Originally Posted by
emilia
mai fetelor ori eu nu am scris corect ori voi nu ma intelege-ti.eu am spus ca acoperitul fetei este ceva traditional si nu am zis ca higeabul este traditional ci este obligatoriu,eu port higeab ,iar cu glezna nu vad nimic haram,pulpa da este dar nu glezna,oricum fiecare crede ce vrea ,dar singura care a inteles ce am scris a fost dunia,eu nu ma supar din contra imi plac sa citesc sfaturile voastre,si sunt musulmanca de 7 ani,dar nu imi place cum pt femeie este cam totul haram iar barbati se pot imbraca in pantaloni scurti si maieouri

assalamualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhu,
draga emilia,
la subiectul
"niqab" s-a discutat despre asta:
http://www.rasarit.com/vb/showthread.php?t=274
..... asa cum a scris sora noastra Hannen, femeile din perioada preislamica aveau un compoartament mai mult seducator decit modest, si ...acoperit...
deci, la care traditie te referi?....
...te rog sa nu te superi, dar, daca esti de atita timp muslima, trebuie sa stii, ca este
HARAM, sa declari ceva interzis ca fiind permis, si invers!....
...daca tie nu iti place una sau alta, jilbabul, sau niqabul, sau sa acoperi piciorul, etc., nu uita sa precizezi , ca este
doar parerea ta personala!.....
....asta , pt ca sint multe surori "noi" , care trebuie sa invete ceea ce este afirmat de Qur'an, si Sunna, nu parerile unuia si altuia...
.... mai mult,
Islamul impune, atit femeilor, cit si barbatilor, norme vestimentare, deoarece Cuvintele lui Allah ta'ala sint adresate tuturor musulmanilor.....
.....pt ca s-a mai discutat, chiar la acest topic despre asta, cu permisiunea voastra, voi adauga aici , inshAllah, fragmente dintr-o postarea a mea de pe alt forum, cu privire la
"hijabul" barbatilor...
... vestimentatia islamica a barbatilor, trebuie sa respecte urmatoarele cerinte:
...sa acopere aura, de la briu la genunchi, incluzind ombilicul si genunchii!...
Hadith - Abu Dawood
Cel mai bun acoperamint este un vestmint dedesubt si unul care sa acopere intreg corpul, iar cel mai bun sacrificiu este un berbec cu coarne.
...vestmintele albe sint preferate, desi sint permise si alte culori...
Samura(ra) a relatat ca Trimisul lui Allah (saws) a zis:
Purtati vestmint alb, caci acesta este cel mai pur si mai elegant; si infasurati-va mortii in el.
culoarea
verde...
Abu Rimtha Taimi (ra) relateaza:
L-am vazut pe Trimisul lui Allah (saws) purtind vestminte verzi.
( Abu Dawud si Tirmidhi)
culoarea
rosie...
Bara'a (ra) relateaza ca Trimisul lui Allah (saws) era de inaltime mijlocie. Eu l-am vazut purtind o mantie rosie. Niciodata nu mi s-a parut ca arata mai gratios ca atunci.
culoarea neagra...
Jabir (ra) relateaza ca Trimisul lui Allah( saws) a intrat in Mecca in ziua in care a fost cucerita. El purta un turban negru. ( Muslim)
...este de preferat
purtarea camasilor:
Umm al mu'minin ummSalama (ra) spunea ca dintre toate vestimntele, Trimisului lui Allah (saws) ii placeau camasile...
....
matasea, nu este permisa, pt barbati...[/b]
Anas (ra) relateaza ca Trimisul lui Allah (saws) a spus:
Cel ce-si pune matase in aceasta viata, nu o va purta in Viata de Apoi.
...vestmintele vopsite cu
sofran, in culoarea portocalie, rosu-portocaliu, nu sint permise....
'Abdullah ibn 'Amr ibn'As(ra) a relatat :
Trimisul lui Allah (saws) m-a vazut imbracat cu doua vestminte vopsite cu sofran, si a intrebat: Mama ta ti-a poruncit sa porti acestea?Eu am intrebat: Sa le spal de vopseaua aceasta? El a raspuns: Mai bine pune-le pe foc.
(Muslim)
...purtarea
aurului , este interzisa...
Abu Musa al-Ash'ari (ra) a relatat ca Profetul (saws) a zis:
Este legiuit ca sotiile insotitorilor mei sa poarte aur si matase, dar nu este legiuit pentru barbati.( Tirmidhi)
...
vestmintul sa nu fie strimt , iar acoperirea intregului corp, este de preferat , acoperirii doar a partii inferioare(aura)...
Sahih Bukhari:
Jabir bin 'Abdullah relata ca , calatorind cu Trimisul lui Allah (saws), intr-o noapte, voind sa-l intrebe ceva, s-a dus la el, si l-a gasit rugindu-se.Jabir bin 'Abdullah, purta un singur vestmint, care-i acoperea umerii; el se alatura Trimisului lui Allah,(saws), in rugaciune. Dupa terminarea ei, Trimisul lui Allah (saws), il intreba : O, Jabir, ce te aduce incoace?, si dupa ce acesta ii spuse ce avea de spus, Trimisul lui Allah (saws), il intreba: O, Jabir, ce fel de vestmint este acesta pe care-l porti pe umeri? El raspunse: Este un vestmint (strimt). Trimisul lui Allah (saws) spuse : Daca vestmintul este destul de larg, atunci sa-l infasori peste intregul corp, dar daca este prea strimt( scurt) , sa-l folosesti ca Izar, infasurindu-l la briu...
Izar:
... vestmintele
sa nu fie imprimate in culori stridente, tipatoare sau cu imagini de oameni, animale sau insecte...
Trimisul lui Allah (saws), facu rugaciunea intr-o zi, imbracat intr-un vestmint imprimat .El se uita la acel imprimeu. Cind a terminat rugaciunea, el a spus
uceti acest vestmint lui Abu Jahm, pt ca mi-a distras atentia in timpul rugaciunii, si aduceti altul, simplu.
...vestmintul
sa nu se asemene cu vestmintele necredinciosilor...
Hadith relatat de Abu Dawud :
Trimisul lui Allah (saws) a spus: Cine se asemana cu ( oamenii dintr-) un neam , este dintre ei.
purtarea vestmintelor cum ar fi
izar ,
tawb (camasa lunga),
jubba (mantie),
`imama (turban),
sirwal ( pantaloni f largi) face parte din respectarea Sunnei...
Tirmidhi
Cine va readuce la viata uneia dintre Sunna , care a fost uitata dupa timpul meu, va primi rasplata tuturor celor care o practica , fara ca rasplata acestora sa fie in acest fel micsorata.
...
camasile, sau pantalonii sa nu depaseasca glezna....
Abu Sa'id al-Khudri(ra) relateaza ca l-a auzit pe Trimisul lui Allah (saws)spunind:
Pantalonii unui credincios sa coboare sub genunchi, pina la jumatatea piciorului. Nu este nici un pacat , daca ajung pina la glezne, dar ceea ce atirna mai jos de atit, ajunge in Foc.Allah nu se va uita la acela care-si tiraste pe jos pantalonii, din trufie.
...
acoperirea parului, la rugaciune, daca este posibil....
...
purtarea barbii , face parte din cerintele hijabului!!!!..
Indepartarea completa a acesteia este considerata si ca o efeminare a barbatului si este interzisa...
Al-Bukhari, preluat de la Ibn Omar:
Trimisul lui Allah (saws) a zis
eosebiti-va de politeisti, lasati-va barbile sa va creasca si scurtati-va mustatile!
Male Hijab:
Ibn Taymiyya a afirmat ca
Qur'anul si Sunna poruncesc ca musulmanii sa se deosebeasca de necredinciosi si opresc de la asemanarea cu ei in toate privintele.
assalamualaikum wa rahmatuAlahi wa barakatuhu