Notices

Results 1 to 7 of 7
  1. Cand voi fi mare, vreau sa fiu.... 
    moderator ummraschid's Avatar

assalamu alaikum wa rahmtua-llahu ta'ala wa barakatuhu

... aceste timpuri de fitna , de nesiguranta religioasa, ii fac pe unii dintre noi, sa se multumeasca sa traiasca religia... "caldut"...
    ...pe altii sa se gandeasca cu teama la viitor...

...insa, alhamdulillah, sant si dintre cei care au inteles deja ce este important....

...oare noi facem tot ce putem, oare noi facem ceea ce trebuie?...

...inshaallah, postez traducerea unei parti din Khutba " When I Grow Up I Wanna Be Abu Bakr!" , inshaallah, sa ne fie tuturor de folos!...

...intreaga Khutba o gasiti aici, in limbile engleza, germana si franceza, mashaallah!

http://khutbah.com/index.php?type=5&...anguage=8&il=8

Partea a doua

Cine sant exemplele noastre de urmat?

Ati stat vreodata langa copiii vostri sau langa cei ai vecinilor?
    Dati-le o minge de basketball, coborati cosul si ascultati ce vor spune. Toti vor rosti - cu mici exceptii- numele unui jucator de basket, necredincios, in timp ce vor arunca cu mingea. Veti auzi cum vor striga numele lui Michael Jordan si numele altora; nume care vin din inima, in timp ce lovesc plini de incantare mingea de podea.

Ascultati bine, in nevinovatia lor , ei striga lumii intregi: "Cand voi fi mare, vreau sa fiu jucator de basketball necredincios, ca acest nemaipomenit Jordan." Sa nu fiti surprins ca atunci cand ei vor ajunge la facultate, dupa ce si-au risipit tineretea pretioasa, vor arunca o minge precis in cos, insa Al-Fatiha o vor recita , balbaind ca un bebelus.

In Ziua Judecatii acesti idoli ii vor respinge pe toti cei care i-au luat drept exemple si le-au imitat pacatele. Foarte interesant ca firma Reebock a facut un clip-reclama cu unul din acesti idoli, cum arunca mingea in cos, dupa care se intoarce spre camera de filmare si spune: "Numai pentru ca arunc mingea in cos, nu inseamna, nici pe departe ,ca trebuie sa va educ copiii!" Subhana Allah, daca ar intelege copiii si parintii ,ceea ce spune el.

Priviti adevaratele exemple si pe copiii care le-au urmat pe acestea!

Aisha, radhiallahu anha, povestea ca Profetul lui Allah, sallAllahu `alaihi wa sallam,o vizita de obicei dimineata si seara. Intr-o zi insa, veni pe la timpul pranzului - ceea ce insemna ca se petrecea ceva neobisnuit. Abu Bakr, radhiallahu anhu, deschise usa si Profetul lui Allah, sallAllahu `alaihi wa sallam, il anunta ca Allah subhanahu wa ta'ala, i-a dat ingaduinta sa emigreze la Medina.
    Abu Bakr, radhiallahu anhu, sari : " Impreuna, o, Profet al lui Allah, impreuna?" Profetul, sallAllahu `alaihi wa sallam, raspunse: "Impreuna."
    Abu Bakr incepu sa planga. Aisha, radhiallahu anha, comenta: " Nu as fi crezut ca un om sa planga de fericire, pana in ziua in care l-am vazut pe tatal meu plangand, auzind ca urma sa faca Hijra impreuna cu Profetul, sallAllahu `alaihi wa sallam."

Priviti la incidentul Hijra, si veti vedea ca toate persoanele in cauza, in afara de Abu Bakr, radhiallahuanhu, erau foarte tinere. Aisha si fratele ei Abdar-Rahman. AbuJahl o lovise pe Asmaa' peste fata, cand aceasta se impotrivise sa-i spuna unde se afla tatal ei. Ghidul care i-a condus la Medina era si el un baiat. Subhanalllah, acesti copii au cresut, devenind unii dintre cei mai nemaipomeniti oameni ce au calcat pe acest pamant! Si cum sa nu fi fost asa, cand au avut cele mai marete exemple: Profetul lui Allah, sallAllahu `alaihi wa sallam, si Abu Bakr, radhiallahu anhu.

Dupa mai mult de 10 ani de Da'wa si Jihad in Medina, cand Profetul, sallAllahu `alaihi wa sallam, a murit, 'Umar chema oamenii, isi ascuti sabia si spuse: "Muhammad nu este mort. El s-a dus la Stapanul lui, asa cum Musa s-a dus la Stapanul lui. Si ca Musa, el se va intoarce. Si cand se va intoarce, ii va ucide pe toti cei care au spus ca el ar fi mort"

Vestea mortii Profetului, sallAllahu `alaihi wa sallam, il ajunse pe Abu Bakr , radhiallahu anhu. El se pregati si calari la casa Profetului, sallAllahu `alaihi wa sallam. Acolo il gasi pe Profet, sallAllahu `alaihi wa sallam, acoperit de o panza .Abu Bakr ridica panza si il saruta pe Profet, sallAllahu `alaihi wa sallam : "Tibta Hayyan wa Mayyitan - esti binecuvantat in viata, ca si in moarte".
    Apoi iesi , in timp ce 'Umar inca vorbea oamenilor.
    "Aseaza-te, 'Umar!" spuse Abu Bakr, radhiallahu anhu. Apoi el Il lauda pe Allah si incepu:
    " Oricine l-a adorat pe Muhammad, sa stie ca Muhammad a murit. Si oricine Il adora pe Allah, sa stie ca Allah traieste si nu moare niciodata."
    Apoi recita versetul:

" Si Muhammad nu este decat un Trimis - si au mai fost inainte de el si alti trimisi. Daca el ar muri sau ar fi ucis, v-ati intoarce voi pe calcaiele voastre? Cel care s-ar intoarce pe calcaiele lui nu i-ar aduce lui Allah nici o stricaciune. Si Allah ii va rasplati pe cei multumitori."
    (3:144)

'Umar povestea: "Cand am auzit acest verset, mi s-au inmuiat genunchii si cazui la pamant. Imi devenise clar ca Trimisul lui Allah ,sallAllahu `alaihi wa sallam, murise."

Curand dupa aceea Abu Bakr, radhiallahu anhu, trimise armata sub comanda lui Usamah.
    Usamah avea pe atunci 18 ani , o varsta la care copiii nostri se afla in clasa a douasprezecea. El comanda o intreaga armata de musulmani, se lupta cu romanii, si se intoarse victorios acasa, inspaimantand pe toti acei care aveau de gand sa atace Medina.

Cand Usamah parasi Medina, Abu Bakr, radhiallahu anhu, merse langa calul acestuia, si il insoti. Usamah spuse: " Ori calaresti langa mine, ori eu decalec si merg langa tine." Insa Abu Bakr, radhiallahu anhu, refuza: "Tu sa nu desclaeci si eu nu voi incaleca. Cu ce-mi strica mie daca piciorele mele se vor prafui o ora pentru cauza lui Allah, subhanahu wa ta'ala?"
    Intr-adevar, Usamah, atinse astfel de teluri, pentru ca a avut exemple ca Abu Bakr, radhiallahu anhu.

Musulmanii au inteles importanta pe care o aveau exemplele pe care le aveau copiii lor.
    Astfel, `Amr ibn Utbah , rahimahullah, spuse profesorului fiului sau: "Fa ca prima imbunatatire pe care o vei aduce fiului meu, sa fie ca tu sa te imbunatatesti pe tine insuti. Cu adevarat, privirea lor sta legata de privirea ta. Pentru ei este tot ceea ce faci tu, bun, chiar daca este rau. Si rau pentru ei este tot ceea ce tu nu faci, chiar daca aceasta este de fapt bine."

Multi parinti au inteles acest lucru, anume ca trebuie sa aleaga adevaratele exemple de urmat, pentru copiii lor. Iata un exemplu, cu care voi incheia:

Intr-o grupa de gradinita, educatorul nemusulman ii intreba pe copii , ce voiau sa devina, cand vor fi mari. Unul spuse:" Eu vreau sa fiu politist!" altul striga:"Eu vreau sa fiu pompier!" Atunci se ridica vocea unui mic musulman: "Eu vreau sa fiu un sahabi!" Un CE?!
    La sedinta cu parintii, profesorul ii intreba pe acestia despre acest Sahabi, ce voia sa fie fiul lor, cand va fi mare. Ei spusera: Oricand avem ocazia, noi citim fiului nostru povestiri din viata companionilor Profetului. Ei au devenit exemplele de urmat ale lui. Si cand va fi mare , el vrea sa fie asa cum erau ei, Sahabi!

Nu este aceasta, ceea ce ne dorim si noi , pentru copiii nostri?!...

sursa: khutba.com

assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

2. Urmatorii 4 au spus mersi lui ummraschid pentru acest subiect

daniela_muslimah (02-18-2007), gabriela guettat (02-19-2007), Mariyah (03-15-2007), Saira (02-18-2007)

3. Re: Cand voi fi mare, vreau sa fiu.... 
    moderator daniela_muslimah's Avatar

مشاء الله! مشاء الله
    N-am cuvinte!... m-a impresionat foarte tare... ...

mai ales partea cu...
    "Eu vreau sa fiu politist!"
    "Eu vreau sa fiu pompier!"
    "Eu vreau sa fiu un sahabi!"

مشاء الله mi-au dat lacrimile...

بارك الله فيك ...
    sa te Binecuvanteze Allah Ta'ala, surioara.. pentru eforturile tale....

si sa fie copiii tai dintre Robii Sai Dreptcredinciosi,
    dintre cei ce vor izbandi!!

إنشاء الله

~~~

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

4. Re: Cand voi fi mare, vreau sa fiu.... 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    UmmRAshid nu am cuvinte. Iti multumim ptr traducere si sincer mi-as dori ca toti sa aiba parte de copii credinciosi si destepti ,inteligenti si numaidecat sanatosi.Insha Allah

5. Re: Cand voi fi mare, vreau sa fiu.... 
    moderator ummraschid's Avatar
    assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu,

jazakallahu khairan, surioare dragi,

...eu sant cea care trebuie sa va multumesc ,
    nu numai pentru caldura cuvintelor voastre , ci si pentru intreaga lumina pe care o emana acestea, intotdeauna si fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa va rasplateasca pentru toate stradaniile voastre pe calea lui Allah, aici, in familia noastra, a rasaritenilor , cat si oriunde si oricand, facandu-va pe voi si pe cei dragi voua,
    dintre cei care vor pasi in Gradinile cele mai inalte ale Paradisului,
    inshallah, ya Rabb!

inshaallah,

fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa ne inlesneasca la toti musulmanii , faptele bune si sa ne daruiasca implinirea imanului nostru, in imanul copiilor nostri, inshaallah!

Amin!

assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

6. Re: Cand voi fi mare, vreau sa fiu.... 
    membru de onoare maryam's Avatar
    :
    Salam aleikum wa rahmatula wa barakatu!
    Pur si simplu nu am cuvinte...pentru ca, cuvintele mi-au ramas in inima; draga surioara, Inshaa ALLAH sa ai parte de rasplata Bunului ALLAH in aceasta viata si in viata de apoi, fie ca stradania ta sa sporeasca in inimile celor ce vor citi aceste randuri macar aducerea aminte si meditarea. Inshaa ALLAH, ALLAH Ta`aala sa ne ajute sa ne crestem copiii cu adevarat dintre cei buni si modelele lor sa fie Profetul si companionii sai.
    ALLAH sa te rasplateasca si sa iti inalte treptele in Firdaws al a`la.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

7. Re: Cand voi fi mare, vreau sa fiu.... 
    Deosebit sara's Avatar

Allah sa te rasplateasca .
    Ce postari frumoase , din care toti avem de invatat .
    InshaAllah sa ne educam copiii de mici , cand sunt mari va fi f greu .
    Eu o iau pe amina la Moschee cu mine , si odata am zis la cineva ca vrem sa o facem Profesoara de Quran , de asta merge de acum la Moschee , la care au inceput sa rada , cum profesoara de Quran ? Am vrut sa zic ca este bine dansatoare ? { rabbi ighfirli }
    Noi parintii suntem de vina ptr copiii nostri . Daca ii dam de mici sa invete engleza , la scoala crestina chiar , ca vine sheih acasa si invata copiii Quran , inseamna ca suntem pe calea ratacirii . Din pacate cunosc f multe astfel de cazuri .
    Fie ca Allah sa ne calauzeasca .
    Only ALLAH can judge me !

8. Re: Cand voi fi mare, vreau sa fiu.... 
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by sara View Post

Allah sa te rasplateasca .
    Ce postari frumoase , din care toti avem de invatat .
    InshaAllah sa ne educam copiii de mici , cand sunt mari va fi f greu .
    Eu o iau pe amina la Moschee cu mine , si odata am zis la cineva ca vrem sa o facem Profesoara de Quran , de asta merge de acum la Moschee , la care au inceput sa rada , cum profesoara de Quran ? Am vrut sa zic ca este bine dansatoare ? { rabbi ighfirli }
    Noi parintii suntem de vina ptr copiii nostri . Daca ii dam de mici sa invete engleza , la scoala crestina chiar , ca vine sheih acasa si invata copiii Quran , inseamna ca suntem pe calea ratacirii . Din pacate cunosc f multe astfel de cazuri .
    Fie ca Allah sa ne calauzeasca .

UmmRaschid multumim frumos pentru aceasta postare,chiar mi-au dat lacrimile la replica micutului musulman,masha'Allah!Fie ca Bunul Allah sa te rasplateasca atat in dunia,cat si in akhira pentru stradania ta pe calea Lui,insha'Allah,ameen.

Sara,am facut quote la mesajul tau fiindca mi s-a parut foarte fain ai mare dreptate in cele ce afirmi.Insa ce mi-a placut cel mai mult e felul in care vorbesti de Aminuta,parca ar fi fetita ta stiu ca nu sunt singura care iti spune asta,insa... ce noroc pe ea cu doua mamici

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)