assalam la toti cititorii acestui site,vreau sa va pun o intrebare ce intelege o femeie musulmanca prin cariera.
am avut astfel de intrebare la perechea de management,sa sa va spun care e raspunsul profesoarei :
cariera pentru o femee musulmana e sa creasca o droaie de copii si sa se ocupe deale casei.
in principiu lumea nu intelege ca sa cresti un copil si sai dai educatia cuvenita e foarte greu,macar ca nu am copii dar din vazute imi dau seama ca e un lucru destul de respectuos,insa ce vreau de fapt eui sa spun ca de fiecare data cind ma intilnesc cu o astfel de problema imi dau seama ca sint calcata frumos in piciore si eu nu fac nimic.Asa dar surorile mele in islm va rog sa ma sfatuiti cum fac eu la astfel de capitol?
va multumesc
Thread: cariera unei musulmance?
Results 41 to 50 of 54
|
|
-
Harnic

03-01-2007, 04:18 PM
-
-
04-21-2007, 11:33 PM
Nu m-am gandit….
Si nici nu ma gandesc asa.
Poate ca voi profesa, poate nu.. pana una alta trebuie sa termin facultatea
Iar daca voi profesa o voi face Doar de dragul familiei mele (sau daca imi va face placere personal si voi avea timp) _ insa nu am de gand sa am copiii crescuti de stat, ci vreau sa aiba o Mama alaturi
Si nici sa fiu silita sa iau o responsabilitate pe care nu o am... daca familia mea va avea nevoie de sprijinul meu, atunci voi fi pregatita Insha’a Allah....
Insa in nici un caz nu visez la o cariera Stralucita _ asa ceva inseamna muuulte sacrificii _ iar familia e mult mai importanta.
Am tot dreptul sa Studiez si daca am reusit sa intru intr-o facultate la stat Alhamdulillah...
Imi pare rau, nu stiu de ce privesti lucrurile asa
Dar nu cred ca prin faptul ca eu studiez aici am facut pe cineva sa moara de foame sau ca sunt Nerecunoscatoare statului (care m-a sustinut si mi-a platit facultatea)....
Fii sincera: nu-mi spune ca tu ceea ce lucrezi lucrezi de dragul statului si pentru „prosperitatea poporului si patriei romane”...
asa ca nu va muri nimeni de foame din cauza mea, nu si-a ratat nimeni Visul din cauza mea si nici statul nu a avut o pierdere Imensa...... deci de unde toata perspectiva asta Tragica? Chiar asa mult rau crezi tu ca am facut prin asta??

~~~
P.S.: dar de cei care sunt la o a doua facultate ce zici? Sau de cei care nu mai sunt la 20 si ceva de ani, ci la alte varste si urmeaza o facultate? Sau de cei care au fost fortati de parinti sa urmeze o anumita specializare si pana la urma au hotarat sa faca ceea ce-si doresc? Ei nu au mai adus „pierderi” statului?

Tot ce am vrut sa spun e ca:
1. am Tot Dreptul sa Studiez.. si daca am reusti sa intru aici Alhamdulillah.....
2. nu visez la o cariera Stralucita, fiindca am alte prioritati in viata mea..... iar o cariera iti ia tot timpul si inseamna multe sacrificii
3. voi profesa de drag, sau daca familia mea va avea nevoie (de-asta si vreau sa am o alta pregatire_si urmez o facultate), insa eu nu sunt Obligata sa sprijin financiar familia
4. nu vad nimic rau in faptul de a invata cat mai multe... cred ca asta imi va folosi si din alte puncte de vedere
sper ca nu ti-am inteles gresit cuvintele...
~~~
Sa-ti daruiasca Allah Preainaltul cele mai bune intentii

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
04-22-2007, 12:27 AM
cei care sunt la a 2a facultate platesc studiile, ai dreptul la o singura facultate sa fii subventionat de stat
nu vad tragic lucrurile ci f rational, statul plateste pt mine 4 ani de zile ca sa ma formeze crezi fara motiv???ca eu sa ii arat sotului diploma?
de aia merg lucrurile asa in Romania pt ca tinerii nu stiu sa multumeasca pt niste bani pe care iau primit
in viata trebuie sa stii sa returnezi
-
04-22-2007, 02:07 AM
si prima facultate a fost subventionata... daca o iei asa cum spui.. poate prima facultate a tinut 6 ani si la a doua, unde a platit, taxele au fost mai mici si a tinut doar 3 ani.. asa ca a iesit statul "in pierdere"...
si in orice caz.. exista si studenti la varset de 40 de ani.. si cazuri la 60.. dar, asta e..
si nu am zis ca fac o facultate doar ca "sa ii arat sotului diploma' _ ci o fac pt mine... insa e alegerea mea daca profesez sau nu.... si eu nu sunt obligata sa sustin financiar familia....
in primul rand vreau sa am grija de Familia mea.. si sa fiu sotie si mama.. si abia dupa aceea _ altceva....
daca nu e timp sau nu e nevoie, atunci nu voi fi.
si este "tragic" pentru ca in felul in care ai spus-o parca am facut pe cineva sa sufere de foame sau i-am distrus visul nu stiu cui...
da, poate de-asta are Romania probleme... fiindca faci o facultate si nu-ti gasesti de munca.. sau faci o facultate aici si pleci in strainatate..
fiindca toate in jur sunt in cel mai Echitabil mod.. numai tinerii nu stiu sa multumeasca (insa si tu faci parte din tineri)
INsha'a Allah poate tu o sa stii sa te porti Corect si sa-i fii recunoscatoare statului....
asa cum crezi ca merita
~~~
dar.... poate ca n-am inteles ce-ai vrut sa spui
sau am inteles ceva gresit

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
-
Member

04-26-2007, 04:22 PMDragele mele, statul nu ofera studiile gratuit nici un moment. Oamenii platesc taxe si impozite la stat, dintre acestea o parte se duc in bugetul pentru invatamant, asa ca fiecarui copil i-au fost deja platite studiile de catre parintii sai prin taxe si impozite. Si el la randul lui plateste la fel pentru copii sai (sau daca nu are copii - pentru ai altora
). Nu ne ofera nimic statul gratuit...ba eu chiar cred ca ne ofera servicii mult sub calitatea celor platite de noi, dar asta e alta discutie.
Cu mult drag:smile06:
-
04-26-2007, 05:30 PM
iana, nu prea e asa....
gandeste-te ca in multe alte state ceva mai mult mai dezvoltate decat romanika asta, taxele pt stat se simt muuult mai mult decat simt romanii si cred ca facand un raport, sunt ceva mai marisoare.....
si pe langa asta, orice facultate "afara" se plateste..... INCA in romania se poate invata gratis.... peste vreo 4 ani am auzit ca or sa bage si in rom plata la facultati... si bine ar face.... nu de alta, insa azi extreeeeem d eputini sunt cei care nu sunt studenti, ca daca nu e zi, bugetar, e zi cu plata, daca nu, e idd, si tot e... asa ca suntem un neam de intelectuali
tokmai pt ca facultatile sunt "pe tava"......

-
04-26-2007, 06:07 PM
Dar si in alte tari unde se plateste pt orice facultate... conditiile oferite sunt altele si taxele platite sunt altele!!!
Si nu sunt de acord cu tine... nu taxa este solutia pentru o facultate de calitate... mai de graba ar trebui sa inaspreasca conditiile de admitere... caci la noi in romania, daca ai bani, nu inseamna ca esti si destept... si copiii de bani gata oricum invata cel mai putin, cel putin din ce am vazut eu, pt ca isi permit sa isi cumpere exemenele!!
Invatamantul ar trebui sa fie accesibil cat mai multora, nu la cat mai putini!!!!!
Si invatamantul superior trebuie sa se adreseze celor care au suficienta minte, nu suficienti bani!! Ca si daca se ofera burse, ele sunt f putine... si daca e sa calculezi, sunt mai multi mai saraci care invata, decat dintre cei bogati!!!
-
04-26-2007, 09:56 PM
draga daniela, parerea mea este ca pe primul loc se afla familia. ca femeie, mama ,sotie, trebuie sa iti indeplinesti datoriile. apoi daca mai exista timp dedica-te carierei. stim ca lui Allah nu ii place ca femeia sa isi depaseasca , conditia de femeie. este adevarat ca Allah a zis sa excelam in toate domeniile dar daca suntem capabili. adica trebuie sa tinem cont care este prioritatea nr 1. parerea mea
-
04-26-2007, 11:02 PM
universitatiile de prestigiu au oferta direct proportionala cu cererea, in psetza taxe mari cu ajutorul carora creeaza niste conditii,( univ lor nearatant cu bani de acu 30 de ani, cum e in romania) plus admiterea drastika...
nu am zis ca in romania sau oriunde in lume cine are bani e si deshtept.. nici pe departe... dar daca stii ca si paltesti facultatea, ca muncesti tu ca sa te intretii sau ca parintii care iti dau banii aia, atunci inveti de rusine....
plus ca in alte tari, daca esti f dezvoltat dpdv intelectual, facultatea te tine gratis, iti ofera studiile, insa semnzei cu ei contract prin care te obligi ca dupa terminarea studiilor sa lucrezi pt ei, ca sa le dai banii inapoi in 5-10 ani.... este exact ce zicea ana mariaceva mai sus... in romania ies zeci de mii de studenti anual, din sute de facultati din tara, insa de cele mai multe ori nu se profeseaza in domeniul in care ti-ai tocit creierii 3-4-5-6 ani....
invatamantul superior se adreseaza celor care au suficienta minte, asa cum zici si tu, dar din pacate nu si in romania... tokmai de asta am zis ca azi , aici, oricine face o facultate, e f usor s aplatesti...

-
-
04-27-2007, 12:05 AM
poate nu m-am exprimat bine, dar nu trebuie sa o judecam pe daniela pt ca numai ea si allah stie stie ce este in sufletul ei. eu am spus ca familia este pe primul loc si apoi cariera. Daca se descurca in amandoua este excelent. cand am spus sa nu isi depaseasca atributiile m-am referit sa nu puna pe primul loc cariera netinand cont de familie. sa zicem ca si-ar dori tot mai mult, de exemplu sa avanseze, pt asta sacrificandu-si din timpul acordat familiei, asta nu inseamna ca se depaseste? oricum a fost o parere. cine suntem noi sa judecam oamenii? allahu akbar
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |