Notices

Results 1 to 10 of 10
  1. Unde este ALLAH ??? 
    membru de onoare maryam's Avatar
    Odata unui barbat i-a placut o femeie si a urmarit-o pana a ajuns intr-un loc pustiu, foarte departe, departe de oameni si de orice.
    El i-a spus :”Aici nu exista nimeni in afara de mine si de tine, nu ne vede nimeni decat stelele si planetele; atunci femeia l-a intrebat:
    ”Unde este Cel care a creat stelele si planetele?”
    Omului i s-a facut frica si a lasat-o in pace.
    Teama de Cel care le-a creat pe toate acestea l-a facut pe acel om sa o lase in pace pe femeie.

Intr-o noapte , Omar Ibn Khatab, se plimba prin Medina, el avea grija de saraci si daca gasea un betiv il pedepsea; a auzit o femeie care spunea:
    „Aceasta noapte s-a lungit prea mult si zorile s-au indepartat prea mult si peste toate acestea nu este nimeni care sa stea langa mine, jur pe ALLAH ca daca n-as stii ca ALLAH ma supravegheaza as cadea in pacat”.
    Aceasta femie era treaza (si singura), sotul ei era departe si ea avea nevoie de el, dar cu toate acestea ea a stat departe de ceea ce era interzis doar de frica lui ALLAH care o vedea, o urmarea , care ii stia toate miscarile si ii scria toate faptele. Atunci, Omar a intrebat-o:
    -„Unde este sotul tau?”
    -„Sotul meu s-a dus la jihad si nu s-a mai intors, a murit martir”.
    Omar, s-a dus la fiica sa, Hafsa, care a fost una dintre sotiile profetului si a intrebat-o:
    -”Cat poate rezista o femeie sa stea fara barbat?” si i-a raspuns Hafsa:
    -„4 luni”; atunci Omar a luat decizia ca cel care pleaca la jihad nu are voie sa lipseasca mai mult de 4 luni.

Fiul lui Omar, Abdullah Ibn Omar a trecut pe langa un cioban si a zis :
    -”Da-mi si mie un miel (o oaie)” si ciobanul i-a raspuns:
    -”Aceste oi sunt ale stapanului meu”, atunci Abdullah i-a spus:
    -”Spune-i stapanului tau ca una dintre ele a fost mancata de lup”; atunci ciobanul a spus:
    -”Si ALLAH unde este?Chiar daca stapanul meu nu vede, ALLAH vede.”
    Abdullah Ibn Omar a plecat intrebandu-se continuu: ”Unde este ALLAH?”, el a cumparat toate oile de la stapanul acelui om, l-a eliberat pe cioban si i le-a daruit acestuia spunandu-i:
    „Un cuvant te-a facut liber pe lumea asta si sper ca un cuvant te va face liber si in lumea cealalta”.
    Daca fiecare dintre noi s-ar intreba in permanenta: ”Unde este ALLAH?”, la fel cum un profesor isi intreaba elevii, cum un politist il intreaba pe cel chestionat, cum un judecator ii intreaba pe oameni, sau cum femeia este intrebata in casa sotului ...daca
    ne-am intreba mereu „Unde este ALLAH?”...
    Nuh Ibn Maryam avea un angajat care lucra in gradina lui, pe nume Mubarak.
    Stapanul lui Mubarak a lipsit o perioada de ~6 luni si cand s-a intors era timpul cand se culegea recolta, el l-a chemat pe Mubarak si i-a spus:
    -”Adu-mi un ciorchine de struguri, copt”, acest angajat i-a adus stapanului sau un ciorchine necopt si cand Nuh a gustat din el a simtit ca era acru si i-a zis:
    -„Adu-mi unul copt” si a venit iar Mubarak si i-a adus unul tot necopt si din nou, pentru a treia oara cand stapanul sau i-a cerut sa-i aduca unul copt, Mubarak a venit cu un ciorchine necopt, acru si stapanul sau s-a suparat si a zis:
    -„Ti-am poruncit sa-mi aduci un ciorchine copt si tu imi aduci unul acru”, atunci Mubatak i-a spus:
    -”Eu nu stiu sa deosebesc un ciorchine acru de unul dulce” si Nuh Ibn Maryam a intrebat:
    -”Vrei sa-mi spui ca tu n-ai gustat nicioadata (din strugurii acestia?) si angajatul lui s-a jurat pe ALLAH:
    -”Jur pe ALLAH ca nu, tu m-ai angajat ca lucrator nu ca degustator”.
    Si stapanul sau i-a intrebat pe oamenii care lucrau cu el, daca este asa cum spunea si ei au marturisit ca intr-adevar asa era, nu gustase din struguri.
    Nuh Ibn Maryam s-a intors la Mubarak si l-a intrebat : „Am o fata, cui sa i-o dau de sotie?”si Mubarak a raspuns:
    -evreii isi casatoresc fetele pentru bani
    -crestinii si le casatoresc pentru frumusete;
    -necredinciosii din Mekka le casatoresc pentru a castiga cinste si onoare printre triburi, insa neamul companionilor isi casatoreste fetele pentru credinta si comportament si daca tu vrei sa o casatoresti sa cauti acest lucru. Atunci stapanul sau i-a spus:
    -”Vreau sa-ti dau fiica mea de sotie” si Mubarak a raspuns:
    -”Nu am bani, avere , faima, sunt un om foarte simplu, pentru ce vrei sa mi-o dai pe fiica ta?” Si stapanul sau a raspuns:
    -”Ti-o dau pentru credinta ta” si i-a dat in casatorie fata sa, o casa si o gradina .
    Intr-adevar a avut dreptate profetul cand a spus :
    „Oricine lasa un lucru de frica lui ALLAH, ALLAH il va rasplati cu ceva mai bun.”
    Acel angajat a avut rabdare si chiar daca el ar fi mancat din gradina stapanului sau, cat ar fi putut sa manance? N-ar fi putut sa manance mult, dar ALLAH l-a rasplatit pentru rabdarea si cinstea sa cu o gradina.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 4 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

daniela_muslimah (05-05-2007), ibadat (05-01-2007), Saira (05-01-2007), ummraschid (05-01-2007)

3.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Intotdeauna cand vb cu atei si intram in discutii de genul unde este Dumnezeu, de ce nu il vad? ii spun aceiasi poveste.
    Un cosmonaut ii spune unui doctor : "Daca intr-adevar exista Dumnezeu de ce nu il vad? Pe pamant nu-L vad.Am calatorit pana si in cosmos si nici acolo nu l-am zarit."
    Iar doctorul rade si ii spune: "si eu am operat sute de creiere umane si n-am zarit niciodata sufletul unui om."

4.  
    Quote Originally Posted by Mariyah View Post
    Intotdeauna cand vb cu atei si intram in discutii de genul unde este Dumnezeu, de ce nu il vad? ii spun aceiasi poveste.
    Un cosmonaut ii spune unui doctor : "Daca intr-adevar exista Dumnezeu de ce nu il vad? Pe pamant nu-L vad.Am calatorit pana si in cosmos si nici acolo nu l-am zarit."
    Iar doctorul rade si ii spune: "si eu am operat sute de creiere umane si n-am zarit niciodata sufletul unui om."

da...era o povestioara pe care mereu o recitesc cu drag cu un profesor ateu, Inshaa ALLAH o sa o caut si o postez.

5.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    Salamu aleikom wa rahmatulah w barakatu

Stiam si eu o povestioara dar nu mi-o amintesc pe toata in sha Allah cine o stie in intregime sa o spuna

E vorba de un om care nu credea in existanta lui Allah si s-a intalnit cu un barbat dreptcredincios..si cum au discutat ei asa s-a ajuns la acest subiect..Allah...barbatul care nu credea a spus EU NU CRED IN EXISTANTA LUI ALLAH iar cel credincios a spusk ...iti voi pune cateva intrebari:
    1.DACA nu crezi in Allah de ce stai pe pamantul Lui?
    RASP:Unde as putea sa stau ca doar nu pot zbura!
    2.Daca nu crezi in Allah de ce mananci din ceea ce El ne ptr hrana?
    Rasp:Cum sa nu mananc ca altfel voi murii!
    3.Daca nu crezi in Allah de ce nu te ascunzi de El undeva?
    Rasp:Unde as putea sa ma ascund de El?

intr-un final acel om a spusa cred ca exista Allah si tot ce ne inconjoara sunt creatiile Lui
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

6.  
    moderator Saira's Avatar
    Assalamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu

Mai stiam o povestioara,din pacate nu am carticica din care am citit-o la mine,am dat-o mai departe...dar incerc insha'Allah sa scriu cum imi aduc aminte.

Odata i s-a cerut unui invatat musulman de catre un grup de necredinciosi sa -----streze existenta lui Allah subhana wa ta'ala.Si atunci musulmanul a hotarat sa se intalneasca a doua zi,intr-un anumit loc si la o ora anume cu cei ce il ntrebasera.A doua zi,el a intarziat intentionat la intalnire.Deja necredinciosii se gandeau ca acesta s-a lasat invins,ca si-a dat seama ca nu are cum sa le dovedeasca faptul ca Allah exista si tocmai atunci il vad sosind pe musulman.Apoi il intreaba de ce a intarziat.Omul raspunde ca s-a ratacit,ca apoi a mers mai mult pana ce a dat de un rau,acolo erau niste scanduri care au format singure o barca,apoi el s-a urcat in acea barca si a fost adus.Auzind acestea,necredinciosii i-au spus musulmanului ca nu este cu putinta asa ceva,cum sa formeze singure scandurile o barca si apoi sa-l aduca?Si musulmanul i-a intrebat:daca acest lucru le pare imposibil,cum pot ei sa afirme ca intreaga lume a aparut intamplator,ca s-a facut singura?Cum pot ei sa-l nege pe Creatorul intregului Univers?Astfel,necredinciosii si-au dat seama ca nu trebuie sa-L vada pe Allah ca sa ste ca exista si au devenit constienti de existenta Creatorului nostru.

Imi cer scuze,am povestit din ce mi-am adus eu aminte,insha'Allah cine are povestioara poate sa o rescrie aici.

7.  
    mashaa ALLAH, asa este povestioara si este vorba dc memoria nu-mi joaca feste chiar de Abu Hanifa.

8. existenta lui Allah subhana wa ta'alla 
    Deosebit ibadat's Avatar
    Existenta lui Allah subhana wa ta'alla, este un adevar evident perceput prin intuitie, nu este atat de necesara vreo dovada, desi tot ce ne inconjoara pot fi luate drept dovezi.Mentionez acest verset care ne arata dovada-"pe pamant se afla semne pentru cei care cred cu putere, ca si in voi insiva. Voi nu vedeti?" Aceasta trebuie sa fie o dovada suficienta atat pt profani, cat si pt cei invatati. Noi suntem cu totii convinsi, in adancul inimilor noastre de existenta lui Alah subhana wa ta'ala deoarece noi cautam refugiu la El in momente de criza. caracteristica innascuta a credintei ne face sa cautam ajutorul Sau. De ce atunci unii neaga existenta Lui? Aceia care neaga existenta lui Allah subhana wa ta'ala, o fac deoarece: "L-au uitat pe Allah si i-a uitat si El pe ei" Cei care nu vor sa creada, sunt tulburati in interiorul lor si nu vor sa isi petreaca nici un moment in meditatie, gasindu-si ocupatii care sa le umple golul intern. Aceasta nu este insa situatia unui musulman, el nu se va resemna niciodata cu o viata monotona , dimpotriva el trebuie sa se gandeasca si sa se intrebe:Incotro ma indrept?Care este inceputul si care este sfarsitul? Decartes a dezvoltat teoria indoielii: el s-a indoit de orice, chiar si de propria existenta., si cand s-a gandit la el insusi , nu a mai putut sa se indoiasca de existenta sa. De aici si celebra fraza a sa-"Gandesc deci exist" .Necredinciosii zic-natura a creat omul, si tot ea l-a inzestrat cu ratiune-Dar ce este natura? in araba inseamna ceva facut natural,deci cine este acela care a facut natura? Sa urmarim o povestioara-doi barbati ratacind drumul lor, au ajuns la un palat utilat cu ceasuri, covoare, candelabre etc. Impresionati de maretia palatului au zis- prima persoana:"cine a cladit palatul si l-a utilat?" Adoua persoana:"este o opera a naturii". prima persoana:"cum putea natura sa construiasca asa ceva?" A doua persoana:"existau pietre pe aceste locuri, iar prin efectul furtunilor au fost transformate in ziduri" Prima persoana:"dar covoarele?" a doua persoana:"au fost facute cand lana a cazut de pe oi iar ----lele colorate au sosit si le-au vopsit" Prima persoana:"si ceasurile?" A doua persoana:"fierul s-a corodat, a devenit bucati mici,rotunde si s-a creat ceasul". Nu ati considera drept nebun un om care v-ar da asemenea explicatii?

9.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by maryam View Post
    mashaa ALLAH, asa este povestioara si este vorba dc memoria nu-mi joaca feste chiar de Abu Hanifa.

Eu nu imi mai aduceam aminte de cine era vorba,jazakAllahou khairan surioara!

10.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    asalamu aleikom wa rahmatulah w barakatu

apropos de abu huneifa am auzit o povestioara despre tatal lui.Insha Allah daca nu e vorba de tatal lui sa ma corectati.

Inainte de a se casatori tatal lui abu huneifa ....

Intr-o zi merge spre casa lui si la un moment dat trece pe langa o livada,i se face pofta si gusta un fruct apoi isi continua drumul,dar incepe sa-l mustre constiinta ca a luat acel fruct ,fara sa ceara permisunea proprietarului.Se intereseaza cine este stapanul acelei livezi si merge la usa lui.Usa i se descgide iar el spune proprietarului ce a facut si isi cere iertare,dar proprietaru nu accepta scuzele lui si ii inchide usa in nas.A doua zi vine din nou la usa omului si din nou scuzele nu sunt acceptate,a treia zi la fel cu acelasi rezultat,s tot asa mai incearca el pana cand proprietarul spune:Am sa te iert daca o iei de nevasat pe fiica mea....Omul din pragu usii a ramas f placut surprins,si a inceput sa se balbaie,dar stapanul livezii continua,,,ea nu vede ,nu aude,nu vorbeste,nu merge...
    omul a spus....am sa ma gandesc si iti dau raspuns....merge el spre casa ...suparat si se gandea cum sa iau o nevasta care nu aude ,nu vede,nu vorbeste ,nu merge(

Dupa cateva zile apare la usa acelui om si spune ca accepta.In sfarsit se pregateste nunta si vine momentul cand trebuie sa vada mireasa..ACASTA ERA DE O FRUMUSETE RARA,VORBEA ,MERGEA,AUZEA..iAR EL A INTREBAT-O..DE CE MI-A SPUS TATAL TAU DE TINE ACELE LUCRURI?SI EA I-A RASPUNS:PTR CA NU VAD CEEA CE ESTE HARAM,NU MERG UNDE E HARAM, NU AUD CEEA CE E INTERZIS si nu vorbesc ceea ce este interzis

SI ACEL OM A DEVeNIT TATAL LUI ABU HUNAIFA

Acum o povestioara draguta:

Un profesor vrea sa-si testeze elevii..si le spune:VA DAU TEMA DE CASA SA VA ASCUNDETI UNDEVA SI SA FACETI UN LUCRU FARA SA VA VADA NIMENI.A doua zi vin copii la scoala si profesotrul intreaba...ce ati facut?v-a vazut cineva?Un elev spune am facut aia si aia si nu m-a vazut nimeni,un altul spune m-am asigurat ca sunt singura acasa ,si tot asa pana la un elev,el spune,m-am inchis in dulap dar Allah era prezent,m-am ascuns sub pat dar El era cu mine,nu este loc unde El sa nu ne vada
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

11.  
    Quote Originally Posted by iman99 View Post
    asalamu aleikom wa rahmatulah w barakatu

apropos de abu huneifa am auzit o povestioara despre tatal lui.Insha Allah daca nu e vorba de tatal lui sa ma corectati.

Inainte de a se casatori tatal lui abu huneifa ....

Intr-o zi merge spre casa lui si la un moment dat trece pe langa o livada,i se face pofta si gusta un fruct apoi isi continua drumul,dar incepe sa-l mustre constiinta ca a luat acel fruct ,fara sa ceara permisunea proprietarului.Se intereseaza cine este stapanul acelei livezi si merge la usa lui.Usa i se descgide iar el spune proprietarului ce a facut si isi cere iertare,dar proprietaru nu accepta scuzele lui si ii inchide usa in nas.A doua zi vine din nou la usa omului si din nou scuzele nu sunt acceptate,a treia zi la fel cu acelasi rezultat,s tot asa mai incearca el pana cand proprietarul spune:Am sa te iert daca o iei de nevasat pe fiica mea....Omul din pragu usii a ramas f placut surprins,si a inceput sa se balbaie,dar stapanul livezii continua,,,ea nu vede ,nu aude,nu vorbeste,nu merge...
    omul a spus....am sa ma gandesc si iti dau raspuns....merge el spre casa ...suparat si se gandea cum sa iau o nevasta care nu aude ,nu vede,nu vorbeste ,nu merge(

Dupa cateva zile apare la usa acelui om si spune ca accepta.In sfarsit se pregateste nunta si vine momentul cand trebuie sa vada mireasa..ACASTA ERA DE O FRUMUSETE RARA,VORBEA ,MERGEA,AUZEA..iAR EL A INTREBAT-O..DE CE MI-A SPUS TATAL TAU DE TINE ACELE LUCRURI?SI EA I-A RASPUNS:PTR CA NU VAD CEEA CE ESTE HARAM,NU MERG UNDE E HARAM, NU AUD CEEA CE E INTERZIS si nu vorbesc ceea ce este interzis

SI ACEL OM A DEVeNIT TATAL LUI ABU HUNAIFA

Acum o povestioara draguta:

Un profesor vrea sa-si testeze elevii..si le spune:VA DAU TEMA DE CASA SA VA ASCUNDETI UNDEVA SI SA FACETI UN LUCRU FARA SA VA VADA NIMENI.A doua zi vin copii la scoala si profesotrul intreaba...ce ati facut?v-a vazut cineva?Un elev spune am facut aia si aia si nu m-a vazut nimeni,un altul spune m-am asigurat ca sunt singura acasa ,si tot asa pana la un elev,el spune,m-am inchis in dulap dar Allah era prezent,m-am ascuns sub pat dar El era cu mine,nu este loc unde El sa nu ne vada

Mashaa ALLAH habibti, intr-adevar f frumoase povestioarele...ALLAH sa te rasplateasca.

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)