Notices

Thread: Rabdarea

Results 1 to 3 of 3
  1. Rabdarea 
    Membru de onoare imanikka's Avatar

RABDAREA

Allah Preaînaltul spune:

O, voi, cei care credeti! Fiti rabdatori si îndemnati la rabdare! (3 : 200)

Va vom încerca cu putina spaima, foamete, lipsire de bunuri, de suflete si de roade, dar binevesteste celor statornici. (2 : 155)

Cei statornici vor primi rasplata lor fara masura! (39 : 10)

Iar acela care rabda si iarta, [sa stie ca] acesta este dintre lucrurile înalte. (42 : 43)

O, voi, cei care credeti! Cautati ajutor întru rabdare si rugaciune, caci Allah este cu cei rabdatori! (2 : 153)

Si va vom încerca pâna ce îi vom cunoaste pe cei care lupta [pentru cauza lui Allah] dintre voi si pe cei statornici. (47 : 31)

Abu Sa'id Khudri (Allah sa-l aiba în mila Sa!) relateaza ca unii oameni dintre Ansari au cersit de la Trimisul lui Allah (pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) si el le-a dat; apoi ei au cersit iarasi de la el, iar el le-a dat tot ce a avut si nu a mai ramas cu nimic. Atunci Profetul a zis: Nu voi ascunde de voi nimic dintre lucrurile bune pe care le am: Oricine va fi cumpatat la toate, Allah îl va face sa ramâna cumpatat si cine este independent, Allah îi va da independenta în continuare; iar cel ce va avea rabdare, Allah îl va coplesi cu rabdare, chiar mai mult, si nici un dar nu este mai bun si mai cuprinzator decât rabdarea.
    (Convenit)

Abu Huraira relateaza ca Trimisul lui Allah (pacea si binecuvântarea
    lui Allah fie asupra lui!) a zis: Allah Preaînaltul spune: Pentru un slujitor credincios al Meu care ramâne rabdator când îi chem la Mine pe cei dragi ai lui dintre cele pamântesti, nu am alta rasplata decât Paradisul.
    (Bukhari)

'Umm al mo'minin A'isa (Allah sa o aiba în mila Sa!) a zis: L-am întrebat pe Trimisul lui Allah despre ciuma si el mi-a raspuns ca este o pedeapsa pe care Allah o trimite asupra cui voieste El, dar Allah a facut-o o binecuvântare pentru cei credinciosi. Când vine ciuma, cel care ramâne rabdator în orasul sau, asteptându-si rasplata de la Allah, stiind ca doar ce i-a harazit Allah se poate întâmpla, va avea parte de o rasplata egala cu aceea a unui martir.
    (Bukhari)

Abu Huraira (Allah sa-l aiba în mila Sa!) relateaza ca Trimisul lui Allah a zis: Omul puternic nu este acela care se lupta ci acela care se stapâneste când îl cuprinde mânia.
    (Convenit)

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui imanikka pentru acest subiect

daniela_muslimah (03-14-2007), Latifah (03-14-2007)

3. Re: Rabdarea 
    Harnic Latifah's Avatar
    Salam aleykum wa rahmetulah wa berekeatu

Superb...Fie ca Allah subahana wa ta'ala sa ne intareasca rabdarea.

4. Re: Rabdarea 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by Saaliha View Post
    Salam aleykum wa rahmetulah wa berekeatu

Superb...Fie ca Allah subahana wa ta'ala sa ne intareasca rabdarea.

Insha Allah Surioara, sa stii ca nu e usor sa fii rabdator , dar rasplata este mare. Cu Rabdarea treci si marea :smile26:

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)