu sa fie vreo moschee, dar ti le voi spune pe cele din bucuresti:
1.este moscheea AYASH f aproape de carrfoure grozavesti. o sa vezi o cladire mare, rosie, este la parterul ei.
2.moscheea din crangasi, se ajunge cu autobuzul 601, pana s etrece de ultimele blocuri din regie, cand nu mai vezi blocuri, nu cobori la prima statie, ci la a2a, si apoi te intorci 50 m pe jos, o sa vezi moscheea mare, pe o straduta.
3. mai sunt 2 in colentine, una langa mcdonald;s-ul de acolo si una vizavia de depoul de tramvai... sunt locatiile de la liga islamica din ro, respectiv de la fundatia taiba.
banuiesc ca mai sunt si moschei turce, insa eu nu stiu unde sunt.

-
02-07-2007, 12:02 AM
Pai...in general oameni multi la moschee sunt vinerea la pranz,la jumu'ah,dar cu precadere barbati fiindca rugaciunea de vineri este obligatorie la masjid pentru barbati,nu si pentru femei...deci
si la sarbatorile mari,Aid al Fitr si Aid al Adha...care au trecut si mai avem ceva de asteptat pana dupa luna Ramadan urmatoare.
dar eu zic sa mergi,daca esti din Bucuresti,ori la Liga islamica,ori la Fundatia Taiba...sau la vreo filiara (daca exista) in orasul in care locuiesti tu si insha'Allah vei gasi pe cineva dormic sa te ajute

-
-
02-07-2007, 11:30 AM
Multumesc pentru raspunsuri, Saira si Villhelmiina
.
Citindu-le, mi-a venit o idee, si anume infiintarea unor cercuri (cerculetze) de rugaciune pentru doamne si domnisoare.
Din cate am constatat, pentru barbatii musulmani nou convertiti pare mai simplu sa invete sa se roage, din moment ce le revine datoria sa se duca vinerea la moschee. Pentru femei, lucrurile stau putin altfel...
Ca o varianta suplimentara fata de Liga sau Fundatie, ma gandeam ca, poate, vreo sora - sau mai multe - care stiu sa se roage, ar fi dispuse sa-si dedice, sa spunem, vreo ora pe saptamana, ca sa le invete si pe cele nou-sosite in Islam.
Este o idee, as vrea sa aud si parerile voastre...
-
02-07-2007, 02:14 PM
Eu stau pe Turda aproape de Crangasi. Da o stiu pe aceea de langa 601 si am mai aflat de una spre Giulesti pe 9Mai parca. Am vazut pe harta unde este strada Fabrica de Gheata dar stiu ca e mai ciudetel cartierul si nu imi vine sa ma duc singura.
Mi-ar placea sa particip la intruniri (mai ales ca sigur nu fac rugaciunea cum trebuie
). Nu stiu daca pot sa va intreb asta...dar as putea vorbi cu voi pe messenger? E f greu sa nu ai cu cine impartasi lucrurile astea si ar fi singurul mod in care pot cunoaste musulmance. Daca deranjeaza intrebarea mea atunci e de ajuns sa imi spuneti. O sa imi fac curaj sa ma duc la fundatie intr-o zi.
Wa salam
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |