Notices

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 55
  1. Lumina sfanta de la Ierusalim 
    moderator Saira's Avatar
    Assalamou alaykoum wa barakatouhu wa rahmatuLlahi
    Nu stiu daca incadrez bine acest nou subiect la aceasta rubrica-Islamul si Crestinismul-insa am o nevoie de ajutorul ambelor "tabere"...atat cea a crestinilor,dar mai ales cea a musulmanilor.
    La catva timp dupa convertirea mea am avut o discutie cu privire la Iisus (as) in care am fost intrebata de catre un crestin de existenta lumninii sfinte de la Ierusalim....cum se explica ea in noaptea de Pasti din moment ce Iisus nu ar fi fiul lui Allah???sincera sa fiu nu prea am stiut ce sa spun......v-as fi recunoascatoare daca m-ati ajuta in vreun fel.

Salam

2.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Desi Amal a explicat foarte frumos as dori sa adaug cate ceva...stiu ca poate cer un exercitiu de imaginatie foarte greu...as vrea ca un crestin sa se intrebe,vazand cu ochii lui milioane de oameni care merg anulal in pelerinaj la Mekka fara sa le ceara nimeni asta.Daca acesta nu este un miracol,ce poate fi un miracol?
    Faptul ca Quranul este acelasi de 1400 si ceva de ani este un miracol ,ce miracol mai mare am putea cere noi de la ALLAH swt?
    Noi musulmanii nu avem nevoie de semne caci semnele au fost trimise cu mult inainte si ele n-au facut decat sa sporeasca ratacirea.
    Isus pacea lui ALLAH swt asupra lui a facut miracole si cu toate astea oamenii din neamul sau au fost rataciti,Moise Pacea lui ALLAH swt asupra lui la fel,toti profetii au avut miracole pentru a intari profetiile lor,insusi profetul Muhammad saaws a primit de la ALLAH swt miracole,a despicat luna in doua (lucru confirmat de astronautii americani!!!)-Subnnah ALLAH!
    Insa timpurile pe care noi le traim nu sunt niste timpuri in care miracolele materiale sa ne impresioneze intr-atat incat sa le dam importanta mai mare decat Celui ce permite ca ele sa se intample.
    Poate ca voi considerati aceasta lumina un miracol,ALLAH swt insa este Unicul care stie care este sensul sau semnificatia acestei lumini care se aprinde(nu uitati ca Ierusalimul este unul dintre cele 3 lacasuri sfinte ale Unicitatii Divine) devreme ce astazi nu mai exista profeti care sa umble printre oameni si sa prevesteasca,sa explice.
    Cred ca Quranul este foarte clar si nu lasa loc de ambiguitati,ALLAH swt prin aceasta ultima carte sfanta revelata ne-a lasat un miracol,acela de a putea trai in aceasta viata,avand cunostinta despre tot ce a fost inainte...ce miracol oare ar putea sa se mai intample ca sa ne dam seama?Alhamdulillah ca ALLAH swt este un Dumnezeu Drept si Milostiv!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

3.  
    Deosebit
    Draga Maryam,ce am apreciat mereu la tine e ca vorbesti din inima.:smile06:

4.  
    Quote Originally Posted by myryam
    Draga Maryam,ce am apreciat mereu la tine e ca vorbesti din inima.:smile06:
    Iti multumesc...nu stiu daca este un defect sau o calitate.
    Poate ca daca m-as gandi si as cauta cuvintele as deranja pe mai putini ,insa as vrea sa strig si dintr-o inima(dar si dintr-o gura) mare ca adevarul ne este atat de la indemana.Poate pare greu de crezut dar Islamul este atat de simplu,Inshaa ALLAH sa ne ajute ALLAH swt sa fim dintre cei bine calauziti!

5.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Maryam mai frumos nica ca se putea. :smile06: Ai scris foarte frumos.

Allah sa te binecuvanteze habibty.

6.  
    Quote Originally Posted by iman_elsayed
    Maryam mai frumos nica ca se putea. :smile06: Ai scris foarte frumos.

Allah sa te binecuvanteze habibty.

Pe noi toti Inshaa ALLAH,sa ne binecuvanteze ALLAH swt si sa ne deschida portile iertarii si ale indurarii Sale.

7.  
    moderator amal's Avatar
    am o singura intrebare: profetul Mohammad s.a.w.s a despicat luna, sau luna a fost despicata pentru el? adica nu el a intentionat aceasta, ci Allah a despicat-o, ca un semn pentru oameni, nu?
    Citatul corespunzator din Quran este la sura 54 (Al Qamar, care inseamna in romana Luna), versetele 1-6:

"Ceasul s-a apropiat si Luna s-a despicat
    Insa cand vad un semn ei se indeparteaza si zic : '[Aceasta este] o vrajitorie neintrerupta!'
    Ei invinuiesc de minciuna si urmeaza poftele lor si tot lucrul este hotarat.
    Le-au venit lor stiri destule in care se afla oprire [de la necredinta].
    [Aceasta este] o intelepiune deplina, insa prevenitorii nu sant de nici un folos [pentru cei care nu vor sa priceapa].
    Deci intoarce-te de la ei! [Si aminteste-le de] Ziua cand chematorul va chema la un lucru inspaimantator."

Desi luna a fost despicata, tot nu au crezut unii oameni... Ce ar mai putea fi facut ca sa creada un om?
    Un om care vrea sa creada, daca depinde doar de el aceasta, o data cu citirea cuvantului lui Dumnezeu crede , se umple de iubire,credinta...insa doar Dumnezeu are cheia sufletelor noastre.

Daca asa tare conteaza minunile pentru credinta omului, propun sa se faca un subiect separat despre minunile profetului Mohammad s.a.w.s.Nu stiu ce o sa mai creada oamenii, avand alternativa atator religii, fiecare cu minunile ei...

8.  
    Deosebit
    Sfanta lumina a coborat si anul acesta la Ierusalim:"La orele 14.15 min a coborat din cer Sfanta Lumina. Pr. Serafim Pasca de la Ierusalim relateaza: "Lumini si suvoaie puternice de lumina si foc dumnezeiesc au coborat din cer. "
    mai mult la :http://www.ortodoxmedia.com/stire.php?n_id=45

9.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Intr-adevar ! Incredibil dar adevarat! E minunata senzatia sa stii ca Dumnezeu ne "raspunde "in aceasta sarbatoare.

10.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by amal
    am o singura intrebare: profetul Mohammad s.a.w.s a despicat luna, sau luna a fost despicata pentru el? adica nu el a intentionat aceasta, ci Allah a despicat-o, ca un semn pentru oameni, nu?
    Citatul corespunzator din Quran este la sura 54 (Al Qamar, care inseamna in romana Luna), versetele 1-6:

Insa cand vad un semn ei se indeparteaza si zic : '[Aceasta este] o vrajitorie neintrerupta!'
    [Aceasta este] o intelepiune deplina, insa prevenitorii nu sant de nici un folos [pentru cei care nu vor sa priceapa].
    Deci intoarce-te de la ei! [Si aminteste-le de] Ziua cand chematorul va chema la un lucru inspaimantator."

Desi luna a fost despicata, tot nu au crezut unii oameni... Ce ar mai putea fi facut ca sa creada un om?
    Un om care vrea sa creada, daca depinde doar de el aceasta, o data cu citirea cuvantului lui Dumnezeu crede , se umple de iubire,credinta...insa doar Dumnezeu are cheia sufletelor noastre.

Daca asa tare conteaza minunile pentru credinta omului, propun sa se faca un subiect separat despre minunile profetului Mohammad s.a.w.s.Nu stiu ce o sa mai creada oamenii, avand alternativa atator religii, fiecare cu minunile ei...

Imi dau si eu cu umila mea parerea ca in versetul citat de tine Amal ,nu este vorba de ceva petrecut in timpul Profetului s.a.w.s.
    Parca suna ceva a viitor,referitor la ceasul judecatii ,cind acesta se va apropia.
    Recunosc ca nu am citit nici un tafsir si daca gresesc Allah sa ma ierte.
    Cit despre minunile Profetului s.a.w.s,multi invatati nu sunt de acord ca el ar fi infaptuit vreo minune ,singura lui minune fiind considerat Coranul.
    Iar lipsa minunilor din profetia lui Mohammad s.a.w.s se explica prin faptul ca toti profetii de dinaintea lui au facut minuni,dar nici asa oamenii nu au crezut.
    Desi unii zic ca Profetul s.a.w.s a facut minuni ,care minuni in loc sa intareasca credinta oamenilor i-a speriat ,multi dintre convertiti renuntind la islam.
    nu stiu cit e de adevarat,daca gresesc Allah sa ma ierte.

11.  
    moderator ummraschid's Avatar
    Quote Originally Posted by amal

assalamualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhu,

as dori sa precizez ca nici un om, nici chiar profetii, nu au facut ei insisi minuni...Isus, Moise, pacea lui Allah fie asupra lor, au aratat oamenilor minunile lui Allah ta'ala, nu ale lor!....deci, luna a fost despicata de catre Allah ta'ala, in momentul in care politeistii i-au cerut Profetului Muhammad saws, sa faca o minune pe care sa o vada cu ochii lor....ca sa le -----streze ca este intr-adevar Trimisul luiAllah swt, si s-au referit ei insisi la luna, cerindu-i sa o despice!...

cu toate acestea, politeistii au considerat mai degraba ca au fost victimele unei vrajitorii....si nici cind au primit marturiile altor martori ai acestei minuni, care se aflau in acea noapte la mare distanta de acel loc, nu au fost convinsi....
    in continuare Allah ta'ala aminteste in Surat Al-Qamar, despre neamul lui Noe, neamul 'Ad si Thamud si neamul lui Lot, care i-au socotit mincinosi pe trimisii lui Allah ta'ala, si au fost nimicite pt aceasta si pt pacatele lor, de catre Allah subhanhu wa ta'ala!...

iar Allah subhanahu wa ta'ala stie cel mai bine!...

fie ca Allah ta'ala sa ne daruiasca milostivirea Sa si Iertarea Sa, inshAllah, amin.

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)