Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. Pelerinajul - impresii de neuitat 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Assalam w aleykum
    Dragi Rasariteni ,cei care au facut Pelinajul in acest an va rugam sa impartasiti cu noi impresiile voastre , ce ati simtit , v-a schimbat aceasta calatorie viata?

Asteptam povestirile voastre pline de sentimente pure si amintiri frumoase. Daca aveti poze ati putea sa ni le aratati si noua ...

2.  
    Harnic
    nu siu daca fac corec dar,cred cum sora mea este foarte ocupata cu treburile ei zilnice nu va dovedi sa posteze nimic niciodata asa ca am hotarit sa scriu eu tot ce ea mia povestit despre impresiile ei in hajj.
    imi pare foarte rau ca nu am mers si eu cu ele in hajj fiindca au plecat cele mai bune surori ale mele.
    au venit toate racite rau si au bolic ceva zile ,dupa care neam strins la un ciai ferbinte si cu ochii in lacrimi imi povesteu uimirea lor,sentimentele pe cre le vor tine minte o viata ,cea mai mare uimire a fost pentru ele cind au ajuns linga Kaba,sora mea a spun ca sufletul ei sa incalzea de parca ar fi avut foc inauntru,emotii mari,retrairi multe si totusi zic ele ca daca ar avea inca o sansa ar merge acolo.
    peizajul vazut acola au spus e ca si in ziua de apoi ,numai ca acum mai ai o sansa sa ispravesti ceva dar atunci nu vei avea.
    de fiecare data cind ii zic surorii mele sami mai spuna ceva vad in ochii ei o tristete de nelamurit ,ia zice ca dragostea pentru Allah e inexplicabila si de acea cea ce a simtit acolo nu are cuvinte sa-mi expuna.
    uite asa ,ma gindesc acuma cum ar fi sa fost si eu cu ea.insAllah totr la timpul lui si timpul meu va veni.
    assalam aleicum,si insAllah cine inca na fost sa se hraneasca cu povestirile altora cu multa rabdare si sa-si pregateasca sufletul pentru ziua accea,eu cred cu toto dinadinsul ca si noi vom fi printe acei ce o sa faca hajj in viitor

3.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    V-ati simtit vreodata iubiti de catre Allah?? Este exact sentimentul pe care eu l-am trait la Keabe... sa vezi Qibla ti se pare un vis...este exact senzatia care te invaluie, ca este de fapt un vis... De la ultimul etaj se vede Qibla in mijloc si o multime de oameni care fac inconjorul- tawaf- si nu iti vine sa crezi ca si tu esti printre ei. Cand se aude Adhanul, lumea se intrerupe din tawaf si se aseaza pentru rugaciune si vezi numai siruri, siruri, de jur imprejur si toata lumea face acelasi lucru...se roaga. Chiar si pe strada, cand se aude adhanul, toata lumea face rugaciunea, magazinele se inchid si fiecare isi cauta un locsor de rugaciune, caci nu e lucru usor sa gasesti unul nici macar pe strada...
    La Mekka te simti ales de Allah si totusi esti aproape invizibil acolo... mereu agitatie, mereu oameni care incearca sa ajunga sau sa plece de la Haram...
    Atata diversitate numai acolo mi-a fost dat sa vad... europeni, africani, asiatici, americani, australieni... cum cineva observa in timpul unui tawaf " noi arabii am ajuns o minoritate la Pelerinaj" si nu poti decat sa spui alhamdulillah, caci Islamul a ajuns si in cele mai indepartate colturi ale lumii...
    Ceea ce pot sa spun este ca aceasta experienta te maturizeaza... e nevoie de efort si de rabdare, dar credinta iti da mereu putere... e un prilej extraordinar de a-ti intari credinta, lucru de care cred ca toti avem nevoie...
    Si acum in timpul rugaciunii imi rasuna in urechi vocea muezinului de la Mekka care spune "Rabena we lekel hamd"...e o voce speciala si intre minareturile Keabei are o forta care nu o poti inregistra pe un telefon...
    InshaAllah imi aduc aminte cum se posteaza pozele pe Rasarit si am sa pun cateva, caci sunt minunate...

4.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by huda_alrahim View Post
    V-ati simtit vreodata iubiti de catre Allah?? Este exact sentimentul pe care eu l-am trait la Keabe... sa vezi Qibla ti se pare un vis...este exact senzatia care te invaluie, ca este de fapt un vis... De la ultimul etaj se vede Qibla in mijloc si o multime de oameni care fac inconjorul- tawaf- si nu iti vine sa crezi ca si tu esti printre ei. Cand se aude Adhanul, lumea se intrerupe din tawaf si se aseaza pentru rugaciune si vezi numai siruri, siruri, de jur imprejur si toata lumea face acelasi lucru...se roaga. Chiar si pe strada, cand se aude adhanul, toata lumea face rugaciunea, magazinele se inchid si fiecare isi cauta un locsor de rugaciune, caci nu e lucru usor sa gasesti unul nici macar pe strada...
    La Mekka te simti ales de Allah si totusi esti aproape invizibil acolo... mereu agitatie, mereu oameni care incearca sa ajunga sau sa plece de la Haram...
    Atata diversitate numai acolo mi-a fost dat sa vad... europeni, africani, asiatici, americani, australieni... cum cineva observa in timpul unui tawaf " noi arabii am ajuns o minoritate la Pelerinaj" si nu poti decat sa spui alhamdulillah, caci Islamul a ajuns si in cele mai indepartate colturi ale lumii...
    Ceea ce pot sa spun este ca aceasta experienta te maturizeaza... e nevoie de efort si de rabdare, dar credinta iti da mereu putere... e un prilej extraordinar de a-ti intari credinta, lucru de care cred ca toti avem nevoie...
    Si acum in timpul rugaciunii imi rasuna in urechi vocea muezinului de la Mekka care spune "Rabena we lekel hamd"...e o voce speciala si intre minareturile Keabei are o forta care nu o poti inregistra pe un telefon...
    InshaAllah imi aduc aminte cum se posteaza pozele pe Rasarit si am sa pun cateva, caci sunt minunate...

Al salamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu

Hudaaaa tu stii de cand astept sa ai timp sa iesi cu noi? si sa fii in oras,si sa nu ai exmene si sa si sa...

Hai odata,vino si povesteste-ne cu lux de amanunte ne-a mai povestit si Anna...dar eu te "vreau" si pe tine

te pupicesc si insha'Allah sa ne vedem curand

5.  
    membru de onoare genan's Avatar
    asslam 3laykom wr7mto allah

intr-adevar este f emotionat numai citind ce scriu altii despre aceasta "experienta " daca se poate numi asa... ce sa mai zic sa fi chiar tu acolo....

insha allah eu doresc la toti musulmanii sa ajunga acolo si sa le fie primit hajjul insha allah!

6.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by Saira View Post
    Al salamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatouhu

Hudaaaa tu stii de cand astept sa ai timp sa iesi cu noi? si sa fii in oras,si sa nu ai exmene si sa si sa...

Hai odata,vino si povesteste-ne cu lux de amanunte ne-a mai povestit si Anna...dar eu te "vreau" si pe tine

te pupicesc si insha'Allah sa ne vedem curand

InshaAllah, inshaAllah... si eu abia astept sa va vad si sa vb...putintica rabdare, mai am 3 examene inshaAllah si apoi nu o sa mai scapati voi de mine o sa umplu urechile cu povestiri de la hajj... oricum si eu si anna tot anul asta numai de hajj o sa vb si nu o sa epuizam subiectul...sunt atat de multe de povestit...mashaAllah

7.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by huda_alrahim View Post
    InshaAllah, inshaAllah... si eu abia astept sa va vad si sa vb...putintica rabdare, mai am 3 examene inshaAllah si apoi nu o sa mai scapati voi de mine o sa umplu urechile cu povestiri de la hajj... oricum si eu si anna tot anul asta numai de hajj o sa vb si nu o sa epuizam subiectul...sunt atat de multe de povestit...mashaAllah

insha'Allaaaaah!!! dar hai mai repede ca ma loveste una bucata bac de incep sa tremur asa ca...grabeste-te sa ne intalnim fiindca o sa vina ziua de "arest la domiciliu" autoimpus

8.  
    bebikaaaaaaaa, ma bag si yo ca musca0n lapte, dar sincer, mi-e cam mila de tine cand ma gandesc ca vine bacu... insha allah o sa fie totul usor si emotii cat mai putine!!!!

9.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by genan View Post
    bebikaaaaaaaa, ma bag si yo ca musca0n lapte, dar sincer, mi-e cam mila de tine cand ma gandesc ca vine bacu... insha allah o sa fie totul usor si emotii cat mai putine!!!!

ce emotii Genika? eu pe zi ce trece mi se pare ca stiu tot mai putin si parca si emotiile se accentueaza

vreau sa fiu om mare

faci du'a pentru mine insha'Allah si o sa fie totul bine insha'Allah

sa stii ca nu te-ai "bagat ca musca-n lapte" cum poti spune asa?

pupicei si bafta si tie (cred ca esti in sesiune,nu?)

Allah makum

10.  
    lasa bre emotiile ca nu te ajutaAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nuuuu, al7mdolillah eu nu mai am sesiune!!!!!!! din anul 4 noi avem stagii,adika merg 1-2-3 luni la un singura materie, in fiecare zii acelasi lucru (cardiologie de ex) si dupa aia imi dau examenu..... am avut si stagii de 2 sapt, dar o sa am cardio 3 luni...... asa ca am scapat macar de stresul de 6 examene pe sesiune!!!! ma simt mai dr asa, ca merg in fiecare zi la pacienti, le fac vizita zi de zi, e bine.. mai putin la examen cand am vreo 30 de cursuri, materie care in mod normal in anii 1-3 o faceam intr-un an intreg... dar asta e....
    hai ca deja sunt ooftopic...
    mai ziceti si voi de hajj una alta...

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)