Notices

Results 1 to 10 of 10
  1. Mormintul lui Isus 
    moderator munir's Avatar
    As salam alaykum wa rahmadulah wa barakatuku
    Dragi frati si surori ,vazind din postarile voastre ca sunteti interesati de aflarea adevarului in legatura cu locul unde se afla ,,mormintul lui Isus -pacea lui Allah fie asupra lui" am deschis acest nou thread pentru a putea sa va exprimati aici opiniele in legatura cu acest fapt.
    Eu va spun inca de la inceput ca as fi preferat sa deschidem acesta discutie dupa ,,sarbatoarea Pastelui crestin" ca sa nu para un afront la adresa religiei lor, dar.... , voia la dumneavoastra.

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui munir pentru acest subiect

daniela_muslimah (04-01-2007), Saira (04-03-2007)

3.  
    Membru Special Abdul Rahman's Avatar
    In numele lui Allah cel Milostiv, Indurator !

Si eu salut initiativa fratelui Munir de a deschide acest topic separat.
    Si, tot ca fratele nostru, consider ca ar fi fost mai potrivit sa discutam despre acest subiect intr-o perioada a anului neutra, sa-i spun asa, din punct de vedere religios...

De obicei in jurul marilor sarbatori crestinesti, pe care le respectam ca atare, se nasc patimi, se aduc acuze s.a.m.d.

De aceea va spun de la inceput sa se discute doar cu argumente istorice, arhivistice. Adica cu lucruri concrete, masurabile. Iar aceste criterii trebuie aplicate cu atat mai mult cu cat, topicul de fata, necesita experienta si cunostinte "de teren", concrete, nu versete biblice. Ele sunt binvenite, doar in masura in care sustin cercetarile de teren.

Daca se vor ajunge iar la acuze si se va devia de la subiect, vom fi nevoiti sa aplicam regulamentul sectiunii.

Dar pana atunci, haideti sa discutam frumos, asa cum ne invata religiile noastre. Sa ne respectam convingerile si unii pe ceilalti.

Cu respect, Abdul Rahman.
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

4.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    pt ca azi nu a functionat wapul, am avut o zi oribila la servici fiind razbunarea tuturor de aceea sper sa intelegeti ideile pe care le expun, am o durere prea mare de cap pt a pune ordine in gandirea mea

intr-adevar aseara am facut afirmatia asta despre mormantul lui Iisus

am vazut mormantul lui Iisus si locul de unde ortodocsii isi revindica an de an "lumina "sfanta mai mult din documentare video
    si l-am inteles a fi subteran
    din cate am inteles pe deasupra lui e construit acea biserica pe care capii bisericilor o revindica de pe timpul cruciatilor de fapt ea fiind de sec XVII sau XVI

deci s-a construit acea biserica peste ceea ce se crede ca ar fi fost "grota", una de suprafata . in ea intrai in picioare, ca o usa

deci mormantul stiu ca e dedesubt , la subsolul bisericii
    acum na, cine stie geologie, geografie poate sa ma contrazica sa-mi spuna ca e normal ca pamantul sa se lase dea lungul timpului, 2000 de ani sunt mult
    pana la urma daca imi fac o casa...peste 2000 de ani va fi ingropata cam cu 150 cm ....in sol

insa ...........

de unde stiu eu ca acolo e mormantul lui Iisus?

din punctul meu de vedere e o presupunere, ca si in cazul giulgiului

pt ca nu exista dovezi clare

oase ca dovezi nu putem avea.......

Crestinii spun ca "e acolo" pt ca se presupune...pentru ca oamenii ...prin 1300 au decis asa. E traditia. E exact ca si cum am presupune noi azi....unde e mormintul lui Decebal.

deci traditia + ne mai luam dupa ce se spune in folclor+mai luam 2, 3 povesti pastrate in scris = si compilam!

Crestinii totusi spun ca e "ACOLO" insa ca sa stim ca acela e intr-adevar locul avem nevoie de cel putin o inscriptie atestata ca fiind din epoca...ceea ce nu e, fie sa se pastreze o marturie scrisa...sau pictata cum ca acela e locul...ceea ce nu e

Pana la urma vreau sa stiu si eu de ce acela e mormantul lui Iisus , care sunt dovezile ca intr-adevar "e acolo"? Eu zic ca au dreptate cand crestinii ne raspund cu " e acolo" pt ca intr-adevar e acolo in Ierusalim undeva ....insa cine stie unde exact.

Si pana la urma de ce or fi oamenii interesati de mormantul unui om care a inviat?

hm si totusi e locul unde an de an rasare lumina sfanta .....de la o vreme incoace ....desi nu se stie daca e "acolo" intr-adevar mormantul lui Iisus dar lumina e un fenomen repetitiv "acolo".... la fel si OZN-urile apar repetitiv IN MINTEA OAMENILOR.
    Asta chiar nu ne spune nimic?

5.  
    moderator munir's Avatar
    In numele lui Allah cel bun si indurator
    Draga surioara Maryah am sa incerc sa-ti dau citeva date incercind sa pun in practica rugamintile corecte si pertinente ale fratelui Abdul-Rahman
    Raspuns la intrebarea ,,de ce este mormontul sub pamint(subteran)
    -(Date extrase din cartea ,,Scrieri" a lui Eusebiu din Cezarea si din alte documente)
    Dupa infringerea rascoalei evreilor condusi de Simion Bar-Kochba(fiul stelei) care a avut loc intre anii 131-135 B.C. si care s-a declansat datorita incercarii Imparatului Roman - Adrian(Hadrian) (n76-m138 B.C) si care a domnit intre anii 117-138 B.C - de a ridica la Ierusalim un templu inchinat zeului Iupiter; Imp.Adrian rade de pe fata pamintului Ierusalimul ,ucide majoritatea locuitorilor lui iar pe cei ramasi in viata ii goneste ,evreii avind interdictie pina in 313 sa se apropie de aceasta zona . Dupa darimarea vechiului oras imp.Adrian stabileste topografia noului oras care se va numii,, `Elia Capitolia" .
    Denumirea de ,,`Elia" vine de la unul dintre numele imparatului Adrian (Publius Aelius Traianus Hadrianus ). In perimetrul noului oras, colina Golgota (capatinii)ocupa un loc central (inainte se afla la marginea vechiului Ierusalim) si pe el Adrian decide executarea unei platforme pe care sa fie ridicat un capitoliu inchinat unor zei romani (Minerva ,Afrodita ,Venus ,Jupiter)

6.  
    moderator munir's Avatar
    Dupa infringerea si executia lui Lucinius (imparatul imperiului Roman de Apus) ,dupa ce la 11 Mai 330 B.C. imparatul Constantin stabileste capitala Imperilui Roman la Byzant(Constantinopole),mama acestuia Elena face o calatorie la Ierusalim si stabileste ca pe locul Capitoliului sa se ridice o Biserica Crestina ce va purta numele de ,,Biserica Sfintului Mormint"
    In 1009 califul Egiptului al-Hakim distruge biserica.
    Ea va fi reconstruita de cruciati.

7.  
    In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !

Din ce spune fratele Munir se intelege ca Elena, mama imparatul Constantin, in timpul calatoriei la Ierusalim, este cea care a stabilit locul unde sa se ridice "Biserica Sfantului Mormant".

Puteti sa ne spuneti in ce an se intampla aceasta ?
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

8.  
    moderator munir's Avatar
    As salam alaykum.
    Frate Abdul Rahman am crezut ca raspunsul la acesta intrebare se afla cuprins in postarea mea ,dar recitindu-mi postarea am vazut ca el nu este clar punctat. Asa ca o fac acum.
    Elena (mama imp.Constantin )face aceesta calatorie la Ierusalim in anul 330 B.C. iar imediat dupa intoarcerea ei la Constantinopole (in acelas an) imp. Constantin da edictul de ridicare a bisericii.
    Asa cum foarte bine remarca sora Mariyah - neexistind dovezi scrise sau martori oculari care sa ateste locul unde se afla ,,mormintul sapat in stinca" a lui Iosif din Arimatea, unde a fost dus (conf. Ev.biblice)trupul lui Isus-Pacea lui Allah fie asupra lui ,Elena a decis ca locul rastignirii sa fie si locul inmormintarii.Dintre cele 4 Evanghelii Biblice, doar in cea ,,a lui Ioan" este precizat faptul ca ,in apropierea locului rastignirii se afla o gradina in care se afla mormintul lui Iosif din Arimatea ,dar dupa efectuarea lucrarilor de constructie a noului oras din vremea lui Adrian ,topografia locului se schimbase si acea gradina nu mai exista . Chiar daca ar fi mai existat cineva care sa isi aminteasca acel loc ,tot nu ar fi putut sa-l stabileasca cu precizie .Asa ca decizia a fost luata in mod aleatoriu.

9.  
    In numele lui Allah cel Milostiv, Indurator !

As vrea sa duc discutia putin mai departe, domnul Munir.

Dupa cum bine ati spus, imparatul Hadrian a redenumit Ierusalimul dupa numele sau, operand mai multe modificari topografice. Din punctul lui de vedere, exterminarea in masa a locuitorilor si amplasarea unor sanctuare pagane echivala cu o "reconstructie", probabil chiar cu o "renastere spirituala", iar acest act s-a consumat in anul 131 e.n.

Dar, din punctul de vedere al evreilor, Ierusalimul nu a fost un "oras sfant", cum intreaga lume crestina crede astazi. Tot evreii sunt cei care sustin ca - plecand de la aceasta idee eronata conform careia Ierusalimul ar fi un "oras sfant" - cruciatii au facut masacre cu greu de descris in numele lui Christos, pentru a "elibera Ierusalimul" din mainile paganilor sau infidelilor ".

Pentru a pastra discutia in jurul acestor evenimente care si-au lasat amprenta asupra existentei zbuciumate A Ierusalimului, ce puteti sa ne spuneti despre afirmatiile evreilor ? Au dreptate cand sustin ca Ierusalimul nu este un oras sfant ? Ei mai spun ca profetul 'Isa (pacea lui Allah fie asupra lui) niciodata nu a tratat Ierusalimul ca pe un oras "sfant" sau "sacru", asa cum rezulta din Biblie. Ci mai degraba l-a tratat cu pietate.

10.  
    moderator munir's Avatar
    In numele lui Allah cel bun si indurator
    Din punctul lui de vedere, exterminarea in masa a locuitorilor si amplasarea unor sanctuare pagane echivala cu o "reconstructie", probabil chiar cu o "renastere spirituala", iar acest act s-a consumat in anul 131 e.n.
    -135 en. frate Abdul
    Dar, din punctul de vedere al evreilor, Ierusalimul nu a fost un "oras sfant", cum intreaga lume crestina crede astazi
    Poate pare un pic cam nefireasca acesta denumire de,,oras sfint"daca raportam acest termen la un oras care a fost darimat (ras de pe suprafeta pamintului) reconstruit si din nou darimat si iar reconstruit
    El a fost cucerit de catre David(Daud) pe la anul 1000 I.e.n. de la iebusiti si dupa construirea primului templu a devenit capitala politica si religioasa a regatului .
    De atunci Ierusalimul a ramas orasul care gazduia ,,templul sfint'
    Deci nu orasul intreg era considerat ,,sfint" de catre evrei .Doar templul.
    In anul 622 e.n. Allah Subhana wa ta`ala ia revelat profetului Mahomed -Pacea lui Allah fie asupra lui ,ca rugaciunea (dua`a) sa se faca cu fata catre Ierusalim .Si asa s-a procedat timp de 17 luni. A fost ultima incercare de ai indrepta pe evrei spre adevarata credinta.
    Este orasul in care se regasec trei religii Iudaismul ,Crestinismul si Islam.Pentru musulmani el are o importanta mai mica decit a oraselor Mecca si Medina .

11.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Salam aleikum!
    Discutia este ffff interesata!Multumim si mai asteptam!

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)