Notices

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1. mamici cu aceiasi probleme.... 
    Harnic
    Al salamu aleicum!

Vreau sa cer sfaturi de la mamici care au avut bebelusi cu aceeiasi probleme.
    Am un bebe de 5 luni care mananca numai laptic de mama.Are constipatie.De cinci zile nimic.Ce sa fac?
    Ieri am sunat doctorul,si mi-a zis sa nu-mi fac griji doar sa am grija ca o sa faco pina-n gat.
    Mai am un baieat de 3 ani si jumatate dar hamdulilah la el nu au fost asemenea probleme.Este sambata urmeaza duminica.Nu stiu sa merg cu el la urgenta sau sa mai astept?

2.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    Asalamu aleikom w rahmatullah

COnteaza ce mananca si mama cred eu...poate daca ai schimba alimentatia ta.
    in sha Allah sa fie bine surioara.Allah cu voi.
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

3.  
    Incepator nour's Avatar
    wa alaikum assalam

inca nu avem bebelusi dar ne pregatim in curand inshaAllah...surioara ai aici un site destinat copiilordin pacate nu am voie sa public linkuri ...poate te ajuta inshaAllah sa mai citesti acolo cate ceva ...iar asta este ceea ce am gasit eu in cartea Mama si copilul la Constipatie:

Daca un sugar nu are colici si daca emisiunea de materii fecale se face fara dificultati , nu se considera constipatie, chiar daca are 2-3 scaune pe saptamana. In conditiile unei alimentatii corecte, constipatia este rara si de obicei se rezolva cu o mica modificare a alimentatiei.
    In cazuri rare constipatia poate fi semnul unei boli congenitale denumite megadolicocolon, intalnita indeosebi la baieti. Se trateaza chirurghical.
    Multe mame folosesc din proprie initiativa supozitoare cu glicerina Daca abuzeaza de supozitoare, sugarul se obisnuieste, devine dependent de ele si ajunge sa nu mai aiba scaune spontane. Nu se va folosi termometrul ptr a provoca scaunul sugarului.

Adaosul de 1-2 varfuri de lactoza dizolvata in ceai este solutia buna.

Ei spun ca este comun ca bebelusii hraniti cu formula sa mai sufere de constipatie, cu cei alimentati la san nu prea ar fi probleme.

InshaAllah sa iti ajute surioara si sa auzim de bine!
    "Help one another in birr (righteousness, virtue), and taqwa (piety, fear of Allah, God-consciousness), and do not help one another in sinning and transgression. And fear and revere Allah; verily, Allah is severe in punishment." [Soorah al-Maa'idah 5:2]

4.  
    Member Dina's Avatar
    Incearca sa-i dai : ceai de musetel cu miere de albine ( cam 20 ml odata).Incerca sa-l obisnuiesti sa bea ceai , suc de fructe diluat sau chiar apa plata. Ai grija si tu ce mananci.Mananca :legume si fructe la discretie, paine neagra, graham, integrala,DAR, Evita fasolea, mazarea, varza , Capsuni,ceai negru, ceai verde, cafea, cola,unele condimente, alimentele iuti, usturoiul, conopida, patrunjelul, prazul , Orez, banane, branza.

5.  
    Asalamu aliekom w rah,matullah w barakatu

nu stiu daca mierea e ok..multi doctori spun ca e ok sa le dai copiilor dupa 2 ani ...nu mai sti ce sa crezi..ptr ca poate face o alergie....eu una nu m-am riscat si i-am dat salmei abia la 1 an jumate.
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

6.  
    membru de onoare genan's Avatar
    asslau alaykom!
    tokmai fac stagiu d epediatrie, asa ca o sa iti dau un mik sfat: du-l sa -l vada un dr! avand in vedere ca el este hranit doar cu lapte matern ,deci neskimbandu-i alimentatia, nu prea ar avea un motiv "normal" sa fie constipat... deci ceva ceva tot e....

nu stiu daca e ok sa ii dai ceai la 5 luni, nu am idee espre asta, dar desre miere, sigur nu e ok, e mult prea mik, si neobiosnuit cu atata dulce, laptele matern nefiind asa de dulce cum ar fi un ceai indulcit cu miere.....corpul lui nu stie cum sa rapsunda la o asa cantitate de dulce la 5 luni si poate face as anumitele alergii despre care zicea si iman...

oricum, parerea mea du-l sa-l vara un dr!

sanatate!

7.  
    Asalamu aleikom

ma sha Allah genan are dreptate si vb din postura ei(ma sha Allah).Cel mai bine ca sa fi tu linistita du-l la medic ..ptr ca toate procesele care le poti face acum cer timp.. cum ar fi schimbarea alimentatiei tale...si totusi copilul are de 3 zile ceea ce e dsstul.....Mergi la doctor cu el linistita....e cea mai buna solutie in sha Allah

www.assimalhakeem.com

8.  
    Harnic
    Al salamu aleicom!

Masiaalah ce bune surioare sunteti! Aasta intotdeauna va spun.De cate ori am avut nevoie de voimereu m-ati ajutat.Eram total disperata ieri din cauza asta.In gerenar facea la 2zile dar acum?
    Hamdulilah totul e o.k. a facut precum a zis doktorul pana-n gat.
    Si stiu si care era motivul:cica l-am anuntat pe sot ca e in regula,el de colo:i-am stors in gurita putin suc din fructe de rumen(granata) dar mi-a fost frica sa i-ti spun.Nu puteam sa vad cum se uita ca mananc si nu-i dau si ei, stia ca nu-i permit.I-am spus ca pana la 6 luni nu vreau sa-i dau nimic alceva decat lapte de mama.El mi-a spus ca sora lui la 2 luni i-a dat si ardei iute.Eu nu cred insa cred ca face misto de mine.
    ALHAMDULILAH m-am linistit si de data asta am sa fiu mai atenta i-i spun ca merg in bucatarie si stau la panda

9.  
    Member Dina's Avatar
    Quote Originally Posted by um-rahmun View Post
    Al salamu aleicom!

Masiaalah ce bune surioare sunteti! Aasta intotdeauna va spun.De cate ori am avut nevoie de voimereu m-ati ajutat.Eram total disperata ieri din cauza asta.In gerenar facea la 2zile dar acum?
    Hamdulilah totul e o.k. a facut precum a zis doktorul pana-n gat.
    Si stiu si care era motivul:cica l-am anuntat pe sot ca e in regula,el de colo:i-am stors in gurita putin suc din fructe de rumen(granata) dar mi-a fost frica sa i-ti spun.Nu puteam sa vad cum se uita ca mananc si nu-i dau si ei, stia ca nu-i permit.I-am spus ca pana la 6 luni nu vreau sa-i dau nimic alceva decat lapte de mama.El mi-a spus ca sora lui la 2 luni i-a dat si ardei iute.Eu nu cred insa cred ca face misto de mine.
    ALHAMDULILAH m-am linistit si de data asta am sa fiu mai atenta i-i spun ca merg in bucatarie si stau la panda
    Draga mea, si eu am alaptat copilul pana la 6 luni, dar este inadmisibil doat sa- alaptezi, trebuie sa-i dai si ceai. Du-te cu el la medic dar da-i ceai si pune putina miere in el.....nu se intampla nimic.....am trecut si eu prim asa ceva..........Eu i-am dat fiului meu si mar ras cu biscuit pe la 5 luni si a fost OK dar tu nu trebuie sa procedezi asa.......da-i ceai.

10.  
    membru de onoare genan's Avatar
    asslamu 3laykom!
    ma bcuur ca este totul ok acuma!
    si asa e, pana la minim 6 luni, daca ai d eunde, hraneste-l numai cu lapte matern!

ps: si spune-i tatalui sa nu-i mai dea suc de rumen

Page 1 of 3 123 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks