Thread: Virginitatea
Results 1 to 10 of 32
|
|
-
05-22-2007, 11:43 AM
1.Daca o fata nu mai este domnisoara si se conmverteste la islam ce se intampla ? nemaritata bineinteles.
2 . Ce se intampla cu o fata muslim care nu mai este Domnitza inainte de a se marita.(poate a gresit cu alt barbat si se marita cu altul sau a facuto cu cel care se va marita, etc variantele sunt multe)
Vreau variante vreau sa dezvoltam si va rog incercati sa vb. liber nu mai dati dovada ca sunte-ti mai musulmani decat musulmanii.
-
-
05-22-2007, 04:33 PM
Assalamu alaikum!
ce vrei sa citesti de fapt??? Musulmanii sunt mai credinciosi sau mai putin credinciosi, respecta mai mult sau mai putin Coranul si Sunnah, dar nu sunt mai musulmani sau mai putin musulmani...
Poate ar trebui sa fii mai explicit in ceea ce vrei sa spui...
Sau vrei, ca de dragul discutiei animate sa lasam la o parte islamul? Nu cred ca este cazul...
Daca vrei situatii concrete... cere exact asta, nu cu astfel de exprimari...
Si ca sa raspund totusi la intrebarea ta, fara a fii mai musulmana decat musulmanii, sinceritatea este solutia in astfel de cazuri. Fata trebuie sa fie constienta de ce a facut si sa discute acest aspect cu viitorul sot; in nici un caz nu trebuie ascuns acest aspect sau "mascat"...
In primul caz... Islamul sterge toate pacatele din urma, cand ne convertim este ca si cum ne-am naste a doua oara... pacatul este in jahylya... dar si in acest caz viitorul mire trebuie sa stie.
In al doilea caz... pacatul ramane pacat, dar minciuna il adanceste...
Aceasta este parerea mea...
-
05-22-2007, 07:52 PM
asalamu aleikom wa rahmatulah w barakatu
Allah Subhana W Taala ..iarta orice fapta inafara de a i-se asocia Lui un alt Dumnezeu...
Sunt de parere cu sora mea huda..daca a facut-o cu alt barbat inaintea trebuie sa fie sincera cu "viitorul sot" de la inceput..fara sa "mascheze ..cum zice EA
..si in fonD si la urma urmei..PE ALLAH TAALA NIMENI NU-L PACALESTE
Daca ea se converteste la islam si mai bine ptr sufletul ei ptr ca va fii iertata de tot ceea ce a facut inainte de a imbratisa islamul..chiar sa fii fost ultima prostituata..subhan Allah cat de bun este Alah...Allah wakbarCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
-
membru de onoare

05-23-2007, 12:19 AMSincer, mi se pare cea mai stupida curiozitate pe care o poate avea cineva???
In ce sens ce se intampla?
Nu este nciunul dintre cei care scriu aici ALLAH ca sa stie ce se intampla?
Si cred ca si daca ar fi sa-ti explice cineva ce se intampla tot nu te-ar ajuta...ce se poate sa se intample, ca doar nu crezi ca o duce imamul comunitatii la pta revolutiei sa o arate la stiri ce-a facut...
In alta (dez)
ordine de idei, apartenenta la islam nu e o chestiune care sa tina de vreun certificat anume.
In Coran este un verset care spune ca atunci cand ALLAH doreste binele unui om ii deschide pieptul pentru islam.
Iar ca raspuns la cea de-a doua intrebare, sigur ca orice fata, musulmana sau nu, inainte de a se casatori dc a avut una sau "n" relatii anterioare are obligatia (MORALA!!!) de a-i aduce la cunostinta viitorului sot...in continuare poti sa iti pui imaginatia la "munca" sa vezi ce optiuni poate avea respectivul...
Cat despre subiecte practice, cre ca ar trebui sa fie cel putin live forumul asta

-
05-23-2007, 02:15 AM
1.
Cum a spus si Huda, odata convertita la Islam acest pacat ii va fi iertat de catre Allah insa personal consider ca ar trebui totusi sa-i fie f rusine daca inainte era crestina si a indraznit sa-si piarda fecioria. In crestinism este un pacat f grav.
Nimeni nu poate fugi de propriul trecut.
2.depinde de sotul ei
in unele tari arabe virginitatea miresei devine o chestiune publica...in multe ramane doar in familie
Allah indruma oricum la iertare daca aceasta se caieste, dovada ca un muslim poate sa-si ia de sotie si o fosta prostituata daca s-a cait pt ce a facut si a revenit pe calea corecta.
-
05-23-2007, 04:35 PMAssalam w aleykum
Daniela am mutat subiectul aici la masa rotunda la dezbateri, mi s-a parut ca aici i-ar fi locul.Dar daca consideri ca nu
, atunci muta-l inapoi.
Am editat denumirea , si am scris ce mi-a venit pe moment. Daca-ti vine in minte vreo alta denumire , editeaza-l. Poate Virginitatea- pavara sau mandrie? Opiniile pot fi impartite , cum gandesc tinerii din Europa si altii la polul opus din Orient.
In fine , vezi tu , eu ma duc sa citesc subiectul

-
05-23-2007, 04:49 PM
La prima parte ti-au raspuns surorile.
Cert este un fapt , in ambele cazuri se comite un pacat grav , si numai Allah stie ce pacate ne iarta si care nu ne le iarta. Ceea ce trebuie sa facem este sa ne caim , sa ne rugam si sa cerem iertare si evident sa nu sa se mai intample.
Cat despre relatia sot-sotie. Sunt unele familii care insista ca dupa prima noapte sa vada dovada fecioriei. Stiu cazuri cand sotul poate sa divorteze din acest motiv si familia sotiei nu poate face nimic, fecioaria este ca si cum onoarea familiei. Daca ea nu este virgina atunci trebuie sa vorbeasca cu viitorul sot si sa clarifice situatia, depinde de el daca o accepta sau nu.
Vad ca se vorbeste numai despre fete , dar si barbatul nu trebuie sa intretina relatii inainte de casatorie.
Nu conteaza cu cine si-a pierdut fecioria fie cu viitorul sot sau altcineva , asta nu e o scuza.
-
05-23-2007, 07:37 PM
In Islam, Minciuna e o trasatura a Ipocritilor si este interzisa....
cu Exceptia a 3 cazuri.. in care beneficiile ascunderii adevarului sunt mai mari decat raul pe care-l produce minciuna..
Umm Kulthum a relatat: "Nu l-am auzit niciodata pe Profet
sa permita minciuna, cu exceptia a trei cazuri: (1) in razboi, (2) pentru a impaca doua [parti beligerante], (3) discutiile obisnuite dintre soti."
(imi cer scuze de traducerea hadith-ului)..
cea de-a 3-a situatie in care se poate minti, e cea dintre sot-sotie..
Daca o femeie a avut in trecutul ei un iubit (iubiti) cu care a avut relatii incorecte.. daca este acum casatorita cu un barbat, iar sotul ei o intreaba daca a cunoscut barbati inainte, trebuie sa nege acest lucru.
Sau daca un barbat traieste cu sotia sa, o respecta, dar nu o iubeste, iar sotia il intreaba: "ma iubesti?", ii raspunde: "da".. sau daca-l intreaba: "sunt draguta?", "da, esti", desi nu este
adica minciuna in relatia sot-sotie, se refera la cuvintele de iubire, pentru a tine relatia dintre cei doi si pentru a mentine stabilitatea familiei
(in nici un caz nu se refera la a incalca o promisiune sau altceva asemanator)...
De ce e permisa minciuna in acest caz? (desi minciuna este un lucru urat, detestat).. pentru ca in acest caz beneficiile sunt Mai Mari decat raul ce deriva din ea...
Pentru a mentine iubirea si indurarea in cadrul familiei, sotul nu trebuie sa o intrebe despre trecut, despre un lucru ce i-ar crea indoieli.. Nu are nici un drept sa o intrebe despre trecut, iar daca o face, ea trebuie sa nu-i raspunda, tocmai pentru a pastra stabilitatea familiei.. si Chiar daca-l minte, nu este un pacat.. din ce am inteles eu, chiar daca o pune sa jure (pe Allah) _ in cazul acesta nu e un pacat... (la fel si daca sotia isi intreaba sotul)
Multe familii s-au destramat pentru ca asemenea lucruri au fost dezvaluite, iar sotul / sotia au inceput sa aiba banuieli, ori au fost tulburati de ideea ca sotul / sotia iubeste pe altcineva.. si in final s-a ajuns la despartire...
(interpretarea sensului): "O, voi, cei care credeti! Nu intrebati despre lucruri care, daca vi s-ar descoperi, nu v-ar placea! [...]" (Al Maida (5):101)
acum.. nu stiu ce sa spun.. daca se refera pana la Virginitate..
nu stiu daca si asta se poate tainui..
sau ar trebui sa-i spuna de la inceput ca a pierdut acest lucru...
1. daca a facut asta inainte de Islam, TOATE pacatele de dinainte sunt iertate in momentul convertirii
(da, Mariyah.. spui ca e mare pacat din punct de vedere crestin.. dar uita-te in jur.. e ceva ataaaat de "normal".. de la varste tot mai fragede..
.... nu mai tine nimeni cont nici de religie aici... nici de moralitate... si pe de alta parte.. daca citesti Biblia.. arunca o privire peste Cantarea Cantarilor... mai ales capitolul 7_ sa vezi acolo relatie ilicita.. intre 2 oameni necasatoriti)
2. daca era Musulmana.. atunci e chiar Grav.. poate nu-si cunostea religia.. cine stie.. motive pot fi...
ideea e sa Realizeze ca a facut un Pacat foarte Mare si sa se caiasca..
va rog mult.. sa pastram conversatia in niste limite.. fara sa ne atacam unii pe ceilalti...
sa nu ne acuzam intre noi, ca suntem "mai musulmani decat musulmanii"
si nici sa nu facem remarci la adresa intrebarii...
sa pastram limitele corespunzatoare...
incat sa beneficiem cu totii din aceasta discutie..

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |