Notices
 

Thread: casatoria

Page 1 of 12 12311 ... LastLast
Results 1 to 10 of 115
  1. casatoria 
    #1
    moderator amal's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    1,565
    Thanked
    93
    Rep Power
    1611
    Cred ca e important sa fie un subiect separat despre casatoria in islam, deoarece multi crestini nu stiu multe despre islam,si tot ce au auzit despre islam este ca un barbat poate avea 4 sotii,sau ca celui care fura i se va taia mana...si cam atat .
    Last edited by suleiman; 03-17-2006 at 04:16 PM.
     
     

  2.  
    #2
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    2,162
    Thanked
    141
    Rep Power
    2202
    Alisim este buna ideea ta. Dar de ce sa nu facem aici in FAMILIA IN ISLAM un topric despre casatorii. Si cred ca ar fi mai interesant Casatorii mixte. Ce zici? Poate cand deschid forumul data viitoare poate gasesc si topicul
    ESte atat de vorbit pe baza casatoriilor mixte...Insha Allah
    Allah barik fik
     
     

  3.  
    #3
    moderator amal's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    1,565
    Thanked
    93
    Rep Power
    1611
    bine. oricum e bine, dar ziceam sa fie post separat pt ca de obicei acesta e un subiect frecvent de discutie pentru cei care nu cunosc islamul, si care au frecvent multe idei eronate. poate ca ar fi bine ca cineva sa scrie mai pe larg despre casatoria in islam...sant multe de zis. nici eu nu stiam despre casatorie decat din ce vazusem in filme sau auzisem de la altii, iar apoi dupa ce mi s-a explicat am inteles ca e mare diferenta intre imaginea creata despre casatoria in islam si realitate. acum am cateva cunostiinte care sant musulmani, si inteleg mai bine unele lucruri.
     
     

  4.  
    #4
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Age
    39
    Posts
    2,254
    Thanked
    365
    Rep Power
    2347
    Am si eu o intrebare: cum poti sa-ti dai seama de ce vrea un barbat musulman de la tine? sex sau casatorie( intentie serioasa)? si casatoria insa potae fi cu 2 taisuri, am auzit de curand ca unii musulmani isi iau sotii crestine doar pt o perioada, in asa numitele casatorii temporare. Daca tot au de gand sa le ia pt sex, prefera sa aiba o relatie "legala" de aia se casatoresc cu ele.
     
     

  5.  
    #5
    moderator amal's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    1,565
    Thanked
    93
    Rep Power
    1611
    Buna anamaria. da, din pacate e adevarat ca unii musulmani fac castorii temporare, doar pentru sex, sau nu neaparat doar pentru sex, dar fara sa ia in serios casatoria. aceasta este un pacat si este interzis in religia lor sa se casatoreasca doar pentru a face sex...casatoria este o legatura intre doi oameni binecuvantata de Dumnezeu, si ei stiu foarte bine ca in Quran este scris ca ALLAH vede prea bine ce face fiecare. o sa intreb care este citatul exact, pentru ca stiu ca nu e bine sa scriu din capul meu ce e in Quran, si trebuie sa dau citatul exact. Mai mult,femei are in islam niste drepturi bine stabilite, iar cei care nu le acorda pacatuiesc. Sant multe de zis despre casatorie, si eu stiu in principiu despre ce este vorba,pentru ca am citit si eu din Ouran,dar nu am Quranul acum ca sa-ti dau citate,deci rog pe admin sau altii sa-ti explice drepturile tale, in cazul in care tu, sau o cunostiinta de a ta va ganditi la casatorie.

    Oricum, iti zic de pe acum daca vreodata te casatoresti cu un musulman ca acesta nu are absolut nici un drept sa te oblige sa te convertesti la religia islamica, si doar daca tu iti doresti asta poti sa o faci. Musulmanii au dreptul sa se casatoreasca cu crestine, si sant obligati sa respecte religia lor. Cred ca ALLAH nu voieste credinta fortata a nimanui, ci voieste credinta adevarata, curata. ALLAH stie bine cine il iubeste si cine nu, si cine crede cu adevart si cine nu.

    Cat despre intrebarea ta, cum poti sa-ti dai seama daca un musulman, sau barbat pana la urma , de orice religie, vrea doar sex de la tine sau casatorie, nu pot sa-ti dau sfaturi, pentru ca o relatie depinde de multe. Daca simti ca te respecta, ca poti avea incredere in el, ca poti discuta cu el aproape orice, si ca te sprijina cand ai probleme, si mai ales daca e religios, in adevaratul sens al cuvantului, adica se roaga si practica ceea ce tine de religia lui, atunci cred ca poti sa ai incredere ca te iubeste.
    Last edited by amal; 03-11-2006 at 05:34 PM.
     
     

  6.  
    #6
    membru de onoare maryam's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Inshaa ALLAH la Firdaws al `ala
    Posts
    3,170
    Thanked
    1169
    Rep Power
    3261
    Quote Originally Posted by anamaria
    Am si eu o intrebare: cum poti sa-ti dai seama de ce vrea un barbat musulman de la tine? sex sau casatorie( intentie serioasa)? si casatoria insa potae fi cu 2 taisuri, am auzit de curand ca unii musulmani isi iau sotii crestine doar pt o perioada, in asa numitele casatorii temporare. Daca tot au de gand sa le ia pt sex, prefera sa aiba o relatie "legala" de aia se casatoresc cu ele.

    Eu cred ca poti sa-ti dai seama daca esti o fata inteligenta si cu putin fler...
    Oamenii se pot schimba si poti sta cu un om in casa si 20 de ani si sa nu-l cunosti ,dar incredintandu-ti viata lui ALLAH swt reusesti sa treci mai usor peste posibilele esecuri si asta este daca vrei un sfat.
    In isalm nu este (conform Quran si Sunna ) permisa aceasta casatorie despre care tu spui aici,exista o anumita categorie de musulmani care au nascocit-o probabil din dorinta de a isi gasi justificari bolilor mintii sau/si ale inimii,insa acest lucru este Bi`dah.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN
     
     

  7.  
    #7
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Age
    39
    Posts
    2,254
    Thanked
    365
    Rep Power
    2347
    Intrebarea care ma chinuie de mult si pe care o pun la majoritatea musulmanilor pe care ii cunosc e : de ce isi iau musulmanii din Romania sotii crestine cand exista atatea muslime aici necasatorite? oare Allah este multumit de asta ?
     
     

  8.  
    #8
    moderator amal's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    1,565
    Thanked
    93
    Rep Power
    1611
    Buna Nazirah.Nu stiu daca majoritatea musulmanilor din Romania sant casatoriti cu crestine si nu cu musulmance,cum spui tu..insa nu cred ca e ceva anormal.

    Din ce am vazut eu, femeile musulmance de aici,fie ele romance, fie araboiace sau provenite din familii mixte,au totusi alta educatie decat cele provenite din tari musulmane. Nu se imbraca ca si cele din tarile musulmane; aici am vazut multe imbracate in blugi mulati si bluze mulate si cu batic pe cap...ceea ce nu e tocmai corect, pentru ca ideea este sa nu ti se vada formele corpului, nu sa ti se vada fundul dar sa ai batic in cap. Cred ca acestea sant totusi cele provenite din familii mixte, pentru ca cele care vin la studii din alte tari se imbraca decent.Deasemenea sant foarte multe care se machiaza, romancele musulmance mai ales,uneori sant machiate cam strident.Cred ca s-au obisnuit sa se machieze, si nu se simt in largul lor sa umble nemachiate.Deci cumva, aici nu gasesc atatea femei care respecta islamul in intregime ca si in tara lor.

    Alta deosebire e ca femeile din tarile musulmane sant educate ca sa asculte de barbatul lor si sa faca ceea ce tine de indatoririle unei femei. Aici nu sant chiar asa, poate din cauza mediului si a oamenilor, sant putin mai libertine. Asta nu inseamna ca in tarile islamice nu sant unele femei ca si aici,pentru ca au inceput sa apara si acolo femei mai libertine. Depinde despre ce tara e vorba.

    La inceput deosebirile dintre doi oameni ii atrag,pentru ca apoi aceleasi deosebiri care la inceput sa-i atraga , sa-i desparta mai tarziu.Probabil ca sant unii barbati care cred ca chiar daca o femeie e putin altfel decat vrea el, cu timpul se va obisnui cu ceea ce el isi doreste, si va fi asa cum vrea el.

    Eu din ce am auzit si am vazut la altii, chiar daca barbatii musulmani se casatoresc cu romance crestine, la un moment dat regreta cel putin dintr-un motiv ca s-au casatorit cu ele, si nu cu o femeie musulmana, din tara lor.

    Explicatia consta in faptul ca sant totusi multe deosebiri intre cele doua lumi, crestina si islamica, ce tin nu numai de religie ci si de modul de trai. De exemplu, un musulman este obisnuit sa i se faca o urare cand se intampla ceva fericit, sau sa-i spuna familia sau cei din jur ca se roaga pentru el, sa fie salutat cu salutul lor religios "assalam alaikum", este obisnuit sa auda multe alte fraze religioase, de exemplu cand merge in visita la cineva, cand are loc o casatorie, cand se naste un copil, si asa mai departe. O crestina nu are de unde sa stie aceste lucruri, si ii ia mult timp sa invete limba araba si sa se obisnuiasca sa le spuna, binenteles daca doreste sa o faca. Multe femei romance invata greu limba araba, sau chiar deloc, si atunci este normal ca cei doi nu au atatea subiecte in comun de discutat. Arabilor le face placere sa dicute pe multe teme, si de obicei au o viata de noapte mai intensa. Mai este apoi si mancarea traditionala specifica, sarbatorile diferite,faptul ca in islam e interzis sa mananci porc sau sa consumi alcool....pana la urma tine de un anumit stil de viata cu care s-a obisnuit fiecare,iar dupa o casatorie mixta,amandoi trebuie sa se acomodeze cu stilul celuilalt de a trai.Mai este problema copiilor, care au o educatie cu influente din ambele religii,ceea ce ii poate face sa fie confunzi in anumite priviinte. Am cunoscut de exemplu o familie, el musulman, ea crestina, si aveau copii care sarbatoreau Craciunul...ori aceasta sarbatoare nu are sens pentru un musulman, pentru ca conform Coranului si a unor cercetatori crestini, Isus s-ar fi nascut in luna august. De fapt devine tot mai circulata acesata ipoteza conform careia Isus nu s-ar fi nascut in luna Decembrie.

    Probabil musulmanii de aici se casatoresc cu crestine pentru ca femeile de aici sant frumoase in general, si pentru ca asa se nimereste, sa se indragosteasca de ele. Sau poate pur si simplu pentru ca traiesc aici mai multi ani, asa ca e normal sa se casatoreasca aici.
    Si la ei sant multe femei frumoase, insa sant mai imbracate, deci frumusetea lor nu este la fel de evidenta. Daca la un barbat ii place de o femeie dureaza mai mult timp sa se casatoreasca. Intai vorbesc cu familia fetei, iar tatal fetei trebuie sa fie de acord cu casatoria daca aceasta este musulmanca. Deasemenea, barbatul este obligat sa o intretina pe sotia lui si sa-i asigure cele necesare traiului de zi cu zi, conform religiei islamice, asa ca de obicei logodnele sant de durata mai lunga. Mai este problema zestrei si a conditiilor puse de femeie inainte de casatorie, daca acesta doreste o suma de bani sau altceva din partea sotului ei...dar acestea las pe seama celor mai in masura decat mine sa le discute.

    Eu mi-am exprimat doar o parere, pana la urma oricum se intampla cum vrea Dumnezeu, si nu stie decat Dumnezeu ce ne este destinat.Iar Dumnezeu stie mai bine decat un om ceea ce este bine sau nu pentru el.
    Last edited by suleiman; 04-16-2006 at 05:38 PM.
     
     

  9.  
    #9
    moderator batool391's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    661
    Thanked
    202
    Rep Power
    730
    [
    Alta
    La inlumi, crestina si islamica, ce tin nu numai de religie ci si de modul de trai. De exemplu, un musulman este obisnuit sa i se faca o urare cand se intampla ceva fericit, sau sa-i spuna familia sau cei din jur ca se roaga pentru el, sa fie salutat cu salutul lor religios "assalam alaikum", este obisnuit sa auda multe alte fraze religioase, de exemplu cand merge in visita la cineva, cand are loc o casatorie, cand se naste un copil, si asa mai departe. O crestina nu are de unde sa stie aceste lucruri, si ii ia mult timp sa invete limba araba si sa se obisnuiasca sa le spuna, binenteles daca doreste sa o faca. Multe femei romance invata greu limba araba, sau chiar deloc, si atunci este normal ca cei doi nu au atatea subiecte in comun de discutat. Arabilor le face placere sa dicute pe multe teme, si de obicei au o viata de noapte mai intensa. Mai este apoi si mancarea traditionala specifica, sarbatorile diferite,faptul ca in islam e interzis sa mananci porc sau sa consumi alcool....pana la urma tine de un anumit stil de viata cu care s-a obisnuit fiecare,iar dupa o casatorie mixta,amandoi trebuie sa se acomodeze cu stilul celuilalt de a trai.Mai este problema copiilor, care au o educatie cu influente din ambele religii,ceea ce ii poate face sa fie confunzi in anumite priviinte. Am cunoscut de exemplu o familie, el musulman, ea crestina, si aveau copii care sarbatoreau Craciunul...ori aceasta sarbatoare nu are sens pentru un musulman, pentru ca conform Coranului si a unor cercetatori crestini, Isus s-ar fi nascut in luna august. De fapt devine tot mai circulata acesata ipoteza conform careia Isus nu s-ar fi nascut in luna Decembrie.

    Probabil musulmanii de aici se casatoresc cu crestine pentru ca femeile de aici sant frumoase in general, si pentru ca asa se nimereste, sa se indragosteasca de ele. Sau poate pur si simplu pentru ca traiesc aici mai multi ani, asa ca e normal sa se casatoreasca aici.
    Si la ei sant multe femei frumoase, insa sant mai imbracate, deci frumusetea lor nu este la fel de evidenta. Daca la un barbat ii place de o femeie dureaza mai mult timp sa se casatoreasca. Intai vorbesc cu familia fetei, iar tatal fetei trebuie sa fie de acord cu casatoria daca aceasta este musulmanca. Deasemenea, barbatul este obligat sa o intretina pe sotia lui si sa-i asigure cele necesare traiului de zi cu zi, conform religiei islamice, asa ca de obicei logodnele sant de durata mai lunga. Mai este problema zestrei si a conditiilor puse de femeie inainte de casatorie, daca acesta doreste o suma de bani sau altceva din partea sotului ei...dar acestea las pe seama celor mai in masura decat mine sa le discute.

    Eu mi-am exprimat doar o parere generala, pana la urma oricum se intampla cum vrea Dumnezeu, si nu stie decat Dumnezeu ce ne este destinat.Iar Dumnezeu stie mai bine decat un om ceea ce este bine sau nu pentru el.[/quote]
    Sincer parerea ta m/a intrsitat, poate intentia ta nu a fost sa pui la colt femeia romanca dar din pacate cum ai scris eu asta inteleg. Barbatii musulmani se casatoresc cu romance pentru ca au dreptul sa se casatoreasca cu o crestina sau o evreica ! chiar. Noi suntem musulmani in primul rand si in al doilea rand romani sau alte nationalitati.[
     
     

  10.  
    #10
    moderator batool391's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    661
    Thanked
    202
    Rep Power
    730
    Quote Originally Posted by Nazirah
    Intrebarea care ma chinuie de mult si pe care o pun la majoritatea musulmanilor pe care ii cunosc e : de ce isi iau musulmanii din Romania sotii crestine cand exista atatea muslime aici necasatorite? oare Allah este multumit de asta ?
    Draga Nazirah, acesti barbati se casatoresc aici in primul rand ptr ca le este permisa o astfel de casatorie si in al doilea rand ptr ca in general ei studiaza aici iar perioada studentiei coincide cu acea perioada din viata in care oamenii isi intemeiaza o familie. Da Allah este multumit de asta daca sunt respectate drepturile si obligatiile partenerului(sotului/sotiei)
    Last edited by suleiman; 04-16-2006 at 05:39 PM.
     
     

Page 1 of 12 12311 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

 

Similar Threads

  1. Casatoria dintre o crestina si un musulman
    By Mariyah in forum Viata de cuplu
    Replies: 57
    Last Post: 01-03-2011, 10:06 PM
  2. Casatoria in islam
    By iman99 in forum Consiliere Matrimoniala
    Replies: 3
    Last Post: 06-18-2007, 08:42 PM
  3. Casatoria in islam
    By Anna in forum Viata de cuplu
    Replies: 0
    Last Post: 06-08-2006, 10:48 PM
 
Bookmarks
Bookmarks
 
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •