As-salamu alaykum! Permiteti-mi sa va salut asa desi inca nu m-am convertit, dar sper sa se intaple cat ma repede, incha' Allah.
Logodnicul meu e egiptean si vrem sa ne casatorim in Romania si sa locuim aici un timp. As dori sa stiu, in caz ca mai sunt persoane care au trecut prin asa ceva cum au procedat. Acum suntem in faza in care i-am trimis invitatia si trebuie sa-si depuna actele pentru viza, sa vina in Romania. Am tot intrebat autoritatile ce trebuie sa facem si cum, dar as vrea sa stiu in alte cazuri cum a fost, ce probleme au aparut cu autoritatile si ce acte au fost necesare.
Va multumesc mult!
Results 31 to 31 of 31
|
|
-
04-29-2007, 01:56 PM
-
Mersi Simona de la :
Alina1968 (04-26-2008)
-
Deosebit

04-25-2008, 05:56 PMActe necesare casatorie civila (la primarie):
- Carte identitate (original + copie);
- Certificat de nastere (original+copie); dacă posesorul certificatului are domiciliul sau reşedinţa în străinătate, acesta va prezenta şi un extras de naştere de uz oficial, eliberat de Primăria care are în păstrare actul de naştere al viitorului soţ; certificatul de naştere în original apostilat sau supralegalizat conform Legi nr. 105/ 1992 + copie xerox şi traducerea în limba română- legalizată la un notariat public român;
- Certificate medicale prenuptiale eliberate de medicul de familie privind starea sanatatii care este valabil 14 zile;
- Declaratie de casatorie (se completeaza personal de miri la primaria locului de domiciliu sau de resedinta a unuia dintre ei);
- Taxe de casatorie achitata la sectia financiara (Directia Finante Locale);
- Timbru fiscal minim;
- Copii xerox dupa actele de identitate a doi martori;
- Pasaportul (original+copie) sau alt document de călătorie valabil;
- Dovadă ( certificat de cutumă ), eliberată de Misiunea diplomatică sau Oficiul consular al ţării al cărei cetăţean este, cu sediul în România, din care să rezulte că încheind căsătoria în România, se respectă condiţiile de formă şi de fond prevăzute în legea sa naţională- tradusă în limba română şi legalizată;
- Declaraţie pe propria răspundere că nu este căsătorit, legalizată şi tradusă în limba română la notariat / Dovada de la primaria de domiciliu din care sa rezulte faptul ca nu este casatorit;

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |