Cred ca e important sa fie un subiect separat despre casatoria in islam, deoarece multi crestini nu stiu multe despre islam,si tot ce au auzit despre islam este ca un barbat poate avea 4 sotii,sau ca celui care fura i se va taia mana...si cam atat .
Thread: casatoria
Results 41 to 50 of 115
|
|
-
03-08-2006, 01:32 AM
Last edited by suleiman; 03-17-2006 at 04:16 PM.
-
04-13-2006, 02:46 AM
De la sprancene as vrea sa trecem la lucruri mai serioase. De aceea , lansez o intrebare care ma chinuie recent.
Casatoria de la moschee e recunoscuta de statul roman ??? E consemnata intr-un registru, primesti vreun act de casatorie?E necesar pt o fata crestina sa aduca vreun acord de la vreun preot privind acesta uniune intre religii diferite?si as mai vrea sa stiu cat dureaza pt ca un imam sa te casatoreasca?
-
Deosebit

04-13-2006, 04:04 PMNu.Statul roman recunoaste doar casatoria civila.Iar cununia religioasa este conditionata de prezentarea actelor de casatorie civila.In Bisericile ortodoxe,catolice,precum si la neoprotestanti stiu ca se respecta lucrul asta.Din cate stiu,si cultul musulman are aceasta obligatie ca si toti ceilalti,dar nu stiu cat de respectata este ea.Un preot nu-si va da niciodata acordul pentru casatoria ta cu un musulman,o astfel de casatorie este extrem de rar acceptata de catre Biserica,doar in cazuri speciale si cu dispensa de la episcop .Cel putin asa e teoria,ca in practica n-am auzit sa fi primit cineva o astfel de ingaduinta.
Originally Posted by Nazirah
Sfatul meu este sa deschizi bine ochii si sa nu accepti o casatorie religioasa,decat daca o precede una civila.Asta daca intrebai gandindu-te la tine.Dar eu as recomanda asta oricui.Last edited by suleiman; 04-16-2006 at 05:50 PM.

-
membru de onoare

04-13-2006, 04:42 PM
Originally Posted by myryam
Adica important e statul si nu Dumnezeu?
Vai noua ,vai Myryam...
Pai inseamna ca doi tineri care s-au casatorit pot ...tup in pat?????:smile33: Halal viata trebuie ca se construieste astfel.
-
Deosebit

04-13-2006, 04:57 PMNici gand.Dar casatoria religioasa nu reglementeaza drepturile civile,cum era altadata(cel putin in Ro).Deci,daca x se casatoreste cu y doar in fata imamului(in Ro zic) copiii lor vor fi considerati copii din afara casatoriei,fiindca statul nu le recunoaste uniunea.Si se mai ivesc si alte probleme,cred ca ai auzit si tu destule,nu trebuie sa numesc eu.
Originally Posted by maryam
Asa ca cel mai bine e sa respecte toti legile,si ale statului,si ale lui Dumnezeu,cel putin in privinta casatoriei,nu-i asa?

-
membru de onoare

04-13-2006, 05:02 PM
Sigur ca da,dar nu in aceasta ordine
,decat poate de catre cei care nu cred in Dumnezeu si care sunt paraleli cu religia.Un credincios practicant
,Inshaa ALLAH niciodata nu va abuza si nu va discrimina pe nimeni .

-
04-13-2006, 06:17 PM
Multumesc pt raspunsuri insa eu am auzit de la un imam ca un preot crestin iti poate da un acord si ca asta se intampla frecvent. Daca e ortodox e clar ca va fi foarte greu pt ca stiu parerea lor pt crestinii din alte secte, nu mai zic de musulmani insa Biserica catolica propagand o religie universala si nepunand conditii privitoare la religie pt mantuire, ar putea si intelegatoare intr-un asemenea caz.
-
Deosebit

04-13-2006, 06:40 PM
Originally Posted by maryam
Desigur,dar o romancuta naiva si indragostita nu va sti totdeauna sa discearna care e musulmanul practicant si care e cel nepracticant,de aceea e mai bine sa se protejeze cu mijloacele pe care statul roman i le pune la indemana.Sunt atatea cazuri in care s-a practicat casatoria la moscheie,au trait impreuna si pe urma el si-a luat zborul spre zari albastre,unde il asteptau parintii si viitoarea sotie musulmanca si de aceeasi natie.De aceea insist pe ideea ca in Ro trebuie sa se respecte legile statului roman,asa cum in tarile islamice se respecta legile respective.
-
Deosebit

04-13-2006, 06:42 PMPosibil,nu stiu in cazul catolicilor cum e.Dar stiu ca la ei,cand e vorba de casatorii mixte,se da acordul doar cu conditia ca viitori copii sa fie botezati catolic,ceea ce un musulman nu cred ca va accepta.
Originally Posted by Nazirah
Last edited by suleiman; 04-16-2006 at 05:51 PM.

-
04-13-2006, 06:45 PM
Aha.Am auzit si eu de asemenea cazuri.Nu cred ca trebuie sa existe regrete pt un astfel de barbat..Daca el considera ca e mai bine casatorit la el in tara cu o muslima foarte bine , sa se duca.Dragoste cu forta nu se poate. In plus daca asa e firea lui , inseamna ca Dumnezeu le-a ajutat pe acele femei , scapandu-i de astfel de nenorociti.
Posibil,nu stiu in cazul catolicilor cum e.Dar stiu ca la ei,cand e vorba de casatorii mixte,se da acordul doar cu conditia ca viitori copii sa fie botezati catolic,ceea ce un musulman nu cred ca va accepta
In cazul catolicilor copiii mostenesc religia tatalui insa nu stiu daca si in situatia de fata.
-
04-13-2006, 10:54 PMMyryam din pacate sunt si astfel de cazuri. Dar vai si-amar de astfel de musulmani ( daca pot fi numiti asa) .O sa vina timpul cand Allah le va cere socoteala.
Allah barik fikum
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |