Notices

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13
  1. Nu-i prea devreme ? 
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Mihail Hardau, ministrul Educatiei, a lansat ieri un proiect de modicare a Legii invatamantului preuniversitar. El ar vrea ca studiile obligatorii sa inceapa la varsta de 5 ani si sa se termine la 16 ani. Va prezentam principalele modificari propuse de Mihail Hardau.

Proiectul cuprinde legislatia europeana de protectie a copilului si permite oricaror elevi din spatiul UE sa se integreze in invatamantul romanesc. Daca acest proiect va ajunge lege pana la toamna, legal el va putea fi pus in practica din 2008, cu clasa I.

- Durata invatamantului obligatoriu este de 10 ani;

- Religia este disciplina obligatorie doar pentru scolarii pana la varsta de 10 ani, dupa aceea trebuie intrebati si ei, si parintii. Cei care nu mai vor sa studieze aceasta disciplina pot alege Educatia moral-religioasa;

- Vor fi trei niveluri in sistemul de invatamant: prescolar, care cuprinde grupa mica, grupa mijlocie si grupa mare; primar care cuprinde grupa (clasa) pregatitoare si clasele I-V; secundar

Copiii vor intra la cursuri de la 5 ani si vor termina clasele obligatorii la 16 ani

- Modalitatea prin care se va face trecerea in clasa a X-a va fi decisa, ulterior, de minister;

- Examenul de Bac va avea doua probe comune: Limba si literatura romana (scris si oral) si Limba moderna (scris si oral), plus Limba si literatura materna (scris si oral) unde este cazul. Alte probe specifice vor fi decise de minister, dar examenul poate fi sustinut doar o data fara taxe.

Sindicatele sunt revoltate

Sindicatele din invatamant au gasit imediat motive de a respinge proiectul ministrului Hardau. "Este inadmisibil ca un proiect de o asemenea anvergura sa nu fie discutat inainte cu partenerii de dialog social", a declarat ieri Aurel Cornea (foto), presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant. Catalin Croitoru, presedintele FEN, a declarat ca sunt necesare trei proiecte, in pachet, care sa modernizeze invatamantul romanesc.

2. Re: Nu-i prea devreme ? 
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by Villhelmiina View Post
    nu-ti da nimeni cu pietre insa tu ai incercat sa predai vreodata ceva la clasa a 3 (9 ani) sau a 4 a ??????????
    Are vreo importanta daca am facut-o eu personal sau nu?Atit timp cit se practica si se poate nu vad legatura,decit ca poate vrei sa-mi testezi aptitudinile pedagogice.

Scuze ,chiar n-am inteles unde bati(sper ca nu sheaua sa priceapa iapa).

3. Re: Nu-i prea devreme ? 
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Poti sa captezi atentia unui copil pentru a-l invata ceva chiar si 50 de minute chiar daca acesta are 5 ani!!! dar trebuie sa vii cu formule noi, nu cu creta la tabla!! Asa nu captezi atentia nici unuia de 14 ani, care teoretic este constient ca trebuie sa fie atent.
    Poti sa predai engleza timp de 50 de minute si la cei care nu stiu sa scrie fara sa ii plictisesti. Si din jocuri invata copiii, poate chiar mai mult decat din sistemul clasic.
    Doar ca presupune un efort mai mare din partea profesorului. Am predat anul asta la copii de 6 ani care nu stiau sa scrie si am predat engleza. pot fi foarte bine atenti cele 50 de minute, dar trebuie doar diversitate foarte mare intre activitati si acestea sa se deruleze cu rapiditate. dar asta a presupus ca eu acasa sa imi pregatesc cartonase, papusele, cantecele si tot felul de jocuri. Dar pot spune ca am avut succes si copiii mei au invatat asa culori, animale, mancaruri, cifre si tot ce se presupunea ca trebuie sa invete la varsta lor.
    Romania este printre singurele sisteme de invatamant in care copilul termina la 19 ani scoala!! Si sa nu credeti ca alti copii sunt mai destepti decat ai nostri. La 4 ani copilul poate deja sa invete cu succes si un copil care de mic este invatat sa invete va fi mai activ restul vietii sale. Dar la noi, de multe ori, la 7 ani abia pune creionul pe hartie, caci nu toti merg la gradinita si acolo nu intotdeauna au ce invata...din pacate.

4. Re: Nu-i prea devreme ? 
    Deosebit Mariyah's Avatar
    ma bucur pt tine insa unde am predat eu , am alcatuit scrisoare de intentie pt un job si erau in clasa in IVa. Iar eu asta am invatat la liceu. Asa ca baga jetoane, cartonase, ca alea ajuta la definirea skills-urilor la greu....adica pierdere de vreme.In special, vremea mea.
    or fi fost engleza intensiv insa tot la gradinita erau cu mintea

Sistemul de invatamant trebuie sa lucreze la materiile care se predau in scoala si nu la varsta cursantilor , adica sa scoata din grila tot ce e absurd.Copiii sa sa fie lasati in pace , sa mearga la 7 ani la scoala si daca sunt prea tari si se plictisesc sa faca 2 ani in 1 ca asta se poate de ani de zile, atat in liceu cat si in facultate. In special la facultate unde procedura e foarte simpla, la liceu tre sa excelezi pt asta insa la facultate o cerere la decan si sa te tzina nervii la 4 sesiuni intr-un an.

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)