Notices

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 41 to 50 of 55
  1. Lumina sfanta de la Ierusalim 
    moderator Saira's Avatar
    Assalamou alaykoum wa barakatouhu wa rahmatuLlahi
    Nu stiu daca incadrez bine acest nou subiect la aceasta rubrica-Islamul si Crestinismul-insa am o nevoie de ajutorul ambelor "tabere"...atat cea a crestinilor,dar mai ales cea a musulmanilor.
    La catva timp dupa convertirea mea am avut o discutie cu privire la Iisus (as) in care am fost intrebata de catre un crestin de existenta lumninii sfinte de la Ierusalim....cum se explica ea in noaptea de Pasti din moment ce Iisus nu ar fi fiul lui Allah???sincera sa fiu nu prea am stiut ce sa spun......v-as fi recunoascatoare daca m-ati ajuta in vreun fel.

Salam

2.  
    Harnic Latifah's Avatar
    Acum am inteles....li se vand din start oamenilor acele lumanari si ei nu au altceva de facut decat sa creada ca se aprind singure.

Se pare ca am mai elucidat un caz. Sunt asa de fericita ca am scapat de pacaleala asta cu crestinismul...al-hamdu lillah.

Puteti sa imi spuneti povestea cu luna? Cum adica a fost despiata in doua?

Salam aleykum wr wb

3.  
    moderator munir's Avatar
    Aleycum sallam
    Draga surioara Saaliha iti spun cinstit ca este prima oara cind aud ..ciudatenia asta.Cine si cind a facut o asemenea afirmatie?!?

4.  
    moderator ummraschid's Avatar

assalamu alaikum wa rahmatu-lllahu ta'ala wa barakatuhu,

(Coranul cel Sfant, traducerea sensurilor si comentarii - editura Islam 1998)

Surat Al-Qamar este una dintre surele mekkane. Ea este de la inceput pana la sfarsit o campanie violenta impotriva celor care au tagaduit versetele Qur'anului.

Sura cea nobila incepe cu pomenirea minunii cosmica a despicarii lunii - una dintre numeroasele minuni ale lui Allah subhanahu wa ta'ala, Stapanul Lumilor si al tuturor celor ce se afla pe ele. Aceasta s-a intamplat atunci cand politeistii i-au cerut Profetului sa faca o minune limpede, care sa demenstreze adevarul mesajului sau si s-au referit in mod expres la luna, cerand sa o despice , ca sa depuna marturie pentru mesajul lui .Dar cu toate acestea ei s-au aratat indaratnici si s-au impotrivit:

Ceasul s-a apropiat si Luna s-a despicat

Insa cand vad un semn, ei se indeparteaza si zic: "[Aceasta este] o vrajitorie neintrerupta!"

Ei invinuiesc de minciuna si urmeaza poftelor lor si tot lucrul este hotarat.
    (Surat Al-Qamar: 1-3)

...referitor la minunea despicarii Lunii, subhanallah!, iata cateva linkuri ...inshaallah, sa fie de folos...
    si imi cer insistent iertare ca nu traduc!

http://www.thewaytotruth.org/prophet...ofthemoon.html

http://www.answering-christianity.com/moon_split.htm

( relativ la ultimul link: http://www.cyberistan.org/islamic/farmas.html
    si
    http://www.cyberistan.org/islamic/prophhs.html#mahamad0 )

http://www.al-madrasah.net/english/i...do_pdf=1&id=17

(tanarul din relatarea respectiva, Daoud Moussa Peetcock, se numeste in realitate David Musa Pidcock si este intr-adevar seful partidului islamic din Marea Britanie
    http://www.islamicparty.com/people/david.htm )

...si iata doua linkuri de video, mashaallah!...

http://www.youtube.com/watch?v=DB5hi...elated&search=

http://www.youtube.com/watch?v=D_jF8...elated&search=

...fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa ne indeparteze de orice ne-ar putea indeparta de la El, inshaallah, amin!

assalamu alaikum wa rahmatu-llahu ta'ala wa barakatuhu

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

5.  
    moderator munir's Avatar
    Am citit Surat Al-Qamar .Acolo este vorba de un eveniment care se va petrece in ceasul judecatii de apoi si nu unul care a fost .Acea minune a fost ceruta de cei care se indoiau sau nu credeau si va fi implinita atunci. Cel putin asa am tradus eu cele citite/Poate ma insel!!!

6.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by munir View Post
    Am sa incerc sa va explic cum se realizeaza aceste ,,luminari care se aprind miraculos"
    Se asaza pe fitil (printr-un procedeu electro-chimic numit electroliza)-fosfor alb.
    Apoi se ,,imbraca" fitilul in ceara astfel incit acesta sa nu aibe contact direct cu aerul.

Cind vrei ca fitilul sa se aprinda ,,miraculos", rupi ceara de la un capat ,descoperind astfel fitilul impregnat cu fosfor alb, si dupa citeva secunde .....,,minunea" se intimpla ...apare o flacara la capatul fitilului care nu degaje caldura..

Cit priveste ,,globurile de foc "sau ,,fulgerele de lumina" sunt doar...vorbe. Daca veti cerceta ,veti ajunge la concluzia ca nimeni nu le-a vazut, dar toti sustin ,,ca exista" pentru ca asa le-a spus lor altcineva care in mod sigur le-a vazut .Cine le-a vazut? ......Nu se spune .E...secret.
    mergi la Ierusalim ,la sf. Mormant si o sa vezi ca nu rupe nimeni nici o lumanare ,toti au manunchiuri de lumanari cu fitile gata descoperite si destul de lungi,nu sta nimeni sa faca scamatorii cum ai tu impresia.Iar fulgerele si restul se vad foarte clar,sunt filme pe net si marturii de la cei care au fost acolo.Degeaba incerci sa cauti explicatii naturale,acestea nu exista.Biserica Ortodoxa n-are nevoie de sarlatanii si minciuni ca sa atraga oamenii,asa cum insinuezi dumneata.Dupa cum vezi,majoritatea celor de aici sunt convertiti dintre ortodocsi,si n-a venit nimeni sa-i traga de maneca si sa incerce sa-i convinga sa se intoarca de unde au plecat,fiindca nu exista acest stil in Biserica Ortodoxa.Minunile Bisericii sunt pentru cei dinauntrul ei,daca cineva de afara vrea sa creada,foarte bine,daca nu,sa fie sanatos,nu e obligat.

7.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    SURIOARA PENTRU TINE:100311.jpgMASHALLAH SURIOARA,tocmai vroiam sa raspund fratelui Munir ,dar alhamdulillah explicatiile tale sunt larg suficiente.

JAZAKALLAH LA KHAIR!!!

Atat imi permit sa mai adaug,ca nu este o ciudatzenie frate draga,este un ADEVAR,iar prima data cand s-au urcat pe luna si au exploatat au descoperit unde este lipita LUNA!

SURA 54 LUNA MASHALLAH SUBHANA ALLAH

Se apropie Ceasul si luna se despica!

Frate Munir citeste aceasta sura si vei gasi in ea tot ceea ce cauti si tu surioara Saaliha!

8.  
    moderator munir's Avatar
    Dupa cum vezi,majoritatea celor de aici sunt convertiti dintre ortodocsi,si n-a venit nimeni sa-i traga de maneca si sa incerce sa-i convinga sa se intoarca de unde au plecat,fiindca nu exista acest stil in Biserica Ortodoxa
    Nu?!?! Si atunci care este rostul aducerii in atentia lor a acestei asa zise ,,minuni" mereu si mereu si mereu?!?
    Cu filme pe net nu ma poate convinge nimeni .
    Daca este asa de importanta pentru omenire acesta ,,minune " de ce nu o postati pe forumurile crestine ca acolo poate fi ,,inghitita "mai usor .
    Noi musulmanii nu avem nevoie de false ,,minuni"
    Minunile Bisericii sunt pentru cei dinauntrul ei,daca cineva de afara vrea sa creada,foarte bine,daca nu,sa fie sanatos,nu e obligat.
    Ia uite ?!?! si eu care credeam ca minunile sunt (conform scrierilor biblice si cele Qur`anice) facute pentru cei care NU cred ca o dovada a adevarului credintei si nu pentru cei care cred.

9.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by munir View Post

Nu?!?! Si atunci care este rostul aducerii in atentia lor acestei asa zise ,,minuni" mereu si mereu si mereu?!?
    Cu filme pe net nu ma poate convinge nimeni .
    Daca este asa de importanta pentru omenire acesta ,,minune " de ce nu o postati pe forumurile crestine ca acolo poate fi ,,inghitita "mai usor .
    Noi musulmanii nu avem nevoie de false ,,minuni"

Ia uite ?!?! si eu care credeam ca minunile sunt (conform scrierilor biblice si cele Qur`anice) facute pentru cei care NU cred ca o dovada a adevarului credintei si nu pentru cei care cred.
    cine ti le-a adus,draga,in atentie?dupa cum vezi acest topic este deschis de o musulmanca,nu de un crestin.Ea a intrebat si i s-a raspuns,nu a fost nimeni obligat sa creada .Stai linistit,nici nu se osteneste nimeni sa te convinga de ceva,in plus nu esti fortat sa citesti sectiunea aceasta a forumului,unde,de altfel,in general,tot musulmanii discuta,crestini nu prea sunt.

10.  
    moderator munir's Avatar
    Sora Gabriela eu sunt un incepator in descifrarea sensurilor Sfintului Qur`an. Asa ca nu mai marsez mai departe pe dezbaterea acestui subiect. Eu mi-am exprimat doar o parere .

11.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by Saaliha View Post
    [FONT="Palatino Linotype"]Acum am inteles....li se vand din start oamenilor acele lumanari si ei nu au altceva de facut decat sa creada ca se aprind singure.

Salam aleykum wr wb
    pai n-au cum sa creada doar,n-auzi ca ar trebui sa rupa si ceara de pe fitil ca sa se aprinda lumina
    dupa parerea lui munir lumanarile respective se vand cu instructiuni de folosire -faceti asa si asa ca sa se aprinda lumina si dupa aia mintiti ca ea vine din cer

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)