Inca de la inceput acestui thread,(ca sa se poata derula in limitele strict islamice si a bunului-simtz)CINE nu este consernat si nu este interesat il ROG sa NU comenteze "numai de dragul de a comenta"!
CU RISCUL DE A MA REPETA:
ACEST THREAD L-AM DESCHIS PENTRU A SE INTZELEGE MULT MAI BINE EXPERIENTZA SURORILOR CARE SUNT IN POSTURA DE A DOUA SOTZIE!
SAU A SURIOARELE CARE SOTZUL LOR SI-AU LUAT O A DOUA SOTZIE!
In sperantza ca totul se va derula in limitele la ceea ce am scris mai sus,nu pot decat sa va doresc ca ALLAH subahahu wa ta'ala sa va binecuvanteze pentru intzelgerea de care ve-ti da dovada!
Thread: Un Subiect Foarte Controversat
Results 11 to 20 of 45
|
|
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
04-24-2007, 02:55 PM

-
-
04-25-2007, 05:32 AM
Iman99,imi pare nespus de rau daca ti-am lasat vreo secunda impresia ca te-am pus la zid,pe tine sau pe alte femei care traiesc in poligamie!
Cred ca dupa felul in care a sfirsit celalalt subiect(vina mi-o asum) ti-ai dat seama cu cine am dat de toti peretii!Cu barbatii,dragii de ei
-
04-25-2007, 06:45 PM
Assalamu alaikum!
Scopul acestui nou thread a fost cu totul altul...
Era adresat celor care sunt in situatia de a fi prima sotie, dar sotul s-a recasatorit, sau sunt a doua sotie...
Fiecare sa isi povesteasca situatia in linii mari... sa spuna daca sunt probleme, se descurca, sau ce doresc ele sa povesteasca...
Nu a fost inceput sa povesteasca fiecare ce a mai vazut pe la altii, ca stie ca exista n cazuri in care nu mai stiu ce se intampla....
Se presupunea ca fiecare isi scrie povestea, fara ca celelalte sa intervina si sa ii dea in cap, sau sa spuna ca ele nu sunt de acord...
Se putea face totul si pasnic....
In ritmul asta nimeni nu o sa mai scrie ceva care stie ca altora nu le convine...
Intentia era sa se mai deschida si un alt thread, la care fiecare sa isi exprime parerea de prima si unica sotie, cu avantaje si dezavantaje...
Dar daca nu ies scantei, cred ca nu se poate!!!
Si sa nu uitam ca suntem toate musulmane si discutam despre ceva halal...
Se intetniona sa se vorbeasca despre experiente directe, nu ce vedem pe strada sau in curtea altuia... ca nimeni nu poate stii ce se intampla in sufletul celuilalt...
Maryam...ai foarte mare dreptate... cine suntem noi sa ii judecam pe ceilalti?? Poate cineva sa isi spuna experienta fara ca celelate sa inceapa ca el nu ar accepta asa ceva, ca daca ar fi fost in locul lor asa si pe dincolo ar fi facut...
Situatiile de genul asta exista... fericite si nefericite... dar noi nu o sa le aflam niciodata...
Din moment ce de la inceput s-a scris: eu nu as accepta, sunt curioasa cine scrie ca e bine, cine o sa mai posteze parerea ei... Din cele mai multe postari reiese clar ca orice s-ar spune, parerea lor ramane nestramutata... Intentia nu este sa schimbam opinii, ci doar sa vedem ca suntem diferite, suntem ale lui Allah toate si atat timp cat nu e haram haideti sa respectam parerea celorlalti...
Insha Allah sa se deschida un thread anume ca fiecare sa isi exprime nemultumirile in legatura cu eventualitatea ca sotul isi ia a doua sotie... si acolo fiecare sa isi treaca ce inconveniente ar aparea si motivele pt care nu este de acord...
Si sa lasam acest thread celor care deja au facut o alegere sau sunt puse in aceasta postura...
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
04-25-2007, 10:01 PMHannen,draga sora,nu face afirmatzii de care nu esti sigura,te rog!
Nu am inchis subiectul din cauza ta,iar daca am deschis acest thread are un scop precis,care daca ai citii bine NU cred ca nu l-ai intzelege!
In schimb te rog sa imi permitzi sa itzi spun ca nu cu atacand vei gasi un raspuns la nedumeririle tale!
Te-as ruga sa fii mai maleabila surioara in discutzii,nu mi o lua in nume de rau.
Deci va rog cele ce doritzi sa mai continuam sa imi spune-ti,iar daca doritzi sa inchid la fel sa imi spune-ti!
Imi pare rau ca ce am vrut eu sa se intzeleaga NU S-A intzeles!
ALLAH subhanahu wa ta'ala SA VA BINECUVANTEZE PE TOATE!
AMEEN!
-
04-26-2007, 05:31 AM
Si cu ce v-am deranjat si de data asta?Si pe cine am atacat Gabriela?Poti te rog sa-mi arati ,unde si cum am atacat in subiectul de fata?(ca sa evitam discutiile inutile o poti face pe PM,astept cu interes)
Am incercat sa ofer o explicatie,vad ca mai rau am facut!
Spor la discutii!
-
04-26-2007, 10:24 PM
acest subiect rea interesant. cine vroi sa se bage in discutie e se baga cine nu dorea, statea deoparte. nu trebuie sa ne lamentam atat, sa aratam ca ne deranjeaza pt ca astfel dam nastere la discutii rautacioase din partea celor de alta religie. scuze pt greseli
-
Harnic

04-27-2007, 12:55 PMAL SALAMU WALEKOM!
Fetelor ce atata zarva mare pe acest subiect?
Eu cred ca acesta este un dar mare de la ALLAH si noi in loc sa profitam de acesta i-l refuzam.Ce trist
Uitati de exemplu:noi traim departe de famili amandoi,nu avem sprijin si ajutor de nicaieri,acum ma strofoc ca trebuie sa nasc si cu cinemi las familia?Daca ar fi a 2 a nu m-as consuma.
-acum cu sarcina m-am ingrasat iar daca ar fi a 2 m-as duce la sport si ea ar sta cu copii(si invers).
-teama de socra daca a-m fi doua ar fi obositar pentru ea sa cicaleasca doua ne-am uni contra ei si a-m fi mai puternice.(ALHAMDULILAH eu nu am probleme cu soacra).
Daca a-m fi doua sotul ar fi epuizat,de munca, nu ar mai avea timp sa ne controleze la curatenie,la ce-am facut acea zi si multe,multe stim noi a-r cauta patul si poate s-ar culca flamand si de facut mancare a-m scapa de multe ori.
Si pana la urma ce daca poate nu am fi bogate, doar nu ducem cu noi totdeauna bogatia nu a-m manca mai putin ca cei bogati etc.
Daca as avea timp v-as scrie mai multe poate chiar intru si eu total in situatie si-i spun sotului sda nu vina acasa maine fara o a 2 a.
-
-
04-27-2007, 05:19 PM
pey de abia asteapta a 2 a sotie sa intre in contact cu pampersii...de abia asteapta
um rahmun ideea asta de triumvirat conjugal e utopica din orice punct de vedere
-
04-28-2007, 12:00 AMEu nu inteleg femeile astea
Pai care e problema dragi surori? De ce nu profitati de asta si va chinuiti atata cu mancare , copii etc...Mai bine luati-i sotului a doua si gata , s-au rezolvat toate problemele... Zicem ca nu vrem cariera si job ca sa stam acasa sa educam , sa crestem copii , sa asteptam sotul cu mancare nici calda nici rece ...si l-a sfarsit tot nu ne ispravim si ne gandim : ,, CE bine ar fi sa mai aiba sotul o sotie,,?
Nu cred ca asta e o problema , eu cred ca majoritatea sunt increzute ca sotul lor nu ar lua o a doua sotie pe nimic in lume , si de aia vorbesc cu incredere despre poligamie ! Si sotul meu poate sa-si ia si 4 , nu am nimic impotriva , dar stiu ca nu-si va lua niciodata
.
Ar putea el respira daca eu sunt aerul lui?
Ar putea sa zambeasca atunci cand eu sunt zambetul lui?
Ar putea sa iubeasca atunci cand numai eu sunt iubirea lui?
Alhamdulilah ca astfel de discutii nu exista in familie si cred eu ca nu vor exista. In ceea ce priveste poligamia suntem de acceasi baricada . Ne descurcam cum putem , ceea ce facem facem impreuna, nu am nevoie de cineva sa vina sa-mi schimba pamersul la copii , si nici mancare sa-mi faca. Sunt fericita asa cum sunt si Alhamdulilah
-
04-28-2007, 12:33 AMassalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,
...am dat quote cerintei surioarei noastre Gabriela, inca de la inceputul acestui thread, pentru a va reaminti, exact...scopul acestuia!...
...despre "poligamie - pro si contra", putem deschide cate thread-uri doriti, oricum, nu cred sa schimbe ceva din atitudinea noastra!...
...acest thread era insa conceput, pentru surorile care sant deja in aceasta situatie, sau a celor care o iau in consideratie...comentariile ironice sau cele super-suficiente, nu isi au locul, surori fillah, nici aici, nici in alte parti ale forumului, sau aiurea...
...ideea era ca acest thread sa EXISTE...pentru orice eventualitate, chiar daca nu scrie nimeni, deocamdata...ceea ce intre noi fie zis, este de inteles.... la replicile care se dau...
...nu este destinat nici satisfacerii curiozitatii noastre, nici punerii la zid a surorilor care se incu---- sa scrie...
...inshaallah,
sa fim macar atat de pline de iubire la Allah ta'ala, incat sa inlesnim aceasta cale spre intelegerea noastra!...
assalamu alaikum wa rahmatu-llah!...
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |