Assalam w aleykum
Desi nu sunt din Romania sunt la curent cu toate schimbarile care au loc dupa intrarea Ro in UE , fapt ce ne afecteaza si pe noi basarabenii. As vea sa va intreb pe cei care traiesc in Romania , ca sa nu zic romani fiindca romani suntem si noi. Va voi spune ce schimbari au loc aici la Chisinau.
Dupa cum stiti s-au impus vizele tuturor cetatenilor , chiar daca sunt gratis nu reusesti sa treci nici timp de o luna, programari online, suprasolicitari, pai se vede ca plecam in UE. Dacati trebuie urgent sa vii in Romania nu poti in mai putin de o lunadar se acorda viza si timp de o ze cu 300 euro
plus ca-ti mai cer invitatie , sau asigurare medicala + fisa turistica... off... bani aruncati in vant.
Sincer si sper sa nu sa se supere cei din Romania ca nu am nici o intentie rea si nu vb despre natiune si despre tara. Romania nu merita sa intre in UE ( parerea mea) . Nu putem vb de Romania cum vb despre Franta , Spania, Germania etc tari care nu stiu ce inseamna saracie , somaj etc. chiar si datorita nr mare de emigranti. Ce fel de emigranti sunt in Rom? Doar chinzoaice care lucreaza cu 250 e si care acuma sunt in greva?Nu-mi place ca Romania si-a facut aparitia ( in ultimul timp ) doar pe fundalul SUA, zice SUA sa trimita trupe in Irak asa si face Rom, si multe altele.
Mi-a parut rau ca majoritatea nici nustiu ce inseamna stelele de pe steagul UE ( asta am vazut-o intr-un reportaj) . Altii zic LIBERTATE , altii cica ar avea ceva comun cu stelele de pe steagul SUA. Bietii oameni !!! Altii nu stiu ce sa manance si singura lor bucatica de paine sunt din vinzarea lactatelor produse in conditii de casa care urmeaza sa fie suspendate ca nu corespund condiiilor europene. Imi pare rau pentru ei ... Poate ca va fi si mai bine si poate acesta este doar un inceput , dar un inceput greu...foarte greu...si vor mai trce zeci de ani pana cand RO va ajunge la nivel european. Oricum este bine si asta , decat presedintele nostru care nu stie de partea cui sa fie.
De ce romanii dupa ce s-au integra s-au schimbat fata de moldoveni. Citam niste prostii prin niste forumuri , cica moldovenii nu merita cetatenie romneasca , ca noi nu suntem romani si vrem sa profitam de faptul ca a intrat in UE si sa plecam si noi. Nu se gandesc ca poate din cauza lor suntem un popor roman in doua tari diferite. Sa fim seriosi , cati romani au plecat peste hotare dupa intrare in UE? Oare pentru ei nu este o sansa spre o viata mai buna fiindca cum spunea si Basescu Romanii nu pleaca peste hotare fiindca nu au ce manca ci pentru o vitata mai buna cu conditii mai bune. Ce noi basarabenii nu avem ce manca? Pai si la noi este aceiasi situatie , de foame nu murim...
Acesta doar este un strigat al sufletului meu . Totusi dragi frati romani sa nu uitam stramosii nostri , sa nu ne uitam radacinile si sa nu gandim ca peste Prut nu sunt romani.
Sper ca nu am suparat pe nimeni![]()
Astep parerile voastre cu schimbarile pe care le simtiti voi dupa intrarea Ro in UE.
![]()
Thread: Cum este sa fii in UE?
Results 11 to 14 of 14
|
|
-
01-26-2007, 12:05 AM

-
Mersi imanikka de la :
suleiman (02-13-2007)
-
Harnic

01-30-2007, 12:19 PMAL SALAMU WALECOM!
Probabil romanii care au asemenea pareri sunt cei care inca nu au plecat din tara.
Eu cred ca cei care au trecut prin asemenea discriminari se gandesc inainte de a spune asa ceva.
Bineinteles basarabeni care spun ca nu se considera romani sa ramana ce vor.Asta nu inseamna ca toti gandesc la fel.
Eu m-am nascut intr-un sat langa jud. Bacau.Toata viata am spus orcui ca sunt din Moldava.Aici ma intreaba ca Moldavia sau Romania eu raspund "amandoua".
Si inca ceva am o cunostinta apropiata SUPHANALLA este basarabeanca si este musulmanca ALHAMDULILAH cand sunt cu ea nu simt nici o diferenta intre roman sau strain si cred ca este mai detreaba decat o romanca de Romania.Cand vorbim de diferenta de aici8unde suntem acum) si acolo,spunem sti cum e la noi? nu spunem voi sau noi.
-
02-10-2007, 04:42 PM
Regimul De Vize Pt. Moldoveni,discutat La Bruxelles. Prima Runda De Negocieri Intre Rep.moldova Si Uniunea Europeana,privind Facilitarea Regimului De Vize Si Readmisie,a Avut Loc,ieri,la Bruxelles.printre Subiectele Abordate In Aceasta Atapa Se Numara Identificarea Categoriilor De Cetatzeni Care Vor Beneficia De Regimul Facilitat De Vize.chIsinaul Urma Sa Solicite Conditzii Speciale Pt.oamenii De Afaceri,jurnalisti,studentzi Si Persoane Care Au Rude In Strainatate.in Prezent,vizele Pt.statele Din Spatziul Schengen Sunt Eliberate De Ambasada Germaniei La Chisinau.pt.obtzinerea Vizelor In Statele Ue Care Nu Au Reprezentantza In Rep.moldova,moldovenii Sunt Nevoitzi Sa Mearga In Tzarile Vecine. Sursa "adevarul".
-
-
04-07-2008, 11:07 PM

"Aproximativ 400 de grupuri de musulmani au semnat la Bruxelles, Carta musulmanilor din Europa, care prevede drepturile şi responsabilităţile acestei comunităţi în cadrul societăţii europene.
"Carta este un mesaj pentru guverne şi pentru restul societăţii, însă este adresat şi musumanilor din Europa", a spus Ibrahim Elzayat, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Organizaţiilor Islamice din Europa (FOIE). "Ea descrie modul în care ar trebui să acţionăm, ca cetăţeni optimişti în societăţile în care trăim, astel încât să nu fim o ameninţare", a continuat el. Grupurile susţin că documentul va contribui la corectarea imaginilor negative ale Islamului şi va îmbunătăţi relaţiile dintre musulmani şi persoanele de alte confesiuni din Europa, relatează publicaţia electronică EUObserver.
Proiectul Cartei a fost demarat în 2000, când FOIE a lansat o dezbatere privind crearea unui astfel de document, însă atacurile asupra turnurilor gemene de la 11 septembrie 2001 din New York au fost un impuls pentru elaborarea documentului. FOIE a format un comitet pentru a realiza un proiect al Cartei în care să fie stabilite principiile generale pentru o mai bună înţelegere a Islamului de către non-musulmanii europeni şi paşii elementari care trebuie urmaţi pentru integrarea musulmanilor în societatea europeană.
Reprezentanţii Parlamentului eruopean au salutat Carta musulmanilor din Europa. "Carta reprezintă un cod de bună conduită pentru musulmanii din Europa, ceea ce îi determină să participe la construirea unei societăţi unite", a spus vicepreşedintele Parlamentului European, Mario Mauro.
Documentul conţine 26 de puncte, cu un număr de calauze menite să spulbere miturile privind legăturile dintre Islam şi violenţă, dar şi să clarifice semnificaţia unor termeni precum "jihad". În accepţiunea documentului, "termenul Jihad întâlnit în textele islamice, înseamnă să depui toate eforturile pentru bine, începând de la reanalizarea propriei persoane până la propovăduirea adevărului şi justiţiei în rândul oamenilor". "
Este un articol preluat de pe net, nu stiu cat de reale sunt informatiile, totul pare ambiguu....Are cineva Carta aceasta??As dori sa o citesc si eu...
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |