Notices

Thread: Noii musulmani

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14
  1. Noii musulmani 
    membru de onoare iman99's Avatar
    ASALAMU ALEIKOM WA RAHMATULAH W BARAKATU

Cred ca acest subiect este unul interesant si in sha Allah sa luam invataturi.Ceea ce voi posta nu este de la mine ci este de la tv emisunea "youth talk" canalul Huda Tv.

Noii musulmani fac parte din comunitatea noastra si trebuie indrumandu-i corect.
    Profetul Mohammad le-a dat o atentie deosebita noiilor musulmani.De exemplu cand un numar de oameni din "tabara adversa a profetului" au devenit musulmani ,profetul le-a oferit bani si cadouri incat cei care erau alaturi de Mohammad au spus:O profetule,oameni astia ieri se luptau cointra ta si le-ai daruit atatea..si noi care suntem alaturi de tine si la bine si la rau nu am primit.Dar profetul Mohammad a spus:Le-am dat ca sa-i incurajez sa-i sustin in alegerea pe care au facut-o

Un alt hadis:Un om a intrat in mosqee cand profetul Moahmmad tinea kutba ,iar acest om nu stia de etica si a strigat in gura mare:O Profetule am devenit musulman trebuie sa stiu despre religia mea....iar profetul Mohammad si-a lasat kutba si-a luat un scaun si s-a asezat in fata acelui om si i-a spus despre islam

Un om a venit la profetul Mohammad si i-a spus,am devenit musulman dar nu vreau sa ma rog de 5 ori pe zi,vreau de 2 ori.Profetul Mohammad i-a spus:Bine ,dar fii musulman

Cand oamenii intra in islam ei vor sa fie musulmani,nu vor sa fie arabi,pakistanezi..etc

apoi sheikul a povestiti niste intamplari de la mosqqe:
    De exemplu:A venit o femeie sa se converteasca ,dupa ce si-a spus marturisirea a venit o alta femeie din randul credincioaselor si i-a dat Quranul spuneandu-i:Acum pupa Quranul.Femeia speriata si plina de emotii a luat Quranul si l-a pupat dar femeia a continuate 3 ori
    O alta intamplare la rugaciune dohor de vineri a venit o fata noua ea a ascultat slujba apoi a vazut cum se rugau credincioasele si s-a hotarat sa depuna marturie, a depus marturie si chiar venise timpul de rugaciunea aser....fata s-a alaturat grupului imitandu-le pe surorile ei.Aceasta fata avea uu tricou cu maneca scurta.Dupa rugaciune a venit o sora si a tras -o tare din rand spunandu-i :Nu ti-e rusine ,tu nu sti ca trebuie sa fii acoperita cand faci rugaciunea?Si fata a raspuns:Nu!

Vedeti cat de important este sa fim blanzi sa luam invataturi de la profetul nostru.
    Apoi s-a discutat despre informarea corecta a noiilor musulmani:
    Un credincios inviatat in emisunea a povestit:Cand m-am facut musulman mi-a spus cineva ca trebuie sa fac ablutiunea de cate ori transpir
    Altul a spus:dupa ce am depus juramantul am mers sa beau apa,ia un frate era langa mine dupa ce am baut apa mi-i s-a spus:Trebuie sa bei de 3 ori.Iar eu i-am raspuns: invata-ma intai sa ma rog

Cei care sunt de mult timp in islam trebuie sa fie foarte atenti ceea ce spun noilor musulmani.Si daca nu sunt siguri de un raspuns sa spuna...nu stiu trebuie sa intreb,decat sa spunem ceva care este nefondat si sa tragem ptr ceea ce am invatat acel om in ZIUA DE APOI.
    Apoi ptr noii musulmani sunt prioritati sa-i invatam pas cu pas si informatii care le pot absorbii, sa nu le ingreunam lucrul ,ptr ca ei au facut un pas importnat care el-a salvat sufletul si care LE VA SCHIMBA viata.
    Niste oameni au venit la profetul Mohammad si i-au spus:Uite noi suntem musulmani dar nu vrem sa platim dania si nu participam la jihad iar profetul a raspuns:Bine .Dar credinciosi au spus:Cum asa?Profetul a continuat Vor plati dania si vor participa si la jihad

Pe noii musulmani trebuie sa-i invatam ceea ce este clar in islam,nu ceea ce este neclar sau inovatii.

Reguli care trebuie stiute de noii musulmani:
    -Cand te hotarasti sa te convertesti la islam sa o faci ptr Allah
    -Sa stie noi musulmani ca exista nivele de musulmani
    -Sa ia lectii de la cineva calificat
    -Sa incerce sa nu fie sensibili la ceea ce vor auzi in jurul lor,trebuie sa inteleaga ca sunt inconjurati de oameni de diferite credinte
    -Sa nu se astepte sa gaseasca ingeri in comunitatea musulmana suntem cu totii oameni cu totii pacatuim
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui iman99 pentru acest subiect

daniela_muslimah (04-18-2007), gabriela guettat (04-16-2007)

3.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by huda_alrahim View Post
    Assalamu alaikum!
    Nimeni nu poate sa iti spuna sa lasi rugaciunea, orice s-ar intampla, pt ca nimeni nu isi poate asuma o astfel de responsabilitate... oricui i-a spune: "chiar nu pot sa fac rugaciunea, ca nu am aia, ca nu am ailalta, ca nu ma lasa, ca... orice ai spune... nimeni nu o sa te aplaude sau sa te incurajeze sa o lasi, sau sa iti spuna: tu poti sa nu faci rugaciunea... ci toti trebuie sa spunem insha Allah sa poti sa o faci, insha Allah sa gasesti cum sa o faci...
    Din cate stiam eu, daca nu faci rugaciunea nu devii kaafir... caci doar necredinta in Allah subhanahu wa ta'ala sau asocierea altcuiva in adorarea Lui ( sub toate formele posibile) te poate scoate din Islam... dar pacatul este foarte mare... prin rugaciune -----strezi apartenenta sincera la Islam... cu ce esti atunci mai departe decat un ipocrit... care una spune si alta face???

Asa este habibti , profetul a spus:"Diferenta dintre noi si ceilalti este Rugaciunea"
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

4.  
    Deosebit ibadat's Avatar
    RUGACIUNEA este ghidul spre Paradis! allah nu primeste credinta decat impreuna cu salat. unii ajung la 50 de ani si nu au inceput s-0 implineasca . altii se scuza prin faptul ca lucreaza, ca munca nu le permite. Acestea nu sunt scuze, allah nu le primeste, pt ca rugaciunea este singura cerinta in islam care trebuie implinita in orice situatie. Chiar daca zacem la pat si nu ne putem misca doar ochii, tot trebuie implinita! ce legatura mai are musulmanul cu credinta daca nu face salat? Unii afirma ca sunt musulmani dar daca ii intrebi de rugaciune iti raspund negativ. Atunci care mai este diferenta dintre un musulman si un nemusulman? de ce aceasta nepasare? DE ce omul se roaga doar de sarbatori? IN ZIUA in care va muri, care vor fi motivele neimplinirii rugaciuniilor? Munca? Studiul? familia? acestea nu sunt motive in fata lui Allah. cat timp ne trebuie pt a face salat? 5-10 min, apoi mergem la treburile noastre. Sper ca aceste argumente sa convinga pe cei care nu fac salat, pt ca pe mine m-au convins. inshaalah

5.  
    moderator ummraschid's Avatar

assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu

...tocmai am urmarit emisiunea de la DDTV, inshaallah, fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa ii rasplateasca pe toti cei care au participat si au inlesnit aceasta emisiune...

...printre altele s-a subliniat ca intre obligatiile in credinta noastra , catre Allah subahanahu wa ta'ala, sant unele care tin de capacitatea fizica, de capacitatea psihica , si de cea financiara, sau numai de cea financiara...
    ...insa intre obligatiile noastre, rugaciunea este prima , parintele fiind obligat sa-si invete copilul sa se roage , incepand de la varsta de 7 ani, si ultima pe care, inshaallah, sa o implinim in aceasta viata...iar primul lucru pentru care vom da socoteala , va fi tot rugaciunea noastra...
    ...in vreme ce unele acte de adorare sant obligatorii doar atunci cand ne este posibila implinirea lor, postul, din punct de vedere al sanatatii, hajjul si zakatul, din punct de vedere financiar, RUGACIUNEA este cea pe care TREBUIE sa o facem, in orice stare sau conditie ne-am afla...asa cum a spus si sora noastra ibadat, chiar daca numai cu ochii!...

... cei care spun ca shahada este de ajuns, inshaallah, sa nu uite ca aceasta este pe langa marturisirea de credinta, un legamant de supunere tuturor poruncilor lui Allah subhanahu wa ta'ala...

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

6.  
    Deosebit ibadat's Avatar
    Sunni, Shia Tot Muslem Suntem! Ramai Musulman Daca Nu Faci Salat , Dar Doar Cu Numele. Musulman Inseamna Supus, Iar Salatul Este O Porunca De La Allah

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)