Am o intrebare
Nu- mi amintesc sa fi citit despre asta insa ma intereseaza.
In Islam , ai voie sa iubesti un barbat care nu iti este sot? ma refer la varianta cand ambii sunt necasatoriti, logic fara obligatii.
Cu alte cuvinte : e permisa iubirea din afara casatoriei / poti sa iubesti ca musulmana un barbat care nu iti este sot?
Mersi de raspunsuri.
PS : iubirea la care ma refer e platonica , k manifestare
Thread: Iubirea in Islam
Results 11 to 14 of 14
|
|
-
02-02-2007, 12:56 PM
-
02-04-2007, 08:48 PM
Da Ummrashid ai dreptate insa omul prefera sa se complice de cele mai multe ori.
Oricum am ajuns si eu la o concluzie apropiata de raspunsul tau dar nu din considerente religioase ci mai mult din orgoliu. Nu vreau sa creada cineva ca m-am convertit pentru un barbat, tinand cont ca nici nu-l cunosteam acum o luna dar fiind distanta asa scurta , s-ar putea interpreta.
-
02-04-2007, 09:37 PM
assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu,
draga mea,
"de ceea ce iti este frica nu scapi"... parca asa se zice?...
... rationamentul lor: " cu siguranta, s-a convertit de dragul lui "... te va insoti toata viata, indiferent de adevar... nu le vei putea face pe plac celor care nu vor sa inteleaga, oricat ai vrea...
... de aceea, inshaallah, sa incerci mereu sa faci doar pe placul lui Allah ta'ala, indiferent de parerea celor din jurul tau ...
assalamu alaikum wa rahmatu-llah
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
02-05-2007, 06:20 PM
As salamu alaikum
Intr-adevar, te urmareste toata viata aceasta banuiala a celorlalti ca te-ai convertit in urma casatoriei cu un musulman... Dar asta conteaza foarte putin, sau chiar deloc. Sunt atatea femei casatorite cu musulmani care nu numai ca nu trec la Islam, dar isi aduc si sotii intr-un compromis aberant in incercarea de a impaca si capra si varza, vorba 'ceea.... Ei nu stiu ca totul tine de sufletul omului . Eu, personal, consider ca nu orice femeie numusulmana poate intra in Islam. Pentru multe, educatia ( ori ca e mult prea accentuata pe dogmele bisericesti, ori ca e total lipsita de suflu spiritual), cotidianul, anturajul.... le impiedica sa se gandeasca la religie, sa mediteze, sa studieze si sa se convinga ca Islamul este religia pura, intacta, adevarata, subhanallah.
Pentru astfel de oameni, exista in surat Ya Seen, ayat 9 (36:9), descrierea perfecta pe care Allah swt o da acestui fenomen ( cand oamenii au ochii -vederea, constiinta- acoperite din toate partile, astfel incat ei nu vad ( adevarul) si raman orbi.
Insa, alhamdulillah, pentru cei care pot vedea atunci cand deschid ochii mintii si ai inimii, si pot primi Islamul in viata lor, ca un dar nepretuit, ca o a doua nastere, de la Allah swt, si mai ales, ca o salvare prin sansa pe care o au cei ce devin musulmani , de a isi indrepta viata si a merge pe calea cea dreapta.
Astfel, daca iubirea pentru un om, mi-a ajutat sufletul sa primeasca Islamul, daca acest om a petrecut timp vorbindu-mi despre Islam si invatandu-ma sa traiesc viata asa cum se cuvine, de ce ar fi haram sa il iubesc, si de ce ar fi important ca ceilalti se uita chioras la mine???
Pentru toate femeile care s-au convertit la Islam in urma casatoriei, noi trebuie sa stim ca Allah swt a vrut asa... iar pentru celelalte, care au devenit musulmane fara a fi casatorite, oare nu e normal acum sa isi ia un sot musulman, care sa le ajute si protejeze?
Iubirea are atatea manifestari, insa, intr-adevar, musulmanii stiu cum sa se fereasca de haram, pentru ca stiu ce este haram.
-
02-05-2007, 06:23 PM
Draga sora, nimeni nu ar crede asta, insa, asa cum am dorit sa se inteleaga in postul anterior, nu ar fi nimic rau daca , datorita ( si nu pentru ) unui barbat te-ai fi convertit... gura lumii nu are importanta...
Iti doresc numai bine cu cel pe care l-ai cunoscut, stii si tu ce e haram in Islam, stii ca sentimentele curate nu sunt interzise si insha'Allah, cel pe care l-ai cunoscut sa fie demn de sentimentele tale
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |