Notices

Results 1 to 6 of 6
  1. "Plumbul "din urechile necredinciosilor 
    Deosebit ibadat's Avatar
    Bismilah-ar -rahmanir-rahim
    Cu durere in suflet va spun ca am o mare nelamurire.De ce unii oamenii nu vor sa vada adevarul? De ce il resping? Spun asta pt ca am o prietena, crestina, caruia acum vreun an , am inceput sa ii vorbesc despre islam. De ce am facut asta? Pt ca am vazut ca era atrasa de aceasta religie. Am vorbit cu ea tot ce stiam eu despre islam, am facut-o sa inteleaga esentialul, i-am dat carti islamice sa le citeasca si facusem cu ea un joc. In fiecare saptamana, eu ii dadeam intrebari din coran, 10 la numar pe saptamana, si ea trebuia sa raspunda corect. reusea sa faca asta, eu chiar eram convinsa ca o sa isi schimbe religia, renuntase la icoane, nu se mai inchina, nu mai manca porc, nu mai consuma alcool,(nici acum nu mai face asta)dar...Imi spunea ca e de accord cu tot ce scrie in Coran si crede tot. A venit momentul cand i-am spus ca ce ar fi daca si-ar schimba religia, si mi-a zis ca nu o sa poata niciodata pt nu o lasa mediul in care traieste, nu ar fi de acord familia si nu ar putea sa respecte ce scrie in Coran inconjurata de oameni care nu ar fi la fel ca ea. Am crezut ca mor, mi s-a parut ca tot ce am facut a fost in zadar, si am renuntat sa o mai conving. Din partea mea cred ca am facut tot ce mi-a sta in putere sa fac, eu nu vroiam sa o oblig ci doar sa reusesc sa o conving pt ca simtisem la ea cat de receptiva era la invataturile islamice si la adevarul din Coran. Ce trebuia sa mai fac? Cum poate un om care este absolut convins de un lucru, sa se blocheze la final? Nu inteleg ce as mai fi putut face sa o conving! De ce unii oameni isi tin creierul incuiat cand la usa lui ciocane ratiunea? adevarul? Sunt foarte dezamagita de prietena mea..

2.  
    Harnic Latifah's Avatar
    As-salam aleykum wa rahmetullahi wa berekeatuh

Surioara, cei care sunt cu Allah subhana wa ta'ala nu se dau batuti niciodata. Faptul ca ai reusit sa ii arati atat de multe si ea sa le accepte este un pas foarte mare. Daca ea refuza din start sa auda desper islam nici macar nu ai fi putut visa la o convertire din partea ei.

Mai are nevoie de timp pentru a invinge piedicile impuse de mediu. Poate ca fiecare dintre noi s-a gandit, macar o secunda, oare ce ar spune prietenii si cunostintele, oamenii de pe strada. Unii au trecut mai usor peste aceasta, altii au dificultati. Tine de convingera fiecaruia. Daca ea vede adevarul, atunci nu mai este decat un pas, iar tu trebuie sa fi alaturi de ea. Indeamn-o sa se roage asa cum stie ea si sa ceara ajutor lui Allah swt sa o indrume si sa o faca puternica. Prezinta-i povesti ale suroriloe noastre care au trecut prin foarte multe greutati datorita convertirii si ea va prinde curaj.

Si cel mai important este ca tu sa faci rugaciunea speciala de noapte pentru ea si pentru oricine altcineva caruia i-ai prezentat islamul. Ea este in etapa in care este capabila sa faca acest pas si tu trebuie sa te rogi pentru ea.

Sa iti dea Allah swt Rabdarea necesara si Intelepciunea de a fi alaturi de prietena ta.

:smile06:

3.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    Asalamu aleikom wa rahmatulah w barakatu

ma sha Alah ptr rabdarea pe care ai avut-o si ma sha Alah ptr prietena ta..in sha Alah intr-o zi sa se converteasac la islam

Ai in contiuare rabdare cu ea parerea mea,da-i timnp de respiro fii model ptr ea,roaga-te ptr ea, si in sha Alah Allah Subhana w Taala o va calauzii pasul cel mare s-a facut..mai e un mic pas ..in sha Allah
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

4.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Sa nu uitam niciunul dintre noi ca nu trebuie sa trecem peste limite...noi nu suntem datori decat cu transmiterea islamului...nu ne revine noua si nici nu avem noi cum sa-i convingem pe ceilalti... si mai mult, cred ca scopul nici nu ar trebui sa fie acesta!
    Despre acest lucru ALLAH i-a vorbit profetului , pentru ca si el , era atatd e trist din cauza incapatanarii si ignorantei oamenilor in acceptarea islamului...

"SI OARE TU POTI SA-I FACI SA AUDA PE CEI SURZI SI-I POTI CALAUZI PE CEI ORBI SI PE CEL CARE SE AFLA IN RATACIRE INVEDERATA?
    ....TU TINE-TE CU PUTERE DE CEEA CE TI-A FOST REVELAT, CAI TU ESTI PE DRUM DREPT"
    (Surat Az-Zukhruf: 40, 43)

Acestea sunt niste versete la care noi toti trebuie sa meditam...subhanna ALLAH, sensul lor este atat de complex si de simplu de inteles in acelasi timp.
    Inshaa ALLAH sa fim noi dintre cei care se afla pe drumul drept si sa ne rugam ca BUNUL ALLAH sa-i calauzeasca pe cei dragi noua, doar El, Marire Lui, are aceasta putere, aceasta capacitate...noi nu!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

5.  
    asalamu aleikom wa rahmatullah w barakatu

Am sa mai adaug la ceea ce a spus sora noastra Maryam un alt verset din TRaducerea sensurilor Quranului Cel Sfant:

Nu e treaba ta O,Mohammad calauzirea lor caci Allah calauzeste pe cine voieste si orice bunuri dati voi ele sunt pentru sufletele voastre....(272 Surat Al- Bakara)
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

6.  
    asalamu aleikom wa rahmatulah w barakatu

Tot am cautat unde sa postez aceasta povestire care pe mine m-a emotionat si intr-un final am decis ca aici ar fii cel mai potrivit loc

Deci este o poveste prezentata de un sheik o poveste adevarata,DESPRE UN BAIAT CARE SUFEREA DE SIDA IN ULTIMUL STADIU SI era pe patul de moarte isi dadea ultima suflare iar doctorul era unul musulman.Acest doctor vazand ca se apropie ceasu baiatului s-a aplecat asupra lui si i-a soptit la ureche..spune:Exista un singur Dumnezeu si Mohammad este mesagerul sau,baiatul..nimic....Doctorul repeta......baiatul nimic..Doctorul repeta vazand ca baiatul incearca sa-si miste buzele cu greutate si reuseste pana la urma sa spuna ULTIMELE LUI CUVINTE :-Mie dor de ea ..SI MOARE

www.assimalhakeem.com

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks