Notices

Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 63
  1. Poligamia perceputa de musulmanii romani 
    moderator batool391's Avatar
    Va rog sa raspundeti exact asa cum ganditi la urmatoarele intrebari.

Chestionar Poligamia perceputa de musulmanii romani

1. Ati accepta ca sotul dvoastra sa mai aiba inca o sotie ?
    2. Credeti ca poligamia poate fi justificata in unele situatii ?
    3.Cine e mai dezavantajata in familia poligama ?
    -sotia
    - sotul
    - copiii
    -alte persoane
    4. In ce conditii ati accepta sa fiti parte intr/o casatorie poligama
    5. Cum credeti ca sunt percepute femeile care accepta sa fie a doua sotie, a treia sau a patra sotie ?

2.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    1. nu as accepta insa daca s-ar casatori fara sa-mi spuna nu stiu cum as reactiona

2. doar in situatii f speciale

3. sotia si copiii

4. poate daca as fi f urata/sau batrana si n-as avea nici o sansa sa ma ia cineva pt a fi singura sotie

5. hm...nu stiu. eu sincer am un sentiment de blamare pt ele insa nu stiu daca e tocmai corect. Doar Allah poate sa judece asemenea situatii .

3.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by batool391 View Post

-sotia
    - sotul
    - copiii
    -alte persoane
    5. Cum credeti ca sunt percepute femeile care accepta sa fie a doua sotie, a treia sau a patra sotie ?
    1. Nu ma gandesc niciodata la aceasta dar Categoric nu dar cine stie? Ceilalti barbati au amante si nu-si asuma responsabilitati , dar...

2. Poate fi justificata , dar ffffff rare cazuri in zilele noastre, una caz la 1mln cred.

3. Copii si sotia

4. Nu cred ca as accepta.

5. Sincer nu le judec dar le critic , pentru mine a doua sotie o asociez cu una care a intrat inr-o familie si a distrus totul...Si nustiu cum s-ar simti ea sa fie a doua , a treia sotie. Nu sunt barbati pe fata pamantului?

4.  
    moderator ummraschid's Avatar

-sotia
    - sotul
    - copiii
    -alte persoane

assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu

1. Acceptul sotiei nu este indispensabil. Deci sotul meu s-ar putea casatori cu a doua sotie, si fara acordul meu.

2. Poligamia este justificata de catre Allah ta'ala prin permisiunea acordata barbatilor musulmani, in Sfantul Qur'an....fara alte adaosuri...fara "doar" si fara "poate"...

3. sotul si sotiile.... daca membrii adulti ai acestei familii actioneaza cu raspundere si teama de mania lui Allah ta'ala , si se comporta in spiritul iuibirii de aproape, intru Allah, nici unii si mai ales copiii, nu vor avea decat avantaje....depinde de noi, sa " vrem" ...iar Allah ta'ala ne va inlesni...

4. ... dupa cum am spus, nu ar fi nevoie sa accept...insa as accepta dorinta sotului meu si as accepta testul lui Allah ta'ala, incercand sa fac tot ce-mi sta in putinta sa il trec cu bine!...

5. ...din pacate....multe dintre surori masoara cu masuri diferite...si judeca alte surori sau alte femei , intr-un fel in care nu cred ca le-ar placea sa fie judecate ele insele...nimeni nu cunoaste ce va hotara Allah ta'ala pentru el...
    ...nu este drept sa condamnam pe cineva , fie el frate sau sora, doar pentru ca a " indraznit" sa faca uz de un lucru permis de catre Allah subhanahu wa ta'ala!...

assalamu alaikum wa rahmatu-llah

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

5.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar

-sotia
    - sotul
    - copiii
    -alte persoane

1. Da, as accepta, cu anumite conditii (raspuns la intrebarea 4 )

~~

2. "Justificata in anumite situatii??"... Singura Situatie in care se justifica este cand sotul se straduieste sa se poarte cat de bine poate in aceeasi masura cu fiecare sotie..._asta e conditia pe care Allah o pune in Qur'an.. fara cazuri ca e sotia bolnava, sau n-are copii >>> intr-adevar, intr-o asemenea situatie poligamia e o solutie.. dar mai sunt si alte cazuri..

~~

3. cum adica "dezavantajat" ? .. ... daca faci un lucru in joaca, si fara responsabilitate o sa fie toti dezavantajati.. daca te temi de Allah si-I cauti iubirea.. o sa fie toti in avantaj.

~~

4. Pentru mine personal as accepta sa fiu intr-o casatorie poligama cu 2 conditii:

i) sa fie un barbat Musulman Responsabil cu teama de Allah... daca stau alaturi de un asemenea barbat.. Alhamdulillah... pt. fiecare minut alaturi de el.. nu conteaza ca am 1/2 din timpul lui sau 1/4.. cum e mai bine? sa am tot timpul unui barbat iresponsabil? sau sa am alaturi de mine un barbat Credincios?

ii) cealalta / celelalte sotii sa fie Musulmane, si nu orice musulmane, ci musulmane pioase, incat sa ne fim de ajutor una alteia.. sa nu uitam de Viata de Apoi...

as minti sa spun ca NU as accepta o asemenea casatorie, fiindca stiu ce vreau eu in viata.. si nu simt nimic in inima mea care sa-mi faca rau intr-o asemenea situatie _ adica sentimente precum gelozia, tristetea.. fata de situatia asta..
    insa bineinteles nici DA din start nu pot spune ar fi la fel de bine lipsa de sinceritate sa spun ca as accepta indiferent de situatie.

Eu personal as cumpani foarte bine lucrurile.. as vedea cum e cealalta sotie (sau celelalte ).. m-as gandi daca ar face rau sau ar face bine aceasta situatie.. etc.......

~~~~

5. stiu si eu? depinde de oameni ?... adica, in Romania.. cred ca e ceva foarte "Ciudat" si acest pct. de vedere e foarte cunoscut. Dar in acelasi timp.. daca ma raportez la felul in care le Percep EU (adica nu vad asta cu "ochi rai").. inseamna ca depinde de mediu, de oameni... de mentalitate......

pentru Musulmani eu nu cred ca ar trebui sa fie un lucru privit cu tristete.. sau asemenea sentimente.
    Allah e Intelept si El stie ceea ce cauzeaza rau.. si ceea ce este permis nu e permis degeaba

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

6.  
    Membru Special Anna's Avatar

-sotia
    - sotul
    - copiii
    -alte persoane
    1.DA,sigur.Chiar si cu acordul meu chiar si fara.
    2.Este deja justificata de catre Allah
    3.Daca se respecta cerintele islamului atunci nimeni nu are,iar cel care cade in cealalta extrema are de suferit.
    4.Atata timp cat se respecta poruncile lui Allah si legislatia islamica
    5.Din pacate in general nu foarte bine de catre oameni dar oare cine suntem noi sa judecam?!
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

7.  
    Banned huda_alrahim's Avatar

-sotia
    - sotul
    - copiii
    -alte persoane
    1. Daca Allah ii accepta, cine sunt eu sa ma opun? Intr-un fel mi-ar fi mai bine chiar si sa nu stiu...

2. Poligamia este permisa de Allah subhanahu wa ta'ala si singura conditie este ca el sa se poarte egal cu toate sotiile... Aceasta conditie poate fi incalcata numai cu acordul sotiilor, in cazul in care una dintre sotii renunta la drepturile ei...

3. Persoanele dezavantajate apar doar daca cei implicati isi uita indatoririle de musulmani... daca fiecare face ce trebuie, nimeni nu sufera...

4. As accepta in cazul in care conditiile sunt clare de la inceput, si sotul este un barbat credincios, responsabil care isi respecta indatoririle.

5. A doua sotie este din pacate vazuta, chiar si de surorile musulmane ca niste simple amante, ceea ce este f trist... de ce a doua sotie este acuzata de a fi spart o familie???? Daca prima sotie isi respecta sotul si familia nu are de ce sa fie afectata, pentru ca sotul nu isi abandoneaza prima sotie si indatoririle fata de ea... Ar trebui sa fim mai atente cand ii judecam pe ceilalti...

8.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar

Inteleg ca aici fiecare isi spune parerile lor , dar... nu inteleg ceva...

Cand nu suntem noi in astfel de situatii vorbim despre poligamie cu cele mai frumoase cuvinte si parca toata viata este in roz si totul este bine. Cand apare un caz ca sotia a aflat ca sotul ei mai este casatorit , gata , se schimba situatia si nu stie ce sa faca si cum sa procedeze mai bine. Asta am vazut din discutiile despre poligamie pe Rasarit.

Poligamia este permisa de Allah subhanahu wa ta'ala si singura conditie este ca el sa se poarte egal cu toate sotiile...
    Si cati barbati indeplinesc aceste conditii? Cat de frumos nu s-ar purta niciodata sotiile nu vor avea drepturi egale , doar daca esti indiferenta si accepti situatia asa cum este ( parerea mea).

Persoanele dezavantajate apar doar daca cei implicati isi uita indatoririle de musulmani... daca fiecare face ce trebuie, nimeni nu sufera...
    Eu , sincer nu am vazut sau auzit cazuri in care persoanele implicate sa nu sufere...Insha Allah sa fie si din astea de care zici tu.

Daca Allah ii accepta, cine sunt eu sa ma opun? Intr-un fel mi-ar fi mai bine chiar si sa nu stiu...
    Huda inteleg ca este parerea ta , si cred ca esti prima care zici ca mai bine sa nu stii, dar cand se afla , noi femeile striga in gura mare ,, Nu e drept asa, trebuia si acordul nostru , macas sa fi stiu ...,,

A doua sotie este din pacate vazuta, chiar si de surorile musulmane ca niste simple amante, ceea ce este f trist... de ce a doua sotie este acuzata de a fi spart o familie???? Daca prima sotie isi respecta sotul si familia nu are de ce sa fie afectata, pentru ca sotul nu isi abandoneaza prima sotie si indatoririle fata de ea... Ar trebui sa fim mai atente cand ii judecam pe ceilalti.
    Oare crezi tu asa? Si care este diferenta dintre amanta si a doua sotie? Sotu; fata de a doua sotie are obligatii si fata de amanta nu? Si cum se intalneste el cu cea de-a doua sotie? In conditii halal sau haram? Are si cea de-a doua sotie perioada cea de logodna cand se cunosc si ei mai bine? Daca nu e nimic rau in aceasta , de ce majoritatea barbatilor prefera sa nu le spuna sotiilor , doar atunci cand nu mai au scapare. Oare asta nu inseamna minciuna? Oare minciuna nu este pedepsita? Cati dintre ei isi ia a doua sotie ( asa cum a facut Profetul ) cu scopul de a raspandi Islamul , de a juta o femeie vaduva cu vreo 3-4 copii? Cine ? Pacat ca astfel de cazuri nu se aud. Se aud de felul: S-a casatorit ca este mai tanara , ca este mai bogata , ca a putut sa obtina cetatenie , etc...

Huda surioara nu te supara ca am luat cuvintele in quote doar ca tu erai ultima care postase :smile06: :smile06:

9.  
    moderator ummraschid's Avatar

Quote Originally Posted by imanikka View Post

Cand nu suntem noi in astfel de situatii vorbim despre poligamie cu cele mai frumoase cuvinte si parca toata viata este in roz si totul este bine. Cand apare un caz ca sotia a aflat ca sotul ei mai este casatorit , gata , se schimba situatia si nu stie ce sa faca si cum sa procedeze mai bine. Asta am vazut din discutiile despre poligamie pe Rasarit.

Tocmai de aceea, ar trebui sa nu masuram cu doua masuri.... insa in sens contrar...adica, sa ramanem la cuvintele frumoase, pentru ca Allah ta'ala ne va rasplati dupa eforturile noastre, si nu ne va pedepsi pentru greselile altora!!!...

Si cati barbati indeplinesc aceste conditii? Cat de frumos nu s-ar purta niciodata sotiile nu vor avea drepturi egale , doar daca esti indiferenta si accepti situatia asa cum este ( parerea mea).

Allah ta'ala a permis aceasta , si oricum am invarti chestiunea, nu ne sta noua in drept sa cartim...
    si daca intr-adevar, ai avea dreptate, surioara, ar inseamna ca femeile chiar nu sant de multumit!!!...
    ...deci, ramane sa cugetam la faptul ca Allah priveste in inima fiecaruia!!!!.....alhamdulillah!!!...

Oare crezi tu asa? Si care este diferenta dintre amanta si a doua sotie? Sotu; fata de a doua sotie are obligatii si fata de amanta nu? Si cum se intalneste el cu cea de-a doua sotie? In conditii halal sau haram? Are si cea de-a doua sotie perioada cea de logodna cand se cunosc si ei mai bine? Daca nu e nimic rau in aceasta , de ce majoritatea barbatilor prefera sa nu le spuna sotiilor , doar atunci cand nu mai au scapare. Oare asta nu inseamna minciuna? Oare minciuna nu este pedepsita? Cati dintre ei isi ia a doua sotie ( asa cum a facut Profetul ) cu scopul de a raspandi Islamul , de a juta o femeie vaduva cu vreo 3-4 copii? Cine ? Pacat ca astfel de cazuri nu se aud. Se aud de felul: S-a casatorit ca este mai tanara , ca este mai bogata , ca a putut sa obtina cetatenie , etc...

...inainte de toate, surioara, diferenta intre sotie si amanta este ZINA!!!!!...
    ...inshaallah, nu vreau sa cred ca vreo femeie musulmana ar prefera ca sotul ei sa fie pedepsit de catre Allah ta'ala pentru acest pacat, mai degraba decat sa accepte ea o co-sotie!!!!....
    ...si unde se afla atunci dragostea intru Allah?!...
    ...unde se afla aplicarea a tot ceea ce invatam, daca ne impiedicam mereu de acest aspect al religiei noastre...

...fie ca vrem, fie ca nu, poligamia face parte din religia noastra, asa ca mai bine ar fi sa ne gandim ca zilele in aceasta viata ne sant numarate!!!!....

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

10.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    exista in Coran un vers care intareste ceea ce spui tu , de genul oricat ar incerca nu vor putea fi egali cu amandoua, am sa-l caut

si sunt de acord cu iman , copiii din familiile poligame sufera, chiar am cunoscut arabi care aveau tati cu 2 sotii si spuneau ca nici in ziua de azi nu si-au iertat tatal pt ce a facut
    copiii intotdeauna vor suferi si inca cat

Page 1 of 7 123 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)