Al Salamo Aleikom
As dori sa-mi raspunda persoanele care au credinta in suflet nu la exterior . Doresc sa ma informez si sa inteleg, am vazut de ce trebuie sa poarte acum o intrebare simpla de ce nu poarta o femeie asa ceva si cu toate astea poate fi un bun muslim.
Results 11 to 16 of 16
|
|
-
04-08-2007, 05:18 PM

-
membru de onoare

04-11-2007, 11:27 PM...este un hadis care spune cam asa...si daca te temi de oameni, ALLAH te va lasa in grija lor, iar cel ce se teme de ALLAH, ALLAH il va avea in paza Sa.
...exista multe feluri de a vedea lucrurile, cred ca atunci cand omul ajunge sa se teama intr-adevar de faptul ca s-ar putea sa nu mai aiba ocazia sa schimbe raul nu-si mai poate permite sa greseasca...insa atunci cand el se simte in siguranta in aceasta viata ca si cand ar avea un pact asupra duratei ei "isi permite" sa amane acel "trebuie sa...".
Si doar la ALLAH este stiinta tuturor lucrurilor!
-
04-29-2007, 10:50 AM
Admir din tot sufletul curajul femeilor care poarta higeab! aceasta este o porunca de la Allah si trebuie sa o respectam. Mi se ridica parul pe maini cand ma gandesc ca eu nu port higeab! de ce? din motive lumesti care in fata lui Allah nu au valoare. imi doresc din tot sufletul sa port, dar situatia in care ma aflu ma depaseste. nu sunt din bucuresti, stau pe unde apuc, lucrez pe unde apuc, dar cel mai rau este ca sotul meu nu este langa mine, el avand interdictie. oricum in fata lui ALLAH ASTEA NU SUNT MOTIVE,si ma rog la El sa imi amelioreze situatia pt a putea face ce trebuie. nu vreau sa ajung la 50 de ani, si apoi sa ma acopar. Inshaalah sa am forta sa merg mai departe. plus ca atunci cand ma aflu langa o muslimah acoperita, mi se face atat de rusine ca nu port higeab, incat imi vine sa plang. Alahu akbar
-
04-29-2007, 11:22 AM
Mie mi-e teama ,acea teama pe care trebuie sa o aiba orice credincios in suflet ,si de aceea port!!!
Nici eu nu locuiesc intr-o tara musulmana insa cred ca este mai usor decit in ro.
Stiu cum sunt oamenii acolo si intr`un fel le inteleg pe surorile care nu poarta!Eu insami am dat hijabul jos in ro. de gura mamei,de "rusinea" pe care i-as fi adus-o si cu care ea ar fi trebui sa traiasca dupa ce eu plecam.
Ea traieste pt. oameni si ii pasa mult de parerile lor.Trebuie sa fie mereu deasupra,o doamna cum nu s-a mai vazut si nu ar suporta rusinea unei fiice imbrobodite!!!
De aceea nici nu cred ca voi mai merge acasa ,pina cind ea nu va invata sa ma accepte asa cum sunt si pina nu va invata sa nu-i mai pese de gura lumiii!
aa,si sotul meu nu are nici un "merit",nici pt. islamul "meu" si nici pt. batic,desi ar vrea el hihihiii.
-
-
04-29-2007, 05:09 PM
Acum chiar ca ma simt mai rau pt ca stiu ca aveti dreptate. nu mie frica deloc de oameni sau rusine sa port higeab. nu stiu cum sa va explic dar trebuie sa gasesc o cale de iesire din situatia asta. Inshaalah
-
04-30-2007, 03:10 AM
As-salam aleykum wa rahmetullah
Ibadat, surioara, sa te ajute Bunul Allah subahana wa ta'ala sa treci peste necazuri si sa te rasplateasca pentru asta.
Le inteleg pe cele care nu poarta hijab, le este inca greu, si eu ma aflu cam in aceeasi situatie, insa deja mi se infiripa in inima urmatoarea:
daca purtam hijab si suntem respinse la interviu, Allah swt ne va rasplati cu ceva mai bun. Chiar daca ne este frica, sa nu disperam, pentru ca Allah swt este intotdeauna langa noi si ne ajuta daca noi ii cere asta. Daca il multumim atunci si el este multumit de noi si ne imbunatateste viata.
Oare nu merita un mic efort din partea noastra? Ganditi-va ca vom fi acceptate fara hijab, apoi ne va fi frica ca nu vom avansa, ne va fi frica de ce vor spune sau atitudinea colegilor, apoi ce vor spune parintii copiilor nostri la scoala, dar doctorii etc etc etc si oare nu ne va fi infinit mai frica de ce va spune Allah cand noi vom fi intrebate in Ziua Judecatii?
Oare toate aceste lucruri nu vor fi praf si pulbere atunci? Orice s-ar intampla, daca nu suntem la 1 mm de a fi pusi in locul vesiniciei, cand nu mai putem face nimic sau nu am ajuns la varsta la care visele si sperantele nu isi mai gasesc izvorul in tineretea noastra, atunci nimic nu este mai rau. Oare nu este cumplit sa pierdem un suflet drag? Imaginati-va cum ar fi sa vi se intample cel mai groaznic lucru si acesta sa fie mult prea putin decat indura altcineva.
Acum cat de infiorator vi se pare sa purtati hijab si sa primiti priviri si vorbe rautacioase? sunt sigura ca vi se pare un fleac.
Ganditi-va acum la parfumul Raiului. Cat de minunat vi se pare ca seful sa fie mandru de voi, colegii va admira noua coafura, iar barbatii intorc capul pe strada. Cat de frumos este sa va intelegeti cu vecinii si cu toti prietenii, ei sa va aibe la inima si lucrurile sa fie in armonie cu haramul din jurul nostru. (luati aminte ca la fiecare privire a barbatilor mai primim o 'bila neagra').
Si cat de frumos este sa va acoperiti frumusetea doar pentru sotul vostru, sa nu o impartiti cu nimeni, sa va simtiti protejata sub vesmantul vostru, ca o aura impotriva rautatilor care se lovesc de ea si sunt reflectatea inapoi catre cei care le-au produs.
Acum cat de minunat vi se pare sa purtati hijabul si sa fiti rasplatite pentru aceasta si pentru indurarea rautatilor din jur?
Dar nu uitati sa nu puneti la inima aceste lucruri, caci astfel sheytan ne ataca, iar daca zambim de fiecare data noi ii inchidem portita catre sufletul nostru si cei din jur poate isi vor pune un semn de intrebare pentru atitudinea noastra. Nu se stie niciodata cand o persoana va fi interesata de islam datoria noua si vom fi rasplatite pentru aceasta.
Un gest atata de mic si o rasplata infinit mai mare.
Allah sa va ajute si sa va intareasca credinta. Amin
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |