Cred ca imaginea respectiva este o parabola. Coca-cola, volens-nolens, este emblema societatii de consum oriunde in lume iar alaturarea chipului lui Isus vrea sa atraga atentia asupra faptului ca si imaginea lui este -mai mult sau mai putin voalat - prea mult exploatata in scopuri comerciale in societatea moderna consumerista.
Cred ca cei ce au cunostinte despre adevaratul sens al faptelor si vorbelor lui Isus (crestini sau nu) ar trebui sa reflecteze inaintea acestui simbol si sa il inteleaga, inainte de a striga: "Blasfemie!".
Compania Coca-cola, bineinteles ca nu este de acord cu imaginea respectiva pentru ca joaca un rol negativ in parabola.![]()
Results 1 to 6 of 6
|
|
-
04-10-2007, 02:26 PM
Iisus Cristos consumând o cutie de Coca-Cola este o imagine pe care producătorul celebrei băuturi răcoritoare o respinge cu vehemenţă. Premiera unui film italian ce urma a fi lansat de Paşte a fost amânată din cauza protestelor reprezentanţei italiene a companiei. Filmul "La 7 km de Ierusalim" este povestea unui director într-o firmă de publicitate care, după ce şi-a pierdut slujba şi căsnicia, pleacă la Ierusalim în căutarea propriei identităţi. Aici, el îl întâlneşte pe Iisus, reîntors printre muritori, căruia îi oferă o doză de Coca-Cola. Urmărindu-l consumând băutura, el se gândeşte că ar fi o imagine potrivită pentru un clip publicitar. Reprezentanţii Coca-Cola au fost însă de altă părere. Filmul a declanşat un protest vehement din partea reprezentanţei italiene a companiei, care a trimis o scrisoare de protest, "declanşând procedura legală pentru eliminarea din film a scenei", după cum afirmă producătorii pe site-ul oficial al filmului. Potrivit mass-mediei italiene, Coca-Cola afirmă că folosirea brandului în acest context este inacceptabilă şi că îi creează o imagine negativă.
Directorul filmului, Claudio Malaponti, a declarat că, dacă negocierile nu vor da roade, scena respectivă va fi decupată, iar noua variantă ar putea fi în cinematografe până la sfârşitul lui aprilie.
poza care poate constitui dupa parerea mea cea mai mare blasfemie a anului 2007
-
Member

04-10-2007, 02:46 PM
-
-
Member

04-10-2007, 06:35 PMSaaliha, cu tot respectul, nu cred ca e potrivit sa spui "crestinii si-o fac cu mana lor" atata vreme cat Isus este considerat profet si de catre musulmani. Plus ca nu cred ca se poate deduce ca acea persoana care a facut acel film este sau nu crestin (desi nu vad de ce nu ar putea fi - in contextul in care am interpretat eu gestul sau -> ca protest impotriva comercializarii din ce in ce mai frecvente imaginii lui Isus).
-
04-10-2007, 07:34 PM
NU stiu de unde le vin unora asemenea idei. Anul acesta a aparut mormantul lui Iisus cu tot cu oase, s-a creat Iisus de ciocolata , cred ca faptul ca Iisus apare intr-un film contemporan e mic copil pe langa astea insa sa il vezi si pe produse alimentare , e prea de tot.
-
04-10-2007, 09:19 PM
Iana, am zis in ideea ca ei insisi strica imaginea, abuzeaza fara jena etc etc de imaginea propriei credinte. Ptr crestini Isus sa este mai mult decat un profet, iar faptul ca au modelat intr-un fel religia lor (mai putine limitari, lucruri noi s.a) incat sa le fie usor si bine i-a dus la extrema de a uita de unde au plecat.
Si musulmani sunt multi care nu sunt religiosi, nu se roaga, dar nu cred ca ar fi in stare vreunul sa spuna ceva de rau despre Mohamad saaws sau oricare profet sa. Chiar si cei care fac pacate capitale (mai putin recunoasterea lui Allah swt ca fiind unic) nu fac astfel de fapte.
Si din cate stiu nici in alte credinte nu se intampla astfel. Nu am auzit un budhis sa spuna sau sa aduca o imagine deforma a lui budha. Insa crestinii sunt in stare ca il face pe Isus pacea lui Allah asupra sa subiectul campaniilor de marketing (mai ales cazul statuii de ciocolata nud
)...totusi.
De asta sunt revoltata - cum pot face asta cu 'fiul lui dumnezeu', oricat de necredinciosi ar fi. Iar daca respectiva persoana este atee, atunci nu s-a gandit la reactii?
Cred ca sunt mai mult suparata din cauza problemei cu statuia decat cu Coca-cola. Ca sa nu mai mentionez pandantivele(poza lui Isus sau din aur si de prost gust; nu vb de micile iconite de la biserica), bratarile, Curelele cu sfinti si cu Isus. (adik a ajuns motiv de moda !!!??...asta mi se pare prea mult...te duci in discoteca cu asa ceva.
Deocamdata atat am avut de spus. Allah sa aibe mila de ei.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |