daniela_muslimah (04-01-2007)
Thread: Manierele La Masa
Results 1 to 1 of 1
|
|
-
03-31-2007, 04:49 PM
Umm al mo'minin ‘A’isa (Allah sa o aiba în mila Sa!) a relatat ca Trimisul lui Allah a zis:
Cand unul dintre voi incepe sa manance, sa pomeasca numele lui Allah
Preaînaltul. Daca uita s-o faca la începutul mesei, atunci sa spuna In
numele lui Allah" la începutul si sfarsitul mesei.
(Tirmidhi si Abu Dawud)

Jabir (Allah sa-l aiba în mila Sa!) a relatat ca el l-a auzit pe Trimisul lui Allah
spunand:
Daca cineva pomeneste numele lui Allah cand intra în casa sau incepe sa manance, Satana spune adresandu-se lui însusi: Nu vei gasi adapost pentru noapte si nici nu vei cina. Daca omul intra fara sa pomeneasca numele lui Allah, Satana zice: Ti-ai gasit adapost. Iar daca omul nu pomeneste numele lui Allah cand începe sa manance, Satana zice:
Ti-ai gasit un loc unde sa petreci noaptea si sa mananci.
(Muslim)

Hudhaifa (Allah sa-l aiba în mila Sa!) a relatat:
Daca sedeam la masa împreuna cu Trimisul lui Allah , nu întindeam mainile dupa mancare pana ce el nu începea sa manance. Odata eram cu el si a intrat o fata cu graba, de parca cineva o silea de la spate. Ea a vrut sa puna mana pe mancare, dar Trimisul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) a apucat-o de mana.
Apoi a intrat grabit un arab al desertului, de parca îl fugarea cineva.
Profetul l-a prins si pe el de mana si a zis:
Satana gandeste ca mancarea asupra careia nu este pomenit numele lui Allah, i se cuvine lui in mod legiuit. El a trimis aceasta fata, ca prin ea sa faca hrana legiuita (pentru Satan), dar eu i-am prins mana. Apoi l-a adus pe arabul desertului, ca prin el sa faca hrana legiuita, dar i-am prins si lui mana. Dar, pe Cel în mana Caruia se afla viata mea, pe langa mainile lor am prins si mana lui Satana in stransoara mea. Dupa aceea el a pomenit numele lui Allah si a început sa manance.
(Muslim)

Umayyia ibn Mukhsi (Allah sa-l aiba în mila Sa!) a relatat ca Trimisul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) sedea undeva, iar un om manca. El n-a pomenit numele lui Allah pana ce mai ramasese doar o înghititura. Cand a dus-o la gura, el a zis: In numele lui
Allah Primul si Ultimul. Trimisul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) a zis: Satana a mancat o data cu el. Cand a pomenit însa numele lui Allah, Satana a vomitat tot ce avea în stomac.
(Abu Dawud si Nesa’i)

Umm al mo'minin ‘A’isa (Allah sa o aiba în mila Sa!) a relatat ca Trimisul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) manca împreuna cu Tovarasii sai, cand a venit un arab din desert si a
mancat mancarea din doua înghitituri. Trimisul lui Allah (pacea si
binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) a zis: Daca ar fi pomenit numele
lui Allah, mancarea ar fi ajuns pentru toata lumea.
(Tirmidhi)

Abu Umama (Allah sa-l aiba în mila Sa!) a relatat:
Cand Trimisul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) termina de mancat, el zicea: Toata lauda se cuvine lui Allah, din belsug si cu sinceritate, caci aduce binecuvantare si nu este putina, parasita sau nebagata în seama, o, Doamne al nostru.
(Bukhari)

Mu’adh ibn Anas (Allah sa-l aiba în mila Sa!) a relatat ca Trimisul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) a zis:
Cel care primeste hrana si la sfarsit spune: Toata lauda se cuvine lui Allah Care mi-a dat hrana sa mananc si mi-a adus-o fara nici o stradanie sau putere din partea mea; toate pacatele lui din trecut si cele ce le va face în viitor, sunt iertate.
ALLAH SA NE AIBA IN PAZA SA
-
Mersi imanikka de la :
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |