Gelatina alba este halal?
Cum sa-mi dau seama daca e halal atunci cand o cumpar?
Multumim pentru retete
Thread: Ingrediente interzise in islam
Results 51 to 60 of 70
|
|
-
-
10-26-2008, 09:17 AM
In Romania taranii(in special cei din zona Ardealului) care fabrica branzeturi in ograda proprie mai folosesc din cand in cand si cheag de la porcine(insa destul de rar). Cel mai bine este ca atunci cand cumparati branzeturi de pe piata ,de la producatori(tarani) ... sa ii intrebati.
In zona Munteniei (Bucuresti,Prahova, etc.) taranii care produc branzeturi(cascaval,cas, branza, etc.) folosesc cheag cumparat de la farmacie.Acesta este un ferment extras din sucul gastric al rumegatoarelor(ovine,bovine) tinere si folosit drept coagulant pentru inchegarea laptelui ...Sau se mai gasesc substante coagulante pentru lapte de origine microbica ce se vand sub nume precum Maxiren, Fromase,etc. Asadar ar trebui sa fie halal.
Cei din comertul industrial(branza gasita in magazine) folosesc substantele coagulante precizate mai sus(nicidecum cheag natural).
Cheagul porcin strica gustul. Este folosit foarte rar. Oricum este bine ca atunci cand cumparati branza de pe tarabe sa intrebati despre ce anume foloseste la inchegare. Intrebati daca cumpara de la farmacie. In comert nu se gasesc decat doua tipuri de coagulanti pentru branza :
1. Cel cu baza naturala ,extrase de la ierbivore (NU DE LA PORCI)
2. Cel cu baza microbiana -chimica.
Sper ca v-am putut fi de ajutor macar putin.
Allah sa va aibe in paza buna si sa va indrepte pasii pe carari luminate de bunatate si credinta adevarata!
"(Satan Said) I will come to them from before them and behind them, from their right and from their left, and You will not find most of them as thankful ones (i.e. they will not be dutiful to You)."
(Allâh) said (to Satan) "Get out from this (Paradise) disgraced and expelled. Whoever of them (mankind) will follow you, then surely I will fill Hell with you all."[Al Qur'an 7:17-18 ]
-
10-27-2008, 09:11 AM
Salam aleikom,
Ma gandeam cine doreste sa fie sigur de toate alimentele 7alal si 7aram, poate sa downlodeze acest superb program de mobil exclisiv pt noi musulmanii pt a-l avea intotdeauna cu noi inshalla . Cand ne ducem la cumparatuti putem sa tragem un ochi in acel program cu Lista Neagra a ingredientelor.
-
-
-
12-04-2008, 01:51 AM
Salam aleikum
Pina la urma cum ramane?Si otetul e haram??
Cred ca in curind o sa ne hranim cu aer!Asta pina si aerul ajunge haram!
Da,da,sunt cam in doi peri!Eu sunt de parere ca ne-a fost interzis ALCOOLUL!
Ala de`l bei de cazi sub masa!Si azi bei si maine bei,si incepe sa-ti placa.Si incepi sa duci salariul la crasma in timp ce-ti mor cupiii de foame acasa,ba la betie te apuci si de vitejii,poc una lu` Mitica ,alta lu` Fanica.Apoi si nevasta iti pare vrednica de-o scatoalca...si cine mai stie.Si cu mintile luate ai curaj si de altele,sa furi,sa ucizi,sa violezi...chestii pe care cu mintea intreaga nu le-ai face!Si chiar daca nu le faci,poate ajuns alcoolic te "curetzi" de pe Terra lovit de-un cancer hepatic...in fine
Ce are a face otetul cu toate astea?
Bem otet ca sa ne imbatam?Sau folosim otet sa condimentam anumite alimente.
Eu zic ca am ajuns sa exageram rau ,rauuu in multe chestii.De aia sunt revoltata!
Allahu alim!Sa ma ierte daca gresesc ,dar eu zic ca noi ne facem viata si mai grea decit este!
-
-
12-04-2008, 03:07 PM
Alhamdullilah!
Multumesc Yumna!
p.s. nici acum nu s-a schimbat "sistemul" precum ca-i mesajul prea scurt?ce ma seaca,tre sa scriu aiurea cind n-am chef....n-a!acu` cred ca am atins targetul de 50 de caractere
-
01-06-2009, 09:57 PM
Eu sunt marcata cand vad cate alimente pot avea gelatina
Ieri mi-am luat o banala turta dulce,in timp ce mancam,citeam la ingrediente asa din curiozitate si am descoperit ca are gelatina
Incredibil.............turta dulce nu avea crema si erau destul de tari
Aveti grija ce mancati
((
SI am mai gasit ceva pe net
Pork halal?????????
http://www.qatarliving.com/files/ima...alpork_2_0.jpgLast edited by bianka_brrr; 01-06-2009 at 10:01 PM. Reason: Uitasem sa pun o intrebare
-
-
01-09-2009, 05:27 PM
assalamu alaikum

un mesaj lung nu mi ia, culmea, zice ca i prea scurt si pe asta sigur il va lua.sora din cate stiu rechinul e halal.ai sura 5, verset 96 despre vietatile din mare si fatwa pe islamqa.sper sa ti fie de folos inshaAllah
"Help one another in birr (righteousness, virtue), and taqwa (piety, fear of Allah, God-consciousness), and do not help one another in sinning and transgression. And fear and revere Allah; verily, Allah is severe in punishment." [Soorah al-Maa'idah 5:2]
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |