In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
Am si eu o intrebare : "care este semnificatia atot-prezentului iepuras si care este legatura lui cu sarbatorile crestinesti ale Pastelui" ?
Tot apare acest animalut peste tot : pe sticle de "Coca-Cola", pe vopseaua de oua etc.
Si asta mereu sau aproape mereu in legatura cu Pastele.
Results 31 to 36 of 36
|
|
-
04-03-2007, 05:37 PM
"In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

-
-
Deosebit

04-08-2007, 12:48 PM
nu ma contrez deloc,doar repet ce am spus in mesajele scrise zilele trecute,care mi-au fost sterse
ma retrag oricum din nou,nu vreau sa mai deranjez pe cei care stiu despre crestinism mai multe decat crestinii insusi ,si nici sa intrerup amuzamentul tuturor,caci nu-i asa,e amuzant sa ridiculizezi credintele altora,si e revoltator cand sunt ridiculizate credintele tale

-
04-08-2007, 12:55 PM
myryam aici s-a ras de iepuras respectiv dihor, iar daca iepurele defineste credinta crestina atunci da-mi voie sa denumesc toti crestinii, iepuri
nu e rautate, ci deductie logica la spusele tale
-
04-09-2007, 12:50 AM
Draga Myryam desi conform dorintei tale te-ai retras am sa postez raspunsul meu referitor la ,,cunostintele"despre crestinism la care tot faci trimitere
Relatia Isus=Dumnezeu
Spune Isus-Pacea lui Allah fie asupra lui(Ioan cap 12 vs.49-50),,
Pentru că Eu n-am vorbit de la Mine, ci Tatăl care M-a trimis, Acesta Mi-a dat poruncă ce să spun şi ce să vorbesc.
Şi ştiu că porunca Lui este viaţa veşnică. Deci cele ce vorbesc Eu, precum Mi-a spus Mie Tatăl, aşa vorbesc."
Deci Isus nu afirma ca el ar fi Dumnezeu intrupat iar numele de ,,Tatal” face referire la Tatal Ceresc Cel Vesnic si A toate Creator,iar atunci cind ucenicii il intreaba in mod direct (Luca cap.22 vs.70),, Iar ei au zis toţi: Aşadar, Tu eşti Fiul lui Dumnezeu? Şi El a zis către ei: Voi ziceţi că Eu sunt.”
Relatia Tata -fiu- (Romani cap.8 vs.14),,
14.Căci câţi sunt mânaţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.
Deci la asta face referinta Isus -Pacea lui Allah fie asupra lui-cind spune ,,Tatal care m-a trimis" si nu la altceva.
-Concilil de la Niceea anul 325 e.n.-Convocat de imparatul roman Constantin cel Mare (306-337), in scopul consolidarii imperiului roman cu ajutorul noii religii crestine, pe cale de extindere cu succes in Europa, nordul Africii si Asia Mica. In spatele convocarii celor 318 episcopi a stat lupta pentru putere intre Constantin cel Mare, autoproclamat Pontifex Maximus (episcop universal) si episcopi. Parerile imparatului Constantin cel Mare au trebuit sa fie acceptate fara impotrivire de catre toti episcopii. Pâna la acea data, teza general acceptata de biserica catolica era ca Dumnezeu si Isus nu sunt fiinte identice, ci numai asemanatoare. Constantin cel Mare a obligat membrii conciliului sa accepte teza unitatii indisolubile intre Isus si Dumnezeu.-
- Conciliul al 4-lea de la Calcedon(anul 451)
Pulcheria (sora mai mare a imaratului Teodosius al II-lea)
a dat tonul si , in pofida împotrivirii fatise a multor episcopi, Conciliul a proclamat, sub presiunea Pulcheriei, dubla natura - divina si umana - a lui Isus,
Deci in sec 3-4 e.n. nu se definise inca acesta teza conform careia Isus=Dumnezeu. si ca o concluzie (daca mai este nevoie de una) nici Isus –Pacea lui Allah fie asupra lui ,nici apostolii nu au facut afiramatia ca,, Isus-Pacea lui Allah fie asupra lui- este fiul lui Dumnezeu”ci oamenii minati de dorinta de afirmare si preamarire au facut-o.
-
-Trinitatea -Tatal -Fiul -Duhul Sfint
Conciliul al 2-lea de la Constantinopol (anul 381) Cunvocat si condus cu mina forte de imparatul Teodosius 1
Theodosius I a avut un cuvânt greu de spus: episcopii prezenti au trebuit sa accepte introducerea notiunii de Trinitate (Sf.Treime) (identitatea de fiinta intre Dumnezeu, Isus si Sf.Spirit).
-
04-09-2007, 01:17 AM
Sarbatori si practici ,,crestine"
-25 Decembrie -ziua nasterii lui Isus-Sarbatoarea zeului Mithra in imperiul roman.
-Sfinta impartasanie cu piine si vin -(cina cea de taina) -practica preluata din masa sacramentala pe care o practicau adeptii zeului Mithra -zeul soldatilor-in imperiul roman
Moartea si invierea dupa 3 zile -dogma preluata din legenda aceluias zeu Mithra
Precizare -in jurul anului 200 e.n. mitrhraismul avea mai multi adepti in imperiul roman decit crestinismul ,asa ca acesta a preluat din practicile acestui cult pagin.
Nascatoarea de Dumnezeu-Cultul zeitei Isis
-Fecioara cu pruncul -Reprezentata ca icoana-Reprezentare alegorica a zeitei Isis
Modul de constructie (in bolta-reprezentind bolta cereasca) - modul de consructie al templelor ale zeului Mithra -care au si fost transformate in biserici crestine.
Rastignirea
In Apocalipsa lui Petru(catalogata de preoti) gnostica ,descoperita la Nag-Hammadi, se arata ca nu Isus a fost cel rastignit ci un alt trup. Asa dar Sfintul Qur`an are dreptate.
-
04-09-2007, 01:28 AM
Iar Myryam un crestin care a studiat si a inteles Biblia cu siguranta va adopta Islamul, asta daca si Dumnezeu ii ridica valul de pe fatza.
Biblia conduce omul catre Islam, spre completarea religiei .
De ce sa ramanem doar cu o parte cand putem avea tot intregul?
-
04-10-2007, 12:12 AMIn numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
Deoarece s-a raspuns la intrebarea pentru care a fost deschis acest topic, si in urma consultarii cu fratele Munir, acest subiect va fi inchis.
Pentru ca mereu apar unele discutii intre crestinii si musulmanii care posteaza in aceasta sectiune, va reamintesc tuturor ca suntem aici nu pentru a ne lua in ras unii altora religia, nici pentru a ne ataca unii pe ceilalti. A face asa ceva nu doar ca ar fi contrar regulamentului sectiunii, ci impotriva invataturilor islamice, respectiv crestine. Si tin sa reamintesc doamnei Myryam ca s-a ras in acest topic in legatura cu iepurasul, nu din alte ratiuni.
Faptul ca, in urma, dovezilor istorice si nu numai - prezentate cu acuratete, in mod special de fratele Munir care a studiat mai mult decat noi, ceilalti, unii crestini se considera ca li se incalca religia, aceasta nu este altceva decat o prejudecata.
Oricand sunt bineveniti a aduce contraargumente logice, istorice, arheologice etc. care sa le sustina punctele de vedere.
Noi, musulmanii, chiar am fi bucurosi sa vedem aceste argumente care nu pot decat sa faca lumina. Este Lumina pe care o recunoastem cu totii, chiar daca fiecare in felul sau. Dar, indiferent de cum privim sau gandim cele citite sau scrise, sa nu uitam ca exista un singur Adevar.
"Spune : O, voi oameni ai Scripturii ! Nu treceti cu credinta voastra peste adevar si nu urmati poftele unor oameni care sunt rataciti, de mai inainte, si care i-au dus intru ratacire pre multi si s-au abatut de la calea cea dreapta ! " (Coran 5 : 77)
Cu respect, Munir si Abdul Rahman."In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |