huda_alrahim (05-21-2007), ibadat (05-20-2007)
Thread: Practici interzise in Mosqee
Results 1 to 10 of 10
|
|
-
05-19-2007, 04:43 PM
Sa nu ridicam glasul in moscheie
Abu Huraira(Allah sa-l aiba in mila SA) a relatat ca l-a auzit pe Trimisul Lui Allah
spunand: Daca cineva aude pe unul in mosqee tipand dupa ceva ce a pierdut sa zica:Fie ca Alah sa nu-ti inapoieze lucrul pierdut caci moscheile nu sunt construite in scopul acesta
(Muslim)
Amr ibn Su'aib(Allah sa-l aiba in mila Sa) a relatat cu acordul bunicului sau ca Trimisul lui Allah
a interzis ca in moschee sa se vanda si sa se cumpere,sa se dea de stire despre ceva pierdut si sa se recite poeme
(Abu Dawud si Trimidhi)
Abu Huraira(Allah sa-l aiba in mila Sa) a relatat ca Trimisul Lui Allah
a zis
aca vedeti pe cineva cumparand sau vanzand in mosqee sa ziceti:Allah sa nu va dea foloase de pe urma negotului vostru!Cand vedeti pe cineva ca striga in mosqee dupa ceva pierdut spuneti:Allah sa nu ti-l aduca inapoi
(TRIMIDHI)
Nu este ingaduit sa intram in Mosqee dupa ce am mancat ceapa sau usturoi crud
Ibn Umar(Allah sa-l aiba in mila SA) a relatat ca Trimisul lui Allah
a zis:Cel ce mananca usturoi sa nu se apropie de moscheea noastra
(convertit)
Cel ce mananca ceapa sau usturoi sau alte ierburi rau mirositoare sa nu se apropie de mosqee noastra,caci ingerii sunt vatamati de aceleasi lucruri ca si copii lui Adam
(muslim)
Sheikul Mohammad Salah in emisiunea ask huda a spus:Ce este mai rau decat sa stai in mosqee langa un om caruia ii miroase gura a tutun
Nu este ingaduit sa scuipam in mosqee
Anas ibn malik (Allah sa-l aiba in mila Sa) a relatat ca Trimisul lui Allah
a zis:Scuipatul in mosqee este un pacat care poate fi iertat doar daca acesta se ingroapa
(convertit)
shikul Mohammd salah in legatura cu rugaciunea in mosqee:
Acela care o i-a inaintea imamului in rugaciune ..rugaciunea lui nu este valabila
Daca greseste imamul in recitarea Quranului sa i se atraga atentia spunand :Subhan Alah....daca rostim alte cuvinte cum ar fi:Ai gresit,sau nu e bine..rugaciunea se anuleazaCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
Urmatorii 3 au spus mersi lui iman99 pentru acest subiect
-
membru de onoare

05-20-2007, 12:30 AMMashaa ALLAH aleiki habibti!
Cred ca cel mai important este sa constientizezi pe deplin ce este de fapt moscheea, sa iti lasi sufletul sa "zboare", sa-ti eliberezi mintea de problemele acestei vieti si sa te indrepti catre moschee asa cum se indreptau companionii, ALLAH sa fie multumit de ei, pe vremea cand moscheea le era adapost, scoala...
Astazi tristetea pe care o simte, cred fiecare drept-credincios atunci cand intra in moschee ar putea darama muntii.
Intr-o lume ca cea in care traim multi dintre noi, moscheea este un peron pe care (rar)uneori, vinerea, abia daca mai putem astepta si asa, atat de plictisiti trenul...
Consider ca pregatirea psihica si fizica sunt foarte importante atunci cand te gandesti sa mergi la moschee; nu stiu cum sa descriu bucuria care ma copleseste in asteptarea intalnirii cu cei dragi...oare cum ar trebui sa fie atunci intalnirea mea cu ALLAH, fiind musafir in Casa Sa?
Cu siguranta ar trebui sa-mi pregatesc cele mai frumoase haine, sa imi fac cea mai parfumata baie, sa imbrac cea mai valoroasa haina: a umilintei, a smereniei, a iubirii.
...si cand ma gandesc ce "pledoarie" imi pregatesc cand vreau sa-i conving pe ceilalti...oare care ar trebui sa fie gandurile mele in drumul catre moschee?
Subhanna ALLAH ca ALLAH ne-a lasat prin Nemarginita Sa Milostenie, din Indurare pentru noi, modul in care sa ne pregatim; profetul Muhammad
facea aceasta dua in drum catre moschee:
"O, ALLAH, pune in inima mea lumina si in graiul meu lumina, si in vazul meu lumina si deasupra mea lumina si sub mine lumina, si la dreapta mea lumina, si la stanga mea lumina, si in fata mea lumina, si in spatele meu lumina, si pune in sufletul meu lumina, si mareste-mi aceasta lumina, si daruieste-mi lumina, fa-ma o lumina.
O, ALLAH, daruieste-mi aceasta lumina si pune in nervii mei lumina, si in carnea mea lumina, si in sangele meu lumina, si in parul meu lumina, si in pielea mea lumina.
O, ALLAH, lumineaza mormantul si lumineaza oasele mele. Si sporeste aceasta lumina, si sporeste aceasta lumina, si sporeste aceasta lumina]. [Si daruieste-mi lumina dupa lumina]."
Imi cer scuze ca in textul arab este o varianta mai scurta...
-
membru de onoare

05-20-2007, 12:37 AMEste foarte important de stiut ca intrarea in moschee se face cu piciorul drept, asa cum a facut profetul
, spunand urmatoarea ruga:
"Caut adapost la ALLAH, Preamaritul, de satana cel alungat! In numele lui ALLAH, binecuvantarea si pacea sa fie asupra Mesagerului lui ALLAH! O, ALLAH, deschide-mi usile iertarii Tale!"
Un aspect asupra caruia ar trebui sa chibzuim indelung este acela al comportamentului si al manierelor noastre, in moschee...ce avem voie si ce nu avem voie sa facem.
Primul lucru dupa intrarea in moschee sunt cele doua unitati de rugaciune, Rugaciunea de salut pentru mochee, pentru ca asa cum intram in orice casa si ii salutam pe locuitorii sai, asa ar trebui ca, inainte de oricare alt salut, sa Il salutam pe ALLAH, sa-i salutam pe ingeri.
-
membru de onoare

05-20-2007, 01:01 AMFara indoiala ca cea mai buna rugaciune este rugaciunea in moschee, asa cum s-a mai discutat cel mai bun loc de rugaciune pentru o femeie este locul din casa ei, special amenajat, dar asta nu inseamna ca femeile ar trebui sa fie impiedicate, sa li se interzica sa vina la moschee.
Insa moscheea nu poate fi folosit ca un loc in care sa "evadezi" de acasa...aici, ar trebui sa iti gasesti linistea, sa ceea ce iti poate spori evlavia, cunosterea...sa meditezi.
Din pacate astazi, ceea ce vedem la "intalnirile" saptamanale nu seamna deloc cu dorinta de a iti incarca bateriile ci mai degraba o descarcare a lor...
Este un lucru foarte urat, o lipsa de respect si de consideratie fata de ALLAH, fata de cel care se roaga, sa treci prin fata unei persoane atunci cand isi face rugaciunea si la fel de blamabil si de urat, este sa vorbesti tare, sa razi, sa nu tii cont de faptul ca sunt oameni care se roaga, sau se reculeg...sau in timpul Khutbei sa "analizezi" impreuna cu "prietenii/le" : cine, ce , cum, unde...este!
Cel mai bun lucru pe care il putem face este sa ne rugam, sa implinim rugaciuni optionale, sa citim Coranul...iar la sfarsit, la iesirea din moschee, trebuie sa ne retragem asteptand in liniste sa se elibereze spatiul - in cazul in care este foarte aglomerat- astfel incat sa nu ii deranjam pe ceilalti.
La iesirea din moschee se rosteste urmatoarea ruga:
"In numele lui ALLAH, pacea si binecuvantarea sa fie asupra Mesagerului lui ALLAH! O, ALLAH, Iti cer din Virtutile Tale. O, ALLAH, ocroteste-ma de satana cel alungat."
-
05-20-2007, 11:25 AM
asalmau aleikom w arahmatulha w barakatu
Asa este surioara draga Alah sa fie multumit de tine si sa-ti ridice rangul amin
Din pacate se greseste mult,din lipsa de informatie,preocupare..etc
De exemplu ptr surorile care se machiaza si care nu au renuntat inca la acest obicei
in sha Alah sa o faca amin,vreau sa va spun dragi surori ca machiajul este interzis intezis interzis afara din casa..ce sa mai vorbim de mosqee......
Deci macar cand mergeti la mosqee in sha Allah sa nu puneti machiaj,am fost una din victime sa spun asa..ptr ca am mers machiata la inceput dar nimeni nu mi-a atras atentia si TREBUIAU SA O FACA.
Apoi un alt lucru nepermis este cel de neascultare a kutbei(slujbei)...nu stiu cum e in buucresti dar de ex in orasul meu se tinea kutba in limba araba si bineanteles fetele care nu stiau araba nu intelegeau nimic si mai imparteau pe ici pe colo cate o vorba doua..acest lucru nu este permis
Apoi cand se merge la mosqee nu trebuie sa ne impopotonam cu aur din cap pana-n picioare,sa incercam sa fim cat mai modeste .
Este bine sa se ajunga la timp la mosqee ptr ca sunt 2 ingeri la poarta mosqeei care noteazaCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
05-20-2007, 11:27 AM
maryam habibty eu stiam despre trecutul prin fata unuia care se roaga ..nu ar fii un lucru neplacut...am auzit ca ar fii in totalitate nepermis....pacat...Allah walam
Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
www.assimalhakeem.com
-
-
05-21-2007, 01:12 AM
Assalamu alaikum!
Daca vrei sa fii sigur ca nu iti trece nimeni prin fata, pui sutrah... un fel de limita. Aceasta sutrah este mentionata ihn multe hadithuri de la Bukhari si Muslim. Daca iti trece o persoana prin fata este neplacut, dar nu iti anuleaza rugaciunea. Profetul sallaAllahu alaihi wa sallam a spus sa incercam sa evitam sa ne treaca cineva intre noi si sutrah. Exista o relatare de la Bukhari in care Profetul sallaAllahu alaihi wa sallam se ruga si avea sutrah, desi in fata lui era un zid. un miel a incercat sa treaca printre el si sutrah... Profetul sas a incercat sa il dea cu mana la o parte, nu a reusit. A incercat din nou, dar mielul incapatanat insista. atat a incercar Profetul pana burta sa s-a lipit de zid, dar mielul nu i-a trecut prin fata.
Sutrah poate sa fie orice... companionii foloseau un colt de la hainele lor, un lemn, o piatra, o carte, o plasa... orice... Un aspect important... daca imamul are sutrah, intregul grup care se roaga in spate are sutrah, nu trebuie sa mai foloseasca nimic...
In ceea ce priveste faptul ca femeie daca iti trece prin fata sau te atinge, iti anuleaza rugaciunea... exista 2 categorii de relatari...
Relatarile companionilor, care s-au rugat de nenumarate ori cu Profetul sas, care asa au afirmat, pe de alta parte relatarile Aishei, care spun ca Profetul facea rugaciunea cu ea in casa, si rugaciunea lui nu era afectata... dupa cum stim, Profetul sas facea rugaciunea in fata ei, ea trebuind sa isi stranga picioarele pt ca el (sas) sa faca sujud. Aisha sustinea ca nu anuleaza rugaciunea, daca o femeie atinge sau trece in fata lui, companionii sustineau ca da...
Informatiile despre sutrah le-am luat exclusiv din sahihuri, iar cel despre femeie de la un imam...
Allah ma'akum
-
05-21-2007, 12:07 PMassalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu
...cu privire la aceasta, inshaallah, cititi si acest link:
engleza: http://islamqa.com/index.php?ref=3404&ln=eng
franceza: http://islamqa.com/index.php?ref=3404&ln=fre

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
membru de onoare

05-21-2007, 08:19 PMVolum 1, cartea 9
NR 489:
Relatat de Busr bin Said care a spus ca Zaid bin Khalid l-a trimis la Abi Juhaim sa-l intrebe ce a auzit de la trimisul lui ALLAH
despre o persoana are trece prin fata altei persoane atunci cand aceasta se roaga. Abu Juhaim a raspuns: "A spus trimisul lui ALLAH
: "Daca cel care trece prin fata celui care se roaga ar cunoaste gravitatea pacatului sau el ar dori sa astepte 40 (zile, luni sau ani) mai bine decat sa treaca prin fata lui". Abu An-Nadr a spus: "Nu-mi amintesc exact daca a spus 40 de zile, luni sau ani"
Nr 493:
Naratat de Aysha:
Lucrurile care anuleaza rugaciunea au fost mentionate inaintea mea si care sunt:cainele, magarul si femeia. Am spus: "Tu ne-ai comparat pe noi (femeile) cu cainii si magarii ? Pe ALLAH! L-am vazut pe profet
rugandu-se in timp ce obisnuiam sa stau in patul meu intre el si Qibla. De cate ori aveam nevoie de ceva, nu imi placea sa stau si sa-l deranjez. Asa ca ma strecuram pe langa picioarele lui.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |