As salam alaykum wa rahmadulah wa barakatuku
Dragi frati si surori am deschis acest nou thread in dorinta de a incerca sa raspundem aici unor intrebari referitore la scrierile biblice pe care unii dintre membrii sau vizitatori le au in acesta directie.
Thread: Biblia -enigme si controverse
Results 11 to 15 of 15
|
|
-
05-09-2007, 11:24 AM
-
Urmatorii 3 au spus mersi lui munir pentru acest subiect
daniela_muslimah (05-22-2007), Saira (05-09-2007), suleiman (05-09-2007)
-
Membru Special

05-19-2007, 12:50 PMsalam aleykum wa rahmatu Allah wa barakatuh
ma bucur mult ca ai deschis acest thread
as vrea sa te intreb despre urmatorul citat:
" Nu socotiti ca am venit sa aduc pace pe pamânt; n-am venit sa aduc pace, ci sabie."(Matei 10:34)
Stiu ca este luat din context si presupun ca este legat de alte versete dar as vrea sa stiu despre el. Citatul de mai sus este rostit de ISus (pacea fie asupra sa) si stiu cel putin asa mi se repeta incontinuu ca Isus niciodata nu a vb despre violenta.
Va multumesc
-
05-19-2007, 04:09 PM
As salam alykum wa rahmadulah wa barakatuku
Draga surioara Anna mashaallah, frumos si inteligent mod de a pune o intrebare.
Inshaallah voi incerca sa-ti raspund cit mai precis.
Acesta afirmatie a lui Isus -pacea lui Allah fie asupra lui-se refera la faptul ca cei care vor urma calea lui (si implicit vor accepeta revelatia si Legea divina)vor intra intr-un conflict deschis, cu cei care doar in mod declarativ fac acest lucru ,fie ei parinti ,frati sau vecini si prieteni.Ca ei vor fi prigoniti si ucisi de cei care ,orbiti de ,,sfinta traditie" ,vor considera ca Legea este facultativa, si ea trebui respectata doar atunci cind acest fapt le aduce avantaje.
Este adevarat ca Isus -Pacea lui Allah fie asupra lui-nu a facut niciodata referiri la violenta dar acesta se referea la modul nonviolent pe care trebui sa se defineasca credinta in Dumnezeu si nu la modul in care ceilalti vor actiona impotriva credinciosilor.
Dupa cum observi am spus ,,credincios"si nu crestin sau tagma preotilor acestia din urma fiind primii care au propovaduit (si nu de putine ori au finantat) razboiul contra adevaratilor credinciosi.
-
05-20-2007, 08:09 PM
Imi place acest forum, unii musulmanii de aici arunca cu noroi in credinta crestina, vorbind de cruciade, inchizitii, uitand ca islamul nici in ziua de astazi nu a depasit aceste etape. Cum s-a impus islamul in Africa? Va spun eu prin forta! Cum se moare astazi in Irak, Liban, Iran etc? De batranete si de plictiseala, nici vorba, motivul fiind atentatele teroriste!
Nu am auzit sa fi luat cineva microbi din cauza ca au folosit mai multe persoane aceeasi lingurita!
-
05-20-2007, 09:09 PM
Domnisoara-andrees- prin cele spuse in postarea dumneavoastra va faceti exponentul acelei parti a crestinilor care, datorita nivelului scazut de cunostinte cu privire la religia si dogma crestina,atunci cind cineva le pune o intrebare referitoare la anumite anomalii aparute in crestinism de-a lungul timpului ,sau de anumite practici ce tin de traditiile pagine si nu au corespondent biblic,incep sa strige ca le este terfelita credinta .
De fapt domnisoara -andees- noi nu ,,aruncam cu noroi in credinta crestina" ci incercam atit cit putem si cu umilele noastre cunostinte sa o curatam de noroiul cu care chiar crestinii (din varii motive) cu mult inaintea noastra ,au inceput sa acopere Adevarul si suferim ca acest proces continua si astazi .
Daca cititi cu atentie postarile noastre (fara sa va lasati dominata de idei preconcepute ce nu au suport faptic) veti observa ca fiecarei intrebari, i se raspunde cu date si citate exacte (chiar daca uneori, in mod inerent, se mai strecoara si cite o gluma nevinovata).
Daca la unele subiecte aflate in dezbatere parerile dumneavoastra sunt divergente fata de ale noastre ,va rugam sa procedati in consecinta si anume ,sa veniti cu date exacte astfel incit sa va sustineti in mod decent punctul de vedere.
-
Membru Special

05-22-2007, 01:43 AMal salam aleykum wa rahmatu Allah wa barakatuh
va multumesc dl munir pentru respectul pe care il aveti pentru religia mea -islamul si va multumesc pentru raspunsul pe care mi l-ati dat.
inshAllah am sa va mai intreb si despre alte nedumeriri ale mele legate de religia crestina,raspunsuri pe care din pacate multi preoti nu mi le ofera si ocolesc subiectul
va multumesc inca o data
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |