Results 1 to 2 of 2
|
|
-
05-14-2007, 12:13 PM
Asalamu aleikom wa rahmatulah w barakatu
Banii apartin lui Allah este unul din cele patru lucruri de care vom fi intrebati in Ziua Judecatii.
Profetul Mohammad
a spus:Eliberati-va de atashammentul fata de bogatie
Pentru ce sunt facuti bani?
Inainte ca bancnotele si monezile sa fie introduse ca forma permanenta de plata, oamenii au folosit o varietate de alte
obiecte in loc de bani, pentru a face schimburi comerciale. Mai apoi se platea in aur sau argint.
De ce iubestc oameni bani?
-Ptr ca le foleste sa-si cumpere ceea ce isi doresc
-se tem pentru a nu fi saraci
-si alti vor putere
Ce spune Sfantul Quran :
"Omnul este nemultumitor fata de Domnul Sau/Si el este martor pentru aceasta/Si iubirea lui pentru bogatie este puternica"(surat al dabha 6,7,8 traducerea sensurilor)
"Cel care strange avere si o socoteste/Crezand ca averea sa il va face nemuritor/Dar nu el va fii aruncat in Al-hutama(infern)"
Si sa nu uitam ca cei apropiati noua au drepturi asupra banilor noastrii
"Asadar da celui care ti-e ruda apropiata ceea ce i se cuvine,ca si sarmanului si trecatorului de pe drum!Aceasta este mai bine pentru aceia care doresc fata Lui Alah.Si acestia sunt cei care izbandesc"(30:38 traducerea sensurilor)
Sa va spun in sha Allah o povestioara care a zis-o Sheik Mohamad salah(poveste adevarata)
O cunostinta de a mea obisnuia sa vanda alcool si tigari,si am tot discutat cu el si alhamdulilah cand a venit ramadanul Allah a trimis lumina in sufletul lui(asupra lui) si s-a indreptat,a renuntat sa vanda alcool dar problema era ca nu avea altceva ce sa faca nu vea din ce sa traiasca si suferea...si rabdarea lui a fost rasplatita pe masura efortului depus...In cativa ani acel om a devenit multimilionar,pentru ca si-a pus toata increderea in Alah Taala
Cand omul ofera ceva de dragul lui Allah ,Alah ii da inapoi inzecitCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
Urmatorii 2 au spus mersi lui iman99 pentru acest subiect
-
05-16-2007, 11:27 AM
Abu huraira:
Profetul Mohammad
a spus:Un om a spus ca ar vrea sa dea de pomana ceva.Amers afara cu acest obiect si din necunostinta i l-a dat unui hot.In ziua urmatoare oamenii i-au spus acestui om ca i-a dat acel lucru unui hot.Auzind asta el a spus:Toate darurile sunt pentru tine.Am sa o fac din nou.Din nou a facut-o si din necunostinta a dat unei prostituate.Dimineata urmatoare oameni l-au instiintat ca i-a dat unei prostituate.Omul a spus:O Allah1Toate darurile sunt pentru tine,i-am dat pimana unei prostituate,am sa o fac din nou.Si cand a facut-o din nou i-a dat unui om bogat,si bineainteles oamenii i-au spus.Iar el a spus..O Allah i-am dat din averea mea unui ,hot unei prostituate si unuia care nu avea nevoie,atunci cineva a venit la eil si i-a spus:Lucrul care i l-ai dat hotului l-a facut pe el sa se abtina sa fure,cel care l-ai dat prostituatei a facut-o sa se abtina sa comita adulter,si cel care l-ai dat celui bogat ..l-a facut sa aiba o lectie si sa-si cheltuiasac averea pe care Allah i-a dat-o pe calea Celui MILOSTIV
(bukhari)Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |