assalam la toti cititorii acestui site,vreau sa va pun o intrebare ce intelege o femeie musulmanca prin cariera.
am avut astfel de intrebare la perechea de management,sa sa va spun care e raspunsul profesoarei :
cariera pentru o femee musulmana e sa creasca o droaie de copii si sa se ocupe deale casei.
in principiu lumea nu intelege ca sa cresti un copil si sai dai educatia cuvenita e foarte greu,macar ca nu am copii dar din vazute imi dau seama ca e un lucru destul de respectuos,insa ce vreau de fapt eui sa spun ca de fiecare data cind ma intilnesc cu o astfel de problema imi dau seama ca sint calcata frumos in piciore si eu nu fac nimic.Asa dar surorile mele in islm va rog sa ma sfatuiti cum fac eu la astfel de capitol?
va multumesc
Thread: cariera unei musulmance?
Results 31 to 40 of 54
|
|
-
Harnic

03-01-2007, 04:18 PM
-
-
Harnic

04-10-2007, 05:49 PMam citit postarea ta si cred ca mai bine nici nu se putea spune,si desi noi stim asta nu poti ca sa nu faca cineva asa fel de aprevieri in partea noastra a musulmancilor.
sint convinsa ca fiecare femeie care desi a obtinut un inalt post si este remunerata chiar foarte bine nui ajunge ceva ,si acel ceva o familie la care ar putea sa renunte chiar si la postul ei,stiu cazuri reale desi au obtinut multe sint nefericite si au nevoi de protectia si sustinerea unui barbat care sa fie protector ci nu unul care la cea mai mica problema sa te lase sa ei decizia singura.
asa ca pentru minie este important ca in familia mia sa obtin cea mai linistita atmosfera si ca sa pot sami educ copii asa cum nea sfatuit Prorocul Muhammed sws.
-
Member

04-11-2007, 11:35 AMIti multumesc mult pentru aprecieri. Ceea ce vroiam sa transmit este de fapt ca orice femeie (musulmana sau nu) are dreptul sa-si afirme alegerile cu capul sus si demnitate in fata oricerui atac izvorat din prejudecatile oamenilor. Tu stii atat in sufletul tau cat si in ratiunea ta ca modul tau de viata este cel mai bun pentru tine si poti rezista cu blandete dar fermitate oricarei ironii sau afirmatii neadevarate care vine doar din ignoranta. Trebuie sa te vezi deasupra acestor marunte "dispute" si sa nu iei personal aceste atacuri, sa fii tot timpul constienta ca acele persoane sunt din pacate nefericite, pentru ca numai propriile frustrari duc la sarcasm si vorbe rautacioase (chiar daca ele nu isi dau seama). Cine este impacat cu el si alegerile sale are seninatatea de a-i respecta pe ceilalti asa cum sunt.
Cu mult drag!
-
04-17-2007, 11:16 PM
Sunt membru al rasaritului de cateva zile... Sunt musulmana de o luna... Sunt sotie de 3 saptamani si 4 zile... Indraznesc totusi sa imi postez si eu parerea.. Femeia musulmana nu are nevoie de o cariera pentru ca ea are deja totul... bineanteles daca viata o obliga ea isi v-a gasi un job... Dar ce job poate fi mai bun decat cel de mama si sotie, nora si fiica, sora si cumnata, musulmana adevarata? NICIUNUL! Ce poate fi mai frumos si mai multumitor decat sa gatesti pentru copii tai si sotul tau? Sa zici bismillah inainte de a curata cartoful? Sa saruti camasa sotului inainte sa o speli? NIMIC! Femeia musulmana nu are nevoie de un job pentru ca Allah ta'ala i-a daruit cel mai frumos job! Si nu e un job facil... Sa fie adevarata musulmana e un job dificil, sa fii mama e un job dificil, sa fii sotie e un job dificil... Sa nu ne uitam importanta pe care Allah ta'ala ne-a oferit-o: suntem prima scoala a copiilor nostri si primul sprijin al sotilor nostri! Sa nu fugim dupa alte impliniri efemere si nesatisfacatoare decat daca suntem obligate iar daca nu atunci sa ramanem in casele noastre (33:33) si sa ne dedicam sotilor nostri , copiilor nostri si in primul rand lui Allah ta'ala!
Aceasta este umila mea parere..شهر رمضان الذي أنزل فيه القرآن هدى للناس و بينات من الهدى و الفرقان
-
04-18-2007, 12:28 PM

assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu,
mashaallah, draga Madyna,
iti urez "Bun Venit! " in mijlocul nostru, "Bine ai re-venit in Islam!", si o casnicie binecuvantata, inshaallah!
fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa-ti inlesneasca drumul in noua ta viata, sa-ti pastreze flacara credintei mereu la fel de vie in inima, si sufletul, mereu la fel de proaspat, inshaallah, Amin!...
cu mult drag, :smile06:
una dintre surorile tale filllah!
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
04-18-2007, 02:57 PM
Mii de multumiri surioara si inchallah toate vor fi asa cum ne dorim.. Sunt minunate urarile tale si asta e unul din cele mai minunate parti ale islamului: sinceritatea cu care dorim binele aproapelui nostru. Allah ta'ala sa-ti rasplateasca gandul bun!
شهر رمضان الذي أنزل فيه القرآن هدى للناس و بينات من الهدى و الفرقان
-
04-18-2007, 10:17 PM
Masha'a Allah.. foarte frumos, surioara madyna..
sa te ajute Allah sa-ti faci sotul fericit..
si bine ai venit in frumoasa noastra familie, familia Islamului..
:smile06:
~~~
as vrea sa adaug si eu ceva..
eu una.. nu caut o cariera... si aveam dubii despre facultatea mea..
ma gandeam: la ce ma ajuta asta???.. daca invat toata asta, cu ce o sa-mi fie de folos?..
insa mi-am amintit un lucru, dupa aceea..
mama dreptcredinciosilor, Aisha' (radyi Allahu anha _ sa fie multumit Allah de ea)
e sursa de baza a hadith-urilor.. inca de la o varsta Frageda, a fost prima Faqihah din Islam..
Allah sa fie multumit de ea..
deci cunostintele ei in domeniul religiei erau inalte
si totusi, pe langa stiinta ei in domeniul religiei... era bine instruita si in poezie, istorie, literatura, medicina s.a.
deci..
portile stiintei sunt deschise pentru femeia Musulmana... atat timp cat o ajuta.. si se potrivesc naturii sale..
asa ca acum: parerea mea e ca e foarte bine sa inveti cat mai multe daca ai posibilitatea asta.. pentru ca pana si 'Aisha.. care e cea mai buna sursa de hadith... avea cunostinte in atatea alte domenii...
si cat de mult o iubea Profetul (sal Allahu alayhi wa salam)
~~~
deci pt mine: daca sa invat cat mai multe mi-ar face sotul si mai fericit, cu atat mai bine..
pana la urma eu voi fi prima scoala a copiilor mei...
insa la nu stiu ce cariera nu visez in nici un caz... iar de profesat _ daca va fi nevoie... Allah stie ce incercari ne-a pregatit in drumul vietii..
sa ne ajute Allah Preainaltul sa putem fi cat mai buen Musulmane...
si sa te binecuvanteze Allah, surioara... sa-ti pastreze inima curata... si sa te ajute sa-ti faci sotul cat mai Multumit.. pentru ca atunci si Allah va fi multumit de tine.........
si asta cautam cu totii
~~~

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
04-18-2007, 11:24 PM
Surioara sa ma ierti ca nu m-am facut bine inteleasa.. Tu ai dreptate in tot ce afirmi.. Eu nu am facut aluzie la tine sau la cineva anume ci doar am vrut sa imi exprim opinia vis-à-vis de subiectul ce priveste cariera femeii musulmane.. Dar tu ai perfecta dreptate in tot ce zici iar parerea mea nu infirma parerea ta precum nici parerea ta nu o exclude pe a mea.. alhamdulillah!
شهر رمضان الذي أنزل فيه القرآن هدى للناس و بينات من الهدى و الفرقان
-
membru de onoare

04-18-2007, 11:38 PMImi permit sa spun ceva...
Cred ca insusi termenul de "cariera" este perceput diferit de catre fiecare dintre noi.
Si cred ca trebuie facuta o distinctie clara in mintea fiecaruia intre placerile personale, obligatii, cariera, hobby sau preocupare.
Sunt unele lucruri precum apa si uleiul, se amesteca temporar, poate o perioada lunga sau scurta de timp-depinde de cantitate , dar apoi se separa clar si delimitarea asta spune totul...este daca vreti ca si in viata, ca si in gand, unele lucruri se intrepatrund, apoi se separa, pana ajung sa dispara de tot.
Cred ca cel mai rau lucru este ignoranta si a ajunge sa fi limitata dpdv intelectual in ceea ce faci, indiferent ca esti mama sau bussines woman.
Este obligatia fiecarui om sa caute "sa atinga norii" chiar daca asta ar insemna sa transpiri ca sa desenezi o pisica frumoasa copilului desi erai mereu corijent la desen
Nu cred ca aspiratia unei femei musulmane ar trebui sa fie vreodata sa faca cariera!!!!!!!!!
Cred ca ea ar trebui sa isi doreasca sa dea totul celor de langa ea, sa creeze, sa lupte, sa ajute, sa invete, pentru ca ALLAH sa fie multumit de ea.
Nu stiu cum mi-as impaca aceasta idee cu conceputul "carierei"...
Unele lucruri sunt obligatorii, nu poti spune cariera mea este sa fiu mama, caci asta este obligatie si datorie, iar dc vrei sa descoperi un vaccin anti cancer este ok, dar nu ptr ca sa ai cariera, ci ca sa se intoarca la tine acest bine in ahira, Inshaa ALLAH!
Si pe langa toate astea, vin poate
cele mai placute lucruri: preocuparile, hobby-urile, placerile proprii...
Inshaa ALLAH sa ne ajute Bunul ALLAH sa fim si sa facem ceea ce trebuie!
-
04-19-2007, 04:44 AM
Ba te-ai facut foarte bine inteleasa
sora mea.. n-am zis ca ai facut aluzii..
tot ce am zis a fost sa te aprob..
si am mai adaugat ceva
....
adica parerea mea personala asupra subiectului:
pt mine personal:
1. eu nu vreau o cariera
2. portile stiintei ii sunt deschise femeii musulmane
si suntem libere sa invatam.. cat mai multe si poate asta va fi chiar un lucru placut pentru sot..

3. daca voi profesa, o voi face de nevoie sau poate de placere si Allah stie mai bine (dar nu vreau sa ajung sa fiu nevoita sa am eu aceasta responsabilitate pe umeri... insa e bine sa fii pregatita.. niciodata nu se stie ce aduce ziua de maine)
"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
04-21-2007, 04:08 PM
daniela, daca tu nu vei profesa si nu vei ajuta domeniul studiat in facultate, te-ai gandit macar o secunda ca poate din cauza ta a picat un candidat care isi dorea o cariera in acel domeniu, care poate vroia sa manance o paine profesand ?
statul ti-a platit taxele la facultate pt a profesa mai departe, pt a instrui si pregati profesionisti si nici intr-un caz pt cultura ta generala si pt sot
pt sot sau cultura generala poti sa urmezi facultatile particulare unde sigur unul muritor de foame nu ar aplica insa la stat mai sunt multi muritori de foame care viseaza sa-si faca o profesie
e o greseala in sistemul invatamantului, statul plateste taxele a multor studenti si multi nici nu au de gand sa profeze, sper ca in viitor sa se adopte legea care e acum un proiect conform carora locuri subventionate de la buget sa fie conditionate de semnarea unui contract ca absolventul va lucra in domeniu cel putin 10 ani, Insha Allah
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |