Sora aiscia , ALLAH nu-i cere unui suflet sa faca mai mult decat el suporta .
ALLAH ne-a dat voie sa mancam din carnea crestinilor si evreilor , atata vreme cat nu ai o instiintare cearta asupra unui pacat care s-a comis in legatura cu carnea respectiva .
Adica , daca nu stii daca omul a pomenit pe cineva afara de ALLAH , animalul a fost batut , animalului nu s-a curs tot sangele , si altele , atunci consideri ca nici un pacat nu s-a comis si spui Bismillah si mananci ...
Acest lucru nu mai este valabil daca stii un loc Islamic care vinde carne , ca atunci esti obligata sa cumperi de la el desigur daca si el respecta ce trebuie respectat .
---------
In legatura cu intrebarea ta , nu am nici o idee![]()
Thread: Carnea halal sau haram?
Results 1 to 3 of 3
|
|
-
02-19-2008, 07:19 PM
Asalam aleikum dragi surioare....Stiu ca s-a mai discutat despre acest subiect pe acest forum ( stiu , ptr ca tot eu l-am deschis
), dar au fost putine raspunsuri...
Asadar, acum doi ani, vorbeam cu niste surioare din romania, si , mi-au spus ca mananca carne de la Metro pentru ca nu este haram, pentru ca s-a facut o fatwa ( astaghfirullah)...
Ceea ce am vazut eu, cand am fost acasa, in urma cu cinci ani (cam mult timp), este ca multi musulmani, cumparau de la metro...Eu , cu sotul meu ne-am dus la macelaria islamica (Timisoara, erau doua) si ne imaginam ca o sa gasim ca aici in Italia...dar...stupoare... cand am intrebat daca are una sau alta fiecare raspuns a fost negativ.Zau asa...nu se gasea nimic...Atunci, sotul ,a cumparat de la un taran o gaina vie, si, a taiat-o acasa,fara sa se preocupe ca prietenii lui( musulmani) glumeau si spuneau sa o lase balta si sa spuna bismillah si sa manance da la metro, ca acolo carnea e controlata...UFA...Am stat in romania trei saptamani...si in total cred ca am cumparat trei gaini, si asta , pentru ca taranul, cand a vazut ca al meu mai vroia sa cumpere a inceput sa mareasca pretul intr-un mod incredibil...Omul vroia sa faca afaceri
.In rest s-a mancat numai peste...
Nu stiu care este astazi situatia macelariilor in Romania, sper inshaallah ca s-a schimbat totul si ca musulmanul are posibilitatea sa gaseasca toate tipurile de carne si de mezeluri halal...Doar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
02-19-2008, 09:02 PM
-
membru de onoare

02-19-2008, 10:42 PMIn Romania la Cluj eu nu stiu sa fie undeva carne halal, nu am auzit niciodata de macelarii. Aici in Anglia noi luam de la supermarket ca nu aveam incotro, magazinul halal e atat de murdar de mi-a venit sa fug, carnea pe jos pe pungi sau descoperita in fata usii...
Acuma recent am gasit carne congelata kosher si am trecut la ea ca e fara sange si animalul e omorat in mod corect fara suferinta si sangele e scurs as aca ma bucur ca acum avem de unde lua. E la niste preturi astronomice, de vreo 4-5 ori mai scumpa ca cea din supermarket dar asta e.....
Drept sa spun din supermarket oricum nu mai luam ca ultima data la o tocanita iesea sangele de zor in zeama de am crezut ca mor de greata. Din cauza asta in ultimul timp ne-am limitat la peste
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |