Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. Ce este de facut??? 
    Deosebit ibadat's Avatar
    Bismilah-ar-rahmanir-rahim
    Ce este de facut intr-o casnicie unde bautura este omniprezenta? Ce ar trebui sa faca sotia cand isi vede sotul, desi musulman, cu suflet bun, ametit de aceasta licoare blestemata? Bun sa zicem ca trebuie sastea de vorba cu el , sa ii aminteasca lui ca ce face el nu este in conformitate cu legile islamului. Dar daca el nu intelege si continua? Cand zic continua, adica in fiecare zi.Ce ar trebui sa faca sotia tinand cont si ca il iubeste? Il ameninta ca il paraseste si el tot la fel ramane, zicand la randul lui ca si el o iubeste, dar nu poate sa renunte la bautura. Ce este mai bine pentru sotie? Sa renunte la el chiar daca il iubeste sau sa continue relatia, ignorand bautura, dar putand sa fie fericita doar cand el este treaz? Sotia face salat in aceiasi camera unde sotul bea, deoarece nu exista alta camera..sa zicem. Cum sa ias sotia din toate astea cu capul sus? Voi cum ati proceda?

2.  
    moderator ummraschid's Avatar

assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu

...ar mai fi doua lucuri de care ar depinde luarea unei hotarari...

... sotul se roaga sau nu?
    ...exista copii in familia lor?

...pentru ca daca sotul nu se roaga, atunci el a iesit din starea de musulman, iar daca ea il paraseste, are tot dreptul...in caz ca exista copii, ea trebuie sa se gandeasca ca un tata care bea si nu se teme de mania lui Allah ta'ala si de Ziua Judecatii, nu va putea sa ii educe ca buni musulmani...deci iarasi, ar avea dreptul sa-l paraseasca, macar pana cand el isi va fi revenit si se va fi cait lui Allah ta'ala...

...cel mai bine ar fi daca ea s-ar putea retrage la familia ei, pentru o vreme, timp in care el, sa se gandeasca mai bine la viata sa si la rostul acesteia in aceasta lume...

... Allah ta'ala stie mai bine...

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

3.  
    Deosebit ibadat's Avatar
    Dar cu sentimentele cum ramane?? Ati putea face abstractie de ele?

4.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    asalamu aleikom wa rahmatulah

eu sunt de parere cu sora noastra ar trebuii sa se retraga o vreme la parintii ei sa faca dwa pentru el sa-l roage pe Alah sa-l calauzeasca sa-l indrepte..si sa nu uite ca Allah e Cel mai Milostiv

IN SHA ALAH SA-L INDEPTE ALLAH ..AMIN
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

5.  
    Incepator
    ce este de facut daca o femeie la fel sotul bea,este constient ca nu este bine ,sotia nu se roaga in fiecare zi iar sotul o trimite mereu sa ii aduca berea rece din frigider-ea spunandu-i ca ii vine ei haram iar el spune ca nu ca tu nu te rogi in fiecare zi si nu face pe marea musulmanca ca mie imi vine haram adevarat sau nu ?cum ati proceda?

6.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    asalamu aleikom
    bismilahi ar-rahman ar-rahim
    Fiecare pacat are pedeapsa lui in parte.

Bineainteles ca face si ea parte la pacatul lui daca ii aduce berea la nas sotului...dar daca ea se teme de Alah sa nu faca parte la pacatul lui..adevarat asa..de ce nu-si face toate rugacinile..pedeapsa ptr ca nu -ti faci tote rugaciunile e mult mai mare.
    Allah walam
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

7.  
    Deosebit ibadat's Avatar
    Problema care am pus-o eu este una reala, nu am vrut doar sa stiu asa de curioasa...da sotia se roaga in fiecare zi si nu are copii dar il iubeste fffff mult pe sotul ei

8.  
    Deosebit ibadat's Avatar

Cred ca aveti mare dreptate. Nu se poate sa traiesti langa un astfel de om pentru ca te impiedica si pe tine in perfectionarea credintei. Va multumesc pentru sfaturi

9. situatie complexa, raspuns simplu? 
    Deosebit shama's Avatar
    As-salaamu alaikum

Imi cer scuze pentru ca raspund cam asa, pe la spartul targului la subiectul acesta, dar simteam nevoia sa asez un raspuns si din punctul meu de vedere la situatia expusa de ibadat si la interventia emiliei.

Ca sa rezum: eu, femeie, iubesc si sunt casatorita cu un barbat care sufera de alcoolism. Barbatul respectiv afirma ca ma iubeste, dar ca nu poate renunta la bautura si, de altfel, este un om de inteles cand este "treaz".
    In opinia mea (si nu numai), omul acesta, pe care Allah mi l-a dat drept sot, este bolnav. Alcoolismul nu este doar viciu, doar o slabiciune de caracter. Este o boala in sine si, ca aproape orice boala, are un tratament. Este un comportament adictiv situat in aceeasi sfera de aplicare ca si toxicomania, bulimia, toxicofilia, autoagresiunea sau (va rog sa nu radeti) jocul patologic (gamblingul).
    Care va sa zica, omul meu este bolnav de alcoolism, ceea ce presupune: scaderea controlului asupra consumului de alcool, interesul pentru alcool, consumul de alcool in ciuda consecintelor adverse, distorsiuni in gandire (negare) si se poate astepta la o gama variata de complicatii, printre care: gastrita, pneumonie, insuficienta hepatica, ulcer, cardiomiopatie, neuropatie, psihoza, dementa alcoolica sau chiar coma etc.
    Cel mai simplu este sa-l las in plata Domnului, sa se descurce cum o sti sau sa moara. Numai ca-l iubesc si daca nu as face tot ce-mi sta in putinta sa incerc sa-l vindec, l-as avea toata viata pe constiinta. Poate ca si in cealalta. Oricat de amara mi-ar face existenta este, totusi, barbatul meu si sunt datoare sa-l duc la medic, la psiholog, sa-l internez la dezintoxicare, in fine, sa fac ce este de facut in aceasta situatie. Si, in plus, sa raman langa el pentru ca un om bolnav are nevoie de ajutor, nu se poate descurca singur. Daca l-as parasi, nu i-as face nici un bine: dimpotriva, i-as oferi un motiv in plus sa bea. Lasandu-l fara nici un sprijin moral, n-as face decat sa-l imping si mai mult pe panta distructiva pe care deja aluneca. Ah, poate as incerca pentru scurt timp metoda cu "dusul rece" sugerata si de ummraschid, adica sa-l las un timp singur, sa vada cat de mult ma afecteaza faptul ca bea si, poate, sa se trezeasca in felul acesta la realitate si sa inceapa sa se caute. Numai ca in aceasta situatie trebuie multa atentie: daca-l las prea mult singur, risc sa-i fac mai mult rau decat bine.

Cred ca este cumplit de greu sa traiesti langa un om bolnav de alcoolism, cu atat mai mult cu cat implicatiile religioase sunt, si ele, foarte grave - poate de ambele parti. In opinia mea, o persoana fara cunostinte de specialitate nu se poate lupta cu aceasta boala nici daca este ea insasi implicata, nici daca o "traieste" din afara, langa celalalt, motiv pentru care consider ca apelarea la medici si la psihologi este absolut necesara daca dorim sa-i dam o sansa in plus omului de langa noi... si noua insine, in casnicia aceea.
    Cam asta am avut de spus.

10.  
    moderator ummraschid's Avatar
    assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu

...mashaallah, surioare fillah, fie ca Allah sa ve rasplateasca pentru grija pe care o aratati pentru aproapele vostru, inshaallah...

... ohhh, daaaaa...

..."alcoolismul" este intr-adevar o boala grea, mai ales ca , de cele mai multe ori, bolnavii refuza sa creada ca sant bolnavi...de cele mai multe ori, nu sant constienti ca isi distrug propria viata si ca o distrug si pe cea a celorlalti...pentru ca , in ultima instanta, ei "iubesc" aceasta licoare a lui Shaitaan, mai mult decat isi iubesc sotia, copiii, si chiar mai mult decat il iubesc pe Allah ta'ala...astaghfirAllah...
    ... poate de aceea, am sugerat in postarea mea anterioara o despartire....temporara, pentru inceput...deseori, este suficienta absenta celor dragi, pentru a starni regretele si cainta...si, inshaallah, sora respectiva, sa faca multe Du'a, caci ajutor vor gasi si ea si sotul ei, doar la Allah subhanahu wa ta'ala...orice cale ar fi sa aleaga...

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)