Ce se intampla atunci cand intr-o familie musulmana se naste un copil? Cum este primit? Cine se implica in educarea acestuia? Ce reprezinta de fapt un copil nou-nascut pentru o familie musulmana?
La crestini se face botezul, rudele cumpara cadouri, mama este ajutata ca sa creasca copilul, bunicii se implica si ei in educatia copilului.
Am observat unele diferente, dar nu stiu daca acestea sunt cazuri singulare sau daca asa se procedeaza in general.
Thread: Intrebare
Results 11 to 13 of 13
|
|
-
02-21-2007, 09:42 PM
-
03-16-2007, 11:25 PM
Salam Aleykum ,
Eu din cate stiu dac este baiat se taie 2 { vaci , miei , rate , curcani , dupa posibilitati } , iar daca-i fata 1 .
"Petrecerea " se numeste 3qiqa , insa pentru ca de obicei se face dupa o sapt de la nastere , au numit-o " sboua " .
Circumcizia de obicei se face in aceeasi zi in care este nascut baiatul , cica este mai bine . Insa nu chiar toti o fac in aceeasizi , s epoate face si mai mare .
La fetita le fac gauri in urechi in ziua in care sau nascut .Only ALLAH can judge me !
-
03-17-2007, 01:24 AM
Salam aleykum wr wb
Da, cam asta este perioada buna ptr circumcizie insa din cate am inteles in a 7-a zi se face ( sau 1, 3, 5). Insa am citit un thread pe un alt forum...ce am aflat..saracii copii. In unele tari fac din asta o ocazie pentru petrecere si e mai mult facuta din punct de vedre traditional decat islamic si fac circumcizia la 3, 7 ani functie de fiecare. Mi se pare o prostie pentru ca sufera foarte mult copilul si chiar daca nu simte nimic in momentul interventiei (desi apoi pot aparea dureri si inflamatii etc) el poate ramane cu traume.
Cel mai bine e facuta atunci cand e f mic cand nu isi aminteste, chiar in prima saptamana.
Din cate tin minte noua ne faceau parinti gauri in urechi pe la 1 an...dar poate e mai bine tot ff devreme.
In legatura cu circumcizia...s-a facut un studiu in Africa in 2 tari daca imi amintesc bine, cele cu cel mai mare grad al persoanelor infectate cu HIV. In urma circumcizie a unui anumit numar de barbati (nu am datele exacte) s-a constatat ca infectarea a scazut cu 50%. Banuiesc ca sunt si alte motive igienice pentru care se fac, insa acesta este un argument foarte bun, care bineinteles tine tot de igiena.
Desi eu ma intreb cum poate fi oprit Hiv prin asta...daca ai intrat in contact cu el, gata nu mai conteaza..sau poate e ceva ce au nu stiu
?
-
03-19-2007, 01:43 AM

O prietena mi-a spus recent ca a intrebat un dr cand este de preferat sa se faca circumcizia , iar el a raspuns ca in primele 3 zile sau dupa 3 luni . In primele 3 zile ptr ca are inca sangele mamei , iar dupa 3 luni ca in aceasta perioada i sa schimbat sangele .
Cu cat mai mic , cu atat mai bine .
Mai multe nu stiu
Allah sa ne calauzeasca !Only ALLAH can judge me !
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |