![]()
assalamualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhu
...dragi frati si dragi surori, luna sfinta a Ramadhanului se apropie...luna in care trebuie sa ne intetim eforturile in slujba lui Allah subhana hu wa ta'ala, luna in care ne purificam sufletele, luna in care, orice musulman, ar trebui sa-si aduca aminte ca viata , ca si moartea noastra , sint ale lui Allah ta 'ala!...
...voi posta, inshAllah, ( inca mai am de tradus), o brosura tare draga mie, scrisa de unul dintre fratii nostri, de aici...mashAllah! fie ca Allah sa fie multumit de el!...
Munti de hassanat , in citeva minute!!...
Viata noastra se compune din zile si nopti, din minute si secunde, din clipe, sau, mai bine zis, timpul este viata.
Timpul este mai pretios decit aurul si argintul .
Cine insa i-ar observa pe oamenii de astazi, ar vedea cum isi petrec acestia timpul si cum viata lor trece, si ar constata ca majoritatea oamenilor irosesc timpul, si pierd ocazia de a profita de aceasta viata si de a-si folosi timpul lor pentru viata de Apoi.
Ii vedem astfel cum isi petrec viata si timpul cu ceva care nu le aduce nici un folos.
Un om rational s-ar mira de placerea cu care unii isi aduc aminte de zilele trecute, pentru ca acestia uita ca fiecare minut si fiecare clipa din viata , trecuta, nu face decit sa-i apropie de mormant si sa-i departeze de aceasta lume.
Timpul - el este adevarata viata, este virsta omului.
Pastrarea timpului este izvorul binelui iar risipirea lui este izvorul raului.
Cind cineva recunoaste valoarea unui lucru, el se straduieste sa nu-l piarda, pentru ca ar fi dureroasa pierderea . De aceea este important ca musulmanul sa recunoasca valoarea si importanta timpului, si sa se straduiasca sa-l foloseasac cu ceea ce il va aduce mai aproape de Allah!
De aceea este pentru fiecare musulman o datorie sa recunoasca valoare a timpului pentru ca Allah ta'ala ne-a creat doar pentru a-L adora pe El , pentru a ne folosi viata pentru Allah , si pentru mesajul divin.
Deci, sa ne punem impreuna intrebarea ,cum am putea sa ne planuim mai bine viata?
Ce am facut cu timpul nostru?
Ce am facut cu zilele si noptile noastre trecute? Le-am folosit sau le-am risipit?
Trimisul lui Allah, pacea si binecuvintarea lui Allah fie cu asupra lui, spunea:
" Foloseste-te de cinci lucruri, inaite ca alte cinci sa te ajunga.
Foloseste-ti tineretea, inainte sa imbatrinesti.
Foloseste-ti viata , inainte sa mori.
Foloseste-ti timpul liber, inainte sa ai ceva de facut.
Foloseste-ti sanatatea, inainte sa te imbolnavesti,
si foloseste-ti avutul, inainte sa saracesti. " ( relatat de Tirmidhi)
Abu Atahia, spunea: " Am varsat lacrimi, in urma tineretii mele, dar tristetea si plinsul nu mi-au folosit : Ar fi frumos, ca tineretea , sa vina la mine, intr-o buna zi, ca sa-i povestesc, ce au facut firele de par alb din mine. Mi-au schimbat culoarea, mi-au luat puterea, spinarea mi s-a incovoiat, mi-au furat somnul si m-au facut sa pling."
Toti elevii , studentii si toti cei care muncesc, primesc cindva vacanta sau concediu, si se bucura de acesta.
Adevaratul musulman, insa, nu ia vacanta, pentru ca el va fi fericit, abia cind picioarele sale au calcat in Gradina Paradisului.
Noi oamenii, ne permitem concediul, insa Allah , nu ne ingaduie aceasta, caci, Allah spune in Sfitul Qur'an sa-I slujim Lui, pina cind moartea ne va ajunge.
Ingerii, la dreapta noastra, si la stinga noastra, scriu tot ceea ce facem, fapte bune si fapte rele, in timpul zilei si in timpul noptii, in vacanta sau la ocupatiile noastre, ei scriu totul, caci ingerii nu au concediu, ei sint creati de Allah ta'ala si insarcinati sa-si implineasca datoria.
Aceasta sa ne aduca aminte ca nu putem gasi adapost impotriva lui Allah, decit la Allah.
Profita de tine insuti, pentru sufletul tau, inainte ca timpul tau sa se sfirseasca.
Lenes si sarac este acela care, in 1440 minute, nu profita de sine insusi, pentru sufletul sau, asta inseamnind ca el sa foloseasca , pentru sufletul sau, in viata de Apoi, cele 24 de ore zilnice, ale sale.
In Sfintul Qur'an, sta scris:
" Eu nu i-am creat pe djinni si oameni decit pentru ca ei sa Ma adore."
(51:56)
Noi am fost creati, pentru aceasta , si este trist sa vedem ca datoria noastra este neglijata de cei mai multi dintre noi.
Se spune ca robul se afla intre doua temeri.
Una dintre ele este viata sa, deja trecuta,si despre care nu stie ce va face Allah ta'ala cu ea, ( daca ii vor fi acceptate faptele bune , daca ii vor fi pacatele iertate), iar celalta este viata sa inca netraita, in care nu stie ce-i este scris ( nu stie de va fi buna sau rea, daca va muri ca un dreptcredincios sau nu, daca locul sau va fi in Paradis sau in Iad).
El sa profite de la el, pentru sufletul sau, din aceasta viata, pentru cea vesnica.
Sotia ta, persoana cea mai draga tie
Invatatul Atahanevi spunea:
" Fapta buna este singura moneda pe care o primesti, aflindu-te in viata, pentru ca Viata de Apoi, este casa faptelor bune. Daca nu le obtii in aceasta viata, nu le vei primi nici in cea de Apoi."
Ali, radhi Allahu anhu, spunea:
"Astazi este fapta fara rasplata, iar miine este rasplata fara fapta. Cind te vei afla epuizat si sdrobit in fata lui Allah , la Judecata, in zadar vei cauta fie si o singura fapta buna care sa-ti ingreuneze balanta. In acea zi, nu-ti vor fi de folos, nici cainta si nici lacrimile, nici fratii si nici parintii, nici iubita ta sotie si nici copiii pentru care ai facut atita."
Akramata , radhi Allahu anhu, spunea:
Barbatul va intilni in Ziua Judecatii pe sotia sa si o va intreba:" Ce fel de sot ti-am fost?" Ea va raspune: " Mi-ai fost un sot bun."Si-l va lauda pentru calitatile lui. El ii va zice atunci: "Te rog, da-mi numai o fapta buna, poate ca voi fi salvat de ceea ce vezi aici."
Ea insa ii va raspunde: " Nu este mult ceea ce imi ceri, dar nu-ti pot da, pentru ca si mie imi este la fel de teama (de pedeapsa lui Allah)".
Barbatul il va intilni pe fiul sau, se va agata de el, intrebindu-l: "O, fiule, ce fel de tata ti-am fost?" Iar fiul ii va raspunde:" Mi-ai fost un tata bun", laudindu-l.
Tatal il va ruga atunci:" Fiule, am nevoie de o farima minuscula din faptele tale bune, poate voi fi salvat astfel de ceea ce vezi aici."
Iar fiul ii va raspunde," Nu este mult ceea ce ceri, dar nu-ti pot da, pentru ca si mie imi este la fel de teama, ca si tie."
Astfel, in Ziua Judecatii, nimeni nu va putea fi de folos nimanui.
Results 11 to 15 of 15
|
|
-
08-28-2006, 06:54 PM
Last edited by suleiman; 01-15-2008 at 09:19 PM. Reason: Hasanat si nu hasanad
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
Urmatorii 3 au spus mersi lui ummraschid pentru acest subiect
gabriela guettat (02-21-2008), sara (02-19-2008), suleiman (01-15-2008)
-
02-24-2007, 02:59 AM
Salam aleikum
Timpul este mult prea pretios pentru a fi neglijat si pierdut. O persoana inteleapta este cea care acorda atentie timpului sau si nu il umple cu lucruri neimportante si inutile. Fiecare minut din viata fiecaruia este o ocazie de a-si ridica statutul si de a-i face fericiti pe oameni, putin ctae putin.
Intr-un minut poti face o multime de lucruri si poti obtine recompensa. Prin caritate, studiere, memorare sau incercarea de a face bine te poti asigura ca un minut din viata ta nu a fost irosit. Un minut poate fi scris in cartea ta de fapte bune daca stii cum sa il apreciezi, sa ai grija de el si sa il exploatezi.
Daca il uiti inseamna ca ai uitat cel mai important lucru: adevarul. Iata o lista de lucruri ce pot fi facute intr-un minut :
1. Poti recita Soorat al-Faatihah de 3 ori rapid si silentios. Unii invatati spun ca recompensa pentru citirea al-Faatihah este de mai mult de 600 hasanahs. Daca citesti de 3 ori, prin permisiunea lui Allah (swt) vei obtine peste 1800 hasanahs. Intr-un singur minut.
2. Intr-un minut poti recita Soorat al-Ikhlaas (Qul Huwa Allahu Ahad) de 20 de ori rapid si silentios. A recita o data este echivalentul a o treime din Coran. Daca o citesti de 20 ori este echivalentul a citirii Coranului de 7 ori. Daca vei citi de 20 ori in fiecare zi va fi ca si cum o vei fi citit de 600 ori intr-o luna, de 7200 intr-un an, adica de 2400 ori citirea Coranului.
3. Poti citi o pagina din Cartea lui Allah (swt).
4. Poti memora o scurta aayah din Cartea lui Allah.
5. Poti spune Laa ilaaha ill-Allaah wahdahu laa shareeka lah, lahu'l-mulk wa lahu'l-hamd wa huwa 'ala kulli shay'in qadeer (Nu este alt dumnezeu in afara de Allaah fara parteneri; a Lui este stapanirea si lauda si El este capabil de a face orice lucru.) de 20 ori . Recompensa este aceeasi pentru eliberarea a 8 sclavi pentru dragul lui Allaah dintre fii lui Ismaa'eel.
6. Poti spune Subhaan Allaahi wa bi hamdihi (Glorie si lauda lui Allah) de 100 ori. Cine spune aceasta intr-o zi ii vor fi iertate pacatele chiar de ar fi ele la fel de multe ca si spuma marii.
7. Poti spune Subhaan Allaahi wa bi hamdihi Subhaan Allah il'Azeem (Glorie si lauda lui Allah, glorie fie lui Allah Cel Atotputernic) de 50 ori. Sunt 2 fraze care sunt lumina pe buze, grele in balanta si iubite de Cel Milos, asa cum este narat de al-Bukhaari si Musulman.
8. Profetul(pacea si binecuvantarile asupra lui) a spus: "Cand spun Subhaana Allaah, wa'l-hamdu Lillah, wa laa ilaah ill-Allaah, wa Allahu akbar (Glorie lui Allah, lauda lui Allah, nu este dumnezeu in afara de Allah si Allah este Cel Mai Mare) aceasta imi este mai draga mie decat tot ceea asupra caruia rasare soarele." (Narat de Musulman). Intr-un minut poti spune aceste cuvinte de mai multe de 18 ori. Ele sunt cele mai dragi lui Allah, cele mai bune cuvinte si atarna mult in balanta faptelor bune, asa cum este narat in saheeh ahaadeeth.
9. Intr-un minut poti spune Laa hawla wa laa quwwata illa Billaah (nu este forta si putere decat cu Allah) de mai mult de 40 ori. Aceasta este una dintre comorile Paradisului, asa cum este narat de al-Bukhaari si Musulman. Ele sunt o cale de a face fata dificultatilor si de a obtine lucrui mari.
10. Poti spune Laa ilaaha ill-Allaah de aproximativ 50 de ori. Acesta este cel mai mare cuvant deoarece este cuvantul Tawheed(monoteismului), cuvantul bun. Daca aceasta sunt ultimele cuvinte ale unei persoane el va intra in Paradis, iar acolo sunt altele care indica cate de mari sunt aceste cuvinte.
11. Poti spune Subhaan Allaah wa bi hamdih, ‘adada khalqihi, wa ridaa nafsihi, wazinata ‘arshihi, wa midaada kalimaatihi (Glorie si lauda lui Allah, la fel de mult ca numarul Creatiei sale, la fel de mult cat Il multumeste, la fel de mult cat greutatea Tronuli Sau si la fel de mult cat cerneala Cuvintelor Sale) de mai mult de 15 ori intr-un minut. Aceste cuvinte aduc recompensa de mult mai multe ori decat pentru alte forme de tasbeeh si dhikr, asa cum este narat in saheeh ahaadeeth a Profetului(pacea si binecuvantarile asupra lui).
12. Intr-un minut poti cauta iertarea lui Allaah de mai mult de 100 ori spunand Astaghfir-Allaah (caut iertarea lui Allah). Vitutile cautarii iertarii nu sunt un secret, caci sunt calea obtinerii iertarii si a intrarii in Paradis si sunt calea garantarii unei vieti bune, crescand forta omului, facand lucrurile mai usoare, aducand ploaie si crescand bogatia si copii omului.
13. Poti spune cateva scurte si concise cuvinte intr-un minut si Allaah iti poate oferi bine prin ele mai mult decat iti poti imagina
14. Poti spune trimite cuvantari Profetului(binecuvantari si pace asupra Profetului) de 50 ori spunand Sall-Allaahu 'alayhi wa sallam. In schimb Allah va trimite binecuvantari asupra ta de 500 ori pentru ca o binecuvantare aduce inca 10.
15.Intr-un minut iti poti motiva inima aducand mutumiri lui Allaah, de A-l iubi, de a-ti fie frica de El, de a-ti pune speranta in El, de a-l tanji pe Allah, in acest fel calatoresti prin etapele 'uboodiyyah (inrobirea total in fata lui Allah). Poti face asta stand intins in pat sau cand mergi pe strada.
16. Poti citi mai mult de 2 pagini dintr-o carte utila usoara de inteles.
17. Poti tine legatura cu rudele prin telefon.
18. Poti ridica mainile si recita orice du'aa' din cartile ce contin du'aa'.
19. Poti spune salaam cuiva si da mana cu mai multe persoane.
20. Poti impiedica o actiune rau-facatoare.
21. Te poti bucura de ceva bun.
22. Poti oferi sfaturi sincere.
23. Poti consola pe cineva.
24. Poti indeparta ceva periculos de pe drum.
25. Exploatand un minut te motivezi sa faci asta si in alte perioada cand altfel ai si pierdut timpul.
Al-Shaafa'i(fie ca Allah sa aibe mila de el) a spus: "Cand oamenii se duc la culcare imi las lacrimile sa curga si recit un vers din cea mai elocventa poezie.
Nu este o pierdere de vreme faptul ca noptile trec, iar eu nu imi imbogatesc cunostintele, totusi acest timp este numarat ca parte din viata mea?
In final, cu cat esti mai sincer in fata lui Allah si cu cat esti mai constient de existenta Lui mai mare va fi recompensa, iar hasanaat iti va creste.
Nu uita ca aceste actiuni nu te costa nimic, nu necesita purificare si nu te vor obosi. Din potriva, le poti face in timp ce mergi, stai sau astepti pe cineva.
Aceste fapte sunt de asemena dintre cele mai importante cai de a obtine fericirea si de a indeparta tristetea si anxietatea. Fie ca Allah sa ne ajute pe toti si pe tine de a face ceea ce El iubeste cel mai mult si ceea ce ul multumeste. Fie ca Allah sa il binecuvanteze pe Profetul nostru Muhammad.
Islam Q&A
Sheikh Muhammed Salih AL-Munajjid
Sper sa va ajute si imi cer scuze pentru greselile de traducere.
-
02-25-2007, 02:10 AM
asalamu aleikom w rahmatuilah w barakatu
Barek Allah fik....fie ca Allah sa indrepte pasi nostri spre rai si inshAlah sa nu uitam sa-l pomenim in fiecare clipaCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
-
03-12-2007, 06:54 PM
salamu aleikom w arhamtulah w barakatu
Allah sa o rasplateasca pe sora noastra insha Allah cu gradinile Paradisului
Asa este ..si sunt multe moduri de a face hasanat...Allah Subhana w Taala nu lasa nici o fapta buna uitata cat de mica este ea cat de neainsemnata daca a fost facuta in numele lui Allah......totul este scris intr-o carte
Importane intentia noastra sa fie ptr multumirea lui Allah sa nu ne intereseze ca cei din jur biocotesc impotriva noastra daca facem un lucru bun..de ex:ca ai face acest lucru ptr ca oamenii sa te vada..nuuuu intentia nostra in suflet sa fie ptr Allah ptr rasplata frumoasa din partea Lui
In fiecare zi cand ne trezim trebuie sa ne gandim insha Allah ce voi face azi ptr islam..ce voi face azi ptr intrarea mea in Rai..ce voi face azi ptr multumirea Stapanului meu..iar cand nopatea vine sa ne intrebam ce am facut in aceasta zi?
Alah Subhana w Taala cand vede un rob de a Lui ca lupta sa faca bine chiar daca intampina greutati in lucrul lui....Allah ii vine in ajutor si nu numai...il ajuta sa faca si mai mult hasanat pune in calea lui ,in privirea lui lucruri pe care trebuie sa le indrepte (robul) ptr a castiga hasanat,lucruri care poate inainte trecea pe langa ele si nu-si dadea seama ca trebuie indreptate subhan Allah .Si insha Allah cand stam sa ne gandim..ce sa mai fac ptr a obtine hasaant sa fie o goana dupa hasanat sa fim halosi cum s-ar zice ptr a castiga hasanat
Allah Stie Mai Bine...si insha Alah sa ma ierte daca am gresit cu ceva din cele spuseCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
01-15-2008, 04:08 AMassalamu alaikum w rahmatu-llahi wa barakatuhu,
...inshaAllah, postez ultima parte din cartea pe care incepusem sa o traduc, si imi cer in acealsi timp mii de scuze pentru intarziere...
Mancarea si bautura
Allah nu este intrebat, ci El este Cel care ii va intreba pe cei pe care El i-a creat, El hotaraste si Voia Sa se face. Slavit fie Allah, si multumit este El de robul sau, prin recunostinta acestuia, dupa mancat si baut.
Anas ibn Malik relateaza, ca Profetul lui Allah, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, spunea: "Allah este multumit de robul Sau, care dupa ce a mancat si a baut, ii multumeste lui Allah". (Sahih Muslim, 6868)
Mananca, atata cat voiesti tu din bucatele cele bune si gustoase, fie fripte, fie prajite, sarate sau dulci, insa spune la sfarsit, intotdeauna "Alhamdulillah".
Bea din diferitele, savuroasele bauturi permise, cat voiesti tu, potoleste-ti setea, insa nu uita sa spui "Alhamdulillah".
Allah te hraneste pe tine si iti da sa bei, El iti inlesneste tie, sa castigi Multumirea Sa, prin "Alhamdulillah"!
Si stii tu ce este Multumirea lui Allah?
"Insa multumirea lui Allah este si mai mare; aceasta este o izbanda nemarginita!"
Surat At-Tawba: 72 (interpretarea sensurilor)
Astfel cunoastem, cat de mare valoare are cuvantul Alhamdu-lilllah, la Allah.
Trimisul lui Allah, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, a spus: "...Alhamdulillah umple talgerul balantei (robului, in Ziua Judecatii) si SubahanaAllahi wal Hamdulillah umplu golul dintre ceruri si pamant." (Muslim)
Castigarea Paradisului, prin indepartarea unui rau de pe drum
Cat de usor este acest lucru, pentru care ai nevoie de putine secunde, insa pentru care vei primi Paradisul.
Esti pe drum, in masina ta sau pe jos, si vezi ceva rau, o piatra, o creanga, in care s-ar putea rani unul dintre fratii tai...daca tu inlaturi acel rau, vei castiga Pardisul.
Abu Huraira, Allah sa fie multumit de el, relata ca Trimisul lui Allah, pacea si binecuvatarea lui Allah fie asupra lui, spunea: "Un om era pe drum, si vazand o creanga cu spini, o indeparta. Creanga il ruga pe Allah de iertare pentru acel om, si pacatele sale fura iertate." ( Muslim si Buchari)
In alta versiune, la Muslim, Profetul, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, spunea: "Un om mergea pe strada si vazu o creanga de pom, si spuse: "O voi indeparta ca sa nu se raneasca musulmanii in ea." Pentru aceasta el a intrat in Paradis" (Sahih Muslim 6613)
A indeparta raul din strada, ca sa nu se raneasca musulmanii, este pentru cei mai multi dintre noi, un lucru mic, insa la Allah subhanahu wa ta'ala este o fapta buna pentru care pacatele vor fi iertate si va fi daruit Paradisul.
Din acest hadith putem recunoaste ca atunci cand cineva arunca ceva rau pe strada, in care se poate rani cineva, aceasta nu poate fi privita ca o fapta neinsemnata, caci la Allah subhanahu wa ta'ala aceasta este un rau mare. Straduieste-te sa nu faci rau nimanui, fie familiei tale, fie cunoscutilor, rudelor sau altora....
Paradisul printr-o prosternare
Trimisul lui Allah , pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra lui, spunea: "Cand fiul lui Adam recita Sura "As-Sajda" (prosternarea) sheitan se retrage plangand si spune: Vai mie, fiului lui Adam i s-a poruncit sa se prosterneze si el s-a prosternat si a obtinut prin aceasta Paradisul.
Mie mi s-a poruncit sa ma prosternez, iar eu m-am impotrivit si pentru aceasta voi primi Focul Iadului." (Muslim)
Binecuvantarea asupra Profetului, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui
Allah subhanahu wa ta'ala, spune,( interpretarea sensurilor), in Surat Al-Ahzab:56
Allah si ingerii Sai Se roaga pentru Profet. O, voi cei care credeti, rugati-va pentru el si salutati-l pe el cu tot respectul.
Al Qurtubi spunea despre acest verset, ca "Sahl ibn Abdullah spunea: "Binecuvantarea Profetului, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, este dintre cele mai bune fapte, caci Allah si ingerii Sai o fac. El a poruncit-o robilor Sai. Acest verset adevereste maretia Profetului, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, caci Allah Insusi il binecuvanteaza."
Abdullah Ibn Amr Ibn-ul-As, fie ca Allah sa fie multumit de el, relata ca l-a auzit pe Trimisul lui Allah, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, spunand: "Cine Il roaga pe Allah pentru binecuvantarea mea, pe acela Allah il va binecuvanta de zece ori." (Muslim)
In alta versiune de la Imam Ahmad si Annisai, ei au adaugat: "....si iarta zece pacate si ridica cu zece trepte." (Ibn Sahih Ibn Hibban)
Incheiere
Timpul este varsta omului , ceea ce este mai nobil si ceea ce omul si in special musulmanul, are de pastrat. Acela care este intelept, pastreaza timpul sau si nu il risipeste pentru cele mai rele fapte. El foloseste timpul sau straduindu-se a face fapte bune care sa-L multumeasca pe Allah subhanahu wa ta'ala si care sa-i fie de folos lui si altora, atat in aceasta viata cat si in cea vesnica.
In fiecare minut al vietii tale, poti sa pui o tigla palatului tau in Paradis.
De aceea straduieste-te plin de zel, sa castigi aceasta cinstire, pentru care trebuie sa-ti infrangi delasarea. Construieste intre tine si jocul vietii un ecran de protectie.
Intr-un minut poti sa obtii multe hassanad, mai multa intelepciune, sa inveti mai mult, sa te ridici pe o treapta mai inalta in Paradis si sa ti se stearga pacatele.
Acest minut poate sa-ti foloseasca in cartea ta, in Ziua Judecatii, daca stii sa-l folosesti.
Intr-un minut poti sa-ti ridici mainile tale spre Allah, poti sa telefonezi rudelor tale, poti sa saluti mai multi oameni, dand mana cu ei, sa raspandesti binele si sa interzici raul, sa dai cuiva un sfat, poti sa ierti cuiva din inima, poti sa mangai pe cineva, sa inlaturi raul de pe strada...
Sa stii ca aceste fapte nu cer de la tine multa munca, nu te obosesc, aceste fapte le poti infaptui in orice stare te afli. Faptele bune sant cea mai buna baza pentru fericirea in aceasta viata si in cea vesnica, pentru indepartarea grijilor si tristetii.
Doua nopti trebuie sa pastram in minte.
Prima este cea pe care o petrecem acasa, cu copiii nostri, cu sotiile noastre, cu rudele...fericiti, razand, glumind...
A doua este cea pe care o vom petrece in mormant, singuri, parasiti de toti, fara sotie, fara copii si fara nimeni care sa ne insoteasca in afara de faptele noastre.
Cum spunea Profetul, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui: " Cand fiul lui Adam moare ii urmeaza trei lucruri la groapa. Familia, averea si faptele. Doua dintre ele se intorc si doar unul ramane. Familia sa ca si averea sa, se intorc acasa, doar faptele sale raman la el."
De aceea profita de viata ta, de timpul tau, de fiecare bataie de inima si de fiecare respiratie, inainte sa apuna soarele.
Caci sa stii ca vei fi intrebat despre fiecare respiratie si despre fiecare bataie de inima.
Al Hassan Al Basri, Allah sa fie multumit de el, spunea: "Credinciosul este un strain in aceasta lume, ingrijorat si trist. Singura sa grija este sa-si pregateasca merindea."
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |