Notices

Thread: casatoria

Page 7 of 12 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 61 to 70 of 115
  1. casatoria 
    moderator amal's Avatar
    Cred ca e important sa fie un subiect separat despre casatoria in islam, deoarece multi crestini nu stiu multe despre islam,si tot ce au auzit despre islam este ca un barbat poate avea 4 sotii,sau ca celui care fura i se va taia mana...si cam atat .
    Last edited by suleiman; 03-17-2006 at 04:16 PM.

2.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by amal
    la aceasta intrebare mai bine raspund cei care cunosc mai bine islamul.
    eu stiu ca sant 4 mari savanti islamici, si depinde de ce savant urmeaza familia respectiva...in Coran nu este precizata o astfel de situatie (din cate stiu eu), insa stiu ca profetul ar fi zis ceva despre o asemenea situatie.

casatoria se face si este valabila chiar daca parintii lui nu sant de acord, din cate stiu eu...insa daca ei nu sant de acord si el se casatoreste face un pacat, in sensul ca nu si-a ascultat parintii. In islam este precizat sa asculti de parinti, sa nu bati parintii tai (adica sa ridici mana asupra lor), sa ai grija de ei la batranete, sa nu ii refuzi ...insa daca casatoria are loc desi parintii lui nu sant de acord, aceasta casatorie este valabila, el fiind vinovat doar de nesupunere fata de parinti.

cu blestemul e alta poveste...daca mama isi blesteama copilul, este zis ca laptele ei lui Dumnezeu sa nu asculte acest blestem.
    Stiu ca blestemul tatalui este intr-adevar grav, ca sa zic asa...insa nu stiu ce inseamna daca un barbat este blestemat de tatal sau, adica ce se va intampla cu el in cazul acesta...
    Asta lasa loc manipularii de catre parinti a vietii copiilor(care nu mai sunt de fapt copii,ci adulti in toat firea,capabili sa ia hotarari in deplina cunostinta de cauza).Ma intreb daca se poate considera ca Allah ar tine cont de un astfel de blestem nedrept,izvorat din dorinta de control?Mai clar,care este limita acestei supuneri fata de parinti?Sau nu exista una?

3.  
    moderator amal's Avatar
    ei acuma si parintii trebuie sa aiba frica de Allah...si faptul ca refuza o casatorie doar ca sa detina ei controlul, fara sa aiba un motiv anume, cred eu ca e pacat.
    De altfel, sant cazuri in care se apeleaza la un imam, care hotareste daca este un motiv real sau nu de impotrivire.

daca se iubesc, sant religiosi, buni, de ce sa nu se faca casatoria?

cum sa nu fie limita in ascultarea parintilor? ce, daca un parinte bea sau fura, sau e egoist, sau invidios, sau pacatuieste si i se pare normal ce face, sa faci si tu la fel? sau daca iti spune sa faci ceva gresit, il faci? .

exista o limita a bunului simt si a ceea ce inseamna islam...nu cred ca un parinte blestema copilul lui decat sau daca acel parinte e nedrept, si vrea doar sa detina controlul, sau daca copilul sau a facut un pacat mare...ori casatoria nu este pacat. acuma tine de fiecare sa aleaga ce sa faca, ca stiu si eu cum e sa te tina parintii sub control...nu e tocmai usor.

Coranul transmite un mesaj de ascultare, respectare, de iubire fata de parinti, acuma, ce sa zic, daca sant unii care interpreteaza orbeste sa asculti orice zice un parinte...doar pe toti ne judeca Dumnezeu, daca consideram ca ce facem este corect in fata lui Dumnezeu, cred ca este de ajuns.

daca chiar nu stii ce sa faci,se poate face istihara, adica rugaciunea in care Dumnezeu iti arata ce sa faci.
    Si Dumnezeu raspunde rugaciunilor oamenilor...pana la urma si piedicile puse de parinti in cazul unei casatorii au un rol...daca se iubesc cei doi, relatia lor va deveni mai puternica, daca nu, el va fi bucuros sa o lase...dar nu pot vorbi in numele tuturor, asa gandesc eu.

astept si eu parerea celor mai in masura decat mine sa vorbeasca, care cunosc mai bine aceste aspecte.

4.  
    moderator amal's Avatar
    referitor la limita ascultarii fata de parinti, este scris in Coran povestea lui Avram care nu a ascultat de tatal sau, nu l-a urmat in adorarea idolilor...deci atat timp cat parintii iti cer ceva neislamic, adica sa faci ceva ce tine de necredinta sau un pacat, normal ca nu il faci.
    Dumnezeu este Judecator peste noi toti, deasupra parintilor, sau a oricarei autoritati pamantesti.

5.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    In Islam,in Quran ascultarea parintilor este strans legata de supunerea fata de ALLAH swt.
    Insa asa cum s-a spus daca ei iti cer ceva impotriva poruncilor divine cade obligativitatea acestei ascultari.
    In momentele in care traim noi,cand teoretic toti oamenii au acces la informatii si mai ales la cultura islamica ar trebui ca atat copiii cat si parintii sa caute sa-si ghideze vietile si mai ales principiile dupa cele poruncite in Quran,caci acesta este un drum drept care nu da posibilitatea esecului.
    Insa din pacate si unii si altii de multe ori se ghideaza dupa propriile vanitati,instincte,etc...
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

6. Cele 5 reguli pentru a fi fericit! 
    Incepator alba's Avatar
    1. Free Your Heart From Hate = FORGIVE.
    2.Free Yuor Mind From Worries=Never Happens.
    3.Live Simply and appriciate what u Have.
    4.Give More
    5. Expect Less!

7. 7 rules to be happy 
    Banned
    Quote Originally Posted by alba
    1. Free Your Heart From Hate = FORGIVE.
    2.Free Yuor Mind From Worries=Never Happens.
    3.Live Simply and appriciate what u Have.
    4.Give More
    5. Expect Less!
    Eu stiam 7 reguli: 1. Free your heart from hate
    2. Free your mind from worry
    3. Live simple
    4. Expect less
    5. Give more
    6. Always smile
    7. Have a good friend.

Poate in timp se mai adauga ceva

Inshallah sa fiti fericiti

8. salam allaikum surioare dragi 
    Member catalina_d's Avatar
    Mi'am luat inima'n dinti si am hotarat sa vb despre problema mea,sper sa gasesc ceva sfaturi la voi.
    Pentru inceput as vrea sa multumesc celor care m'au ajutat atunci cand am intrebat despe casatorie.:smile06:
    TRebuia sa ma casatoresc in martie anul acesta,dar nu s'a mai intamplat asta pentru ca prietenul meu nu a mai venit in tara .Acum sunt fericita ca este aici,il iubesc foarte mult si vrem sa ne casatorim.Odata cu el mi'a adus si unele vesti nu prea placute drept sa spun.Acolo au incercat sa ii gasesca o sotie,familia lui (el traieste in Anglia cu parintii,are 30 de ani ,parintii au emigrat din pakistan).el nu a acceptat sa se casatoreasca spunand ca are deja pe cineva.Fratele lui nu este de acord cu aceasta posiblia casatorie,pentru ca are o conceptie foarte proasta despre est europeni,din cauza asta el si fratele lui nu se inteleg si au mereu certuri din cauza mea .Familia lui i'a spus sa vina aici sa ne cunoastem intai, si mai apoi sa hotaram daca e bine sau nu sa ne casatorim.Am fost si sunt de acord doar ca o sa ne fie greu.(am uitat sa precizez ca relatia pe care am avut'o de 4 ani cu el a fost una virtuala exculzand telefoanele de 3-4 ore pe zi )
    El v'a pleca luna aceasta inapoi in Anglia sa spuna familiei ca nu si'a schimbat alegerea.
    Imi este greu si v'a fi foarte greu pana se va intoarce,pentru ca acum traim in pacat dar in acelasi timp nu vreau sa faca alegerea asta fara consimtamantul tatalui lui.deci trebuie sa mai asteptam pana se va intoarce sa merge la moschee pentru casatorie .Am ales sa citesc Quraan'ul tot acest timp ca el v'a fi plecat.Inshallah totul v'a fi bine si in curand si casatoriti .
    Sper ca nu v'am plictisit !Aveam nevoie sa vb cu cineva despre asta .Sper sa ma'ntelegeti . multumesc

9.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Cata,in primul rand iubita sa fiti sanatosi si inshallah sa aveti parte de fericirea mult dorita de tine si viitorul tau sot:smile06: :smile06: :smile06: .
    Daca vrei iubita sa iti alini inimioara sa sti ca si eu inainte sa ma casatoresc am venit aici in "vizita "la invitaita lui mama-socara si a fost super.De cand ma vazu zise" fata asta nu o mai las sa plece de langa mine "!!!
    Deci, daca trebuie sa te duci,mergi sanatoasa iubita ca noi "astea din est" avem "SARMUL NOSTRU", nimic si nimeni nu il poate inlocui!
    Curaj,fi TU nu incerca sa te obosesti sa faci pe O ALTA,pur si simplu fi sigura ca daca e bine pentru tine ALLAHSWT o sa iti usureze aceasta "vizita".

MULTA BAFTAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10.  
    Member catalina_d's Avatar
    Quote Originally Posted by gabriela guettat
    Cata,in primul rand iubita sa fiti sanatosi si inshallah sa aveti parte de fericirea mult dorita de tine si viitorul tau sot:smile06: :smile06: :smile06: .
    Daca vrei iubita sa iti alini inimioara sa sti ca si eu inainte sa ma casatoresc am venit aici in "vizita "la invitaita lui mama-socara si a fost super.De cand ma vazu zise" fata asta nu o mai las sa plece de langa mine "!!!
    Deci, daca trebuie sa te duci,mergi sanatoasa iubita ca noi "astea din est" avem "SARMUL NOSTRU", nimic si nimeni nu il poate inlocui!
    Curaj,fi TU nu incerca sa te obosesti sa faci pe O ALTA,pur si simplu fi sigura ca daca e bine pentru tine ALLAHSWT o sa iti usureze aceasta "vizita".

MULTA BAFTAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Multumesc Gabriela,asa imi spune si prietenul meu in fiecare zi cand ma vede ingandurata "nu'ti mai face probleme,sunt sigur ca atunci cand te vor cunoaste te vor iubi pentru ca stiu ca ai un suflet bun,trebuie doar sa fi tu "
    Jazakhallah !!!:smile06:

11.  
    Incepator ayesha's Avatar
    Quote Originally Posted by catalina_d
    Mi'am luat inima'n dinti si am hotarat sa vb despre problema mea,sper sa gasesc ceva sfaturi la voi.
    Pentru inceput as vrea sa multumesc celor care m'au ajutat atunci cand am intrebat despe casatorie.:smile06:
    TRebuia sa ma casatoresc in martie anul acesta,dar nu s'a mai intamplat asta pentru ca prietenul meu nu a mai venit in tara .Acum sunt fericita ca este aici,il iubesc foarte mult si vrem sa ne casatorim.Odata cu el mi'a adus si unele vesti nu prea placute drept sa spun.Acolo au incercat sa ii gasesca o sotie,familia lui (el traieste in Anglia cu parintii,are 30 de ani ,parintii au emigrat din pakistan).el nu a acceptat sa se casatoreasca spunand ca are deja pe cineva.Fratele lui nu este de acord cu aceasta posiblia casatorie,pentru ca are o conceptie foarte proasta despre est europeni,din cauza asta el si fratele lui nu se inteleg si au mereu certuri din cauza mea .Familia lui i'a spus sa vina aici sa ne cunoastem intai, si mai apoi sa hotaram daca e bine sau nu sa ne casatorim.Am fost si sunt de acord doar ca o sa ne fie greu.(am uitat sa precizez ca relatia pe care am avut'o de 4 ani cu el a fost una virtuala exculzand telefoanele de 3-4 ore pe zi )
    El v'a pleca luna aceasta inapoi in Anglia sa spuna familiei ca nu si'a schimbat alegerea.
    Imi este greu si v'a fi foarte greu pana se va intoarce,pentru ca acum traim in pacat dar in acelasi timp nu vreau sa faca alegerea asta fara consimtamantul tatalui lui.deci trebuie sa mai asteptam pana se va intoarce sa merge la moschee pentru casatorie .Am ales sa citesc Quraan'ul tot acest timp ca el v'a fi plecat.Inshallah totul v'a fi bine si in curand si casatoriti .
    Sper ca nu v'am plictisit !Aveam nevoie sa vb cu cineva despre asta .Sper sa ma'ntelegeti . multumesc
    Salam waleikum................sa stii CAtalina ........ca ce este dat de la Allah sa fie al tau,nu iti ia nimeni.Si ar trebuii sa ai mai multa incredere in primul rand in Allah si in al doilea rand in TINE.Nu te subestima si nu te face mica si pune capul in pamant.Este cea mai mare greseala pe care o poate face o fata cand merge sa-si cunoasca socrii.Iti zic din propria experienta ,ca am surori musulmane care sunt patite.Ai mare grija.......Acum depinde si ce tipuri de oameni sunt ,ce tipuri de MUSULMANI sunt.Sunt unii care au atea pretentii ......ca sa ce ?Ca in final sa te trezesti sluga la toata familia.........si sa nu ai voie sa vorbesti,sa nu ai voie sa intevii cu nimic.In final te trezesti ca te aflii in pozitia de "cocosat cu toate in spinarea ta".Sa fim seriosi ,ca doar nu ptr asta suntem.ITI zic si eu din ce am vazut ce li-sa intamplat prietenelor mele,care erau painea lui Dumnezeu.........si nu ziceau nici piis,vreo vorba inapoi.........si au ajuns vai de capul lor.Sa stii,uite iti dau exemplul meu,cand am ajuns la socrii mei ........eu imi faceam datoria de femeie in casa "de intorceam casa pe degete"de ramaneau masca socrii mei.Dar cand am simtit ca s-a intins coarda ,am ripostat rapid.HAi sa-ti zic si ce s-a intamplat.Cumnata mea a venit in vizita pe la parintii ei"SOCRII MEI"cand a vazut ea cum stau treburiele si ca soacra mea nu ridica un pai,s-a pus MADAM in pat la admirat "PROSTIMEA "(care eram eu)si dansa nu ma ajuta cu nimic.Eu spalam pe jos eu maturat eu scoate lenjeria de sub dansa,..............ca statea ca la palat.Vazandu-ma ca nu mai puteam ,transpirasem de treaba............eu, am rugat-o sa ma ajute putin.RASPUNSUL PRIMIT FIIND."imi pare rau ,dar eu sunt pe post de musafir in casa asta"LA care mi-am tras doua perechi de palme..........m-am trezit frumos la realitate.Si i-a sa vezi ce frumos i-am pus matura in mana si carpa ..........de se uita la mine ,ca parca as fii inebunit.Si i-am zis CA O FIICA BUNA CE ESTI <IA FA CURAT PRIN CASA <CA SA NU AFLE SOTUL MEU SI SOCRUL MEU CUM M_AI TRATAT.Si sa vedeti ce curat a mai facut.........Bine,la mine a fost norocul ca ma iubeau atat de mult socriii incat nu stiau ce sa mai imi faca.Ei, cand ma vedeau cat muncesc ,ma rugau frumos sa ma opresc ,imi luau galeata sau matura din mana..................iar socrul meu imi zicea............(.Allah sa-l aiba in paza Sa'caci este trecut in nefiinta').........."Ayesha tu vrei sa ne faci de ras ,sa vina lumea in vizita la noi si sa creada ca te oropsim in halul asta?Iar soacra mea cand spalam rufe imi lua mainile si mi-le mangaia zicad ca mi le ranesc si le fac urate de la detergent.Inshallah sa ai parte de toata dragostea in viitoarea ta familie.Allahmdulillah la mine nu au fost astfel de probleme .............socrii mei ma considerau un inger ce le-a venit in casa lor.Alhamdulillah.Nu iti fie teama,ai frica de Allah si incredere in EL .............sa nu care cumva sa fii fara rusine si respect.........dar sa ai coloana vertebrala.Inshallah sa fii fericita.si sa-ti iubesti si respecti sotul............caci asta este cea mai mare trecere pe care o poti avea si in fata socrilor tai.

Page 7 of 12 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)