In numele lui Allah Cel Milostiv, Cel Indurator !
Despre mancatul carnii de porc, atat de sarbatori, cat si cu alte ocazii, vinovat se face Paul, cel care abroga dintr-un condei invataturile lui Moise si ale lui Iisus (pacea lui Allah fie asupra lor !).
Asadar, Paul spune :
"Toate sunt curate, dar rau este pentru omul care mananca spre poticnire." (Romani 14 : 20)
Si tot cu o singura fraza, sfarama legea lui Moise in bucati :
"Mancati tot ce se vinde in macelarie, fara sa intrebati nimic pentru cugetul vostru." (I Corinteni 10 : 25) Adica, dupa Paul, mananca orice iti da macelarul !
Thread: Carnea de porc
Results 1 to 10 of 25
|
|
-
05-13-2007, 04:17 PM
asa este multe fac cerestinii si nu au nici o baza in biblie
De exemplu mancatul CARNII de porc..in biblie scrie clar alb pe negru..dar ei tot mananca...de ce?Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
05-13-2007, 04:25 PM"In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

-
05-19-2007, 02:28 AM
interesant..
unde anume scrie ca nu e voie sa consumi carne de porc? chiar sunt curioasa! Iman99, daca aduci versetul sau argumentul sau citatul sa specifici si provenienta...ca asa este frumos, fara suparare
sau te referi la Biblia sectantilor? Cea adaptata?
Evreii nu mananca carne de porc conform Torei sau Talmudului, in acest sens - cuşer - inseamna pregatit după ritual si, in cazul mancarii, garantat de a fi conform unor standarde de legi religioase evreiesti.
..........
erata> negru pe albStiu ca nu stiu nimic, si nici macar asta nu stiu.
-
05-19-2007, 08:59 PM
As salam alaykum wa rahmadulah wa baracatuku
Draga Raluca dorinta iti este indeplinita :
Deuteronomul cap14.vs8. ,,Nu se mănâncă porcul, pentru că, deşi are copita despicată, nu îşi rumegă mâncarea; acesta este necurat pentru voi. Carnea acestora să n-o mâncaţi şi de stârvurile lor să nu vă atingeţi."
Sursa-Biblia ortodoxa -(asta asa ca sa nu ai dubii cu privire la autenticitatea si corectitudinea ei)
Sau nici asta nu te satisface?!?
-
-
05-20-2007, 03:28 AMIn numele lui Allah Cel Milostiv, Cel Indurator !
Multumindu-i domnului Munir pentru versetul care indica faptul ca inca din Vechiul Testament era interzisa carnea de porc, as dori sa aduc o completare.
Aceasta regula nu este abrogata de Iisus (a.s.), asta ca sa punem punct posibilelor interpretari - el spunand :
"Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii; n-am venit sa stric, ci sa implinesc." (Matei 5 : 17)
Deci, interdictia nu a fost ridicata de Iisus (a.s.), ci de Pavel, asa cum am specificat anterior.
Mai mult, Iisus (a.s.) a spus ca diavolii au fugit in porc :
"Si iesind -----ii din om, au intrat in porci, iar turma s-a aruncat de pe tarm in lac si s-a inecat." (Luca 8 : 33)
Aceasta indica dezgustul fata de acest animal, consumat - din pacate, cu pofta de fratii nostri crestini si facand acest lucru contrar atat invataturilor Vechiului Testament, cat si contrar invataturilor si pildelor lui Iisus (a.s.)"In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

-
05-20-2007, 11:11 AM
SCUZE RALUCA am lipsit o vreme dar multumesc lui Allah fratele munir ti-a raspuns.
Am mai auzit despre proc ca ar fii singurul animal care nu e gelos
..nu se lupta ptr asi proteja ceea ce ii apartine ...ce stiti despre asta??
Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
05-20-2007, 12:39 PM
As salam alaykum wa rahmadulah wa barakatuku
Draga surioara iman99
raspunsul la ultima ta intrebare
il aflam doar daca consultam in acest sens un psiholog-vetrinarAm mai auzit despre proc ca ar fii singurul animal care nu e gelos..nu se lupta ptr asi proteja ceea ce ii apartine ...ce stiti despre asta??
-
-
06-01-2007, 09:52 PM
Daca gresesc mancand carne de porc, ceea ce se intampla f. f. rar, sper sa ma ierte Bunul Dumnezeu...in schimb nu mananc ton, din solidaritate cu delfinii...n-am mancat niciodata
Stiu ca nu stiu nimic, si nici macar asta nu stiu.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |